28 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eikö teillä ollut mitään erikoisempaa ruokaa vappuna? Perunaa ja lihapullia niinkuin parina muunakin päivänä tällä viikolla…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Vappu nyt on kuitenkin juhla, joten ei meillä mitää arkiruokaa syöty. Savulohta, salaatteja, juustoja, hedelmiä, patonkia jne.

  • Hermit Hummingbird

   Hermit Hummingbird

   Kaikille ei juhla tarkoita että syötäisiin mitään erikoista. Meillä kyllä on aina pääsiäis- ja vappukoristeet, uutena vuotena valetaan tinaa ja katellaan raketteja. Mutta ei ole ollut tapana syödä mitään erityistä. Meidän perheessä ei olla sillä tavalla ruokaintoilijoita eikä kukaan halua tehdä mitään ruokaa mielellään. Ei koeta että ruoka tekisi juhlan. Ainoastaan jouluna on perinteisiä jouluruokia. Meitä on moneen junaan. En siis näe ihmeellisenä sitä että joku ei vappuna syö tavallisuudesta poikkeavasti. Ite oon joskus syönyt munkkia ja juonut simaa vappuna, mutta harvemmin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ollut ei. Me kuulutaan niihin ketkä ei nyt pidä vapusta kovin isoa meteliä, varsinkaan jos ihan vaan kaksin ollaan. Eri asia jos ois vieraita ollut.

 • Mineca

  Mineca

  Ex-syömishäiriöisenä näistä tulee kyllä jonkinmoiset vibat siitä, että suhde ruokaan on tällä hetkellä melko vaikea ja vahvasti värittynyt (ehkä seurauksena viime vuosien rempoista, ilkeistä lukijakommenteista ja muusta, jotka sitten negatiivisesti leimaa ruoka-ajattelua, suhtautumista herkutteluun ja muuhun?). Videoilta ikään kuin heijastuu syyllisyys siitä, jos ottaa pienenkin määrän jotain "ei-terveellistä", ruokien jaottelu "hyviin ja huonoihin" ja sen tarpeeton puolustelu "olen kyllä punninnut nämä", joten on ajoittain melkein surullista katsoa. Varsinkin kun siis herkuttelu näissä päiväkirjoissa on ollut pelkästään täysin normaalia ja kohtuullista, ellei suorastaan minimaalista..

  Olen elänyt joskus itsekin kaloreita laskien, vaikka kiloja itselläni oli silloin hädin tuskin ylipainon verran, mutta olin sitäkin syömishäiriöisempi ja kärsin jatkuvasti ahmimiskohtauksista. Ainut mikä ihan oikeasti lopulta auttoi paranemaan (ja normalisoimaan painon) oli vain arkisesti alkaa syödä säännöllisesti skippailematta aterioita. Ja säännölliset kellonajat oli siinä se juttu, ei yksittäisten ruokavälien tuntien laskeminen. Se ei tapahdu helposti, mutta tavoitteena on jonain päivänä pystyä syömään arkisesti, riittävästi ja kohtuudella aidosti haluamiaan ruokia ilman, että ajatukset pyörii koko ajan ruoan ja sen terveellisyyden ympärillä.

  Se, mikä näissä päiväkirjoissa on hyvää, on se, että näyttää ruokailujen perusrunko olevan jo tosi hyvin kasassa! 🙂 Se mahdollistaa lähteä tavoittelemaan tervettä suhdetta ruokaan pikkuhiljaa kaloreiden ja makrojen laskemisesta irti päästäen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Niin, että munkkia ja porkkanaa välipalaksi.Kyllä voi ihminen olla sekaisin.Mitä sä tollakin haluat esittää.Olisit nyt vaan reilusti syönyt ne viis munkkia, mitkä kuitenkin söit, kun kamera sammui.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko sulla joka päivä herkkupäivä.Söithän sä eilenkin karkkia ja limsaa.Munkkia söit päivällä.Mielestäni sen voi myös laskea herkuksi.Kossujuomakin on herkkua, kun siinä on turhia kaloreita.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ajatuskin munapuurosta yököttää 🙂 Syön puuron kanssa marjoja ja rahkaa, mutta niitäkään en voi sekoittaa lautasella keskenään.
  En tiedä onko tätä sopivaa kysyä, mutta paljonko teillä menee rahaa ruokaan viikossa/kuukaudessa? Syöttekö miehesi kanssa ihan samoja ruokia? Ostatko mitä tekee mieli hinnasta riippumatta vai onko jotain mitä ostaisit, jos ei olisi niin kallista? Entä onko teillä töissä omat eväät vai käyttekö jossain syömässä?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Yhtä kananmunaa ei edes huomaa puuron joukossa, ainakaan mitenkään negatiivisessa mielessä. Lisätään aika lopussa ja sekoitellaan hyvin niin hyvä tulee.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niinpä, kannattaa edes kokeilla ennen kuin tuomitsee! Kananmuna ei tosiaan sieltä liiemmin maistu mutta tuo vain kuohkeutta koostumukseen 🙂 Hyvää on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Varmaan parempi kun ei sano mitään rahasummia mitä viikossa menee, kun tuo aihe tuntuu olevan vähän ongelmallinen. Mut omasta mielestäni ihan sopusumma menee kauppaan. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Ja juu, syömme suhtkoht samoja ruokia mieheni kasnsa. Ja tällä hetkellä ostan mitä mieli tekee enkä isommin hintaa katso, mutta sekin on kausiluontoista, et välillä katsoo ja välillä ei. Meillä on töissä omat eväät tai sitten joku valmisateria.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kalorit ja Makrot pois mielestä. Syö terveellistä ruokaa säännöllisesti. Herkuista ei tarvi kantaa syyllisyyttä. Vähemmän selittelyä ja vakuutteluja .

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa mieltä! Jos et remppaa, niin ei normaalielämään/ruokailuihin kuulu punnitseminen tai makrojen seuraaminen. Eikä siten tarvitse selittää valintojaan. Joskus voi nauttia suklaata hyvällä omalla tunnolla ilman selittelyjä itselleen tai muille. Tuli hieman surullinen olo sun puolesta näitä videoita seuratessa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olisi kiva nähdä näillä ruokavideoilla myös se kun kokkaat! Tee vaikka sellainen video missä teet lihapullia tai jotain muuta sun perus arkiruokaa 🙂

 • Leena

  Leena

  Syön lähes joka aamu puuron marjoilla. En tykkää sekoittaa siihen rahkaa, soppaa ym.
  Olen kyllä kuullut, että rahka olis hyvää puurossa, mutta ehkä jäis multa syömättä.
  Syön vain tummaa leipää ja joskus aamulla puuron sijaan on tumma leipä, juusto siivu tomaatti ja kurkku ja kahvi tai tee.
  Peruna, porkkana lihapullalautanen on ns perus ateria ja ihan ok.
  Iltapala on sulla aika myöhään. Mulla on klo 19 aikaan ja sen jälkeen en syö enää.
  Nyt labra kokeitten sokerirasitustestin tulos näytti, että jotain tarttis tehdä ruokavalion suhteen. En vaan tiedä mitä. En syö lihaa juurikaan. Ainut näkyvä rasva leivän päällä. En pullaa, kuin kerran pari viikossa. Karkkeja vieläkin harvemmin. Huoh.
  Sori tämä vuodatus, mutta piti vähä valittaa.
  Leena

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Saatko tarpeeksi proteiinia ja hyviä rasvoja? Hiilihydraatit ja kuidut on olennainen osa ruokavaliota, eli niitä ei kannata heivata mihinkään, mutta jos niiden kanssa aterioilla syö myös jotain proteiinipitoista, verensokeri pysyy tasaisempana eikä siihen tule jyrkkiä vaihteluita, jotka rasittaisi sokeriarvoja. Se on juuri se rahkan idea puurossa, miksi monet sitä laittaa 🙂 Sulle saattaisi toimia esimerkiksi pähkinät tai siemensekoitus puurossa, oletko niitä kokeillut marjojen kaverina? Myös se illalla syöty iltapala tasaa verensokeria, ettei tule liian pitkää paastoa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Itseasiassa 2-tyypin diabeteksen, tai sen esiasteen hoidossa hiilareiden vähentäminen toimii todella hyvin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Toisaalta erilaisia pätkäpaastoja myös suositellaan, ja ne ovatkin loistava apu painonhallinassa. Ei jatkuvasti tarvitse syödä jotain.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ootko kokeillu raejuustoa? Se toimii puurossa ja tykkään välillä vaihdella rahkaa tuohon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tiedä, se on vaan mukavaa kun koko talo on hiljainen ja voi kirjotella kirjeitä tai editoida blogiin tulevia videoita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *