Kallossa.jpeg
Blogi

Mansikka-juustokakkujätskiä takkatulen loimussa

Innoissani lähdin taas uuteen viikkoon vaikka oon edelleen sellainen semikipeä. Kerrankin aina niin iloinen Pipsakin alkaa pikkuhiljaa ärsyyntymään kunnei tuo yskä ala millään antamaan periksi. On todella noloa yskiä keuhkojansa pihalle bussissa saatikka sitten töissä. Olisiko kenelläkään vinkkiä millä yskän saisi lopetettua? Eikä pliis sitä neuvoa että yskä lähtee yskimällä – jaksaisi millään yskiä kolmea viikkoa. Viski auttoi kyllä kurkkukipuun mutta yskään sillä on olematon vaikutus. Harmittaa kunnen ole tämän sairastelun takia oikein uskaltanut ulkoillakaan, siis ihan rauhallisia kävelyitä mutta ei mitään missä hengästyisi – siitä kun seuraisi armotonta yskimistä ja oksentelua. No on tässä sairastelussa vieläkin se yksi ihana puoli – mies hellii ja hoivii.

Luin uutisista että pääsiäiseksi voi tulla jopa +20 asteen ”helteet” ja pitihän sitä heti mennä tutkimaan että onko muka Porissakin noin reippaat asteet silloin. No ei se ihan tuollaista tänne lupaa, mutta tuollaista 10-13 asteen plussakelejä kuitenkin. Ihan noilla asteilla en uskaltautuisi shortseissa ulos. Toivottavasti tänä vuonna tajuan vähentää ulkovaatetusta enkä vaan väkisin mene talvitakissa. Sama ongelma joka vuosi. Oon kyllä odottanutkin näitä kevyemmän vaatetuksen säitä. Mitä sinä odotat kesältä eniten?


Vihdoinkin oli kauppaan tullut tätä mansikka-juustokakku makua. En ole aiemmin siis maistanut mutta kun Tampereella maistelin metsämarja-juustokakkua ja se vei kielen mennessään, niin jotenkin ajattelen ja odottelen että tietenkin tämä on samaa tavaraa. No ei oo ei mutta aina voi kokeilla ja onhan tämä halvempi kokeilla kuin Ben&Jerrysin vastaava maku. Oletteko maistaneet – tätä vaiko Ben&Jerryä, mitäs tykkäsitte mausta?

Ajattelin tänään avata tuon purkin ja nautiskella samalla kun katselen Nymfien uusinta jaksoa. Mikäs sen ihanampaa kun löhötä sohvalla huovan alla, nautiskella uutta jätskiä samalla kun katselen televisiota ja samalla kun takassa tuli iloisesti hulmuaa. Tosin tuskin yksin saan jätskiä nauttia vaan kolmen silmäparin tarkkana katsellessa jokaista lusikallista.

Meillä oli viikonloppuna kuvanmukaisesti lötköä porukkaa. Kaikki vaan torkkuili – niin kissat kuin omistajatkin. Tuli ilmeisesti syötyä liian paljon persikkarahkaa – mitä tekaisimme siis viikonloppuna. Siihen viiden litran kattilaan mutta ei sentään viittä litraa – kuten allaolevasta ”ohjeestakin” voi päätellä.

Ehkä me teemme Pääsiäisenä isomman ohjeen mukaan (3+2 purkin ohjeella) kun sillon tulee vieraitakin. Tai siis jos nyt tervehdyn siihen mennessä.

Meikälikka osti itselleen uudet ”juoksukengätkin”. Ihan pakko oli ostaa kun ensinnäkin mun väreissä ja toisekseen ei ollut pahanhintaiset. Nii ja juu, Lidlistä nämäkin on ostettu eikä ne mun vanhat oo miksikään menneet – tarttis vaa kaivaa ne tuolta perälaatikosta esiin. Muutenkin tarttis tehdä siistimistyö tuohon kenkäkaappiin. Heittää talvikengät talvitelakalle ja valita kesäkengistä mitä alkaa käyttämään.

Sevin oli ihan pakko päästä kuvaan. Kovin tää tytteli on kiinnostunut kamerasta ja sen äänistä. Samanlainen linssilude ku Zillakin. Mut eiks ookki päheet kengät?

60 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihanat lenkkarit! Meidän Lidlissä ei koskaan ole noita mainostettavia vaatteita tai ainakin ne loppuu heti. Täälläpäin kun Venäläiset kansoittaa Lidlit, ei sinne valitettavasti viitsi edes mennä jonottamaan.
  Minulla kesti yskä vuodenvaihteessa 6 viikkoa! Joka päivä ajattelin että huomenna menen lääkäriin, mutta kun kuumetta ei ollut ja vointi muuten ihan ok ja limaa irtosi, en sitten mennyt. Yskä nimittäin lähtee yskimällä ja vältän antibiootteja viimeiseen asti. No niin se vaan helpotti lopulta ja taas vastustuskyky kasvoi. Olen muuten sairaanhoitaja 🙂 Niin ja hoidin yskää lämpimällä juomalla, höyryhengityksellä ja pulloon puhaltamisella. Jaksuja sinne!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne on ja noita oli monenlaisia mut nää sopivat paremmin väritykseltään. 🙂 Harmillista ettei siel koskaan oo noita mainostettavia. 🙁 Nii jos joku kauppa on ihan täynnänsä niin eipä sinne innosta mennä jonottelee – ihan totta. 🙂 Tääl onneks ei oo kovin isoja jonoja.

   Hui! Kuus viikkoa. Se on hemputin pitkä aika. Mä oon kohta köhinyt kaks viikkoa. Mulla on kyllä lämpöä ja vointikin on aika heikko mutta ajattelen että pakko jaksaa kunnei ole kuumetta. Multakin tuota limaa irtoaa mutta se vaan ei tunnu loppuvan. Aamut on pahimpia. Mut oon huomannut että tuo lämmin juoma ja höyryhengittäminen on auttanut. Tuolloin ei yskitä. Harmillista ettei sitä voi töissä tehdä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   On lämpöä muttei kuumetta – WHAT? Lämpö ja kuume on kuule ihan sama asia.

   Kuumeella tarkoitetaan tilaa, jossa ihmisen ruumiinlämpö kohoaa aineenvaihdunnan kiihtymisen johdosta yli normaalilämpötilan. Peräsuolesta mitattuna kuumeen raja on 38 °C ja kainalosta mitattuna 37 °C.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai? Kyllä mulle on aina sanottu että kuumetta on vasta 37.5 ja sitä ennen on lämpöä. Onko tuossa joku juttu muuttunut? Jopa koulussa aikoinaan terveydenhoitaja puhui lämpöä ja kuumetta eri asteina.

 • kisu

  kisu

  Paras konsti yskään on hunaja! Lusikallinen hunajaa suuhun, niin yskäkohtaus rauhottuu jostain ihmeen syystä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti, mä kokeilin tuota niin ehkä hitusen hillitsee yskimistä mutta ei kyllä tyystin vie pois. 🙁

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kurlaile suolavettä ja ehkä pari lusikallista konjakkii tai muuta tujua 😛
  suloisia kissoja ja siistit lenkkarit.
  Täällä kamppaillaan kans flunssaa vastaan :/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo suolavesi ja tuju juoma helpottaa lähinnä jos on kurkku kipeä. Mulla ei oo kipeä vaan tuo yskä on kamala. Yskin siis kokoajan. Sen kun sais loppumaan niin eiköhän olokin alkais jo paranemaan.

   Kisut on suloisia. Nukkuhetki menossa. 🙂 Lenkkarit on siistit, vielä en oo kokeillu onko siistit käytössäkin. 🙂

   Parantumisia sinulle hei kans!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Maitituotteet aiheuttaa limaa ja yskää kehoon, eli niitä välttämällä nopeutuu paraneminen. Minttutee jeesaa kans. Toipumisia ja pusut kissoille!

  – Kirsi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon juonu mustaherukkateetä sekä hunajateetä. Helpottavat. Maitotuotteet on olleet nyt kyllä vähemmällä käytöllä. Kiitoksia, kissat kehrää pusuista. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moi Pipsa
  Minulle lääkäri antoi reseptillä selaisen yskänlääkkeen kuin Codesan Comp ja se helpottaa oloa, kun olen astmaatikko niin yskin keuhkot pihalle ja yleensä monta viikkoa. Jaksuja sinulle hoida itsesi kuntoon ettei tule mitään jälkitauteja

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moi! Mulla on samaa yskänlääkettä vaan eipä sekään oo auttanut. Tosin epäilen että otan liian pientä annosta. Pitää kyl hoitaa ittensä kuntoo ettei tuu mitään jälkitauteja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Piti oikein katsoa, niin ihan totta. Codesan Compia ei suositella astmaatikoille.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sori kun vähän venähti tää mun vastaus. Tietenki riippuu astmaatikon tilanteesta ja siitä mille on allerginen mitä lääkäri määrää minä en ole tavallinen astmaatikko vaan olen määrätyille lääkeaineille ja hajusteille allerginen.Astmaki on niin monipuolinen sairaus ettei sitä voi luetella johonkin yskänlääkepullon kylkeen. Jaksuja

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän se kyllä on monipuolinen sairaus mutta aika varovainen saa olla kun tuota juo.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Codesania ei siksi saa määrätä astmaatikoille, että astmaatikot eivät ala hoitamaan yskäänsä Codesanilla astmalääkkeiden sijaan. Codesan on kyllä toimivaa; itsekin sitä käytin ennen astmadiagnoosia, mutta en kyllä ole kuullut, että astmaatikolle, jolla on astmalääkkeet niin sitä ehdotettaisiin. Codesan kun ei kuitenkaan sitä tulehdusta keuhkoputkista poista, estää vain yskänrefleksiä vaikuttamalla keskushermostoon. Ensisijaisesti atmaatikon pitää keskittyä sen tulehduksen vähentämiseen kortisonilla.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Käytän ensisijaisesti astmalääkettä hoitamaan astmaani ja yskää mutta kun olen myös kortisonille allerginen en voi ottaa esim. kortisonia tabletteina mikä on yksi astman pahenemisvaiheen hoitokeino. Kun on pari kuukauttakin yskinyt niin tämä codesan on ainoa keino yskän helpottamiseen. Ja OYS:ssia myöden olen yskän takia kulkenut ja hoitoa hakenut..Tuskin sitä minulle olisi määrätty jos se olisi pahentanut oloani enkä varmaan sitä olisi ottanutkaan jos ei apua olisi ollut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on eri asia jos lääkäri on luvan antanut. Mutta kyllä siinä varmaan siltikin saa varovainen olla? Mulla nimittäin tuli 15ml juomisesta mukavat tärinät.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No se viisi litraa nyt oli ihan vitsinpäiten sanottu. Arvasin että jotkut ottaa sen turhan tarkasti. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mä olen jotenkin ihmeellisesti välttänyt flunssat, pari sellasta vuorokauden nenä valuu, aivastuttaa + alilämpöä on ollut ja siinä ne. Josko tässä alkaisi pikkuhiljaa jotain vastustuskykyäkin olla kun kahdeksatta vuotta päiväkodissa työskentelee. 🙂

  Ettei olis sun flunssa keuhkoputkentulehdukseksi mennyt, jos koko ajan yskityttää?

  Kesältä odotan eniten lomaa (yllättävää 😀 ). Mutta myös valoisia aamuja – kuljen pyörällä töihin ja aamuvuoroon mennessä, ennen kuutta, on aika ihanaa kun liikennettä ei pahemmin ole, aurinko nousee ja linnut laulelee.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ole kuule onnellinen että oot välttänyt. Mä en kans tajuu kui nyt on näin tiukka, ku on mulla ihan kuurikin päällä mut tuntuu ettei siitä oo ollu nyt apua. 🙁 Mut kyllähän toi päiväkodissa työskentely voi tuoda jonkinlaista vastustuskykyä. 🙂 Mikä on kiva juttu 🙂

   Siis keuhkoputkentulehdus tää alunperin oli jo. Tai niin se lääkäri sanoi. Toiv. ei oo mennyt keuhkokuumeeks tai sit mulla nyt vasta on toi keuhkoputkentulehdus ja lääkäri diagnosoinut väärin ekalla kerralla. Mene ja tiedä. Mut lääkäriin pitää mennä. Ja juu, kokoajan mä kohisen. Välillä ihan kunnolla joka johtaa oksentamiseen ja muulloin sit tommosta pienempää köhää mut ihan pohjanmaan kautta. 🙂

   No tottakai jokainen odottaa kesälomaa. Itsekin odotan. 🙂 Ja ne valoisat aamut, vaikka toisaalta siinä mieles ikävä jos tykkäis nukkuu vähän myöhempään. 🙂 Mäki nykysin jo heräilen kun alkaa valosaa tulee ja kissat myös alkaa koheltaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mites noitten allergioden kanssa, onks sulla niitä? Astman puhkeaminenkin voi olla kyseessä. Tosin pitkittynyt yskä, jonka jälkeen tehdään astmatutkimukset on semmonen 6-9 vko.
  Toivottavasti ihanilla kisuleilla ei ole osuutta sun sairasteluun..Olis tosi ikävää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siitepölyallergia on ainoa allergia mitä mulla on. En mä nyt ihan vielä astmaan usko – en ole onneks vielä noin kauaa yskinyt. Enkä usko kisujen aiheuttaneen tätä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Allergioilla on tapana lisääntyä, mikäli on jo "pohjalla" jokin allergia. Elimistö vaan toimii niin. Jos tuota tukkoissuutta pukkaa kovin usein tulevaisuudessa, niin kannattaa ottaa huomioon allergisoituminen kissoille. Ja noista kisuleista on hyvä mainita myös lääkärille.
   En todellakaan tahdo maalata piruja seinille, mutta kun olen astma- ja allergiahoitaja, niin pakostakin tulee myös tällainen vaihtoehto mieleen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No itse en vielä usko tuohon vaihtoehtoon että kissat aiheuttaisi tämän. Siis ihan jo sen takia että kun kyseessä ei ole pelkkä nenän tukkoisuus – jos siis olisi pelkästään tuo oireena että nokka tukossa, voisin allergiaa epäilläkin mutta kyllä nyt oireet on perkeleellisen sitkeän pöpön aiheuttamat. Ja sitä paitsi nenä on suhteellisen avoin, ongelmana onkin nyt tuo kauhea yskä sekä korkea kuume. Oireina kun on siis paljon kuumetta, yskin ja oksennan limaa kurkusta ja räkä myöskin on vihreänkeltaista eikä kirkasta – mitä se yleensä allergiassa on. Uskoisin tunnistavani allergisen nuhan kunnon nuhasta, kun jo lapsesta saakka olen siitepölylle ollut allerginen. Tosin tuokin vaihtelee, etten joka kesä edes saa mitään oireita.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Keuhkoputkentulehdus on yleensä virusperäinen eikä siihen antibiootit tehoa. Turhat kuurit vain laskee vastuskykyä uusille taudeille. Kai lääkäri otatti sulta tulehdusarvot verikokeilla? Ja jos tauti jatkuu kuumeisena ja huonovointisena, se voi vieläkin kehittyä bakteeritaudiksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä en tätä tiennyt, ennenku lueskelin tuolta netistä tuosta enemmän. Niin ei vissiin antibiootteja anneta tuohon. Ottihan lääkäri CRP-arvot ja olihan ne kohollaan.

 • Rousk

  Rousk

  Onpas mahtavan väriset lenkkarit, ihanat! :))

  Paranemisia sulle sinne! Mäkin täällä flunssan kourissa, ei onneksi ihan niin kauaa oo vielä jyllänny ku sulla. Kovasti on flunssaa nyt kyllä liikkeellä! :/

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Väritys on kyllä pirteä. 🙂

   Kiitos, koetaan tästä parantua. Ois kyl aikakin. Mä en vaa tajua miks tää kestää näin kauan. Tai ehkä sen takia et painuin liian nopeasti takasi töihin. Mut tämmöstä on nyt liikenteessä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei kyllä kannata mennä kuumeisena töihin. Vaiva pitkittyy ja pahentuu. Nyt vain lepoa ja kissojen kanssa köllöttelyä.

   Muuten noista kissoista: Ne näyttävät pitkäkarvaisilta ja "pöyheiltä". Meneekö sinulla kauan aikaa päivittäin niiden turkkien harjaamiseen ja takkujen selvittelyyn?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tänään olin pakonsanelemana töissä kuumeisena mutta muuten oloni on ollut ihan hyvä kunnes maanantaina iltapäivällä alkoi kääntyä huonommaksi. 🙁 Huomenna taas lääkäriin.

   Pitkäkarvaisiahan nuo ovatkin, Sevillä vielä pidempi karva kuin kahdella vanhemmalla. Ei noiden harjaamiseen kauaa aikaa kulu, kaikista varmaan semmonen vartti ja takkuja ei tule kun harjaa päivittäin. Eli takkuja meillä ei oo jouduttu selvittelemään kunnei ole. 🙂 Onneksi.

 • Tirli

  Tirli

  Kuulostaapa tuo sun sairaus pahalta 🙁 Itse olen kans joskus oksentanut limaa jos on ollut kunnon köhä päällä, muistaakseni just keuhkoputkentulehduksessa. Toivottavasti saat pian jotain helpotusta tuohon ja alkaisit jo paranemaan. Olet niin usein kipeenä ja aina sit tälleen kunnolla eikä vaan mitään pikkusairastumista 🙁

  Itselleni on nyt kanssa flunssaa, neljäs päivä menossa ja vihdoin alkaa taas elämä voittamaan. Nenä alkaa pysymään auki, mut sit tuli tuo yskä ja limat kans tuolla keuhkoissa nyt 🙁 Mut ei tää niin paha ole kuin sulla, perusjuttua vielä mut niin veemäistä.

  Ja päheet on kengät, ihanan väriset 😀 Ja suloinen Sevi kuvassa myös 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en mä nyt tiedä oonko mä niin kauhean usein kipeänä. Viimeksi viime vuoden syksyllä. Jotain pientä on toki ollut mutta eivät ole vaatineet isompia sairaslomia. Mut mieluummin muutaman kerran vuodes reippaasti kipeänä kuin monta kertaa pienesti kipeä. Veetuttaa vaa tää et kun antibioottikuuri ni siitä oo mitään apua. Et kauanko tässä sit pitäs levätä et se menis ohi jos lääkkeestä oo apua. 🙁

   Päheet kengät, indeed. 🙂 Ja Sevi on ihana. Aina se tulee ihmettelee kameraa. 🙂

 • Marjukka

  Marjukka

  En halua vähätellä Pipsan sairautta, olosi on varmaan tosi kurja, mutta niille, jotka täällä ihmettelee taudin kestoa ja syitä (esim. kissoja), niin kyllähän flunssa ja varsinkin yskä kestävät aikansa, eihän pipsa ole nyt sairastanut kuin toista viikkoa. Yskä ei parane hetkessä, vaan kestää helposti muutaman viikonkin.

  Yritä nyt vaan ottaa rauhallisesti äläkä mene liian aikaisin töihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, huomenna lääkäri joten eiköhän loppuviikko olla saikulla. Jospa siis ens tiistaina oltas vihdoin työkuntoisia. Oikeasti. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiinnitin huomiota tuohon FB-sivun uuteen kansikuvaan, olet tainnut ruveta ihan kokonaan kutsumaan Zillaa Sillaksi? Ihmettelin vain, mutta onhan tuo toki loogista kun muidenkin kissojen nimet alkavat ässällä 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kun kerran tykkäät kirjoittaa s:n z:na niin miltä näyttäisi Zilla, Ziiri, Zevi, Pipza ja Izäntä? ;D t. Kirzi

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Toivottavasti yskäsi paranee! Itselläni on myös usein pitkäkestoista yskää, kestää helposti monta kuukautta, johtuu todennäköisesti sisäilmaongelmista joille olen altistinut ala-asteelta asti eri kouluissa ja nyt yskä oireilee tosi helposti 🙁 Tosi harmi että varsinkaan koulujen sisäongelmiin ei tunnuta puuttuvan tehokkaasti. Itse otan keuhkoputkia avaavaa lääkettä aamuisin ja olen nyt astma-kontrollissa, jospa löytyisi apu sinullekin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No toivotaan et helpottaa, on todella inhottavaa ja tuntuu nyt haittaavan yöuniakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin ja tuohon pariin viikkoon taitaa jäädä. Alkaa olo olemaan jo paljon parempi, myös korkea kuume on laskenut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pipsa mikä on sun painoindeksi, pituus, paino ja herrastatko liikuntaa? Jo jos harrastat niin mimmoista? En näytä kovinkaan aktiiviselta ihmiseltä liikunnan suhteen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Painoindeksi ja painoni ei kuulu kenellekään muulle kuin minulle. 🙂 Pituus kuitenkin on 160cm ja harrastan liikuntaa sekä työni puolesta saan hyötyliikuntaa. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *