Laihiskuvat 16.5.2016 1.jpeg
Blogi

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa – 16. kuukausi

Huh, onpas aika mennyt taas nopeasti – tuntuu kuin olisin juuri eilen kirjoittanut edellisen rempparaportin tänne blogiin. Ja lähestymme kokoajan sitä tosiasiaa että olen remppaillut sellaiset 1,5v. ajan. Siis aivan mahtavaa! Tää on pisin aika ikinä kun oon laihduttanut. Voin kyllä suositella tällaista remppailua kaikille jotka haluaa laihduttaa, koska nälkää ei ole tarvinnut nähdä eikä herkuistakaan täysin luopua ja silti paino menee alas. No joo, tällä rempalla ei mitään -5kg/kk vauhdilla mennä vaan paljon rauhallisimmissa merkeissä mutta se on silloin parempi kun puhutaan monen kymmenen kilon pudotuksesta, pysyy mieli mukana eikä ala sabotoimaan.
Viime kuukauden aikana en ole huomannut olossani mitään isompia muutoksia muuten kuin että muutaman kerran olen saanut suklaahulluuskohtauksen jonka olen saanut menemään ohi ottamalla Lidl Sportyfeel Suklaavanukkaan. Ihmettelen mistä tällaiset kohtaukset tulevat koska suklaa ei ole ollut mulle mikään kompastuskivi tai muukaan, olen enemmän suolaisen ystävä. Enkä voi pistää noita kohtauksia naistenvaivojenkaan syyksi.

Oli ihan pakko laittaa näitä vertailukuvia tähän. Näiden alempien kuvien välillä on tasan vuosi eroa ja muutosta tuohon vuoden takaiseen on tapahtunut abauttiarallaa sellaiset -15,5kg painosta pois ja -9cm vyötäröltä sulatettuja senttejä. Tuntuu kyllä mahtavalta katsella tuota eroa – saas nähä miltä mä näytän vuoden kuluttua.  Palleassa, rinnoissa ja käsivarressa huomaan erot kun näitä kahta vertailen.
Nuo kaksi ylintä eivät ole ihan tasan vuosi sitten, vaan toinen kuva on otettu viime vuoden heinäkuussa. Mulla ei ollut jostain syystä otettuna tasan vuoden takaa tommosta edestäpäin otettua kuvaa, ihmettelen kyllä miksi näin. Tuossa ylimmässä kuvassa en itse näe isoa eroa, PAITSI että lantioni on pienempi vanhempaan kuvaan verrattuna sekä tiedän että kasvoni ovat hitusen verran kapeammat. Lisäksi noista paksuista nilkoista on muutamat sentin mennyt, tiedetään ei ole mitään isoa mutta on se kuitenkn sentti pois, että eiköhän nekin jossain vaiheessa katoa kokonaankin. 

No niin, nyt voin olla tyytyväinen ynnätessäni yhteen tämän kuukauden tuloksia sillä tällä kertaa niitä todellakin tuli. Painossa tuli tällä kertaa aivan mahtava tiputus, peräti -1,5kg verran ja läskiäkin suli yhteensä -4cm verran joista -3cm lähti ongelma-alueeltani eli lantiolta ja -1cm vyötäröltä.
On siis vain hyvä että sinnikkäästi jatkoin eteenpäin, enkä heittänyt hanskoja tiskiin (eipä se silti missään vaiheessa ollut vaihtoehtona) ja ehkäpä nyt on tuo painojumitus historiaa. Haluan vain tällä luoda toivoa teille muille jotka kans taistelette painon kanssa ettei saa antaa periksi, varsinkin jos voi käsi sydämen päällä sanoa ettei ole syönyt liikaa tai repsahtanut.


Kroppamuutokset:
Paino: -32,2kg (-1,5kg)
Vyötärö: -29cm (-1cm)
Lantio: -34,5cm (-3cm)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Elämäntaparemontissa auttamassa:

57 kommenttia

 • meirami

  meirami

  Mä olen miettinyt omalla kohdalla, onko suklaahimotus joskus ihan vaan magnesiumin puutetta:) Etenkin jos liikkuu kovasti, niin lihaksisto tarttee magnesiumia enemmän ja se voi sitten ilmetä suklaanhimona (tai pähkinöiden, tai molempien, kun niissä on paljon magnesiumia luontaisesti). Napsinkin sitä välillä tarpeen mukaan purkista, vaikka onhan se suklaakin hyvää… 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole koskaan tuollaisesta kuullut, enkä usko että omalla kohdallani voisi olla tuosta kyse koska otan magnesiumia ihan hyvän annoksen. Miten mulle tulee jotenkin mieleen kromin puutos, oon ainakin joskus lukenut että jos kromia syö niin se helpottaisi noita himotuksia. Onneks on kuiteski noita Lidlin suklaavanukkaita, semmonen menee hyvin välipalana ettei tarvi repsahtaa mihinkään suklaapatukkaan. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Upeaa työtä kertakaikkiaan 🙂
  Paljon onnea jatkoon!
  Tuo oli kiva huomautus, että saa nähdä miltä näytät vuoden kuluttua. Niin just, sitkeästi eteenpäin, ensi vuoden toukokuun puolivälissä on ties jo mitkä määrät pudotettuna.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti! Jep, sitkeästi mennään eteenpäin eikä tää välttämättä vuodenkaan päästä lopu, mut sillon katsotaan et miten edetään ja noin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, oon kyl niin tyytyväinen tähän ja että miten oon jaksanut. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No varmasti, itekki tykkään seurailla Porilaisia vaikka ei kovin monia taida olla. 🙂 Tai en ole oikein löytänyt vaikka yrittänyt, kiva siis että kommentoit niin saan lisättyä sut listoille. 🙂

 • Unknown

  Unknown

  Hyvän aikaa oot jo jaksanut elämäntaparemonttia yrittää, jatka samaan malliin :). Kyllä vielä näkyvämpiä tuloksia on tulossa, iholle on vaan parempi ettei oo mitään pika kutistumista, pysyy kutistumisessa paremmin mukana eikä näytä liian isolta nahka muuhun kehoon nähden.

  Ite laihdutin kanssa, yli vuoteen ei tuntunut lähtevän mihinkään vaikka korjas ruokavaliota. Nyt lähtenyt samalla ruokavaliolla 15 kiloa, lisäsin vaan arkiliikuntaa. Syön vaan kerran päivässä, siks oli hidasta. Vähän yksilöllistä mikä kelläkin toimii :), itellä ei oo varaa syödä tai käydä salilla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, oon hyvin kyl jaksanut ja tätä on varmasti helppo jatkaakin kun ei ole tuntunut huonolta. 🙂 Totta, iholle on kyllä parempi että menee hitaasti vaikka kyllä tuo iho varmasti alkaa roikkumaan jos lähestyy normaalipainoa mut se olkoon sen ajan ongelma. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hienoa. Vaikka menisi 10 kk näin ja olisi pari jumikuukautrakin, vuoden päästä se on 15 kg

 • Satu

  Satu

  Upeaa! Hieno muutos vuoden takaiseen. Mitä onkaan vuoden päästä luvassa? 🙂 Tsemppiä jatkoon!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä en ole onnistunut pysyvästi laihduttamaan, joten menen lihavuusleikkaukseen tänä kesänä. 70 kg pitäisi pudottaa painoa.

 • Elisa

  Elisa

  Mielettömät tulokset ja ero kyllä näkyy selkeästi :–) itse olen kanssa laihduttamassa, mutta enemmän keskityn kiinteyttämiseen. Paino pudonnut nyt n. 5kg Tammikuusta ja 15kg edessä. Toisaalta ei paino niinkään haittaa, mut läskin muuttaminen lihaksesi on se päällimmäisin juttu

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei tosi upeesti sullakin ja tuokin on totta, siis läskin muuttaminen lihakseksi. Tsemppiä! <3

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mahtavaa! Paljon tsemppiä, sä selviät! 🙂 Itellä sama projekti menossa, -50kg normaalipainoon mut näillä mennään!

  nemorosaniu.blogspot.com

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onnee, onnee. Hyvän näkönen oot. Kyllä tuo terveellinen laihdutus on paras tapa. Mulla noin 10-15 kg pitää pudottaa, niin olisin normipainossa.
  Painonvartioiden vanha opas käytössä. Maanantana käyn vaakalla.
  Löytyykö se ananaskuorija ihan marketista, vai oletko tilannut jostakin. Meillä päin ei näy kaupoissa olevan.
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tsemppiä siullekin urakkaan! Oot vähän lähempänä kuin minä. 🙂 Se ananaskuorija löytyy tuolta Coolstuffin sivuilta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Upean hoikka Piia <3

  Kavennatko itse nuo mekkosi vai vietkö äitisi tai ompelijan pienennettäviksi?

  Itse syön makean himoon kromia ja auttaa! Ilman kromia hillitön karkin nälkä 😀

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos saa mainostaa…niin syön Kelasin-kromia, yhden tabletin päivässä. Kromihan tunnetusti lisää myös insuliinin herkkyyttä eli estää kakkostyypin diabetesta, joka Piiankin kokoisilla ihmisillä on suurena vaarana 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en mie vielä mikään hoikka ole, mutta hoikempi viime kesään kyllä. 🙂

   Ihan ompelija kaventaa mu mekot. 🙂

   Kromia syödään käsittääkseni pillerinä, joita taitaa saada apteekista ja luontaistuotekaupoistakin. 🙂 Äitini on noita syönyt mutta ei se kyllä estänyt mitään himoja tulemasta. 🙂 Että voi olla yksilöllistä tuo toimivuus. 🙂

 • @follower 678463525789921

  @follower 678463525789921

  Hyvä, kun paino menee alaspäin ja tosiaan -1,5kg kk:ssa olisi -15kg 10kk:ssa. Eli ei muuta kuin tsemppiä jatkoon!!!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En odota sun kommentoivan tätä ja melkein toivon, ettet julkaise tätä. Ei ole mun asiani nimittäin. Mietin vain, että itse saisin vastaavassa tilanteessa lisämotivaatiota jostain lymfakiertoa tehostavasta vartalohoidosta. Sun tilanteessasi laittaisin vaatteiden ja laukkujen sijaan rahaa johonkin tuollaiseen sarjahoitoon. Tulisi kevyempi olo, joka auttaisi liikkumaan enemmänkin, kun jokunen kilo lähtisi (tosin nestesellainen). Sanon tämän vain siksi, että itse sain joskus tällaisesta lisämotivaatiota ja ihan konkreettisesti auttoi liikkumaan enemmän.

  Kyllä noissa kuvissa on selkeä ero monessa muussakin kohtaa kuin mainitset. Tsemppiä muutoksen jatkamiseen!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia vinkistä, olen tosin käynyt tuollaisessa hoidossa mutta ei siitä tullut hullua hurskaammaksi – koivet oli edelleen samanlaiset kuin sinne tullessa. Nesteet kyllä lähti liikkeelle mutta koipiin se ei valitettavasti tehnyt mitään. Mulla oli sellainen 10-kortti joista kävin seitsemässä ja annoin loput äitini käyttöön.

 • @follower 678463525789921

  @follower 678463525789921

  Pipsa, nopee kommentti. Eilen h&m kuvastossa pluskoossa sattui silmään tosi kaunis v.sin. 100% pellavaa oleva tunika/mekko, 59,90€. Samantyylinen kuin Siljalla teidän piknikillä.

  Olisin ostanut, mutta ei ole normikoossa. Vain toinen malli, jota oli valkoisena ja oranssina, mutta se ei näyttänyt yhtä laadukkaalta.

  Eli tälläinen hassu vinkki, ihana vilpoisa kesävaate, joka sopisi esim. vaaleanruskeiden caprien ja Sun nudenvärisen LV-laukun kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti vinkistä, kurkkasin mutta en oikein tiedä innostunko tuollaisesta paitamekosta. Pitää harkita kyllä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On sitä muutettu, mutta en tiedä onko se nyt sen kevyempi kuin ennen ja miten niin joko maistuu? 😀 Kyllähän mä kokoajan syön kasviksia. Porkkana on kasvis. 😀 😀

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Hahaa, onhan se toki kasvis juu.^^ kesällä on mukava herkutella kasviksilla ja marjoilla, tuoretta ja herkullista. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On on. 🙂 Toki muitakin tulee syötyä, mm. marjoja mutta kesällä tietty viel parempaa kun saa tuoreenas. <3

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kannattaisi jättää sokeri ja viljat sekä muutkin hiilarit.. Kerää vain nestettä ja nostaa painoa.. Rasvamaksa tulee vielä diabeteksen kera :s Eikun tutustumaan vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

  Mutta on kyllä varsin hyvä saavutus! Oikein paljon tsemppiä sulle jatkoon!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pipsa, eikö sinua kyllästytä porkkanan syöminen? Parsakaali on hyvää, samoin kukkakaali, retiisi, kaali, eri lehtivihreät, paprika, sipuli, kurkku yms. Oikeastaan kaikki kasvikset on hyviä! Mielestäni sun kannattaisi kokeilla avoimesti erilaisia kasviksia, höyrytettynä, keitettynä, raakana… Esim. eikö sulle maistuis uunijuurekset, jossa olisi porkkanan lisäksi muitakin juureksia? Kuulostaa vain todella yksipuoliselta tuo porkkanan mussuttaminen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei kyllästytä, se onkin onni. Voi heheheh, missä vaiheessa mä oon sanonut etten syö esim. paprikaa, kurkkua ja sipulia? Näkyyhän niitä tuossa mun salaatissa jota syön päivällisen kanssa. Ainoa jotka ei mene niin on parskalaali, reitiisi ja lehtivihreät. Kaalia ja kukkakaalia varsinkin tulee syöytyä sillo tällön. Nää pitää vissiin tatuoida otsaan. 🙂 Tai tehdä bannerikuva missä näkyy mitä kasviksia mä syön. 🙂 Sulamonkin mukaan syön kasviksia/marjoja/ semmoset 500-700g päivässä.

 • anu

  anu

  Mahtavat tulokset! Sinulla on hyvin onnistunut elämäntaparemontti. Samalla tavalla vain eteenpäin, niin tulosta syntyy ! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *