Sevi7.jpeg
Blogi

MEIDÄN KISSAT | SEVIKolmas kissamme on Sevi tai tuttavammin meidän kesken Epu. Rekisterinimeltään hän on SatuMainen Chewits ja rodultaan Maine coon. Sevi on syntynyt 16.12.2013 ja värisävy on mustasavu. Ettette muuten ihmettele tuosta, että Sevi on kolmas kissamme, niin häntä ennen meillä oli toinen kissa nimeltään Silla, joka oli mustavalkoinen maine coon, mutta menetimme hänet yllättäen vuoden 2017 alussa. 

Sevi on meidän kissoista kaikkeista arin. Kun meille tulee vieraita käymään, menee Sevi piiloon eikä tule sieltä kuin joskus vartin kuluttua vieraiden poistuttua. Sevi on muutenkin kovin varautunut eikä esimerkiksi tykkää kovista äänistä. Sevi tykkää olla lähellä, mutta ei liiemmin pidä silittämisestä tai ylipäätään koskettamisesta. Hänellä on hauska tapa tulla ihan iholle kiinni ja yleensä siihen kohtaan mikä on kaikkeista lämpimin. Joskus kun keskellä yötä herää saattaa löytää tämän pienen karvapallon kiinni takareidessä, koska hänen mielestään se on lämpimin kohta. Jos yöllä käännyt selällesi nukkumaan ei mene kauaa kun Sevi on kiivennyt mahan päälle nukkumaan. Sevi on jokaöinen unikaverimme.   

Sevi tykkää leikkiä, mutta vain jos saa tehdä sen yksin eli kukaan muu kissoista ei ole siinä mukana. Sevin lempileluja ovat höyhensulkalelut ja kaikenlaiset narut, joita tykkää lähinnä purra poikki. Sevin kanssa leikkiessä pitää olla todella varovainen, sillä hän iskee armotta kyntensä leluihin ja jos siinä on oma sormi edessä, niin isku tulee. Suosittelenkin suojahanskoja Sevin kanssa leikkiessä ellei leluna ole höyhenkeppi.

Olemme viime kesinä trimmanneet Sevin turkin lyhyeksi, koska huomasimme hänen kärsivän pitkän ja paksun turkkinsa kanssa kesän lämmössä. Ajamme yleensä siis keskikropan karvan todella lyhyeksi, mutta jätämme tassut, kaulurin ja hännän koskematta. Aina tuon parturoinnin jälkeen Sevi saa kauhean hepulikohtauksen luultavasti siksi kun olo keveni että viileni. Sevin turkki on hyvin vaativa. Hän on kissoistamme ainoa jonka turkkia pestään säännöllisesti, koska rasvoittuu todella nopeasti ja turkkia pitää myös harjata joka toinen päivä, paitsi kesällä kun turkki on lyhyt. 

Meidän Sevi on hyvin perso ruualle ja häntä on hieman lellitty, koska hänen mielestään hänet pitäisi nostaa omalle ruokakipolle, joka sijaitsee keittiöntasolla. Aiemmin hän on päässyt sinne ihan hyppäämällä, mutta jos palvelijoita on lähistöllä, niin hän aloittaa miukumisen ja pyörimisen, kuin ei itse pääsisi hyppäämään tasolle. Epulla ei ole varsinaista lempiherkkua tai -ruokaa, koska hänelle kelpaa kaikki mitä sinulla on käsissäsi. Sevi pitää hentoista sirkutusääntä jos hän haluaa jotain mutta kieltäydymme antamasta. Ai niin, nimestään huolimatta Epu on tyttö enkä enää muista miksi ja milloin aloimme kutsumaan häntä Epuksi. Sevi nimitys taas tulee rekisterinimestä. Molempia nimiä kuitenkin tottelee. Mutta tällainen hömpänpömppeli se meidän Epu on. 

10 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Suloinen, mutta näyttää pieneltä maine cooniksi. Tosin kuvista on vaikea arvioida kokoa. Paljonko Sevi painaa, jos sitä saa kysyä? 😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kannattaa huomioida että osa kuvista on ajalta jolloin Sevi oli pentu. 🙂 Sevin paino on tällä hetkellä 6,2kg. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kyllä oli hyviä kuvia Sevistä.
  Ekana tykkäsin noista telineellä otetuista, mutta lopulta kaikki oli hyviä.
  Tuo, missä hän katsoi kameraan, korvat vinossa oli todella hauska. Ei kai hän ollut kyllästynyt kuvaamiseen. Hihittää.. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Epusta on hivenen kans hankala ottaa kuvia, kun menee vaikeaksi kameran läsnäolosta. 😀 Tuo kuva mistä puhut, on oikea " I Hate Mondays " tyylinen. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tämä on mielestäni teidän kaunein kissa. Onkohan Sevillä vaikka selkä kipeänä jos ei enään hyppää pöydälle. Vaikka taitaa rimpuilla tuolla kiipeilypuussa kuvista päätellen. Niin enhkä on tosiaan vain huomiota vailla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. En usko, että on kipeä kun muuten hyppii ja riehuu, mutta sinne ruokakipolle haluaisi että nostettaisi. 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *