Glade1.jpeg
Blogi

Mustaherukan tuoksuinen koti

Iiiik, ihanaa! Oli mun ensireaktio kun kuulin päässeeni Indiedays Inspiration bloggaajana mukaan tähän Indiedaysin ja Gladen yhteistyökampanjaan. Tämä kamppis on kuin luotu mulle sillä rakastan tuoksuja! Nyt tulee pieni paljastus, mulla nimittäin on supertarkka nenä. Lapsenakin aina nuuskuttelin menemään kun piti joku kadonnut lapanen löytää. 

Omia suosikkejani ovat ehdottomasti tuoksukynttilät! Yleensä tuoksukynttilöistä lähtee hyvin voimakas tuoksu mutta näissä Gladen tuoksukynttilöissä ei ole onneksi sitä vikaa. Voin siis huoletta poltella kynttilöitä aina iltaisin. Minusta on ihanaa kun voi yhdistää näin syysiltoihin kynttilänvalon tunnelmallisuutta ja ihanaa mustaherukkamaista tuoksua.

Kun lensin pois kotoa ja asuin hetken aikaa itsekseni tykkäsin sisustaa kotini täyteen tuoksukynttilöitä. Niitä löytyi vaikka mistä. Tykkäsin usein kirjoittaa kirjeitä kynttilän juurikin tuollaisen tuoksukynttilän valossa. Valitsin aina värikkäitä kynttilöitä enkä juurikaan katsonut kodin muita värejä. Esimerkiksi jos makuuhuone oli sinisävyinen, oli kynttilä punainen – mikä ei näin myöhemmin ajateltuna ollutkaan hassumpi yhdistelmä. Sitten tuo tuoksusisustaminen jäi kunnes nyt olen innostunut, kiitos Gladen, uudelleen!

Sijoitin toisen tuoksukynttilän keittiönpöydälle koska miellän tämän mausteisen omenakanelin tuoksun niin jouluisaksi ja jotenkin keittiöön paremminkin sopivaksi. Koska olen säästäväinen luonteeltani niin aion säästää tämän kynttilän nimenomaan jouluun. Saa luoda tunnelmaa ja päästää jouluista tuoksuaan ympäri asuntoa silloin sitten.

En tiennytkään että ilmanraikastajia on sähköisinäkin. Ja vielä tuollainen sisustukseen sopiva mutta myöskin seinään siten sulautuva, ettei sitä edes huomaa. Joten olin aivan innoissani tästä laitteesta ja sijoitinkin sen meillä työhuoneeseen tuomaan ihanaa hedelmäistä tuoksua. Tuoksu ei ole millään tavoin voimakas vaan enemmänkin lempeä. Laite pistetään sähköpistokkeeseen josta se antaa pitkäkestoisen tuoksun. Tuoksugeelipussi on vaihdettavissa. Tuoksuvaihtoehtoina meillä on eksoottinen hedelmä ja puhtaan pyykin tuoksu. Arvatkaapa vain kumpi tuoksu meillä valittiin ensimmäiseksi – No ne hetelmät tietetysti!

Glade Sense & Spray

 photo glade10_zps9ac2ae89.jpg

 photo glade8_zpsc389836a.jpg

Tämä automaattinen ilmanraikastin olikin niin vekkuli laite että jopa meidän Siiri kissamme sai siitä pitkäksi aikaa ihmeteltävää. Tämä ilmanraikastin tunnistaa liikkeen ja suihkauttaa tuoksua huoneeseen kun joku siellä liikkuu. Kun huoneessa ei liikuta, menee laite Stand-by tilaan josta se aktivoituu heti kun huoneeseen tulee taas liikettä. Näin tuoksua riittää kun laite ei kokoajan suihkuttele huoneen ollessa tyhjillään.

Me sijoitimme tämän raikastamaan meidän WC:tä. Kun tästä patruunasta loppuu löpö, aiomme sijoittaa ilmanraikastimen makuuhuoneeseen ja vaihtaa tilalle Relaxing Zen tuoksun. (ps. kissa vahti raikastinta kokonaisen päivän ajan kunnes kaiketi totesi vaarattomaksi)

 photo glade17_zps343a46e8.jpg
Kummankohan valitsisi?

Gladella on Air& Fabric -tuoksusuihketta jotka käyvät myös tekstiileille. Mulla oli kova valinta edessä että kumpaa tuoksua laittaisin meidän sohvalla olevalle huovalle. Pienen tuoksuttelun jälkeen päädyin kuitenkin Refresh Crisp White Cottoniin joka jätti jälkeensä niin ihanan raikkaan tuoksun.

Yksi asia mistä näissä pulloissa erityisesti tykkään, on tuo muotoilu. Se on niin käteen tehty!

Innostuin kunnolla sumuttelemaan tuota tuoksua kotiin, joten oli kyllä aivan mahtavaa astua ulkoa sisälle kun täällä sua tervehtii sellainen rakkaan puuvillainen tuoksu. (sekä tietenkin Siiri kissa)

Käykäähän muuten katsastamassa Gladen kampanjasivut ja äänestäkää omaa suosikkituoksuanne.
Osallistujien kesken arvotaan 7 mahtavaa tuotepalkintoa!

 photo glade20_zps673d96f4.jpg

42 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oishan nuo varmasti kivoja, mutta en kyllä lemmikkien takia viitsi käyttää. Ainesosat ovat kuitenkin suurissa määrin "nautittuna" myrkkyä, joten mielummin jätän välistä ja annan kissojen haistella luonnollisia, vaikka sitten vähän huonompiakin, tuoksuja. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mahtaa olla aikamoinen hajujen sekasotku teidän kämpässä, kun joka huoneessa on joku hajustin haisemassa. Mielestäni puhdas koti ei kaipaa mitään ylimääräisiä hajustimia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Öööö? Ei täällä oo mitään hajujen sekasotkua. Siis jos sä nyt luulet että me täällä käytetään kaikkia yhtäaikaa niin oot väärässä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulla pahaa tekee jo ajatus siitä että joka paikassa on tuoksuja. Teillä on tällä hetkellä aika sekoitus hajuja kun joka paikassa on jotain tuoksukynttilöistä lähtien. Puhtaus tuoksuu itsessään jo raikkaalle ilman hajusteita! En tarkoita että mitään ei sais käyttää, mutta jotain rajaa siis, pliis ihan teidän kisunkin takia 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmmm… Kuten jo yllä mainitsin, niin täällä on käytössä tällä hetkellä veskin raikastaja. Mikään ei ole yhtäaikaisesti käytössä. Kuvaustilanteessa niitä tuli toki käytettyä mutta ei normaalisti. Että kyllä, rajoja on käytetty. 🙂 En mäkään voisi olla kotona jos täällä olisi kaikki nuo hajusteet käytössä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa!

  Mukavaa, että olet päässyt mieleiseesi kampanjaan mukaan. Itsekin pidän tuoksuista, mutta en voi kovin voimakkaita tuoksuja käyttää. Mietinkin juuri, kuinka voimakas tuoksu teidän kotona on tällä hetkellä. Ehkä kaikkea ei kannattaisin kerralla laittaa tuoksumaan. Teidän asunto ei taida olla kovin suuri, joten varmaan yksi tuoksu asunnossa riittäisi kerrallaan, vessaanhan voi tietenkin laittaa sen lisäksi omansa. Säästä kissa raukan terävää nenää, koska eläimet haistavat tuoksut niin moninkertaisena. Toivottavasti Siiri-neitosen nenä ei mene ihan pyörälle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voin vannoa että täällä ei haise mitenkään voimakkaalta. Aktiivisessa käytössä on tällä hetkellä tuo automaattinen raikastaja joka on meillä siis vessassa. Kynttilät on pöydillä mutta niitä ei ole poltettu. Muut odottelee vuoroaan. Että voitte olla huoletta, Siiri ei saa liikaa tuoksuja.

 • Eli

  Eli

  Mun mies tykkää noista hajustimista ja hän sitten sai minutkin tykästymään niihin kun tavattiin 😀 Ennen meillä oli noita vessassa ja makkarissa… ja tykättiin kyllä..

  Nykyisin ei oo, kun muutettiin ja en oo tutkinu saisiko täältä tuollaisia…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän noita Gladen tuotteita saa ihan hyvin varustetuista kaupoista? Luulisi ainakin. 🙂 Tuoksut on kyllä kivoja.

  • Elena / Kauniimpi maailma

   Elena / Kauniimpi maailma

   Citymarketissa ainakin myydään noita. 🙂 Minä sain Buzzador-kampanjan kautta kivoja tuoksu- ja valokynttilöitä (vaikea selittää, siis liekin lisäksi niissä vaihtuu väri! 😀 ) AirWickiltä ja niiden hintaa tsekatessani huomasin nuokin Gladen tuoksukynttilät. Tuoksut ovat aika voimakkaita kun haistaa polttamatonta kynttilää, mutta eivät ne välttämättä palaessa – ja palamisen jälkeen – niin paljon tuoksukaan. Ainakin tuon huomasin noissa AirWickin tuoksukynttilöissä. 🙂

   Kiva, että olet päässyt mukaan mieleisiä tuoksukynttilöitä testailemaan! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä katsoinkin sun blogissasi noita, aika jänskiä! 🙂 Gladenkin tuoksukynttilä oli voimakas kun sen otti paketista pois mutta nyt kun se on tuossa pöydällä ollut – emme ole vielä siis polttaneet – niin ei tuoksahda nenään samalla tavalla. Vaikka ei se silti mikään ihan törkeän voimakas kuitenkaan ollut ja mä kyllä kans tunnistan törkeän voimakkaan hajun. 🙂 Kiva oli päästä tähän kamppikseen, tykkäsin. 🙂 Eikä Siiriäkään ole vahingoitettu tätä postausta tehtäessä. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En nyt ota kantaa tuoksuihin ylipäätään, mutta Siirin kannalta mietityttää.

  Jos teillä on tuo automaattituoksutin vessassa, niin ruiskauttaako se tuoksua joka kerta kun Siiri käy astiallaan? Ei tunnu hyvältä eläimen kannalta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis kyllä se silloin ruiskauttaa jos neiti menee sen eteen tökkimään, mutta ei se reagoi kissaan jos se pysyy maassa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei se sitä enää ole käynyt tökkimässä mutta tuolloin kun laitettiin se tuohon veskiin ni sitä piti vahtia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Näitäkö inspirationjuttujako se valokuvaaja kuvasi? Ei tainnut mkään kovin hyvä kuvaaja sitten olla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hahhaha, ei kuvannut näitä – nämä kuvat olen ihan minä itte kuvannu että kiitoksia vain. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, tuo on suhteellisen uus mekko. Vielä mä sitä mustaakin versiota himoitsen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ostin Cittarista tuota suihkutettavaa White Cottonia ja sitä tykkään suihkutella sohvatyynyihin. Tuosu on miellytävän puhdas, mutta ei kyllä kestä montaa päivää. Sen sijaan tuossa automaattisessa ilmanraikastajassa on niin voimakas tuoksu että se ei soveltunut muualle kuin vessaan. Paras tuoksu tulee yleensä tuoksukynttilöistä, joita olen tykännyt poltella. Noita Gladen kynttilöitä en ole vielä kokeillut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tuoksu ei kauaa pysy mutten ole sitä nyt juurikaan tässä suihkutellut. Oon nyt testannut sitä ilmanraikastajaa. Sit tulee se sen sähkösen vuoro. 🙂

 • Jasmin

  Jasmin

  Oi, tuoksuja! <3 en tykkää syksystä liiemmin, mutta on vaan niin ihanaa päästä taas polttelemaan kaikkia tuoksukynttilöitä ja ja ja. Kaapissa on jonkin verran vanhoja suihkutettaviakin huonetuoksuja, mutta jotenkin unohdan aina käyttää niitä. Noissakin toki kohtuus pitää säilyttää, liika on liikaa. Taidankin just laittaa pari suklaan vaniljaista kynttilää palamaan. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis nimenomaan se kohtuus. Pikkuhiljaa vain itseänikin vähän ärsyttää tuollaiset jotka ihan tahallaan ymmärtävät asioita väärin. Ihan kuin mä laittaisin kaikki nuo Gladen jutut tänne palamaan/käyttöön.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuoksukynttilät ovat aika voimakkaita huoneilmassa, vaikka niitä ei edes polttaisi. Kannattaa ottaa huomioon vieraat, jos heissä on sellaisia, jotka eivät pidä tuollaisista tuoksuista. Gladen kynttilät on lisäksi tosi tymäköitä. Ostin niitä joskus ennen, mutta sain allergisia reaktioita ja siirryin tuoksuttomiin kynttilöihin. Sinänsä ihmettelen muutenkin sitä, miksi kotiin pitäisi tuoda tuollaisia ns. vieraita tuoksuja, kun puhtaan kodin tuoksu on kaikkein paras ja terveellisin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuten mielestäni tekstissänikin sanoin, niin mullakin on herkkä nenä eli ei mitkään voimakkaan hajut sovi mutta näissä ei ollut mitään sitä ongelmaa. Tuoksukynttilät kyllä tuoksui voimakkaasti kun ne otti paketista pois mutta kun niitä piti päivän takapihalla niin haju oli laimentunut ja nyt niitä voi käyttää sisustuksessa huoletta, eivät tuoksu – emme ole siis vielä polttaneet noita kynttilöitä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Lisää kemikaaleja, lisää pakkausjätettä… Olen muutenkin viherpiipertäjä, mutta luulisi että eläinperheessä vältettäisiin ylimääräisiä kemikaaleja. Kiitos ja anteeksi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän meillä välitetäänkin mutta emme ole kuitenkaan mitään tiukkapipoja asian suhteen. Kohtuus kuitenkin ja terve maalaisjärki.

 • Ada

  Ada

  En oo hetkeen muistanut käydä lueskelemassa Pipsan kuulumisia mutta täällä onkin näköjään edelleen sama meininki… Tee sitä taikka tätä, niin aina on joku kommentoimassa, arvostelemassa, neuvomassa jne. tekemään asiat toisin/paremmin. Ei luoja 😀 Ajatteles nyt Pipsa vähän sitä kissaakin, menee kohta jo eläinrääkkäyksen puolelle jos se pääsee nuuhkimaan sitä vessassa olevaa "tuoksukonetta". Kuten itsekin jo totesit, niin tuskin se jaksaa kissaa kauaa kiinnostaa, kun on sen kerran käynyt tutkimassa. Tää mua nyppii jotenkin tässä blogissa… Ihan niin kuin ihmiset luulevat olevansa jotenkin sun yläpuolella tai että olisit jotenkin vajaa, ja sitten tulevat neuvomaan "hyvää hyvyyttään". Pieni piilovittuilu kuitenkin paistaa läpi, ei voi mitään. Joka tapauksessa tilanteen pelastaa sun hyvä suhtautuminen tuollaisiin asioihin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, aina sitä tuollaista on. Ja sitten on vielä nämä tahallaan väärinymmärtävät ihmiset. Mut toivon silti kaikille sitä hyvää elämää. Jos tällä tavoin sitten elämä on pikkusen verran kivempaa, ni mikäpäs siinä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi luoja. En tajua, miten Pipsa jaksat lukeä näitä "ystävällisiä neuvoja". Ihan kuin et itse tietäisi mikä on just teille parasta ja kivointa. Komppaan täysillä Adan kommenttia! Miten kestät tätä "puhtaan kodin tuoksu on kaikkein paras ja terveellisin" -paapomista, itse tulen ihan raivokkaaksi pelkästä lukemisesta.

  Oikeasti on aivan uskomatonta, kuinka jotkut lukijat kokevat asiakseen kertoa sulle "mikä on oikein", oli kyse sitten kissan hoitamisesta, huonetuoksujen käytöstä tai (viimeaikaisena tolkuttoman huvittavana esimerkkinä) kenkien valinnasta kuvissa poseeraamiseen. Eiköhän se Pipsa ihan itse osaa. Ja tekee niin kuin lystää. Ja hyvä niin.

  Pipsa, olet ihan huippu. Muista se. Aurinkoa!

 • Unknown

  Unknown

  Pakko sanoa, että jos laitan kommentin vaikkapa kissan ruokinnasta, niin miksi siitä pitää vääntää jotenkin vihamielinen? Asioista saa keskustella, vaikka mielipide poikkeaisi blogin mielipiteestä, tuskin se väärin on? miksi faktojen kertominen on määräilyä? Jos joku kirjoittaa täällä, että vilja ei ole kissalle haitallista ja joku oikaisee asian, että onpas, niin ei siitä pidä suuttua. itse puutun kaikkialla kaikkiin epäkohtiin, jotka koskevat eläimiä. en vihamielisesti, vaan sen takia, että ihmiset eivät luulisi vääriä asioita. eläimien sairastuminen ja muut surkeat jutut johtuvat yleensä ihmisten tietämättömyydestä, joten on pelkästään jokaisen velvollisuus oikaista väärää tietoa, kun sellaista tulee vastaan. tuoksuista sanon vielä sen verran, että voimakkaat hajut tutkitusti heikentävät eläimen hajuaistia. esimerkiksi sitruunapanta koiralla voi aiheuttaa sitä. en usko, että pipsan koti on liian tuoksuja täynnä, kunhan niitä käyttää maltillisesti 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Noo, aina kun on mielipideasioista kyse niin aina silloin astuu jonkun varpailla. Ei siinä tarvitse kenenkään ottaa hernettä nenään, vaan muistaa just et se on tuon ihmisen mielipide ja tämä on minun. 🙂 Toki jos noista voisi ihan asiallisesti keskustella, ettei mee rähinäks ni kiva vain. 🙂 Ja mitä tulee tuohon tuoksutteluun niin täällä ei edelleenkään ollut kuin se automaattinen ilmanraikastin käytössä jonka nyt otimme pois kun Zilla tuli, koska purnukka kiinnosti vähän turhankin paljon pikkuista. Eli kohtuus ja järkevyys kun on mukana, niin tuskin mitään vakavaa sattuu kisuleille vaikka siis tuoksuja meillä olisikin. 🙂 Jos aletaan oikein tutkia, niin noita tuoksuja löytyy kaikkialta tänä päivänä. Ei niitä pääse karkuun.

 • J.B

  J.B

  Minä aina kaupassa himoitsen kaikkia tuoksujuttuja, mutta sitten jos tuon niitä kotiin, niin pari päivää ne tuoksuu hyvältä, mutta sitten alan suorastaan inhoamaan hajua, enkä siedä sitä koskaan enää. Samoin käy esimerkiksi kosmetiikan ja muiden tuoksujen suhteen, en vieläkään kestä olla edes lähellä sellaista ihmistä, joka käyttää samaa hajuvettä kuin minä lukiossa, vaikka silloin pidin tuoksusta.

  Enkä muuten usko, että näistä on eläimille haittaa; minulla on lähes sokea koira ja yksi useammista lähteistä löytämistäni neuvoista on laittaa erituoksuinen kynttilä tai vastaava joka huoneeseen, jotta koira tietää, missä huoneessa kulloinkin on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Poltatko niitä sen pari päivää paljonkin? Oon itse huomannut saman jutun, mutta siksipä en noita niin usei poltakkaan. Nuorempana tuli poltettua lähinnä iltaisin mutta joka ilta. Kyllähän niihin kyllästyi.

 • Unknown

  Unknown

  Koiran hajuaisti on niin tarkka, että uskon sen erottavan huoneet ilman tuoksujakin. jokaisessa paikassa on erilaiset hajut. Ja sokeus taitaa vieläpä terävöittää muita aisteja? Tosin tästä en ole varma 🙂

  • J.B

   J.B

   En tietenkään ihan varmuudella tiedä, mutta kun olen etsinyt vinkkejä hänen elämänsä helpottamiseen, niin tuo on tullut usein vastaan. Victoria Stilwellkin niin neuvoi jossain jaksossaan tekemään. Eikä siitä varmaan ainakaan haittaa ole. Tosin hän nyt vielä näkee sen verran, että tietää muutenkin, missä on.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mua ottaa kupoliin nämä hajuherkät. Jos sulla on hajuherkkyys niin ei koko maailman tarvi silti haista ilmalle.:) meillä lapsi, kissa ja koira enkä mieti hajujen haitallisuutta.:))

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin no… En tietenkään odota, että koko maailma ottaa huomioon minun hajusteongelmani, mutta ei se kuitenkaan ole mikään pikku juttu, emmekä me valita siitä vain teitä normaaleja kiusataksemme. Se on todella vaikeaa, kun voimakkaat tuoksut aiheuttaa pahoinvointia ja huimausta ja hengitysvaikeuksia ja niitä on joka paikassa, minnekään ei pääse karkuun. Et pysty kuvittelemaan, miten hankalaksi se tekee elämän. Joten, olet onnekas, ettei sinun tarvitse miettiä hajujen haitallisuutta. Me kaikki emme valitettavasti ole yhtä onnekkaita. Mutta ikävää, että ongelmamme häiritsee sinua. Voit kuitenkin uskoa, että se häiritsee meitä itseämme paljon enemmän.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei! Löysin tänne tekstiisi sattumalta etsiessäni vinkkiä kuinka pääsisin eroon lipastoon takertuneesta tuoksukynttilän hajusta. Itselläni nimittäin on nyt käynyt niin, että herkistyn runsaasti hajustetulle pyykinpesuaineelle, jota olin kyllä käyttänyt aiemminkin, mutta en pitkään aikaan… Olen ollut mahdoton tuoksukynttilöiden ja hajusteiden, tuoksupussien yms suurkuluttaja. Hajustetussa kosmetiikassakaan en ole säästellyt. Noista automaattisesti puhaltavista ilmanraikastimista oireilin kyllä jo aikaisemmin, joten niitä en onneksi ole käyttänyt. Halusin kirjoittaa tämän kommentin varoituksena: vaikka nyt sietäisit hajuja hyvin, niihin turtuu ja jonain päivänä voit herkistyä pahasti! Kannattaa siivota ne pois ennen kuin voit huonosti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *