Hyv%25c3%25a4%25c3%25a4syntt%25c3%25a4ri%25c3%25a41.jpeg
Blogi

Minun päiväni – Tiistai 9.6.2015

Eilen oli ihan loistava päivä koska silloin oli mun syntymäpäiväni ja klo 17.00 lähtien olen ollut 32-vuotias ja kuten netissäkin naureskelin niin ei vieläkään iskenyt se ryppyarmeija eikä se ”olen vanha” olotila. Ei tosiaankaan, oloni on mitä kevyempi, kiitos laihdutuksen ja koska mieleni tulee ikuisesti pysymään lapsekkaana, niin eipä tuota olotilaa tarvinne varmaankaan pelätä.

Syntymäpäivän kunniaksi sain pitää jopa vapaapäivän ja vietinkin sen äitini luona sekä kaupungilla pyörien. Kävin aikani kuluksi Pentikillä katsomassa lampunhattuja ja myös niitä lamppuja. Mietin että pitäisikö ostaa tuollaiseen vanhaan pöytälamppuun tuo hattu koska siitä on se vanha mennyt rikki vai pitäisikö ostaa molemmille yöpöydille samanlaiset pöytälamput hattuineen päivineen. Yksi lamppu näyttäisi kyllä muotopuolelta mutta kun sitä valoa ei tarvita kuin vain mun puolellani. First world problems, indeed.

Jätskikojutkin oli auki. Katselin uteliaana oliko sinne tullut jotain uusia makuja ja mielestäni näinkin yhden mutta en sitä yllättäen muista. Ei, en ostanut itselleni tällä kertaa jätskitötteröä vaan jätin sen jotain toista kertaa varten, mutta aivan taatusti aion ottaa jätskitötterön, onhan se kesä eikä yksi tötterö laihdutusta pilaa, kunhan niitä tötteröitä ei syö päivittäin kymmeniä kappaleita. Alkaapahan se kesäkin ilmeisesti tulla kun viikonlopuksi on luvattu 20 astetta lämmintä, jeij! Arvatkaapahan vaan kuka on terassilla ottamassa aurinkoa. Ei oo vaikea. MINÄ!

Mä oon aina tykännyt tästä Eetu Salin muistomerkistä, ihan vaan koska kauniit kirkkaanväriset tulppaanit ja tuo pulppuava vesi. Tää on varmaan ainoa patsas/muistomerkki mistä Porissa tykkään, tai ei ainakaan tuu mieleen et tykkäisin jostain muusta.

Olin hieman ällistynyt kun huomasin että suomalaisia mansikoita saa jo. En kuitenkaan ostanut vaikka hieman siitä mietiskelinkin. Litrahinta on kyllä suolainen 7€, mutta kyllähän sen kuitenkin vuoden ekoista suomalaisista mansikoista maksaa. Joko siellä on maistettu kesän ekat mansikat? Oli pakko ottaa tuosta lapusta kuva, eikä niistä mansikoista. Tommonen hauska tietopläjäys josta en itsekään tiennyt. Niin, että syökää mansikkaa!

Siinä valmistuu Porin korkein kerrostalo, Tornitalo. Oli pakko vihdoinkin napata kuvaa kun olin just sopivassa kohdassa. Olin just tullut takanani olleesta kenkäkaupasta pois ja siinä odotellessani tajusin että nythän minä saan tästä kuvan. Jos oikein muistan niin tuon pitäisi olla 16- vaiko 17-kerroksinen sitten valmistuessaan. Olisi mahtavaa jos pääsisi sinne ihan ylimpään kerrokseen katsomaan millaiset maisemat sieltä oikein avautuu.

Kävin Hennaakin moikkaamassa hänen pajallaan ja ihastelin siiä samalla tulevan sormukseni pinkkejä kiviä. On ne ihanan pinkit! Malttaisi odottaa että saan tuonkin sormuksen sormeeni mutta se on sitten jouluna se. Tulee siis joululahjaksi. Samalla Hennalta tuli aivan loistava ehdotus, nimittäin sellainen että menisin yhtenä päivänä pajalle hommiin ja tekisin
itselleni sormuksen, tai jonkun korun. Siitä tulisi sitten ihan
blogipostaus. Sitä nyt sitten katsellaan et millon päästään
järjestämään. Sitten universumi yllätti mut syntymäpäivänäni melkosella tavalla kun liikkeeseen astui eräs tv-sarja TIS:sta tuttu Aki Manninen ja pääsin hänen kanssaan yhteiskuvaan. Voi että kun olin naantalin aurinkona loppupäivän. Yksi synttäripäivän parhaimmistoa.

Käytiin ehtoolla meren äärellä, ihan noin synttäreiden kunniaksi. Tuolla kun ei nykysin niin usein tule käytyä kun on kauempana. Siksi nää käynnit onkin ihania ja spesiaaleja. Kuva ei eilen otettu mutta sama kivi siellä eilen kyllä edelleen jökötti. Olen tykännyt tuolla Mäntyluodon koirarannan syrjässä istuskella kun se on ollut niin rauhallinen paikka ja siellä voi kuulla meren rauhaisan kohinan. Se on rauhoittavaa.

Innostuin eilen myös kuvaamaan kaikki puskat ja kukkaset mitä täältä pihamaalta löytyy, myös ne ns. rikkaruohokukatkin. Niistä sitten kuvat tänne blogiin, joskus myöhemmin. Löysin myös paljon erikoisia ”kukkia” ja toivonkin että joku lukija tunnistaisi ja kertoisi mikä ihme se on. Oli nimittäin niin erikoinen. Mut ihanaa oli kuvailla ja katsella miten paljon kukat ja puskat onkaan kasvaneet. Kiitoksia vaan kuvausvinkistä sinne jollekin lukijalle.

Loppuehtoo tulikin sitten käytettyä näin hyvin eli kirjeiden kirjoittelua ja teen juontia. Rentouttavaa tämäkin puuha. Ai niin, tuo Niitynkukkia -sormus pitää iltaisin laittaa etusormeen kun keskisormi kokee aina silloin ihmeellisen kaventumisen ja tuo sormus lähtee irti. Niin kauan kun se menee tuossa etusormessa, niin en mene kaventamaan. Mä kyl aattelin ettei tommosta sormien kaventumista oo tullut kun muut sormukset menee ihan sopivasti, mut nähtävästi on.

Ihan pakko jakaa teillekin nämä kissojen unipaikat. Ovat jotenkin niin hellyyttäviä näiden paikkojen kanssa. Silla tykkää yleensä olla tornissa, kun taas Siiri valtaa sängyn (niin yöllä kuin päivälläkin) ja Sevi tykkää vetää sikeitä laiskanlinnasohvasta. Sitten tuo yksi kuva missä on Siirin naama, niin se on otettu keskellä yötä kun Siiri makaa mahani päällä ja kehrää. Siihen se sitten nukahtikin kunnes mun oli pakko kääntää kylkeä.

27 kommenttia

  • Elena / Kauniimpi maailma

    Elena / Kauniimpi maailma

    Paljon onnea synttäreidesi johdosta. 🙂 Eihän 32-vuotias vielä mikään vanha olekaan. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No ei, ihan vitsinpäiten tuon sanoin. 🙂 Että huspyhpois jotkut ikäkriisit. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Synttärionnea! 🙂

    Piti vinkata jo johonkin aiempaan postaukseen – kynsien lakkaamisesta; kandee testaa lakata kynnet siten, että jättää millin-pari reunasta vaille lakkaa, etenkin jos vetäsee parikin kerrosta. Silleen oon ite tykännyt, että tulee aika siisti lopputulos. 🙂 Ja niitä sateenkaarikynsiä kun kaipailit, niin itse bongailen lakkoja mm. Tokmanni -ketjun myymälöistä (KoneHelsingin lakat on ihan ok hinta-laadultaan). Jos haluaa pysyvämpää tulosta, niin kannattaa satsata päällilakkaan (itsellä käytössä LCN:n päällilakka, joka on tosi kestävää.. aiemmin on ainakin Sokokset ko. sarjaa myyneet. Yksi apteekki meilläpäin myy Sensinity -nimistä kynsilakkasarjaa, ne on aika hauskoja kun niissä on jokaisessa eri tuoksukin (jonka siinä lakatessa huomaa ja sit ehkä pvän verran kynsissäkin), ihania värejä ja oon kokenut ihan hyviksi lakoiksi, hintaa taisi olla 3.50€ (7ml). 🙂

    – piip

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiitti tosta lakkausvinkistä, en ookkaa aiemmin noin aatellut. 🙂 Pitää kokeilla kun seuraavaks taas innostun. 🙂 Pitää kattoo noita KoneHelsingin lakkoja. 🙂 Mulla on Opin päälilakkaa. 🙂 Oi onko tommostakin lakkaa mikä tuoksuu?

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Onnea synttarisankarille!! Kiva kuulla, etta sulla oli kiva paiva! Toi blogipostaus sormuksen tekemisesta kuulostaa hyvalta idealta, minua ainakin kiinnostaisi lukea!

    Ja kiitos kaunis noista ihanista kisujen kuvista! Mullakin oli joskus aikoinaan musta kissa (tosin sekarotuinen) ja Siirista tulee aina entinen kissa mieleen! 🙂

    -KKat

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiitoksia. Juu, oli ihan loistava päivä. 🙂 Uskon että tuollainen postaus kiinnostaisi moniakin ja täytyykin katsoa miten aikataulut Hennan kanssa sopii yksiin, mutta varmaan tässä kesän aikana vois toimia. 🙂 Halusin laittaa tuohon kisujen unikuvat, niillä kun on nuo tietyt unipaikat päivisin. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Myöhäiset synttärionnittelut! 🙂
    Meillä täällä Pohjois-Suomessa suomalaisten mansikoiden litrahinta on vieläkin suolaisempi, 10€!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiitoksia. Täällä on muuten sama litrahinta torilla, kävelykadun kojussa oli 7e/litra.

  • Katinka

    Katinka

    Jäätelövinkkiä jos kaipaat uusia makuja niin jäätelöbaari Vohvelissa on ihania jäätelöitä ja ne valmistetaankin ihan Porissa. (Isossa Karhussa on myymälä ja samoin Havannaa vastapäätä on heidän kesäterassinsa). Omia suosikkeja mauissa ovat tyrni ja pistaasi.
    Löysin vasta hiljattain blogisi, kiva blogi sinulla 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiitoksia, Vohvelin kyllä tiesinkin jo ja olen muutaman kerran käynyt maistelemassa. Tosin nyt en hetkeen aikaan, ehkäpä käyn kesällä katsastamassa sen kesäterassin, vaikka jotenkin luulin että sitä ei tulisi enää? Nii ja tervetuloa seurailemaan. 🙂

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Onnea!! Pentikin lamppuja näkee aika usein tori.fi ja huuto.net sivustoilla. Itse en niistä kauheasti välitä. Sen sijaan tykkään hortensia kuosista. Haluaisin sen vaalean punertavana pöytäliinana. Samoin pidän heidän koristetyynyistä ja Eden lakanoista. Meillä on Ikean lamput makuuhuoneessa. Missä muuten teidän lähin Ikea on?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No lähin taitaa olla netissä ja Tampereella. 🙂 Mut tuo meidän vanha on Ikeasta ostettu aikoinaan ja mietinkin saisikohan siihen jostain lampunhattua. Kun jonkun muuton aikana rikottiin sen oma lasinen.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Synttäripäivän kunniaksi olisit kyllä voinut jätskin tai mansikoita ostaa. Söitkö mitään herkkuja synttärin kunniaksi?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No juu, olisin kyllä voinut ottaa. En syönyt mitään herkkuja.

  • Anonyymi

    Anonyymi

    Onko sinulla todellakin noin tiukka kuri, ettet edes juhlissa voi syödä edes yhtä herkkua? Eli ei ehkä puhuta elämäntapamuutoksesta vaan laihdutuskuurista?

    • Anonyymi

      Anonyymi

      Tai siitä et jos antaa pirulle pikkusormen niin se vie koko käden..? Parempi siis olla ilman niin ei pääse taas sokerin makuun

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Siis ei minulla mitään tiukkaa kuria ole, ja elämäntapamuutoksesta tässä on kyse. Miulla on herkkupäivä lauantaisin. Mistähän juhlista puhut? Mun synttäreistäkö? Ei silloin mitään juhlaa ollut. 🙂 Älä murehdi, kyllä mä ehdin niitä jätskejä ja mansikoita vielä maistaa – kesä on vasta aluillaan. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *