077.jpg.jpeg
Blogi

Meidän Viikonloppu (meni) Messuilla

Me suunnattiin lauantaiaamusti miehen kanssa auton nokka kohti Helsingin messukeskusta koska oltiin saanut kutsuliput sinne oleviin messuihin. Kokonaisuudessaan tuota tapahtumaa kutsuttiin ”Meidän viikonloppu 6.-8.11.2015” koska siellä oli viisi erilaista tapahtumaa jotka tuolla yhdellä lipulla pääsi näkemään. Siellä oli Elma maaseutumessut, Metsämessut, Kädentaitotapahtuma, OutletExpo sekä Lemmikkimessut. Mä olin innoissani koko automatkan joka meni kuin hupsis tuosta vain kun oli hyvää seuraa ja jutunaihetta. 

Kun me sitten päästiin itse messukeskukseen, niin tämä emäntä oli ihan intoa piukassa ja pyöri kuin pieni iso hyrrä. Mä oon aina ollut tällainen että intoilen kaikesta pienistä todella suuresti. 

Ihan ensimmäiseksi me suunnattiin ELMAMESSUILLE ihastelemaan ihania eläimiä. Günther kukko oli kyllä hellyttävä nimensä takia. Kaikki eläimet oli hellyyttäviä! Tuo kissa oli ihana ja tuli puskemaan kun menin alemmas ja maiskuttelin sille. Eläinaitausten/-häkkien luona oli mukava määrä innokkaita lapsia. Tuolla oli myös muitakin eläimiä mutta kaikista en saanut otetuksi hyviä kuvia.

Sitten oli Valion ständi jossa sai lypsää pahvilehmää – se olisi
kiinnostunut itseänikin mutta kun näin siellä vain lapsia niin päätin hillitä omaa lapsellista innokkuutta ja sitä paitsi olenhan minä jo aikoinaan päässyt lehmiä lypsämään joten ei olisi ihan uutta touhua kuitenkaan – tosin olisi ollut hauska katsoa olisinko vielä muistanut sen oikean tekniikan. Luulen kyllä etten olisi.

Siellä oli myös eläinareena jossa oli kaikenlaisia kivoja eläinten pitämiä esityksiä, tässä ylempänä on menossa nautojen rotuesittely ja tietenkin joukossa pitää olla yksi uppiniskainenkin. Me ei nähty kaikkia esityksiä vaikka olisi siellä muutama kiinnostavakin ollut.

Poikkesimme myös OUTLETEXPON puolella vaikka en sieltä mitään ostettavaa löytänytkään, mutta kun siellä oltiin niin ajattelin että kaikki käydään kuitenkin läpi – tässä vaiheessa mä hieman naurahtelin miehelle miten mä menen edellä ja vedän häntä perässäni. No löysin muutamia kiinnostavia kohtia mutta en ostanut mitään. Tuolla oli esimerkiksi tuollainen kauneuskoju täynnä alennettuja tuotteita ja sieltä meinasinkin muutaman putelin käydä ostamassa mutta kun näin jonon, niin ajattelin että ehkä en kuitenkaan tarvitse näitä. Näin myös paljon laukkuständejäkin mutta eipä tullut ostetuksi mitään. Samalla tulin myös bongailleeksi muutamia merkkilaukkuja tuolta vilskeestä. Tuolta menimme sitten METSÄMESSUJEN puolelle kun mies halusi katsastaa sen puolen ja siellä esillä olevia laitteita. Yllättäen mulla ei ole tuolta alueelta yhtäkään kuvaa, enkä ole edes yllättynyt. Heh heh.

Sitten vihdoinkin oli vuorossa LEMMIKKIMESSUT joiden takia periaatteessa tuonne lähdettiinkin ja mä suuntasin matkani ihan ensimmäiseksi PrimaCatin ständille jossa pääsin hypistelemään muutamia tuotteita (Happy Herbiä oli pakko ottaa, se on ihan täydellistä kissanminttua ja tämän lisäksi otin myös joita sainkin ottaa itselleni tuohon ihanaan Cabbit kangaskassiin – oon tuota kassia tuijotellut jo pitemmän aikaa että sellainen on pakko saada itsellekin, joten oli ihanaa kun sen tuolta messuilta sitten sain itselleni. Ilahduin myös kun huomasin että kangaskassi on Nanson tekemä. Mies saanut otettua musta loistavan yllärikuvan.

Löydettiin samalla kissoillekin kotiintuomisia – nimittäin höyhenhuiskaleluja muutamatkin kappaleet. Ja vihdoinkin löydettiin noita taipuisia höyhenhuiskaleluja kun ollaan niitä tuolla kasvattajilla ihasteltu – noissa taipuisissa on siis se hyvä puoli etteivät katkea kovin helpolla. Joten nyt kun vihdoinkin niitä saatiin, niin otettiin muutamat kappaleet. Meinas hieman lähteä lapasestakin tuo ostelu sillä olisin ostanut vaikka kuinka paljon noita leluja, onneks mulla oli järki matkassa mukana eli rakas mieheni.

Siellä oli myös kissanäyttely (kuin koiranäyttely ja kaninäyttelykin) ja mä bongasin sieltä Sulon näköisen kissan. Oli hauskaa päästä keskustelemaan englanniksi tuon kissan omistajan kanssa. Ja samalla siis nähdä millaisen näköinen Sulosta isompana tulee ja voi että – Sulosta tulee melkoinen komistus. Jos kiinnostaa katsoa niin googleta red tabby maine coon niin siellä on tuon värisestä coonista kuvia. Antavat hyvää viitettä minkä näköinen Sulosta tulee isona. Noin suurinpiirtein.

Bongasin tuolta lemmikkimessuilta myös Kivikis kissanluolat ja olisi tehnyt mieli ostaa meidän kateille tuollainen mutta en uskaltanut kun vaikutti siltä että tuo L koko olisi liian pieni, kun meillä on kuitenkin niin isot kissat. Katselin noista laatikoista että olisi olemassa isompiakin mutta tuolla ei ollut ainakaan myynnissä isompia. No voisi silti olla turhakin ostos kun meillä ei oikein osata iloita tommosista luolista sun muista – tykkäävät nukkua ihan ulkosalla, jos noin voi sanoa. Onhan noissa meidän kiipeilypuissa luolia mutta harvoin ovat siellä.

Tästä kaksikosta oli vaan pakko napata kuva koska olivat niin
sööttejä siinä odotellessaan ilmeisesti vuoroaan – noista
numeropaidoista päätellen.

Tuolla oli myös näitä ei niin ihania eläimiä ja nämä ovatkin mieheni ottamia kuvia sillä mussa nuo aiheuttavat vain kauhua – tai no ehkä ei ihan liskot aiheuta mutta nuo isot karvaiset hämähäkit kyllä sen tekee. Pelkään kuollakseni hämähäkkejä ja luulenkin että tunne on molemminpuolista eli mä pelkään hämistä ja hämis pelkää mua. Siellä oli myös sellainen päähän laitettava laatikkopäähine missä oli torakoita ja kyllähän sitä jotkut uskaliaat kokeilivat.

Viimeiseksi mutta ei vähäisimpänä menimme käymään KÄDENTAIDOTMESSUILLA ja siellä olikin vaikka minkälaista kiinnostavaa ihanuutta kuten esimerkiksi tuo yllä oleva kietaisupaita, vai voisikohan olla tunikakin. En harmikseni pyytänyt miestä ottamaan kuvaa kun sovitin tuota paitaa. Nuo on tehty merinovillasta ja sen takia innostuinkin niistä ihan totaalisesti kun mulla on nyt joku vaihe taas meneillään että metsästän itselleni paremmasta materiaalista tehtyä neuletunikaa/-mekkoa. Näissä oli myös kokoja muistaakseni 3XL:ään saakka. En ostanut tuota kyseistä paitaa mutta myönnän että se jäi takaraivoon kolistelemaan, ehkä mä palaan tuohon paitaan vielä myöhemmin.

Olin suunnitellut ostavani Via Minnetin ständiltä sen ihanan rannekorun jonka Jazzeilla bongasin mutta jota en silloin ostanut. Olisi nimittäin kannattanut sillä tuolla ei ollut sitä myynnissä. No ei se ollut iso mielenpahoittaja koska saisin sen ostettua ihan nettikaupankin kautta. Ehkä mä vielä jossain vaiheessa saan ostettua sen rannekorun. Ihastelin siinä hetken aikaa näitä ihania ja vähän yritin katsoa olisiko siinä ollut jotain muuta mitä ostaa, mutta en oikein löytyänyt.

Kauniita lasitöitä – olisin tuollaisen tuikkukipon voinut ostaakin mutta näin jo sieluni silmin miten tuollainen räsähtää rikki kun kissat saa rallikohtauksensa. Eikä sille tuikulle olisi ollut turvallisempaa paikkaakaan joten oli parempi jättää. Mut hitsit miten taitavia jotkut ovatkaan. Jollekin lasitaidekurssille voisin itsekin tehdä.

Myös Elvarin bongasin tuolta ja yllätin tuttuni (joka tuolla on siis myyjänä) ihan täysin. Tiesin siis etukäteen että hän olisi siellä hommissa joten siitä se ajatus yllättämisestä sitten kehkeytyi enkä sanonut mitään että olisin itsekin siellä käymässä. Hyss hyss vaan. ^_^ Tuossa kun jäin suustani kiinni tuttuni kanssa, niin menin kadottamaan mieheni mutta kyllähän se pienen pyörimisen jälkeen löytyi ja päästiin jatkamaan tutkintamatkaamme.

Nää valot on ihanat! Oon samanlaisia tuijottanut muistaakseni tuolla Porin Puuvillan InDecon liikkeessä mutta en oo vaan ottanut itseäni niskasta kiinni ja ostanut. Ja voisin haluta omani noilla punaisen värisillä palloilla. Tosin en kyllä vielä tänä vuonna tällasia osta koska Sulo olisi niin niissä roikkumassa. Katsotaan siis ensi vuonna jos ovat sillon vielä myynnissä. 

Mä olin teetaivaassa! Siis ihan oikeasti tuli sellainen tunne kun tuonne Forsman teen ständiin menin kiertelemään. Niin paljon kaikenlaisia ihania teelaatuja! Mähän olin kuin mikäkin lapsi karkkikaupassa, ainoa vaan että olin kuitenkin aikuinen teekaupassa, tai ständillä tässä tapauksessa.  Hillitsin kuitenkin itseni ja ostin vain kolmea mielenkiintoisinta makua, joista yksi oli ihan tuttu MangoMeloni. Nämä pari muuta teemakua olivat Päivän piristäjä yrttitee sekä Puhdistava yrtti Lohikäärmeen morsian. Teen näistä joskus myöhemmin paremman postauksen jossa vaikka kerron ihan omin sanoin että mitä tykkäsin. Pakko silti antaa näin blogin välityksellä kiitosta tuosta Forsman teen esillepanosta, se oli minun mielestäni täydellisesti onnistunut.

Iloinen mutta väsynyt matkailija kaikkine ostoksineen ja saamisineen on valmiina kotimatkaa varten mutta ensin pitää tietenkin ottaa pakollinen kuva ja vielä niin, että messukeskuksen kyltti näkyy. Tuossa näkyy tosiaan nuo kissoille ostetut ”pölyhuiskat” kuten itse niitä nimitän eli on niitä höyhenhuiskaleluja joista täällä tykätään. Tuosta huristeltiin Forssaan jossa pysähdyttiin tankkaamaan eli syömään masut täyteen jotta jaksettiin ajaa kotiin saakka. Meillä oli kyllä todella mukava päivä takana. Seuraavaks Tuuriin! (todellisuudessa sinne on pitänyt jo vuoden ajan mennä joten pidän erittäin epätodennäköisenä että sinne ainakaan tämän vuoden puolella pääsen mut kunhan nyt jossain vaiheessa)
Olikos teistä kukaan tuolla messuilla? Entä oliko teillä muuten mukava viikonloppu?

25 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Näistä vanhemmista kuvista näkyy kyllä niin hyvin että olit jo kampaajan tarpeessa 😀 Onneksi nykyään on siistimmät kutrit 🙂
  Missä muuten kävitte syömässä Forssassa? Onks siellä jotain hyviä ravintoloita?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei me missään ravintolassa tällä reissulla käyty vaan ihan ABC-asemalla syötiin. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eihän nää oo mitään vanhempia kuvia vaan kuvia viikonlopulta.. Eli kampaajakäynnin jälkeen..

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Itse asiassa Forssassa on muuten tasokas pikkuravintola nimeltään Ravintola Köökki, joka tarjoilee lähiruuasta tehtyjä herkkuja. Kannattaa ehdottomasti pistäytyä vaikka lounasaikaankin. Ei toki ihan sijaitse siinä 2-tien varressa ABC-Autokeidas-Hesburger -liikenneasemaryppäässä vaan Forssan keskustassa, mutta on sen muutaman kilometrin lisälenkin arvoinen paikka ehdottomasti myös ohikulkijoille.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, tässä on mun uusi tukkani. Ottakaahan nyt huomioon etten mä aina hiuksiani laita ja nyt vielä kahta vähemmän. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eikös noissa teepakkauksissa lue ihan Forsman tee niin miten saat siitä väännettyä ForsmanIN tee? xD

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu lukeehan siinä, ja huomasin ite kans et tulikin kirjoitettua väärin kun ei taidakaan taipua noin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Messuilla käytiin 🙂 kaikkia kivoja vinkkejä löytyi, ostin tosin vain mausteita kotiinvietäväksi.

  Olen käynyt jo monena vuonna peräkkäin noiöla messuilla ja olen pitänyt niitä tosi kivoina.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Meiltä unohtu kokonaan se ruoka-alue siitä, piti nimittäin hakea Tyrnismoothiet. 🙂 Pitää kattoo jos taas ens vuonna. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuollaiset "yhdistelmämessut" on kivoja, saa mukaan monesti sellaisiakin kavereita, joita ei vain yksi aihepiiri kiinnosta. Tuolla kuluu kyllä aika nopeasti ja messutarjouksina saa monesti juttuja ja eritoten uutuuksia edullisesti. Ja tietty ilmaisia maistiaisia.
  Kiitos muuten Pipsa tuosta Yves Rocherin postauksesta taannoin Halloweenin yhteydessä 🙂 Tilasin pitkästä aikaa sieltä pari tuoksusuihketta ja ilmaisena lahjana kalliimman parfyymin. Oli ihan nappihankinta ja 16 eurolla (postikuluineen) sai kivasti 3 tuotetta joista kallein oli se parfyymi, jonka normihinta taisi olla n. 50 euroa. En olisi ilman postaustasi huomannutkaan, kun tosiaan en ole vuosiin tuota putiikkia edes huomoinut. Kiitos siis 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Yhdistelmämessut on aina kivoja, mä ainakin tykkään. Kun on monenlaista ja messutarjoukset on kiinnostavia. 🙂 No olehan hyvä vaan, kiva että siitä oli sulle hyötyä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tykkäisin käydä messuilla, mutta täällä meilläpäin niitä ei oikein ole ja helsinkiin on turhan pitkä matka. Ehkä joskus voisi jonkun lomamatkan yhdistää messuilla käyntiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Suosittelen kokeilemaan joskus tuolla tavalla, että käydä lomamatkan yhteydessä. Jos vaan silloin on sopivaa. Ei mekään kovin usein Helsingissa käydä vaikka ei tuonne nyt mikään mahdoton matka ole. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei muistatko yhtään missä tuota ihanaa punaista kietaisupaitaa myydään? Pakko saada!! 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siltähän se kovasti näyttää mutta valitettavasti nuo meni kissoille. 🙂 Kissat saa virpoa munkin puolesta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mekin kävimme messuilla kun saimme sinne liput. Lemmikkipuolella oli minusta tänä vuonna aika vähän tuotteita myynnissä, mutta koirat saivat uudet pedit. Possut olivat valtavan suloisia ja niitä rapsutellessa meni tovi. Outlet-expo oli aika joutavanpäiväinen, mutta kädentaito-osastolla oli vaikka mitä ihanaa! Monta tuntia messuilla kierrellessä kului ja aina se on kiva käydä, onneksi asutaan tässä ihan kulmilla :).
  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu ei siellä isommin ollut tuotteita myynnissä mutta ihan meidän mielestäni riittävästi. Just ku miettii et löydettiin just oikeat virpomisviuhkat kissoille. 🙂 Pitääkin tehdä niistä video blogiin. Kauheesti kaikkea ois blogiin mut ei aikaa. Pitää kirjottaa siis ylös. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ajattelin että se ois melkein kansalaisvelvollisuus käydä Tuurissa. 🙂 Voipahan sitten sanoa et nähty on. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *