Mets%25c3%25a4ss%25c3%25a42.jpeg
Blogi

Joulukalenteri tulee taas! Haluatko osallistua sen tekoon?

Postaus sis. affiliatelinkityksiä, nämä merkitty *-tähdellä

Mulla on eilen ja tänään ollut jalassa Zalandolta tekemät alelöytötennarit. Siis kunnon löydöt, kun eivät maksaneet 10€ enempää ja ovat todella hyvät jalassa – hivenen isot, mutta menettelee pörrösukan kanssa ja lisäksi mietin lämpöpohjallisten laittoa. Kyseessä nämä Even&Oddsin matalavartiset tennat, jotka on just oikean pinkin väriset. Sopivat yks yhteen mun Elloksen vadelmanpunaisen eli pinkin Helle-takin* kanssa. Olisin halunnut nilkkurit, mutta niitä ei löytynyt haluamassani värissä, enkä edes ihmettele. Tuo on joskus todella ärsyttävää, kun sulla on visio jonkin tietynvärisistä kengistä ja niiden löytäminen lähes mahdotonta. No tennareissa onneksi on noita värivaihtoehtoja enemmänkin. Mulle on tosin nyt tulossa yhdet vaaleanpunaiset, pitkävartiset kengät joiden pitäisi soveltua talvikäyttöön. Toivotaan että ne sopii mun jalkaan.  

Oon tässä katsonut kauhulla noita säätiedotteita. Ilma senkun viilenee ja luntakin jo lupaillaan. Ilmeisesti jossain päin on jo ensilumi satanutkin. Ihmekös tuo kun jouluunkin on tästä päivästä tasan 2kk aikaa. En miellä itseäni jouluihmiseksi, ehkä siksi etten sen isommin tykkää ”laittaa” joulua kotiin. Siis jotain pientä saatan laittaa, mutta annan enemmän arvoa sille yhteiselle ajalle läheisten ja ystävien kanssa. Haluaisin esimerkiksi laittaa oveemme kranssin, mutta se ei kannata, koska pihapiirissämme liikkuu harakkajengi joka tuhoaa kaiken bongaamansa uuden asian. Tein esimerkiksi kesällä perhosbaarin, joka tuhottiin parissa tunnissa. Ikkunoiden takana olevat kissojen hahmot jotka seuraavat jokaista liikettä eivät tunnu pelottavan tätä jengiä. Oletko jouluihminen, laitatko joulua isosti vai pienesti?  

Päätettiin taas viikonloppuna lähteä metsään sieniä metsästämään. Itse nappasin tokkiinsa kamerankin mukaan, vaikka nokka menikin enemmän maassa kiinni kun kuvia napsien, koska piti yrittää bongata mahdolliset suppilovahverot. No, hyvin meillä lopulta kävi ja saatiin kilon verran noita suppiksia. Jeeeij! Voi olla että tämä oli meidän viimeinen sienestysreissu, vaikka eihän sitä tiedä kun suppilovahvero taitaa pientä pakkasta kestää. Oli myös hyvin tärkeää näkyä siellä metsässä liikkuessa, kun on hirvestyskausi menossa. Miehen pistin laittamaan kaikkea punaista päälleen ja itselleni heitin päälle tuon Elloksen Softshell-takin joka on ihanan kirkkaanpunainen* eli näkyy kauas ettei oo hirvi mikä siellä metikössä rymyää. Suosittelen muuten tota takkia, se on ollut ihan loistava monessakin paikassa – metsässä, tallilla, kaupungillakin.

Multa pyydettiin joku aika sitten My week tyylistä Porinaa ja nyt sellainen olisi tulossa. Mietin tässä vain, että teenkö siitä yhden ison Porinat vaiko julkaisenko joka päivä oman videon. Mitä mieltä te olette?  Lisäksi on tulossa pari muutakin videota, joista yksi on Q&A eli kysymyksiä ja vastauksia, johon pyysin joku aika sitten kysymyksiä instan puolella. Sitten suunnittelen että pitäisi yhden videottoman viikon eli tauon ennenkuin Joulukalenteri alottaa toimintansa. Luvassa on siis melkoinen rutistus loppuvuoteen, jonka jälkeen ajattelin pitää pienen hengähdystauon.  

Joulukalenteri 2018 tapahtuu! Kyselin instan puolella ideoita luukkuja varten ja sainkin niitä teiltä mukavat määrät, kiitoksia suuresti niistä. Nämä kävyt liittyvät yhteen luukkuun. Sitten vinkkasen tännekin yhdestä luukkuideasta, koska kaikki ei ole instassa. Idea olisi sellainen, että te seuraajat lähettäisitte mulle (tai kissoille) jotain pientä joululahjaksi, jonka saatte ihan itse päättää ja mie avaisin ne paketit leikkaamattomana yhdessä luukussa. Musta tuo oli todella ihana idea. Jos siis tykkäät auttaa ja ottaa osaa joulukalenterin luukun tekoon, niin voit pistää lahjasi tulemaan tähän osoitteeseen: Piia Viena, Poste Restante, 28100 PORI. Kuoreen merkintä ”joulukalenteri” etten vahingossa avaa sitä ja lahjojen pitäisi olla perillä viimeistään 15.11. mennessä. Huom! Kenenkään ei ole siis pakko lähettää, vaan tämä perustuu ihan vapaaehtoisuuteen.

Sulo toimii muuten virallisena Joulukalenteri maskottina. Nappasin hänestä muutamat kuvat kun istui tuossa tuolilla ja oli omenat sopivat edessä. Eikö muuten sopisi hyvin joulukortiksi? Jos sellaisen tästä siis päättäisin tehdä. Sulo on onneksi aika helppo kuvattava, niin hänet valitsisin malliksi jos joskus oikein tekemällä kuvaisin joulukortin. Sulo kun ei käännä katsettaan pois vaikka kamera tuleekin nenän eteen. 

Mulla oli tossa lauantaina tylsä hetki kun ei ollut mitään tekemistä. Viime aikoinan näitä hetkiä on ollut vähän enempi kun en ole käynyt äitiä auttamassa, koska hän ei taida enää silleen apua tarvita. Ystäväni Anselmi sitten ehdotti että pistäisin instaliven pystyyn. Ekaa kertaa ikinä! Hetken aikaa tuota vähän pohdiskelin ja kun vihdoin päätin sen tehdä, niin myönnän että jännitti painaa sitä live nappulaa. Lopulta höpöttelin kahden tunnin ajan niistä näistä ja sain myös jälkikäteen toiveita kuuntelijoilta, että tekisin useamminkin niitä. Se yllätti että ilmeisesti tunnin höpöttelyn jälkeen instalive sulki sen liven automaattisesti, enkä ehtinyt ekoja seuraajia kiittää ja toisella kertaa tuli uusia ”kasvoja” mukaan. Mutta kiitän tässä kaikkia ketkä oli viime lauantaina mukana kuuntelemassa mun höpinöitä. Ja enköhän mä uusiksi jossain vaiheessa taas ota.  

Mulla oli jo hetken ollut ideoita mitä haluaisin suppilovahveroista tehdä, jos niitä vielä löytäisimme. Oli vähän pessimistiset olettamukset, vaikka aina ollaan tuolta suunnalta löydetty sieniä. Halusin kokeilla siis jotain muuta kuin perinteisestä sienimuhennoksen tekemistä. Eräs seuraaja mulle oli vinkannut että kannattaisi ehkä kokeilla keiton tekemistä ja löysinkin kivan suppilovahverokeiton ohjeen, mitä ensisijaisesti ajattelinkin tehdä, kunnes bongasin Soppa365 sivustolta Suppilovahvero-uunimukanas ohjeen ja halusin tehdä sitä. Tämä uunimunakas oli äärimmäisen helppo tehdä ja saimme tuosta ohjeesta 6 annosta, kun teimme paloista pienempiä ja oli muuten todella maukasta. Suosittelen kokeilemaan! 

8 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei onko toiveita lahjojen suhteen. Hintaluokka millainen, onko aineeton lahja sopiva. Entä jos et pidä lahjasta, meneekö roskiin vai kierrätykseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei! Ei ole mitään toiveita vaan jokainen saa ihan itse päättää mitä lähettää. 🙂 Eikä ole hintaluokkaakaan mut ei mitään kallista. Aineeton lahja kuulostaa hyvältä. Lahja voi olla vaiks lahja vähävaraiselle perheelle ja kertoo sen sitten kirjeessä. Tai lahjoittaa ruokasäkin kodittomille eläimille. Sellainen ois ihana. En usko ettenkö lahjoista pitäisi ja voin sanoa ettei yksikään mene roskiin. <3

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihana jos pipsa panostaa nyt tänä vuonna hyväntekeväisyyteen lukijoidensa kanssa! Hattua nostan!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enpä kai mistään erityisestä panostuksesta puhuisi. Oon yleensä jouluisin lahjoittanut hyväntekeväisyyteen esim. joulukorttirahat. Niin tässä on mietitty sellaista taas tänäkin vuonna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *