neulemekko1.jpeg
Blogi

GAPin neulemekot Zalandolta

GAP Neulemekko very berry
50% puuvilla, 36% viskoosi, 7% nailon, 5% silkki, 2% elastaani

Tässä tämä ensimmäinen Zalandolta tilaamani GAP merkin neulemekko koossa 2XL ja joka venyy ihan älyttömän paljon. Odotin ihan oikeasti ettei tämä mene edes päälle mutta menihän se.  Jostain syystä en osaa olla pitkähihaisen kanssa, tuntuu liian paljolta mutta eiköhän se ole tottumiskysymys. Mekko on todella miellyttävä päällä – kevyt mutta samalla todella lämmin. Pidin tuota päälläni ehkä viitisen minuuttia ja se oli liikaa eli ainakin sen lämmittävän ominaisuuden tuo mekko täyttää leikiten. Mekon venyvyys sai mussa aikaan huvittuneisuutta koska se paljastaa mun ihanat kummut ja kammut – tsekkaa nämä esittelyvideolta. Itseäni tämä ei haittaa mutta kenties Tuija Teikäläistä voisikin haitata. Olen tämän takia kahden vailla – jättääkkö mekko vaiko pistääkö palautuslapun kanssa takaisin. Väristä tykkään todella paljon, kivan pirtsakka, väri on oikeasti hieman kirkkaampi mitä kuvassa ja videolla – se on katsokaas tämä jokaisen muotibloggaajan bloggaajan painajaisaika eli pimeät illat kun valoa ei vaan ole tarpeeksi. Seuraavaksi ostoslistalla studiovalon osto.

Tämä mekko on pituutensa puolesta ehkä enemmän sitä mitä olen etsimässä eli enemmänkin tunikan pituinen. Ja tämän kanssa huomaa miten sukkahousut ei toimi samalla tapaa kuin ylemmän mekon kanssa. Mekko on ehkä turhan synkkä omaan makuuni ja muutenkin kummatkin mekot on vähän väärän väriset sillä etsinnöissäni oli alunperin vaaleat sävyt. En edes tiedä miksi lopulta tilasin tämän väriset, eikä varmaan kukaan muukaan. Tämä on tosiaankin sataprosenttistavillaa ja omituisesti tämä kutittaa vain mun käsitaipeitani, ei mitään muuta. Ihonihan on todella herkkä eli mikä tahansa villa ei kelpaa eikä yleensä täysin sataprosenttinen. Tuo saattaa olla syy palautuslapun lyömiselle persauksiin. Olen kuitenkin erittäin epävarma että kumman mun pitäisi ottaa kun kummatkin ovat kivoja mutta en kaipaa silti kahta samanlaista vaikka ovatkin eriväriset. Mekkoja on tarkoitus käyttää jegginssien kanssa eli siinä mielessä tämä tummempi olisi parempi. Tummemman kanssa mun kummut ja kammut ei näy ihan niin selkeästi kuin vaaleamman kanssa. Siksipä käännynkin teidän lukijoiden puoleen eli kertokaahan te kumpi pitäisi ottaa ja kertokaa se perustelun kanssa.

            

Kuten
videollakin kerroin, niin muhun iski yllättäen into lähteä metsästämään
neulemekkoa/-tunikaa vähän paremmasta materiaalista tehtynä mutta se
olikin yllättäen vähän vaikeaa kun olen niin huononkokoinen eli siis
ylhäältä kapoisempi mitä alhaalta. Perskutarallaa! Aika moni vaate jäi
2XL/52 kokoon mutta siitäkin huolimatta painoin sormi täristen
tilausnappia ja lohdutin että saahan sen sitten palautettua, mutta kun
silloin jo ajattelin etten haluaisi palauttaa. Halusin että vaatteet
olisivat hyviä.
Niin,
kipinähän tälle lähti kun Veeran (Tyyliä Metsästämässä) kanssa
keskusteltiin näistä vaatteiden materiaaleista vaikka on mun myönnettävä
etten silti näe tekokuiduissakaan mitään pahaa – ainakaan ihan joka
taholla mutta kyllähän minäkin haluaisin että vaate lämmittää eikä
hiosta. Eli ainakin tämän neulemekon/-tunikan metsästyksessä haluan
suosia parempia materiaaleja koska haluan että se lämmittää.

Jatkan metsästämistä…

100 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kieltämättä ovat tuollaisen näköiset mutta eivät yllättäen kuitenkaan purista. 🙂

 • Heli

  Molemmat ovat mielestäni kivoja, mutta etenkin tummempi on enemmänkin mielestäni pitkä paita ja ei oikein sovellu käytettäväksi noin mekkona. Tai no kukin tietty voi käyttää miten haluaa, mutta itse näkisin sen enemmänkin pitkänä neulepaitana leggareitten tai puolihameen tai housujen kanssa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tarkoitukseni olisikin käyttää jegginssien kanssa. Eli siinä mielessä se tumma olisi parempi. Peittää kuitenkin eturepun ja pepun.

 • Anonyymi

  Jos vähänkään epäilyttää, tuleeko käytettyä, niin palauta molemmat. Jos "pitää" saada toinen niin tummempi ehdottomasti! =)

  -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis kyllä varmasti tulee käytettyä, siitä ei ole huolta. Lähinnä mä just että kumpi ois sitten parempi. 🙂 Tummasta ite tykkään koska se toimisi nimenomaan housujen kanssa jota siis alunperin ajattelin.

 • Anonyymi

  Voi kun jaksaisit edes vähän suoristaa hiuksiasi, ne olisivat todella nätit niin. Se ei välttämättä vaadi kerroksittain tarkkaa suoristamista, vaan vedät vaikka koko kerroksen kerrallaan ja koko pän ympäri. Silloin ne suoristuu jo aika hyvin ja on oikeasti todella nopea tehdä.

  Minä jos kuka tiedän, että ei ehkä huvittaisi,mutta tiedän myös miten paljon nätimmältä se näyttää, kun näkee ihan vaan 5 minuuttia vaivaa asiassa 🙂

  Ei tätä edes tarvitse julkaista, koska en hae näkyvyyttä asialla. Mutta näyttäisit vaan oikeasti niin paljon nätimmältä pikkuisen hiukset laitettuna 🙂

  Hyvää joulunodotusta! Se ylempi punainen mekko näyttää nätiltä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ylempi on kyllä väriltään nätti mut jotenkin mua häiritsee tuo pituus kun en varsinaisesti hae mekkoa vaan enemmänkin tunikaa. Zalandon sivuilla kun oli kerrottu että 83cm olisi pituus mutta tuo venyy tosi paljon. 🙂

 • Marjukka

  Älä ota kumpaakaan, kumpikaan ei ole hyvä. Ja kun et itsekään tunnu kovin varmalta kummankaan suhteen.
  Ja vaikka sanotkin, että et halua piilotella sitä mitä olet, niin kyllähän kuitenkin on mukava käyttää vaatteita, jotka korostavat parhaita puolia. Ja kun Veeraan viittaat, niin hän käyttää neulemekkojen alla kevyesti muotoilevia alusvaatteita – varsinkin tuollainen neulemekko istuu ihan eri tavalla, kun alla on vaikka vaan napakka alushame.

  Jatka etsimistä, löydät kyllä vielä paremman, joten miksi ostaa huonoa. Tai ehkei nyt huonoa, mutta ei-täydellistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kans vaihtoehto, ettei kumpaakaan mutta sekään ei tunnu silti hyvältä kun asiaa oikein miettii. Olen siis epävarma kumpi olisi parempi. Se tässä on ongelma. 🙂 Niin Veera tosiaan taitaa käyttää muotoilevia, itse en ole niihin perehtynyt enkä ole ajatellutkaan. Mut luulen että jos haluan paremmasta materiaalista tehdyn neulemekon/-tunikan niin se on mulle vielä liian myötäilevä. Kun en ole löytänyt isoissa koossa eli 54–> olevia.

 • Ninni

  Mageita molemmat!! 🙂 Ja tuollasen mekon pitääki olla tiukka ja sulla on muotoja, joita voi näyttää eli koko on mun mielestä passeli. Ite tykkään ehkä enemmän tosta tummasta. Pituuden puolesta tuo punainen, koska siinä on paremmat mittasuhteet. Musta on varmaan tosi paljon apua 😀 Ja miten olis jegginsien sijaan 200 denierin sukkikset?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Molemmat on kyl ihania, mut en voi pitää molempia. 🙂 Joo, mä tossa just mietinkin että taitaa kaikki neulemekot tai tommoset olla muotoilevia, et tietenkin jos haluaa löysemmän niin pitää ostaa isompi koko. Punainen sopisi ihan mekkona loistavasti, tummempi taas ei. Tosin mulla olikin tarkoituksena käyttää tätä jegginssien kanssa joten siksi tuo tummempi on parempi. Sukkiksia en käytä kuin harvoin eli siinä mielessä kun tulee jokapäiväkäyttöön, niin jegginssit/legginssit ois se juttu. 🙂

 • Anonyymi

  Ylempi on parempi. Alempi on liian lyhyt. Pigkät hihat näyttää paremmalta paksuissa käsissä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin alempi olisi lyhyt jos käyttäisin sitä mekkona mutta tarkoitus on käyttää sitä jegginssit, legginssien ja housujen kanssa. Eli siinä tapauksessa alempi ei olisi lyhyt vaan paljon parempi kuin ylempi.

 • Anonyymi

  Vaaleampi on kyllä nätti vaate ja Veeran päällä näyttää hyvältä, mutta en tiedä tuntisitko sinä olosi mukavaksi tuollaisessa makkarankuoressa. Ei se että mahtuu päälle tarkoita että koko olisi sopiva. Takin alla tuo tietysti lämmittäisi takamusta ja sääriä vaikka legginsien kanssa. Tummempi on taas aika mitäänsanomaton, mutta jos lämmintä villapaitaa tarvitset, niin huivin ja housujen kanssa voisi käyttää. Kropallesi sopii kyllä paremmin a-linjaiset paidat. Zalandolla on esim, Noa Noan neulemekko https://www.zalando.fi/noa-noa-neulemekko-plum-perfekt-nn121c04i-i11.html muttei kokoja. Mites oletko käynyt sovittamassa näitä HM:n neuletunikoita? http://www.hm.com/fi/product/32723?article=32723-A tai http://www.hm.com/fi/product/32963?article=32963-B#article=32963-D Ei niin laadukkaita mutta edullisia kun kuitenkin jäävät kohta isoksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei tuollainen makkarankuori ole mitenkään epämiellyttävä. 🙂 Ei ainakaan sovittelussa tuntunut siltä. 🙂 No mähän siis hain nimenomaan jegginssien, legginssien ja housujen kanssa käytettäväksi. Paitahan olisi ollut parhain mutta kun ei ollut tarpeeksi pitkää paitaa missään – kaikki olivat tunikaa tai mekkoa. Mä muuten katsoin tota Noa Noan neulemekkoa. 🙂 Siis sillon kun tilasin nämä kaksi. Ja en ole tuonne mennyt sovittamaan noita H&M:n neulemekkoja koska tarkoitus on hakea nyt paremmasta materiaalista olevia eli jos sulla on sellaisia, niin kerro ihmeessä. 🙂 Mut hyvän pointin kyllä esitit, että onko kannattavaa vielä ostaa laadukkaampaa kun tässä kuitenkin kapenee. Toisaalta taas kun mekot ovat myötäileviä mulel, niin saattavat muuttua kavennuttuani kivemmiksi. Eli win-win joka tapauksessa. 🙂

 • T

  Mä sanoisin että eka. On pidempi ja värinä ihanampi kuin tuo tummempi. Sopii sulle paremmin värinpuolesta. Näyttää muodot kyllä, mutta kuitenkin pienet kokoajan niin alkaa istumaan paremmin ajan myötä. Sopii myös juhliin, ihan sukkiksienkin kanssa. Mä liputan ekan puolesta 🙂 Eka tekee susta jotenkin naisellisemman, mutta on nuorekas. Ei siis vanhenna 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eka on kyllä tuosta hyvä mutta on ehkä liian pitkä käytettäväksi jegginssien kanssa, mitä siis tässä nyt metsästän. Olisin ostanut paidan mutta kaikki paidat on liian lyhyitä, etureppu jäisi esiin joten siksi on pitänyt valita mekot. Ja siinä mielessä tummempi olisi parempi.

 • Anonyymi

  Otathan huomioon että Veera on noin puolet hoikempi kuin sinä. Alempi on kyllä ihan liian lyhyt.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tiedän että hän on hoikempi kuin minä. 🙂 Ja alempi on lyhyt jos aikomukseni olisi käyttää sitä mekkona, mutta se ei siis ole aikomukseni. Etsin itselleni pitkää paitaa tai tunikaa, jollainen tuo tummempi olisi oikein hyvinkin. 🙂

 • Anonyymi

  Palauta molemmat ja etsi Kashmir tai merinovillaista tehty tunika.

  Esim wool overs, niillä on reilut koot

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ehkä palautan, ehkä en. Katsotaan nyt. 🙂 Mut merinovillasta mä tosiaan oon etsimässä. Kasmirista en tiedä soveltuuko se mun ihooni. Kiitti kauppavinkistä, pitää tutustua.

 • Anonyymi

  Minusta olet kurvikas ja voit ottaa kumman tahansa tai jopa molemmat. Monikäyttöisiä. Älä anna muiden läskien (omenamahojen) torpata noita, sillä jos ei ole vyötäröä noi ei istuis noin hyvin. Sulla on kurvit kohdallaan. Sukkiksien kanssa en pitäisi tai sitten niiden pitäisi olla paksut… en tiedä denimeistä. Mutta molemmat käyvät ihan hyvin sulle ja ylempi oli enemmän minun makuuni, Jouluna pistät kaverit ja suvun haukkomaan henkeä tuolla 🙂 Wow Pipsa, sul on kurvien kurvit.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipäs nyt kuitenkaan arvostella muita. Mielipiteensä saa tässä postauksessa sanoa, olipa hän sitten minkämuotoinen tahansa. 🙂

   Kumpaakin en ajatellut pitää koska ovat siten melko samanlaiset. Enemmän itse olen näiden kommenttien perusteella taipumassa tummemman puoleen koska se on eniten sitä mitä hainkin. 🙂

 • Anonyymi

  Ei kumpikaan. Molemmat ovat liian pieniä.
  Vaikka mahtuvat päälle, niin eivät näytä hyvältä. Joo, läskejä ei saa peitettyä vaatteilla, mutta ei niitä silti korostaa tarvitse. Tiedän mistä puhun..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyllä tosi, mutta yritin järkeillä että niitä vois käyttää nytkin jo ja kun tästä kapenen, niin olisivat edelleen sopivia. Ku ei talvi kuiteskaan kovin pitkä ole. Mutta ymmärrän kyllä pointtisi. 🙂 Ehkä mun pitäisi vain palauttaa nämä ja ottaa jotain isompaa ja halvempaa tilalle, kuten ylempänä ehdotettiinkin ja ostaa näitä kun kokoni on sopivampi. Tai isommille aletaan oikeasti tekemään parempia vaatteita. 🙂

 • @follower 678463525789921

  Terveisiä Tukholmasta, lokakuussa siellä oli kaupat täynnä viininpunaista, että oikeita värejä olet tilannut. Henk.kohtaisesti tykkään tuosta jälkimmäisestä vielä enemmän, se on jotenkin hienostunut luumunväri eli pitäisin sen. Pituutensa ja ehkä kokonsa puolesta se on vielä vähän turhanniukka, mutta eipä nyt vielä ole pakkasiakaan, joten ehdit laihtua lisää niihin mennessä. Tosin jos kutisee, niin ehkä se ei sitten sovi Sinulle tai ehkä johtuu vain hikoamisesta, kylmemmällä säällä et hikoile ja materiaali sopii paremmin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tykkään kans enemmän tuosta tummemmasta koska se sopisi tosiaan pituutensa takia jegginssien ja muutenkin housujen kanssa. Ei se isommin kuitenkaan kutissut mutta tunsit taipeessa sellaisen karkeuden kuitenkin.

 • Anonyymi

  HM:n tekokuituneulemekot ovat osoittautuneet mulla ainakin erittäin hyväksi ja kestäväksi! HM:n plussapuolella on muutenkin superkivoja vaatteita mitkä varmasti sopisi sulle, oletko koskaan koklannut tilata sieltä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eipä mullakaan siis tekokuituisista ole mitään pahaa sanottavaa, eli voisin kyllä sellaisenkin ostaa mutta jotenkin innostuin Veeran kanssa juteltuani katsomaan että josko löytäisin jostain ns. paremmasta materiaalista tehtyjä. Mut voi olla että olisi viisaampi ostaa joku vähän hyvempi täksi talveksi ja sitten seuraavana vuonna katsoa vähän parempia. 🙂

 • Anonyymi

  Eikös sitä sanota,mitä et pysty peittämään niin korosta. Mutta,sanotaan et trikoo on riskillä ruma ja neule myös. Itse olen myös kärsinyt eturepusta eli kaksikerros vatsasta eli roikkumahasta. Joo,eipä tuota ole itse saanu geenejään valita. En ottaisi kumpaakaan mekkoa,ylin korostaa sitä etureppua,näkyy läpi aikas pahasti,väri nätti kyllä. Alintakaan en ottais koska hintava ja samanlaisen saat halvemmalla ja mieleisen värin,luulen.
  Olen myös huomannut itselläni jos ostan vaatteen ja luulen sen sopivan paremmin sit kun olen vielä laihtunut. Ei onnistu,menee liian isoksi,ikäänkuin ei sitä välivaihetta oliskaan. Tai sit sulle voi olla paras just heinäkuussa.
  Mutta,sinä itse pidät ja päätät. Ei oo helppoa tälläisten ongelma vartaloisten valmisvaatteita ostella.
  Joku tuolla kommentoi et Veera puolet hoikempi,ei oo,on vaan niin eri vartalo ja hoikempikin vähän.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mä oon vissin tommosen sanonnan kuullut mutta enpä ole noihin niin paljon huomiota kiinnittänyt. 🙂 Ai ylin näkyy läpi, miten mä en tuota huomannut – pitääkin katsoa video uudelleen läpi. 🙂 Alemman hintahan on korkeampi siksi koska se on 100% villaa enkä ole villaisia halvemmalla nähnyt myynnissä. Sellaisia kyllä missä on osa akryyliä ja osa villaa. Se voisi olla ihan OK. Ja ei ole tosiaan ongelmavartaloisen helppo ostaa vaatteita. 🙂 Tai no, tekokuitusten kans sitä ongelmaa ei oikein ole. 🙂 Mut kyllä Veera on minua paljon hoikempi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sekin on todella ihana. 🙂 Mut ei tää auta sitten yhtään kun seilaan vaan puolelta toiselle et kumpikohan.

 • Anonyymi

  Voi kunpa joskus löytäisinkin kutittamatonta villaa :). Minulla on Stockmannilta ostettuja Global G-merkkisiä neulemekkoja/-tunikoita. Ovat malliltaan vähän "armollisempia" kun ovat hitunen a-linjaisia, eli ylhäältä kapeampia,mutta helmasta vähän leveämpiä, olematta mitään liehuhelmoja (minun kun pitää saada aina vatsa, persu ja reidet piiloon). Hulluilta päiviltä sai ihan kohtuuhintaan. Nyt näin saman tyylisiä, mutta verkkokaupassa ei ollut kuin pientä kokoa (https://stockmann.com/fi/naiset/vaatteet/isot-koot/global-g/global-g-neuletunika-1152994?itemId=1153001), mutta jospa myymälästä vielä löytyisi? Toinen sangen kelvollinen neulemekko löytyi yllättäen Ellokselta, eri värejä ja materiaalia oli tosi miellyttävää (http://www.ellos.fi/ellos-e-basics/mekko-ohutta-neuletta/437267?N=1z141naZ1z141sc&Nao=10&Ns=RankValue1|1&selArt=367174&pr=0C1B2S3T).

  Noista mekoista valitsisin sen, kummassa viihdyt paremmin! Mielestäni kumpikin menee leggingsien kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä sellaista villaa on kun esimerkiksi tuo kaulahuivini ei kutita yhtään. Ehkä sellainen löytyy vaatetuksessakin kun vaan etsii. 🙂

   Mä näinkin tuon Global G:n tunikan ja olisinkin ostanut mutta ei tosiaankaan kokoa. 🙁 Tuo olisi ollut kyllä kokeilun arvoinen. Ja hei kävipäs hauskasti sillä mä tilasin itselleni Ellokselta tuon neulemekon ja vielä tuossa värissä mut otin sitten reippaasti sen 56 koon vaikka se saattaa olla yläosasta liian iso mutta katsotaan. 🙂 Sain sihen vielä hyvän alennuksenkin *peukku*

  • Anonyymi

   Merinovillaneulos- tai interlock ei ainakaan kutita, itsekin olen herkkä kutiamaan, mutta merinovillaneuloksesta tehtyä kaulahuivia pystyn käyttämään. Esim. Kotimainen Kaino-niminen tuotemerkki valmistaa merinovillaisia vaatteita. 🙂 Googlaamalla löytynee muitakin valmistajia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kurkkasin tuon Kainon mutta siellä loppui koot jo XL.

  • Anonyymi

   Niin joo, taitavat olla tosiaan tavan mitoituksella. :/ Mutta sitten heitän vielä idean, että jos villaa haluat, ja ompelijalla on mahdollisuus teetättää hyvän mallinen, kuten teetätit sen boleronkin, niin merinovillaneuloksia saa kyllä kankaina monessa värissä ja -kuosissa ihan netistä tilaamallakin. Villa on todella miellyttävää materiaalina, kun se on kevyttä, lämmintä ja hengittävää, eikä hiosta. Sitä kautta voisit saada kyllä just sun vartalotyypille hyvän. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mutta tuossahan se idea tulikin – kiitoksia siitä. Pitääkin käydä kysymässä mitä sellainen tulis maksamaan. 🙂

  • Anonyymi

   Merinoneulosten hinta on jotain 25-30e/metri väliltä, eli sikäli hintava materiaali, mekkoon äkkiä pari metriä menee kangasta, plus työt, eli tuossa osviittaa hinnasta. 🙂 Mutta se bolerohan on ainakin todella kivan näköinen, eli tuolla tavalla kyllä saisit varmastikin vallan onnistuneen ja kauniin vaatteen, ja uniikin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä mä kysymään menen mutta muistasin ompelijan sanoneen että 2-3m tarvittaisi kangasta kun kysyin mekon kuluja, eli siitä voi sitten laskea eli varmaan parisen sataa voi tulla maksamaan.

 • @follower 678463525789921

  Ja vielä lisäys, että ton luumun tunikan kans vaan läpinäkymättömät mustat legginsit ja ISO statementkoru. Aarikalla on uusia mustia, mageita kaulakoruja. Kaukana peruspuuhelmistä. Ja kun vyötärö erottuu noin upeasti, niin ehkä heittäisin siihen ohuen nahkavyön. Joku turkisliivikin menis, mutta tuleeko liian kuuma!?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuulostaa tosi hyvältä noin, mutta turkisliivi ois varmaan liian kuuma ellei sitten oo jotain -30 astetta pakkasta. 🙂

 • Kissankello

  Löydät vielä paremmin istuvat mallit! On neulemekkoja, jotka eivät nuole kaikkia kurveja. Mutta jos tunnet olosi mukavaksi ja viihdyt vaatteessa, silloin on ok.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se voi olla, eikä sekään toisaalta ongelma ole jos ei nyt täksi talveksi neulemekkoa löydy. 🙂

  • Anonyymi

   Ni ota ylempi. Ehdottomasti. Kaunis väri ja sullabin vyötärö. Mun silmäs upee.ei sina tarvi telttaan pukeutuu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu ei tarvitse telttaan pukeutua mut en osaa viel sanoa juuta enkä jaata, mitä tämän kans teen. No tää viikko on aikaa miettiä.

 • Hanna Katriina

  Minun mielestäni näytät todella hyvältä molemmissa kuvissa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No edestä päin kuvattuna näytän aina hyvältä mut katsoppa videot, niin näkyy karu todellisuus. 🙂 No ei ne mua silti haittaa ja olo tuntuu kotosalta tummemman kanssa.

  • Anonyymi

   Samaa mieltä, ensi reaktio oli ekasta kuvasta, että kylläpä näytät hyvältä! Nauti siitä!

   M-K

 • Anonyymi

  Tuossa ekassa on nylonia, se voi olla syy miksi mekko tuntui heti liian kuumalta päälläsi. En ostaisi ainakaan tätä mekkoa siis nylonin takia. Ehkä tuo toinen olisi parempi, ja esim peittävien paksujen sukkahousujen kanssa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai olisiko se tuosta se lämpö, mä aattelin että se on kaikki yhteensä. Mut toisaalta kun mietin nyt niin se tosiaan oli hiostavampi mitä alempi, joka siis satasenvillaa. 🙂 Ja tarkoitus ei ole käyttää näitä sukkahousujen kanssa vaan jegginssien, legginssien. 🙂 Siksi siis tuo lyhyempi olisi parempi, koska enemmän paitamaisempi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen katsonut mutta en sieltä löytänyt miellyttävää.

 • Anonyymi

  Eka olisi siinä mielessä monikäyttöisempi, että sitä voi pitää arkena jegginssien kanssa (ei se ole siihen liian pitkä mitenkään!), mutta myös sukkiksilla esim pikkujouluissa bilemekkona kun stailaa juhlavilla koruilla!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olisiko? Mä ajattelin että menee liian pitkäks, varsinkin kun se vielä venyi tuostakin pidemmäksi. Ajattelin että se näyttäisi ehkä vähän hassulta jegginssien kanssa kun on noin pitkä.

  • Anonyymi

   Mä ottaisin alemman. Jotenkin tosi tyylikäs ja väri sopii sulle hyvin.

  • Anonyymi

   Hyvin sopii kun jegginssit on kuitenkin slimmit. Leveälahkeisiin housuihin en yhdistäisi, mutta pillifarkkujen kanssa menisi oikein hyvin, niin miksei jegginssienkin! Monikäyttöisyys on vaatteissa aina ekologista 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitä se kyllä on jo voi monella tapaa käyttää ja se on aina plussaa. 🙂

 • Anonyymi

  Edestä päin katsottuna vielä jotenkin menevät, mutta sivusta…:( Näyttää ihan kamalalta. Suosittelen jotain löysempää mallia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Neulemekoissa taitaa olla hankala löytää tuollaista mallia, mitä olen katsellut. Sitten pitäisi ottaa niin iso koko, että yläosasta menisi huonoksi. Mut täytyy toivoa et löydän vielä jossan vaiheessa tuollaisen sopivamman. 🙂

 • Anonyymi

  Älä ota kumpaakaan. Ensimmäinen menisi pari kokoa isompana sukkisten kanssa, mutta ei mihinkään jegginsseihin yhdistettynä kumpikaan noista. Neulemekoilla on se vika, että ne pussittavat aika nopeasti persuksista. Palaa asiaan ensi syksynä, jos ja kun olet hoikistunut vielä paljon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon ymmärtänyt että jos on laadukkaasta materiaalista, niin tuota pussittamista ei tulisi. Kokemuksen perusteella en osaa sanoa juuta enkä jaata. 🙂

 • Rousk

  Ehdottomasti alempi! Kaikin puolin parempi! Etenkin väriltään. T. Viininpunaisen rakastaja 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tykkään kans tosta. Se ois sopivan pituinen.

 • Anonyymi

  Jos mietit tuon vaaleamman pituutta, niin eikös sun mekot ole suurin piirtein saman mittaisia, jollei jopa pidempiäkin. Käytäthän niitäkin legginssien kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, se on totta. Mut jotenkin en silti lämpene tuolle, en tiedä mikä siinä on. Se joustoko.

 • Anonyymi

  Tummempi näyttää tosi kivalta ja väri vähä tasoittaa niitä kumpuja

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitä se kyllä tekee, tasoittaa ja ehkä siksi tykkäänkin siitä enemmän.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu eihän sen tarvitsekaan olla villaa, mutta oon silti epävarma että mitä materiaaleja pitäisi suosia. Puuvillaa, villaa, ja mitä muuta?

   Tuo harmaa olisi ollut semmonen mikä olisi kiinnostanut. 🙂

 • Jenni

  Tykkään ekasta mekosta! Mekko plus saappaat (ei kumi) voisi olla aika toimiva yhdistelmä =^_^=

  with love, Jenni

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kumisaappaat! ^_^ Se ois kyl toimiva, harmi vaan et en käytä saappaita. 🙂

  • Anonyymi

   Minullakin tuli mieleen noista mekoista, että sopisivat tosi hyvin saappaiden kanssa! Kohta alkaa alet, käy edes kokeilemassa, miltä näyttäisit saappaissa, varsissa löytyy hyvin leveyttä nykyään. Kun tykkäät käyttää mekkoja ja tunikoita, sopisivat saappaat hyvin niiden kanssa!
   -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No saappaat on sellaiset mihin en ikipäivänä tuu tykästymään. Toki nyt on sekin ongelma, ettei ihan kaikki jalkaan edes mene.

   Jenni, älähän viitti mullahan melkein jo yks kerta olikin!. 🙂

 • Marja

  Molemmat näyttää ihan tosi mukavilta päällä, mä pitäisin molemmat! Ihanan naiselliset juoda kynttilän valossa vähän (?) glögiä ja nauttia elämästä! Ja jos ovat hyvää laatua, eivät pussita ja menevät mukavina myöhemminkin päälle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No molempia en viitsi ottaa kun ovat niin samanlaisia kuiteskin. Mut jos pitäs nopsasti valita ni ottasin alimman. 🙂

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  mielestäni sun kannattais metsästää A-linjaista tunikaa tai mekkoa. Olisi eduksi vartalolle

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sen tyylistä oonkin yrittänyt vaan eipä oikein ole. 🙁 Tai anteeksi on, mutta ei hyvässä materiaalissa. 🙂

 • Anonyymi

  Ylempi sopii erittäin hyvin myös leggareiden kanssa 🙂 Ellokselta olen ostanut oman neulemekkoni ja tykkään tosi paljon!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä pistin Ellokselle muuten tilauksen menemään. Katsotaan oisko jommasta kummasta sopiva mun tarkotuksiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No nyt sanoisin etten haluaisi akryylista ostaa, et jos ei voi ottaa laadukkaampaa ihan vielä niin jotain vähemmän huonompaa sitten. Ei mulla kyl akryylia vastaan muuten ole mitään mut yritän nyt sitä välttää.

 • Anonyymi

  Peter Hahnilla on harmaa ja punanen neulemekko ja isossa koossa . Tais 52 kokoon asti olla. Ja laatumekko. Vilkase huvikses jos et lie jo kattonu.

  • Marjukka

   Hyvä kun muistit Peter Hahnin! Tuo alaspäin levenevä mekko on kauniin mallinen.

  • Anonyymi

   Ja Peter Hahnilta vois löytyä neulepaitakin, etkös sellaista alun perin ajatellutkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tuolta löysinkin muutaman mitä voisin pistää tilaukseen. 🙂

  • Anonyymi

   Olisi varmaan sopivasti muotojen mukaisia, jos otat naftin koon. Aivan eri näköisiä noiden laivojen mallien päällä…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näitä olenkin katsonut mutta en sieltä löytänyt kuin yhden itseäni miellyttävän. Siis mitä nyt metsästän. 🙂

 • Anonyymi

  A-linjainen rintavalla on helposti äitiysmekon näköinen. Gudrunin vaatteet on ihania, tosin laadusta en osaa sanoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän ne A-linjaiset taitaa tehdä. Gudrunin vaatteista en itse tiedä mutta olen ymmärtänyt että olisivat laadukkaita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Utelias kun olen, niin on ihan pakko kysyä että mikä tässä tapauksessa olisi naurettavaa?

 • Elina

  Olet varmasti jo valintasi tehnyt, mutta kun nyt tulin katsoneeksi postauksen, mielestäni very berry -mekko sopii väreihisi nätisti.:) Ja vartalonmyötäinen näyttää hyvältä, korostaa vyötäröäsi ja muotoja.:) Positiivisella tavalla siis.

  Itse vihaan sitä, miten empire-leikkaus (joka on ihan järkyttävän suosittu xl-vaatteissa) saa yläosan minulla näyttämään pelkältä hehtotissiltä.;) Ja vastaavasti kaikki, mikä laskeutuu rintojen päältä suorana tai A-linjaisena tuplaa vartalon paksuuden.

  Toisin sanoen turhauttaa ihan älyttömästi se, jos ei löydy vaihtoehtoja, mitkä sopisi oman vartalon mallille, sekä olisi sopivaa kokoa.:( Onneksi olen nyttemmin onnistunut bongailemaan hyviä vaatteita, sekä vintage-henkisistä kaupoista löytyisi tarjontaa. Jos vaan olisi enemmän rahaa… Etenkin jenkkilästä tulee postikuluja. Eli en vielä ole tilannut, vasta kuolannut netin äärellä.

  http://www.modcloth.com/
  http://www.lindybop.co.uk/
  https://www.simplybe-euro.com/ (tuolta katselen eniten Joe Brown's -merkkiä)

  Muistaakseni näistä kaikista löytyy kokoja reilusti 52:n ylikin.:) Tai miltä ne mitoituksen perusteella näyttävät (brittiläiset ja jenkkilän kokomerkinnät).