Lomanaikana1.jpeg
Blogi

Loman aikana kuvattua

Aattelin laittaa teille esiin kuvia mitä lomani aikana tuli napsittua, kun niitä tuli jonkin verran otettua. Nämä kolme ylintä kuvaa olen ottanut vanhemmalla kamerarungolla ja ensimmäisessä kuvassa on Hennan tekemä nahkainen puhelinkotelo, kun vanha tekonahkainen alkoi menemään rikki. Oon todella tyytyväinen tähän koteloon. Tällä hetkellä odotankin Hennalta nahkavyötä. 
Ai niin, näin aluksi on varmaan hyvä myös mainita että nämä, kuten kaikki muutkin kuvani, olen pienentänyt eli kun niitä katsoo isompana, niin ne näyttävät huonolaatuisilta, mutta se on ihan tarkoituksellista. Täysikokoisina ovat oikein hyviä, mutta sellaisia kuvia ei kannata tänne laittaa ettei niitä vain käytetä väärin.

Viimeinen päivänkakkara. Halusin testata vanhan kittilinssin toimintaa, että jokohan osaisin sillä ottaa kuvia ja kyllähän minä osasin. Katselinkin tämän kuvan jälkeen niitä ihan ensimmäisiä kuvia mitä kyseisellä linssillä otin, niin on se taito aikalaillakin kehittynyt. Nyt osaisin käyttää kameraa että kittilinssiä. Usein siis kuulee valitusta miten kittilinssit on huonoja ja aikoinaan itsekin olin sitä mieltä, mutta en enää. Kyllä se oli se kuvaaja joka ei vain osannut käyttää tavaroitaan.

Pirpanahan se siinä katselee kun kuvailen 45mm linssillä sisältä ulos. Satuin vain huomaamaan että Piipu oli kivasti tuossa pötköttelytasolla ja ihmetteli sisältä kuuluvia ääniä, niin menin ja nappasin hänestä pikaisesti kuvan. Tein kuvasta mustavalkoisen koska se toimi tässä todella hienosti. Muutenkin viime aikoina tykännyt mustavalkoisista kuvista. Niissä on omaa tarinaa kerrottavana. 

Ja tässä kohtaa tuli sitten se uusi kamerarunko – Olympus OM-D E-M5 Mark II. Ja olihan sillä pakko mennä heti testailemaan että millaista jälkeä sillä saisi aikaiseksi. Ihan kaikkea en edelleenkään osaa tehdä, mutta ajan kanssa. Tämän kuvan olen ottanut pitkällä valotusajalla joka saa veden muuttumaan tuollaiseksi pehmeäksi ja liikkumattomaksi. Lisäksi olen editoinut siihen värisävyä että sain sen näyttämään pehmeämmän väriseltä.

Tää viimeinen tähtisilmä kuva on jotenkin pysäyttävä. Ihan siis omastakin mielestä. Tää on siis viimeinen meidän tähtisilmäkasasta pystyssä, muut oli jo loistonsa loistaneet. Kunnon syksyn tuntua.

Sateen jälkeen tulee pienetkin tyypit esille. Kävin napsimassa mustavalkokuvia kun huomasin että sateen jälkeen näiden päälle oli jäänyt isoja pisaroita. Ja kuva on niinkin tarkka, että lehden karvatkin on terävät. Kannattaa klikata isommaksi, niin huomaatte kans!

HEI, VARO VÄHÄ! Toteaa tuohtunut sorsa kun haikara meinasi päälle laskeutua. Kuva on napattu Kirjurinluodossa jossa olin käymässä ja hyvinkin pikaisella naps naps naps tyyliin otettu kun haikaran siellä huomasin. Lisäksi rajasin ylimääräisiä sivuilta ja ylhäältä pois.

Sulohan se siinä ihmettelee. Oli hieman väärä linssi mukana, niin ei tullut korvat täysin mukaan. Mut söpöinen kuva ja kun hän ei kameraa ujostele. 

Piipu keittiökaappien päällä ottamassa päivätorkkuja. Tai eihän se tuossa nyt mitään torku vaan ihmettelee mua kameran kanssa. Hän on taas pitkästä aikaa mennyt tuonne nukkumaan. Oikeastaan sen jälkeen kun Siiri lopetettiin, mutta ei siis hetinmiten. Ketkään muut tuolla ei käyneetkään kuin Piipu, Siiri ja Silla. 
Kas, tässä muutamia ottamiani räpsäisyjä pitkin lomaa. Kerro toki oma suosikkisi näistä kuvista. 

14 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuo viimeinen kuva Piipusta on aivan älyttömän suloinen ja symppis, vaikka en edes ole kissaihminen tai yleensä pidä kissoja kovin söpönä. Aiotteko muuten joskus ottaa kissoja vielä lisää? Mukavaa että olet taas palannut tänne kirjoittamisen pariin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo kuva on kyllä ihana kun oikee venyttää ittees kameraa kohti. 😀 Ei oo nyt ajankohtaista edes miettiä uusia kissoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kaipa ne aika tavallisia on täällä etelämmässä ettei tullut mieleenkään ettei muualla olisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Piipu on kyl semmonen linssilude, ei pahemmin kameraa hetkahda 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyl hauska. 🙂 Selkeesti sorsa sanoi vastalauseen haikaran pikaiselle tulemiselle hänen alueelleen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaikki kauniita kuvia, jokaisessa oma juttunsa!
  Mutta lemppari on viimeinen! Tunnistan tuon; "olet rakas"-ilmeen!

  Mukavaa syksyä sulle ja perheellesi!

  -Leila

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eikä niin vähääkään 😊. Minäkin näen tuossa ilmeessä rakastuneen kissan ilmeen. On tyytyväinen elämäänsä 😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva jos näet elämäänsä tyytyväisen kissan. On kyllä ihanaa että on voinut antaa yhdelle kodittomalle kodin jossa on erittäin tyytyväinen. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *