Kisut1.jpeg
Blogi

Kissanpäivät

Meidän viikonloppu meni erittäin rennosti ja kiireettömästä. Oikein kissanpäivät kaikilla. Itse ehdin touhuamaan tietokoneeni parissa kun sieltä alkoi tila loppumaan kesken joten heitin epäonnistuneita kuvia roskiin ja tallensin loput kansiot ulkoiselle kovalevylle joka toimii ns. varastointiasemana, että jos vanha kovalevy menee rikki, niin ainakin suurinosa tärkeistä tiedostoista eli kuvista, on tallessa. Kissoillekin laitettiin uudet ruohot itämään kun saivat edellisen lautasellisen syötyä – saavat toki ulkonakin ollessaan popsittua tuoretta ruohoa.

Saimme me viikonloppuna jotain tehtyäkin, nimittäin tuonne vaatekomeroon mun ihanille laukuille naulakon. Tai ei me sitä naulakkoa tehty, vaan ihan ostettiin ja mies sen sinne sitten kiitti. Sitten siinä kävi niin, että nälkä kasvoi syödessä ja halusin toisen samanlaisen alemmas. Valitsin laukuille tällaisen hauskan Sticks naulakon jota saa Askosta eikä hintakaan ollut paha. Siinä on viisi ”koukkupalikkaa” eli juuri sopiva määrä. Ensin mä katsoin yhtä Riviera maisonin naulakkoakin mutta tykästyin tuohon Sticksiin koska se oli hauskanlainen. Sitten innostuin hakemaan varastosta sen vanhan paikan työhuoneessa olleen pyöreän violetinvärisen maton ja laitoin sen vaatekomeron lattialle. Nyt sekin on saatu täydelliseksi ja esittelykelpoiseksi.

Mulla on huomenna synttärit. Täytän 32 vuotta. Apua! Keski-ikä se vaan lähenee mutta ei anneta sen haitata. Mä aion pysyä mieleltäni ikuisesti nuorena. Sain jo tänään ensimmäisen onnittelukortinkin. En aio tätä vanhenemista mitenkään juhlistaa ja ihanat lahjatkin olen jo saanut etukäteen, ellei sitten joku yllätä tuolta takavasemmalta. Juhlitaan seuraavan kerran niitä seuraavia kymppisiä, mielenkiintoista nähdä onko blogi silloin vielä toiminnassa, kahdeksan vuoden päästä. No aion kirjoitella niin kauan kun tähän itsellä riittää intoa ja annettavaa.

Odotin tänään kotiin lähtöä erityisen paljon koska luulin että löytäisin Yoursin paketin laatikosta, tai edes noudettavissa olevan lapun, mutta eipä siellä mitään vielä ollut. Mikä pettymys! Tämä viikko onkin oikea ostelijan unelman kun peräti neljän paketin pitäisi saapua perille. Erityisen paljon odotan noita Yoursin mekkoja saapuvaksi ja tiedätte
mitä se tarkoittaa. Vaatevideon tekoa! Samalla selvinnee kummanvärisen
mekon tilasin. Tosin löysin äsken nettiä selaillessani vihdoinkin sen
keltaisen mekon, millaista olen vähän sillä silmällä katsellutkin mutta
ajattelin nukkua yön yli ja miettiä sitä uudelleen. Muiden pakettien sisällöt saavat toistaiseksi pysyä salassa, mutta kyllä nekin aikanaan selviää.

Vähän mä tuossa mietin että uskallankohan ollenkaan esitellä niitä tänne blogiin, kun jotkut ovat ärsyyntyneet näistä mun ostoksien esittelyistä, mutta sitten mä muistin että jokainen voi päättää mitä lukee. Jos blogi siis käy liian ärsyttäväksi tai ei ole enää sellainen mitä tykkää lukea, niin yksinkertaisesti vain jättää klikkaamatta tänne. Mä en ole ennenkään pelännyt kirjoittaa mitä haluan, joten en sitä nytkään aio aloittaa. Elämä on valintoja täynnä, joten miksi lukea blogia joka ei anna mitään muuta kuin negatiivisia tuntemuksia.

45 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kuka niistä on _ärsyyntynyt_? Ihmiset on vaan kommentoineet sitä että eivät ymmärrä sun rahankäyttöä, kukaan ei ole ärsyyntynyt (:

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On niitäkin ollut ketkä ovat ärsyyntyneet. Ja minusta tuo on vähän huvittavaa tulla valittamaan toisen rahankäytöstä. Siis ihan oikeasti, koska ne on minun rahojani eivät kenenkään muun. Mä voin pyyhkiä niillä vaikka peppuni jos haluan. 🙂 Toki sitä saa ihmetellä mutta mä ainakin itse pitäisi tuollaiset ihmettelyt omana tietonani. Ellei siinä ole just oikeana syynä siellä taustalla, että haluaa vain valittaa. No, raha nyt on ollut kautta aikojen sellainen asia että se ärsyttää ketä tahansa. Jos naapurilla on uusi auto, niin itsekin pitää ostaa uusi auto sillä niin kauan se tulee ärsyttämään. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olet aivan oikessa siinä, että voit tehdä rahoillesi ihan mitä haluat. Se, että sinua huvittaa jonkun ärsyyntyminen aiheesta, ihmetyttää kyllä. Sinulla on rahaa, läheskään kaikilla ei ole. Tässä maassa on tuhansia ja tuhansia ihmisiä, jotka elävät pelkän perustoimeentulon varassa ja aina eivät tiedä, pystyvätkö joka päivä ostamaan edes ruokaa, vaatteista ja huvituksista puhumattakaan. Lääkkeetkin saattavat jäädä apteekkiin.. Tuolta pohjalta ajateltuna ärsyyntymisen voi kyllä hyvin ymmärtää ja matala profiili olisi kenties ajattelemisen arvoinen asia. On kai elämässä paljon muutakin kuin raha ja ostaminen, josta voisi hehkuttaa?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tämä on taas näitä "Afrikan lapsilla menee huonommin, joten kukaan ei saa pitää hauskaa"-kommentteja.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ymmärrän täysin klo 5.22 Anonyymin ajatuksen ja olen samaa mieltä. Blogissa oli ennen paljon sisältöä, mutta nykyään tuntuu olevan tärkeintä uusien hankintojen esittely. Ulkoisesti rikasta elämää, sisäisesti ei.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Pipsa olen blogista lukenut kuukauden sisällä mm. lauseet "nyt laitan kukkaron nyörit kiinni pitkäksi aikaa" ja "minua saa lyödä paistinpannulla päähän jos vielä ostan jotain", en muista menivätkö kirjaimellisesti noin, mutta sinnepäin.

   Kysymys kuuluukin, että miksi ihmeessä sä kirjoittelet tuollaista jos on taas neljä pakettia tulossa ja keltainen mekkokin löytyi? Joo ja en ole ärsyyntynyt tai kateellinen tai katkera tai köyhä tai AV-mamma tai mitään muutakaan, itsekin ostelen paljon, mutta miksi kirjoittaa yhtä ja tehdä heti perään toista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Blogi muuttuu kun kirjoittajakin muuttuu. 🙂 Just näissä kohdin neuvoisinkin ihan yatävällisesti katsomaan toista luettavaa koska en voi kirjoittaa blogia just muutaman lukijan mielen mukaan. 🙂 Tää on tämmöstä nyt.

   Niinhän mie sanoin enkä oo nyt edellisrn jälkeen ostanut mitään. Keltaista mekkoakin ihastelin mutta en ole ostanut. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Oletko sie Pipsa muuten huomannut, että otat tuon hassunhauskan murteenomaisen jutun käyttöön aina silloin kun vaikkapa kritiikki osuu kohdilleen? Ja ei, ei tarvitse julkaista tätäkään juttua, sopii passiivisaggressiiviseen käytökseesi antaa olla vain. Silleen hyvänmielen merkeissä 🙂 Ja monta hymiötä päälle 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ihanko tosissaan niiden, joilla on varaa ostaa vähän kalliimpi laukku, pitäisi jättää se ostamatta koska kaikilla ei ole varaa sellaiseen? 😀 Kukin tekee rahoillaan mitä tykkää, ja toimeentulotuella eläjät voivat hankkia työtä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mie sitä murretta ihan muulloinkin käytän. 🙂 Musta se on vaan hauskaa 🙂

   Totta, kukin tehkööt rahoillaan mitä haluaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En usko, että ketään ärsyttää ostamisesi, vaan enemmänkin asenteesi.

   Mutta olen kyllä hämmentynyt rahankäytöstäsi. Koko ajan saa lehdistä lukea, miten siivoojat tienaavat niin huonosti ja miten siivoojan palkalla hädin tuskin elää, mutta sinä olet vain osa-aikainen siivooja ja olet kertonut maksavasi puolet kaikista taloutesi kuluista ja silti pystyt vielä ostamaankin noin paljon. Eihän siivoojan palkka sitten voi mitenkään olla huono!

   Olen uusi lukija, enkä tiedä oletko kertonut, mutta miksi teet vain osa-aikaisesti töitä? Sinulle raha ja materia on selvästi tärkeää, joten mikset tee täysiä päiviä? Oletko koskaan tehnyt vai oletko aina ollut osa-aikainen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ymmärrän hämmennyksesi mutta olenhan minä asiasta blogissa joskus sanonut, että teen osa-aikasiivouksen lisäksi muutakin työtä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jos ostoksiaan ei uskalla esitellä, siinä vaiheessa kyseessä on jo ongelma:)
  Mutta tuon keltaisen mekon kyllä jättäisin, itse sanoit, että sua saa lyödä paistinpannulla päähän, jos vähäänaikaan ostat mitään:D

  Uusia, kivoja mekkoja tulee aina kauppoihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, siitä tulis kyllä ongelma. Aijai, sää muistit mitä mää sanoin. 😉 Joo, se on totta että ainahan niitä kivoja tulee kauppoihin, ja siks kun vähän epäilyttää ostaa, ni voi olla et jää viel ostamatta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sulla on kauniit kissat. Onko ne rotukissoja? Näyttävät isommilta kuin oma maatiaiseni.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Juu, rotukissojahan nämä on. Maine coon. Ovat maatiaisia isomman kokoisia. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko tietoinen mikä on mania? Siihen saattaa liittyä hallitsematonta rahankäyttöä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen tietoinen mikä on mania, miehän kerroin että olen nähnyt ihan läheltä millainen on ostomania niin että enköhän minä tiedä.

   On ymmärrettävää että olette huolissanne, mutta kun tämä asia on jo tullut selväksi että olette huolissanne mutta jos nyt kuitenkin lopetetaan tästä jankuttaminen. Asia on tullut jo mulle selväksi, eikä mun vastaukseni tule muuttumaan. Mulla ei ole ostomaniaa vaikka nyt olenkin käyttänyt vähän enemmän rahaa ostoksiin kuin aiemmin.

   Tietenkin jos joku haluaa asiasta keskustella, niin voidaan sitä tehdä vaikka sähköpostin välityksellä tai jos et uskalla kanssani siitä keskustella, niin voit aina mennä sinne Vauva.fi sivustolle keskustelemaan. 🙂 Mutta täällä asia on jo tullut selväksi ja turhan vänkäämisen voi lopettaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Saattaa olla, etta tuo mania tarkoitti kaksisuuntaisen toista olotilaa, se toinen on lahinna masentunut, depressiivinen. Maniavaiheessa ihminen ei ole koyha eika kipea, sitten toisessa vaiheessa sita ei saa sangysta ylos ja se suunnittelee itsaria. Ei pelkoa! Et ole sellainen blogisi perusteella, impulsiivinen luonne vain mika tekeekin sinusta varikkaan suomalaisen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tiedän kyllä mitä nuo tarkoittavat mutta en itseäni laskisi impulsiiviseksi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ketä ärsyttää ja ketä ei. Itselleni ei rahalla ole niin suurta merkitystä, että jaksaisin siitä ärsyyntyä saati olla kateellinen toisen rahoista.
  Kuitenkin on mielestäni ihan normaalia ihmetellä ja ehkä jopa myös kyseenalaistaa toisen rahankäyttöä varsinkin jos se kovin eroaa omasta rahankäytöstä. Julkisen blogin kirjoittajana varmaan ymmärtänet, että kaikki mitä kirjoitat aiheuttaa ihmisissä reaktioita. Myös niitä kielteisiä. Ja se on ihan totta, aina voi etsiä uuden blogin, joka on lähempänä omaa arvomaailmaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voihan sitä toisen rahankäyttöä kyseenalaistaa, mikäpäs siinä mutta musta se on silti huvittavaa, koska jokainen tekee niillä mitä haluaa. 🙂 Mä en ole koskaan ihmetellyt muiden rahankäyttöä koska ajattelen just tuolleen, että jokaisen oma asia. 🙂 Itse halusin nyt panostaa näihin laukkuihin. Huomaa toki, että olen osan myös saanut lahjana. Ymmärrän, tietenkin, että julkisen blogin kirjoitukset aiheuttaa reaktioita eikä ne ole paha asia, mutta kyllä mullakin tulee mitta täyteen kun jostain asioista vängätään ja väännetään. Keskusteluahan on kiva saada aikaan, mutta kun joskus se menee just väärille teille, mikä on harmillista. Itse vain tykkäisin että ne kielteisetkin osattaisi sanoa nätisti ja osattaisi sanoa se oma mielipide kerran, eikä sitten suuttua ja alkaa jankuttaa. Tämä myös huomautuksena itselleni. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No sepä se, kun ei mitään keskustelua synny, jos sun vastaus on aina tyyliin "tää on tämmöstä nyt!" 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No on eri asia keskustella ja vängätä asiasta. 🙂 Esimerkiksi tämä "sinulla on ostomania" tai "minä ihmettelen rahankäyttöäsi". Ihmetellä saa mutta miksi siitä pitää alkaa vängätä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  No koskas aiot blogissa esitellä sen LV-laukun, jonka toisaalla netissä jo esittelit?

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  jatka vaan ostosten esittelyä, mä tykkään ainakin lukea 🙂 Jos jotain niin kovin ottaa pannuun, niin ei kai kukaan pakota lukemaan. Ja jokainen pistää euronsa juur siihen mihin itte lystää. Älä välitä toisten ärsytyksistä 🙂

  Tilasin kanssa viime viikolla sit kumminkin paketin Yoursilta. Sitten ilmottivat parin päivän pasta, että yksi tai useampi tuote on loppu, että hyvittävät tilille. Pistin postia sinne, et miks näin, koska verkkokaupassa mikään niisä tilaamistani tuotteista ei ole out of stock, yksi paita oli tilauksen jälkeen verkkokaupassa vaan muuttunut statukseen vähissä "low stock"ja että mikäli se nyt todellisuudessa on loppu niin mulle sopisi myös yksi pienempi koko.Eilen oli kuitenkin tullut palautuksena raha kortille siitä paidasta. Höhöh, Olisin niin halunnut sen paidan!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu en mä enää jaksa noista välittää. Mut kertokoot mielipiteensä. 🙂

   No olipas ikävää. Mut kiva et palautui rahat.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mulla ei itsellä ole juurikaan rahaa hassattavaks nyt kun jäin työttömäksi,mutta ei kyllä haittaa yhtään sun ostoksien esittelyt, päinvastoin! 🙂

  Kiva nähdä,kuinka iloiseksi ostokset sut tekee ja pakko todeta,että vaikutat jotenkin niin onnelliselta nykyään 🙂

  Eli jatka vaan samaan malliin!

  Aina riittää noita "ihmettelijöitä" eli ne voi jättää omaan arvoonsa,ja ihme ettei ihmettelijät siirtyy lukemaan vaikka jotain "pihistely"-blogeja. Ainiin,mutta sithän ei olis mitään ihmeteltävää 😀 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tottakai on. Jokainen ihmettelee aina jotain mutta on eri asia tuoko niitä koskaan julki.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mun mielestä taas on kiva nähdä mitä olet ostanut. Parasta blogissasi on se että siinä on hyviä kuvia, erilaisia kuvia ja kuvia juuri vaatteista ja muista ostoksista. Postauksesi ovat pääsääntöisesti kiinnostavia. Kissoista en välitä, mutta jätän ne jutut väliin. Joissain blogeissa kuvataan samaa tavaraa kymmenestä eri kulmasta, mikä on tylsää. Ostelet kyllä kaikenkaikkiaan vähän tavaroita. Et esim. tuhlaa kosmetiikkaan juuri lainkaan, etkä sisustustavaroihin. Se miksi ostoksesi puhuttavat johtunee siitä, että sulla on tapana ostaa jotain tiettyä tavaraa kerralla monta, niin kuin sormuksia ja nyt merkkilaukkuja. Hajuvesiäkin sulla taitaa olla ihan liikaa jotta ehtisit ne käyttää ennen kuin vanhenevat. Samanlaisia mekkoja ostat monta kerralla ja jopa saman mekon eri väreissä. Suurin osa ihmisistä ostaa näitä vain yhden kerrallaan ja harkiten. Mutta just sen takia blogi on erilainen ja kiinnostava. Mikset ostaisi ihan mitä huvittaa, kun kerran on rahaa. Kateelliset ne täällä valittaa, tuskin kukaan on oikeasti kiinnostunut siitä, onko tuntemattomalla bloggaajalla ostomania tai elääkö hän yli varojensa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuo on mulla kyllä aikalailla tapana, että ostan sitten vähän reippaammin niitä. Tosin ei mulla ole tällä hetkellä kuin kolme hajuvettä joista jokaista käytän. Enkä mä oo tainnu ostaa ku sitä yhtä mekkoa muutamassakin eri värissä ja mikäs siinä on pahaa, koska tiedän monia jotka on ostanut monia erivärisiä t-paitoja samalla kertaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olihan sulla samaa mekkoa useaa kappaletta muitakin kuin yksi kahdessa värissä ostettu. Muistan ainakin tumman ja vaalean lintumekon, sekä keltakukkaisen ja sini-puna-kukkaisen saman mallin mekon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis on mulla muutama mekko ollut, mutta ei kovin montaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvää syntymäpäivää! Aloin miettiä, millaista oli silloin, kun olin 32. No, oltiin ostettu omakotitalo, lapset olivat 6 ja 4 v, olin kotiäitinä ja rahat oli tosi tiukilla ison asuntolainan kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. No onhan tässäkin aikalailla sama, paitsi etten oo kotiäiti. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä yleensä tykkään lukea ostospostauksia blogeista, mutta sinulla ne on vähän negatiivisia, kun luulet kaikkien kadehtivan sinua. Sellainen herättää väkisinkin huonoja fiiliksiä lukijoissa ja vetää puoleensa ikävää kommentointia. Esittele vain ne ostokset ja that's it!

  Ja myös kommentteihin vastaamisessa voisit parantaa. Jätä ne ikävät kommentit julkaisematta, mutta vastaa asiallisesti niihin, mitkä julkaiset. Yleensä kommenttiosion ikävimmät kommentit ovat peräisin sinulta, ei niiltä haukkumiltasi anonyymeiltä!

  Esimerkiksi kun kommenttiosiossa ihmiset ihmettelee sitä, että ostat monta samanlaista/samantapaista tavaraa kerralla, suutut ja alat vittuilemaan. Minusta se on ihan asiallista ihmettelyä. Minusta siinä ei olisi mitään ihmettelemistä, jos käyttäisit tuon verran rahaa monipuoliseen vaatevarastoon, mutta kun ostat aina samanlaisia vaatteita. Voisit joskus avata sitä? Onko se ylipainoosi liittyvää, onko kaikki ylipainoisille tehdyt vaatteet noin samanlaisia? Vai tykkäätkö sinä ostaa aina samanlaisia ja jos, niin miksi? Ja jos makusi todella on noin yksipuolinen, niin mihin sinä tarvitset koko ajan uusia vaatteita? Minulla on vaatteita niin laidasta laitaan ja rakastan vaatteita, että minusta olisi ihan hirveää pukeutua jokainen päivä samalla tavalla! Ymmärtäisin, jos et vain välittäisi siitä, mitä päällesi heität, mutta kuitenkin ostat paljon vaatteita. Minusta se on todella omituista ja olisi hauska kuulla, mikä siinä on takana? Tai voisit tehdä ihan postauksen, jossa ihan pohdit, miksi juuri tietynmalliset ja tietyllä tavalla väritetyt vaatteet vetoavat sinuun noin kovasti, koska se on kyllä todella epätavallista! Minusta juuri uusien vaatteiden hauskuus on siinä, että saa kokeilla uusia, erilaisia juttuja! Koetko, että piiloudut katseilta pukeutuessasi "univormuun"? Luuletko, että pukeudut eri tavalla, jos saat paljon painoa pois? Yleensäkin, miten Pipsa-tyyli on luotu ja miksi? Nämä on nyt vain arvauksia, olisi kiva kuulla ihan omia ajatuksiasi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos asiallisesta kritiikistä ja hyvästä postausehdotuksesta, mä palaan siihen vähän myöhemmin. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *