18.11.2015 1.jpeg
Blogi

Minun tiistai

Mun tiistai lähti käyntiin sillä että peilistä katsoi vastaan tämmönen pörröpää ja se piti taltuttaa, mut onneks se kävi nopeasti harjan avulla. Tuo aamupörrö oli eilen pahimman sorttista joten päätin napata siitä kuvat. Mulla ei yleensä ole ihan noin pahaa aamupörröä ja kiireisinä aamuina saatankin vain sormien kanssa suoritaa ne ja eikun menoksi. Eilen en jaksanut laittaa hiuksia mitenkään erikoisesti, harjasin vain läpi.

Oudon pirteänä ja hymyileväisenä olinkin eilen vaikka en ollut nukkunut sinä yönä käytännössä silmäystäkään kun ajatukset pyöri monessa asiassa mutta niistä mielenkiintoinen oli eräs pieni kiusa. Mun laihdutuspostaukseni oli nimittäin ilmoitettu loukkaavaksi/herjaavaksi/roskapostiksi/virukseksi joten FB oli poistanut kyseisen postauksen linkit mutta nyt ne on taas takaisin. Koko homma on lähinnä naurattanut koska edelleenkään ei ole pakko lukea blogia jos se tuolla tavalla menee tunteisiin.

Mä oon alkanut kutsumaan tiistaita äitipäiväksi koska vietän silloin koko päivän äitini kanssa. Tänäkin tiistaina siis kävin äitini luona mutta ensin kävin postin kautta hakemassa blogipostin puolelle tulleet lähetykset – kirjeitä ja yksi paketti. Tuosta paketista pitääkin nyt sanoa, että jos lähetätte mulle tommosia herkkulähetyksiä, niin älkää avatko niitä pusseja koska en mä sellaisia uskalla syödä. Vain avaamattomat uskallan ottaa. Herkut otetaan siis ilolla vastaan kun niitä voin sitten karkkipäivänä syödä. Kiitos kuitenkin paketista, harmi vain että se piti heittää roskiin.

Äidin kanssa me käytiin sitten antikvaarissa vaihtamassa muutamat vanhemmat harlekiinipokkarit sellaisiin mitä ei olla vielä luettu. En tosin ehtinyt yhtäkään edes avaamaan kun piti vieläkin tahia sen äidin tabletin kanssa mut sain kuin sainkin ongelman ratkaistua. Pitäisi ehkä alkaa tilaamaan noita kerran kuukaudessa kun muuten on aika ongelma löytää ihan uusia. Jopa kaupasta. Hömppälukemiset meitä yhdistää, heh.

Poikkesin moikkaamassa Hennaa ja Maria – kuvassa ovatkin mestarit työn touhussa jota sain uteliaana ja mielenkiinnosta katsella. Näin samalla Hennan tekemän upean korusetin joka menee tänäkin vuonna Linnan Juhliin ja blogiin tulee niistä kuvat tuona samaisena päivänä. Kävin tuolla ihan syystäkin sillä Hennan piti päättää minkä kokoisen sormuksen tekee tuosta joululahjaksi tulevasta sormuksesta. Vanha oli ilmeisesti 19,5mm leveä joten uudesta tehdään 19mm. Tässä näkee että kyllä se laihtuminen sormiinkin vaikuttaa ja puolessa vuodessa on tämäkin muutos tullut.

Siinä sitten kun oli aika lähteä kotiinpäin, oli pakko napsia muutamat harvinaiset kuvat. Nimittäin auringonpaisteesta. Mä tunsin heti piristymisen kun aurinko valaisi vaikka ei se kovin kauaa kuitenkaan kestänyt mutta ei sitä tarvita kuin heti. Vai olikohan sillä vaikutusta kun olin ottanut kofeiinia pysyäkseni pystyssä? 

Tosin ennenkuin kotiin pääsin, kävin miehen kanssa Tokmannilta hakemassa ulkovalot. Meillä kun on vain siniset enkä enää tykkää niistä ja sanoinkin miehelleni että pitää hakea lämminsävyiset. Ja oli se kiva kotona kuulla että olin valinnut oikeanlaiset ulkovalot. On se kivaa kuulla että vaimoke on oikeassa. Ollaan siis laitettu tätä kotia vähän enemmän joulun tunnelmaa vastaanottamaan mutta toki myös siksi kun muuten olisi niin perskuleen pimiää. Jokos te olette laittaneet jouluvaloja?

Ulkona ollessamme bongasin tosi upean kuutamon ja tulihan siinä kiire napsimaan kuvia ennenkuin menisi pilvien taakse piiloon. Mä oon aina tykännyt kuutamoista – mieskin aina kiusaa mua yhdestä hauskasta mokasta jonka tein kun näin uuden kuun – sanoin silloin ”UuuuKuuuu” ja se on sitten jäänyt että aina kuun nähdessä tulee sanottua noin.

On muuten ihana istuskella terassilla näin kylmällä ilmalla ja käsissä höyryävä teekupponen. Tietenkin myös lämpimästi vaatetta päällä. Mutta tuon tekeminen pimeässä on todella vapauttavaa ja rentouttavaa. Suosittelen joskus tekemään mutta yrittäkää olla pelottelematta ihmisiä, jookos? Vanhassa paikassa tuo ei oikein sillä tavalla onnistunut, tai kyllä mutta ei se ollut samalla tavalla rentouttavaa.

41 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyh, on kyllä ollut aika ajattelematonta(ellei jopa tahallista)lähettää avaamatonta ruokaa. Itsellä olisi heti tullut mieleen, että joku blogini vihaaja on ne lähettänyt, ja tehnyt niille ties mitä. Voisitko joskus tehdä videon lukijoiltasi saamista posteista? Lukisit vaikka pikku pätkän osasta kirjeitä tai, jos niissä on kysymyksiä, niin vastaisit niihin videolla 🙂 tietysti olisi myös kiva tietää millaisia lahjoja lukijat laittavat kirjeisiin mukaan, jos siis noihin on tapana laittaa jotain. Ehkä sitä sitten rohkaistuisi itsekkin lähettämään postia, kun näkisi vähän, että mitä muilla on tapana kirjoittaa ja lähettää 🙂 jotain pientä joululahjaa voisin ainakin lähettää, kiitokseksi vaivasta jonka näet blogisi eteen ja kissoille jotka jaksavat aina välillä pyörähtää videoilla 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, siis avattua ruokaa on mulle lähetetty. Ei siinäkään nyt muuten mitään mutta on mennyt rahaa hukkaan tällaisessa tapauksessa. Kyllä mä herkkujakin otan vastaan, mutta tosiaan avaamattomissa pusseissaan. 🙂 No senpä takia avattuihin pusseihin ei voi luottaa ja siksi ne päätyikin roskiin, valitettavasti. 🙁 Video olisi varmaan ihan kiva idea mutta kun kaikki eivät halua lahjojaan videolle tai edes blogiin. Niin en ole näistä enää kuviakaan blogiin ottanut, joskus otin. Mulle tulee niin kirjeitä, kortteja ja paketteja jotka sisältävät vähän kaikenlaista. Jos haluat jotain lähettää, niin laita vaikka joulukortti – se jo ilahduttaa että ei nyt mitään lahjaa ole pakko laittaa. 🙂 Mä kyllä tykkään saada lukijoilta postia ja joihinkin yritän vastaillakin jos vain on osoite tiedossa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jouluvalot, tai siis pimeänajanvalot 😉 , on tullut laitettua jo kuukausi sitten. 😀 Sisällä kolme erilaista valojuttua (pari niistä toimii yövalona ja myös koiralle valaisuna jos ollaan pimeän aikaan töissä), ulkona polttelen vain kynttilöitä kun siellä ei ole pistorasiaa ja en viitsi puhkoa uusiin tuuletusikkunoihin hyttysverkkoihin reikiä johdolle.

  Mitä ruokaa se siis oli siellä paketissa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pimeänajanvalot, tuo onkin hyvä nimitys koska ei me aiota niitä joulun jälkeen pois ottaa. Ainakaan kaikkia. Piristävät! Mut tuo on totta, että jos ei oo pistorasiaa, niin on ongelmallista laittaa ulos eikä hyttysverkkoa tosiaankaan viitsi rei'ittää niille itikoille sun muille valmiiks. 🙂

   Siis ei se ruokaa ollut, vaan herkkua eli karkkia. Siellä oli neljä avattua karkkipussia – Missä X, Dumble, Tuttipussi eli Nappar Mix ja joku irtokarkkipussi. Kaikki ois jääneet herkkupäiviksi jos olisivat olleet avaamattomat pussit. 🙂 Hyvin on tiennyt mistä tykkään. 🙂 Siis noiden merkillisten pussien osalta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Miksi ne oli avatty? Siis ethän toki voi tietää kun sinä sait ne etkä lähettänyt, mutta oliko lähettäjä syönyt osan karkeista..? 😀

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jotenkin tosi vinksahtanutta lähettää avattuja karkkipusseja. Oletin tekstistäsi että olit saanut esimerkiksi jotain irtomyynnin paperikarkkeja johonkin pussiin paketoituna nätisti tms, mikä olisi kuitenkin sillein avattua karkkia kun ei ole missään tehtaalla sinetillä suljetussa pussissa (eli olisi ollut vain ajattelemattomuutta lähettäjältä, vaikkakin mukava ele kyseessä ja kivasti ajateltu kun pakkaa itse yms), mutta tuo avattujen kaupan karkkipussien lähettäminen on ihan superoutoa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tiedä miksi pussit oli avattu, enkä osaa sanoa oliko sieltä syöy. Ihan täydeltä ne minun mielestäni vaikuttivat.

   Ja oli siinä siis yksi irtokarkkipussi, muut olivat kaupan karkkipusseja. Ja just sen takia tuo paketti oli outo kun kaikki ne pussit oli auki, myös se irtokarkkipussi. Osa niistä oli selvästi avattu saksilla ja osa väkisin käsien kanssa ja sitten suljettu teipillä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se hieman outoa kun kuitenkin luulisin kaikkien tietävän että laihduttelen vaikka eihän multa herkut kielletty ole – mulla on karkkipäivä ja silloin voin herkkuja syödä. Ja silloin olisin noitakin syönyt jos olisivat olleet avaamattomissa pusseissansa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen itse alkanut kutsua jouluvaloja kausivaloiksi, koska laitan ne reilusti ennen joulua ja annan olla lopputalveen saakka. Tuovat mukavasti valoa tähän pimeimpään aikaan, kun ei ole vielä luntakaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuokin on hyvä nimitys, jos ei ainoastaan jouluna niitä pidä. 🙂 Sitä ne tosiaan tuo, valoa. Varsinkaan kun ei oo lunta valaisemassa. Saas nähä saadaanko valkea joulu.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Meillä ei ole mitään pimeänajanvaloja, pöytälamppuja on muutamalla ikkunalla ja ne saavat palaa aamusta iltaan, kun niissä on ledlamput. Kynttilöitä poltetaan tuikuissa ja lasipurkeissa. Ulos ei laiteta valoja ennen kuin aatonaattona.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, eihän niitä kaikilla tarvitsekaan olla. Mut kyllähän tuollaiset kynttilätkin jo tunnelmaa luovat. 🙂 Ehkä jopa parhaiten. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ja pimeydestäkin pitää osata nauttia! Meillä ei ole katuvaloja, muutama naapuritalon valo pilkottaa kauempaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tämäkin on totta, itse kans tykkään istuskella pimeässä kuistilla ja juoda kuumaa teetä. Ja katella tähtitaivasta. Yleensä siis iltaisin istuskelen tuolla kattelemassa. Se hiljaisuus on ihanaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Siis avattuja karkkipusseja?!? Oliko niistä syöty?!? Aikamoista 😀 idea kaunis, mutta miksi ihmeessä ne pussit on pitänyt mennä avaamaan! Väkisin tulee ajatus onko niitä käsitelty jotenkin :O

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, avattuja mutta en osaa silmämääräisesti sanoa oliko syöty – täysiltä ne kyllä näytti joten siitäkään syystä en ymmärrä miksi avattu jos ei ole mitään otettu. Eivät olleet siis puolilleen syödyn näköisiä pusseja.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaamosvaloiksi olen myös kuullut kutsuttavan, jos ovat enemmänkin pimeää valaisemassa. En ole vielä laittanut ulkovaloja, mutta osalla naapureista on. Jotenkin tosi nopsaan mennyt marraskuu, että havahduinkin siihen vasta nyt kun näin ulkosalla noita valoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Okei, no ne saavat olla meilläkin sitten kaamosvaloja. 🙂 Marraskuu on kyl mennyt tosi nopsaan, muistan kun se muuttui marraskuuksi – sillon oli chattikin.

 • Jenni

  Jenni

  Mulla on jo kausivalot käytössä, ne ei ole yhtään jouluiset kun ovat värittömät. Ja ihanaa loppuviikkoa ja viikonloppua, Pipsa!

  with love, Jenni

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Värittömät täälläkin ja just parhaat, kun ei ole sitten jouluun sidottu. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aika jännää kun jouluvalot saavat jatkuvasti uusia nimityksiä. On kaamosvaloja ja kausivaloja ja pimeänajanvaloja. Ja silti ne on oikeastaan yksi ja sama asia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sulla on mielenkiintonen blogi, kirjotat monista eri aiheista, sulla on ihania kissoja ja tykkään sun tyylistä muutenkin. Oot rohkea ja uskallat olla oma itsesi, oot vaan niin ihana. 🙂

  Maailmaan mahtuu niin paljon pahoja ihmisiä, oli ne sitten "vain" nettikiusaajia tai sitten tappajia. Ihmisiä, joiden on pakko jollain mittakaavalla yrittää pahoittaa toisen mieli. Ne ihmiset vaan on yksinkertaisia ja ilkeitä. Sillä ei ole edes mitään tekemistä sen kanssa, että kuka olet. Kannattaa olla iloinen siitä, että olet ystävällinen ja saat aikaan hyviä tunteita ihmisissä, jotkut ihmiset osaa aiheuttaa vaan pahaa.

  Oot myös onnistunut hienosti painonpudotuksen kanssa, kuulet tätä jatkuvasti, mutta se on totta. Kasvoista huomaa, että sinulla on terveelliset elämäntavat. Kaikkea hyvää sinulle ja ihanaa viikonloppua! <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että olet tykännyt. 🙂 Maailma on tosiaan iso paikka ja tänne mahtuu myös ilkeitäkin ihmisiä mutta pitää yrittää muistaa et joku sielläkin on taustalla kun semmosta tekevät.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miten sun sormuskoko on voinut isota kun olet laihtunut? Etkö juuri alkuvuodesta kehunut miten sormeesi meni 17 koon sormus ja nyt se onkin 19? Oletkohan sittenkään ollut rehellinen tuosta laihdutuksesta jos sormikin on paisunut kahden koon verran.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miten niin? Oletkohan jotenkin ymmärtänyt väärin. Kyllä mulla on edelleen se 17mm sormus jota kehuin että meni mun nimettömään. Menee edelleen. Tämä 19mm sormus tulee keskisormeeni ja se on paksumpi mitä nimetön. Tosin keskisormi oli vielä viime vuoden joulukuussa paksumpi ja siihen meni 20mm sormus, joten eiköhän se ole laihtumista kun 19,5mm sormus on nyt 19mm sormus. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Näitä blogisi kommentteja lukiessa tekisi välillä mieli hakata päätä seinään 😀 kyllä anonyymi, pipsan kaikki 10 sormea ovat saman kokoisia kuin myös hänen kaikki 10 varvastaan 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se oiski mielenkiintoisen näköstä kun kaikki nakit ois samankokoset ja paksuset 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mullakin on kaikki sormet eri paksuisia. Sekin vaikuttaa onko talvi vai kesä. Sormusta ostaessa pitää päättää missä sormessa haluaa pitää 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei sinä joka lähetit nuo avatut karkkipussit! Kerro ihmeessä meille ihmettelijöille miksi olet avannut jokaisen pussin ennen lähetystä 😀 halusit lämiä kaikki karkit paskaisilla sormillasi ja naureskella kun pipsa syö ne? Sinulle iski niin kamala karkin himo ja valinnan vaikeus että oli pakko ottaa karkki joka pussista? En kyllä ole edes varma haluanko tietää mitä kaikkea olet niille tehnyt..

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen seuraillut satunnaisesti blogiasi. Hienoa työtä tuon laihdutusprojektin kanssa. Sitä olen miettinyt kovasti, kun kerrot silloin tällöin, että sinulle on mahtunut jokin pieni kokoinen asia. Miksi teet niin? Ihmisiä ärsyttää koska silminnähden huomaan, ettet ole kokoa esim. XL, vaikka jokin vaate siinä koossa saattaisi mahtua. Tai nimettömän koko ei voi olla 17mm. Aiheutat itse ns. negatiivisia kommentteja koska todella kuulostaa siltä, että valehtelisit. Itse olen kokoa XL yleisesti ottaen, jolloin uskallan myös epäillä kokoja tosiksi omiin mittoihini heijastellen. Nauttisit hienoista tuloksista ja jos jotain koosta on mainittava niin ehkä kannattaisi vain mainita, että on menty yksi tai useampi pykälä eteenpäin. Ei sillä ole merkitystä saatko itsesi ahdettua m-koon vaatteisiin ja vaikka onnistuisitkin ei se todennäköisesti ole päälläsi oikein istuva. Jatka samaan malliin, niin mahdut varmasti vielä joku päivä noihin kokoihin ilman suurempia epäilyjä <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pahoitteluni jos tosiaan tuo, että intoilen kun olen mahtunut johonkin pienempään vaatteeseen tai että sormuskokoni on pienentynyt. En tiennytkään että tuollainen saattaisi aiheuttaa negatiivisuutta, en sitä siis tahallani ole tehnyt. Enkä minä missään ole väittänyt että olisin kokoa XL vaikka joku yksittäinen XL-kokoinen vaate olisikin päälleni mennyt. Eniten tässä nyt ihmettelen että miksi en saisi iloita tällaisia asioita joissa huomaan kavennusta tulleen? Tässäkin tosiaan tuo sormuskoko koska näin se kuitenkin on. 🙂

 • Maiju / aikainentiainen.fi

  Maiju / aikainentiainen.fi

  Jouluvaloja on ripustettu jo täälläkin! On tämä vuodenaika vaan niin pimeä, että pieni piristys on ihan paikallaan. Ulkona meillä on vasta pari lyhtyä, mutta sisälle ollaan jo vähän laitettu valoja. Pimeänaika on täällä Suomessa niin pitkä, että on mielestäni täysin ok, että ihmiset laittaa jouluvaloja jo hyvissä ajoin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nimenomaan, kyllä saa ja pitääkin laittaa valoja piristämään tätä pimeää aikaa. 🙂

  • Silja`s

   Silja`s

   Ehdottomasti!:) joulu on kaunista ja tunnelmallista aikaa, jolloin ihmisetkin ilahduttavat ja ajattelevat Toisiaan enemmän ja ovat iloisempia. Mä alan tunnelmoimaan joulua jo syksyllä!;)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No alkaahan se joulu jo lokakuussa kaupoissakin joten miksei marraskuussa muutenkin. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *