Id Piia Viena 03 .jpeg
Blogi

Lehdessä! (”XL-bloggaaja oppi rakastamaan itseään”)

Kuva: Harri Joensuu

Nyt onkin sopiva aika paljastella mitäs sitä ollaankaan puuhailtu. Kuten tiedättekin, niin luonani kävi ammattikuvaaja tuossa jokin aika sitten ja se oli kyllä mahtava kokemus!

Harri Joensuu kävi tosiaankin kuvaamassa mut Kodin Kuvalehden juttua varten ja vaikka olin ajatellut että se on niin piece of cake koska onhan mua nyt tutut kuvailleet mutta eihän se nyt niks naks poks mennytkään. Mutta hauskaa meillä kuitenkin oli (eikä muuten helpottanu kuvaajan tehtäviä kun mukana oli yks yli-innokas kissa, onneks sillon oli vaan tuo yks) Sisällä kuvauksen kanssa oli aika haasteellista mutta kun mentiin ulos, Kirjuriin, ei mennyt kuin muutama minuutti kun täydellinen kuva saatiin. Mä ainakin tykkään äärettömän paljon tuon Kirjurissa otetusta kuvasta.

Eilen sitten tuo kauan odotettu ja jännitetty lehti ilmestyi kauppojen lehtitelineeseen. Kodin Kuvalehti nro 23. Ja nyt mä jaan tuon artikkelin teidän kanssanne. Huom! Kuvat saa klikkaamalla isommiksi.

109 kommenttia

 • Universalis

  Universalis

  Kaunis ja värikäs kuva susta, tykkään myös! 🙂 Ajattelin lehden ostaa kyllä, jos ei mies tänään muista tuoda niin huomenna viimestään! Haluan siitä sitten lukea jutun, säästelen enkä lue vielä tuosta. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. No muistikos se mies tuoda sulle lehden? Täällä on ainakin puhelimet soineet + vanhemmilla kans, et sää/tyttäres oli lehdessä!

  • Universalis

   Universalis

   Muisti tuoda jo eilen! <3 Luin jutun ja oli todella hieno, hyvin kirjotettu ja mielenkiintosta asiaa. Erittäin tyytyväinen olin, hyvä PipSa! 🙂 🙂 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  – Ihanan rehellinen artikkeli! Ite painin joidenkin samojen asioiden kanssa edelleen, ja esim. koulukiusaamisen arvet tuntuu vieläkin. Itsekkin olen isompi tyttönen ja tiedän tasan mitä oot käyny läpi. Nyt kuitenkin niinkuin siekii voin huimasti paremmin ja se on rakkauden ansiota. Oma poikaystävä rakastaa mua juuri sellaisena ku olen, kehuu ja näyttää, että tahtoo olla mun kanssa. Sun blogi on just loistava, joten jatka samaan malliin, äläkä todellakaan välitä niistä haukuista ja arvosteluista! :D.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Koulukiusaaminen on kyllä semmonen et se voi jättää syvätkin arvet. Mä oon joskus miettinyt, että jos menisin opiskelemaan niin millainen olisin. Olisinko tällainen oma itseni vai käpertyisinkö sinne nurkkaan seuraamaan tilanteita.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mitenkähän KK suhtautuu siihen, että julkaiset lehtijutun noin? Nythän ei juuri kukaan viitsi enää ostaa lehteä…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aika kapeasti ajateltu. Kai sitä lehteä ostaa muutkin kuin Pipsan blogin lukijat ja toisaalta – nämä lukijat eivät muuten olisi lehteä ostaneetkaan. Eli ei ole keneltäkään pois.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se noinkin, mutta itse tosiaan kysyin KK:lta lupaa. He olisivat laittaneet mulle oikein PDF:nä jutun mutta koska olen kärsimätön niin nappasin kuvat. Ehkä laitan sen PDF:n tänne jahka saan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  ´Hyvin tehty juttu, kivat kuvat!
  Sanot aina ja myös haastattelussa,että muiden mielipiteet eivät vaikuta sinuun, mutta silti kulmakarvoistasi esim. joku huomauttanut sai sinut tarkkailemaan ja nyppimään niitä, eikö tämä nyt tarkoita sitä että muiden mielipiteet sinusta vaikuttavat sinuun kuitenkin vaikka väität muuta?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minusta se, ettei välitä muiden mielipiteistä, tarkoittaa sitä, ettei välitä niistä tärkeissä ja merkittävissä asioissa. Pikkuasioissa välittäminen taas on eri asia. Jos joku huomauttaa minulle, että vaikka että tietyt värit ei sovi minulle, niin jos en nyt suorastaan rakasta sitä väriä, ainakin harkitsen, että käytänkö ja missä tilanteissa. Jos taas joku sanoisi, että minun pitäisi muuttaa jotain radikaalia ja merkittävää elämässäni, niin se ei vaikuttaisi tekemisiini mitenkään. Ja jossain asioissa on kyse ihan kohteliaisuudestakin, että ottaa muut huomioon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole kyse siitä ettenkö haluaisi, en vain ehtinyt eilen vastaamaan ihan kaikille.

   Kuten artikkelissakin sanoin, niin sitä havahduin kuitenkin tajuamaan et hei, ei tää oo minua. On siis päiviä jolloin muiden mielipiteet vaikuttaa mutta onneks niitä päiviä on alkanu olemaan todella vähän. Tuo kulmakarvajuttukin taisi olla blogin alkupäässä jo.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hienoa Pipsa! Tosi hyvä lehtijuttu ja kauniit kuvat:) Olet rohkea nainen kertoessasi elämäsi karikoista. Elämässäsi on ollut ilkeitä ihmisiä, mutta onneksi ne eivät ole saaneet sinua nitistettyä, vaikka ehkä hetkellisesti ovatkin siinä joskus onnistuneet. Elämänasennetta ja positiivisuuttasi ei voi kuin ihailla:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vaikka ne ilkeät ihmiset ovat joskus heikolla hetkellä onnistuneet, niin ei se onneksi mua ole pysyvää.

 • Elena / Kauniimpi maailma

  Elena / Kauniimpi maailma

  Olipa ihana lehtijuttu, kivan positiivisesti kirjoitettu ja tulin tosi hyvälle tuulelle! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nooo, en mä nyt roolimalliudesta tiedä mutta kiva kun tykkäsit jutusta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaunis kuva susta ja todella hyvä juttu! Harmi vain, että näin huono näköiselle kuin minulle oli vähän vaikeasti luettava joten taidan napata lehden mukaan illan kauppareissulla! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos! Voi hitsit, mä kun koetin niin jättää sen jutun mahdollisimman isoksi että varmasti näkee lukea. No toivottavasti sait kurkattua kauppareissulla juttua. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Se että uskaltaa olla oma ittensä on parasta ja kuitenki loppupelissä se ainoa ja oikia tie ja jokaisella meistä on oikeus tulla hyväksytyksi omana itsenään, sen kun ymmärtää niin ymmärtää paljon muutakin. Ei saa pelätä erinlaisuutta sehän rikkaus! 🙂
  Ja artikkelin lopusta voi lukea asian joka sai kyyneleen silmäkulmaan, rakkaus on ihana asia 🙂

  T.Poronpurija

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jokaisen tosiaankin pitäisi rakastaa itseään, kiloista huolimatta. Sain jonkun viestin sähköpostiini jossa sanottiin vain että lihavan ei kuuluisi rakastaa itseään, ettei muuten voi laihtua. Itse olen asiassa eri mieltä. Kun on armollisempi, eikä suhtaudu laihduttamiseen pakkomielteisesti, voi se laihduttaminen olla mukavaakin ja toisaalta, se mikä hitaasti lähtee niin pysyy kauemmin myös poiskin.

 • viv

  viv

  Ihana juttu ja upeat kuvat! 🙂 Sä olet kyllä sitkeä ja rohkea nainen. Kiitos kun olet jaksanut ja jaksat pitää tätä joistakin lieveilmiöistä huolimatta!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihana teksti ja kaunis kuva. Ihana että jaksat kaiken jälkeen pitää blogia ja ilostuttaa meitä.

  Minulla on samanlainen mies kuin sinulla, hyväksyy minut sellaisena kuin olen. Ei näe minua painon kautta olleskaan, sillä ei ole käytännössä arjessa mitään merkitystä :).Silmät kostuivat lopputekstissäsi täälläkin…

 • Romancious

  Romancious

  Kyllä piristi tämän vakavaa masennusta sairastavan päivää tuo lehtijuttu, hyvä mieli tuli 🙂 Muutenkin tämä blogi on monesti ollut minulle päivän piristäjä, sinusta oikein huokuu semmonen pirteä ja mukava fiilis. Porinoista tykkään myös todella paljon ja kissajututkin mieleisiä, itselläkin kun yksi maatiaistyty kotoa löytyy. Kaiken kaikkiaan olen tykännyt tästä blogista koko sen ajan kun lukijana olen ollut, eikä minulla ole pahaa sanottavaa 🙂 Jatka samaan malliin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos kun piristit mun aamuani. 🙂 On kiva kuulla piristävänsä toisen päiviä. 🙂

 • Rakastan värikkäitä vaatteita

  Rakastan värikkäitä vaatteita

  Oli kyllä mahtava juttu. Avoin ja kuitenkin asiallinen. Puhut asioista niiden oikeilla nimillä ja olet oma itsesi sillä puhut samanlailla myös porinoissa ja blogissa.

  Olen sinua isompi ja olen myös tunnesyöjä. Ja se on totta, että jos kieltää itseltänsä ruokaa niin silloin ruoka on ainoa mielessä oleva asia. Jos syö sitä mitä sillä hetkellä haluaa, niin ruoka ei ole päällimmäisenä mielessä. Jos minulla on suklaata, niin ei mun tee sitä mieli. Mutta jos päätän että nyt ei suklaata osteta, niin voit arvata mikä asia kummittelee mielessäni seuraavat päivät ja kokoajan!

  Kiitos hyvästä blogista. Luen blogiasi päivittäin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sepä se, mutta kantsii opetella siihen että vaikka sitä suklaata ostaa niin ei sitä tarvitse levykaupalla syödä. Sillo ku aloin opetella kohtuullistamista niin ruoka ja herkut varsinkin pyöri mielessä mutta kun sitä alkoi tekemään niin ettei mitään kieltänyt, vähensi vain määriä, niin jossan vaiheessa se ruoka ei enää hallinnut.

 • Sari

  Sari

  Aivan loistava juttu! Täälä sinunkokoisesi lukija luki jutun tippa silmäkulmassa, hyvin kirjoitettu ja kaikin puolin kuvineen kaikkineen nappisuoritus. Varo vaan, pian sinut löytää bloggaamasta jostakin lehdestä 😉 Mielestäni KK olisi loistovalinta! Mukavaa joulunodotusaikaa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vai lehteen bloggaamaan. No eihän sitä koskaan tiedä – niin lehdet, tarjouksia vaan pöytää ni kattellaan. 😉 Mukavaa joulunodotusta myös sinne! 🙂

 • Marikamaria

  Marikamaria

  Tosi hyvä lehtijuttu ja kirvatsikuva on hyvin onnistunut! Ihanan pirteät värit. 🙂

  Se on niin upea tunne, kun tajuaa miten uskaltaa olla taas oma itsensä ja ei välitä muiden ilkeyksistä enää! 🙂 Mulla tää sama juttu kuin sulla. Muistaakseni oon siitä täällä joskus maininnut et mua on myös kiusattu, en oo ihan varma..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu kyllä me siitä keskusteltiin. 🙂 Mä en tajua kyl tota kiusaamista.

 • Möllikkä

  Möllikkä

  Tosi hyvä teksti ja olet ollut todella avoimena haastattelussa mikä on todella rohkeaa ja hienoa! Tuo jutun etusivun kuva on myös tosi nätti ja ihan sinun näköisesi, kuin on koko kirjoituskin 🙂
  Hienoa, että olet uskaltanut lähteä moiseen! Aivan mahtavaa, että nykyään isommat naiset ovat alkaneet peräänkuuluttaa kunnioitusta myös lihaville ihmisille ja etenkin naisille. Se on todella tärkeää, eihän kukaan halua, että kaikki maailman ihmiset ovat samasta muotista väännettyjä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpä, vaikka liputan kyllä se normaalipainon puolesta. Ettei nyt päästäisi itseään lihoamaan näin paljon. On nimittäin perkeleellinen juttu saada tuota painoa alas, vaikka mitä tekisi mutta kyllä se onneksi aina välillä nytkähtelee. 🙂 Lehteen oli laitettu muuten päiväkaloreiksi 1500 mutta kyllä mä nykyisin syön enemmän. Oiskohan jotain 1700-1800kcal väliltä. Se muuttu kun tuli lisää töitä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän mä Isossakarhussa shoppailen, mutta harvakseltaan löydän miellyttäviä vaatteita. Topit ostin sillon keväästä vai millonkas se nyt olikaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olisit esitellyt tämän ostoksen. Sulla on vain noista kahdesta samasta nettikaupasta noita esittelyjä. Ois kiva jos vähän laajentaisit tota aluetta…

   -eri ano

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen varma, että ko. lehtijuttu saa paljon positiivista palautetta!! Oli parempi kuin osasin odottaakaan.. erittäin elämänmyönteinen ja viisaita sanoja sisältävä kokonaisuus.. kiitos 🙂

  – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu on tuonut paljon positiivista palautetta ja onpahan yks jopa pysäyttänytkin kaupassa ja kysyny et oonko mää tuo lehtijutun nainen. Joo, olinhan minä., 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tosi kiva lehtijuttu:)! Olet varmasti todella sydämellinen ihminen! Ja olet saanut kokea kaikkea inhottavaa elämässäsi. Kuten olen itsekin ollut koulukiusattu. Se on todella syvältä.
  On mahtavaa, että olet löytänyt noin ihanan ihmisen vierellesi. Ja uskon, että miehesikin tukee laihduttamista ihan pelkästään terveydellisistä syistä. Jos ylipaino olisi pelkästään esteettinen "haitta" niin eihän sillä olisi silloin mitään väliä. Itselläni on kaksi pientä lasta niin pakko on ajatella heitä, jotta äiti pysyisi kunnossa. Ja miestäni myös.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lehtijuttu oli kyllä kiva. Ja no, kaipa mä oon sit sydämellinen ihminen. Mä koetan vaan olla mä. 🙂

 • Rva Pioni

  Rva Pioni

  Olen KK:n tilaaja. Pidin jutusta ja toivon sinulle kaikkea hyvää.
  Tosi kurjia juttuja olet joutunut kokemaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin olen kyllä kokenut vaan ei ne mua oo nujertaneet. Sillon tietty ei ajatellu näin valoisasti.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hienoa pipsa.
  mut pakko kommentoida paria asiaa.. "Se mikä hitaammin lähtee pysyy kauemmin poiskin" ei kannata yskoyella itselleen tollasta, koska Se on ITSESTÄ kiinni mitä moskaa suuhunsa tunkee. Itse olen nyt 5kk ollut Cambridge ohjelmalla ja miinus 40kg pois. Laihdutus ja siinä onnistuminen on omasta itsestä kiinni sekä päätöksestä aloittaaviedä kunnialla loppuun ja pysyä saavutetuissa mitoissa. Tämä on loppuelämän projekti, ei normaalipainon saavuttaminen poista sitä tosiasiaa että sairaalloisen lihavan bmi lle pääsee liiankin helposti takaisin. Tsemppiä

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hienosti olet saanut painoa pois. 🙂 Ja mitä tulee näihin laihdutusasioihin niin jokaiselle on omanlaisensa ohjelmansa jotka sopivat. Että se mikä sulle sopii, niin ei sovi välttämättä toiselle. Siksipä onkin kuunneltava itseään ja etsittävä se itselle sopiva tapa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Saitko jutun luettavaksi ennen julkaisemista? Ihan jees juttu, mutta ei mitään uutta blogisi lukijoille.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sain. No kyllä mä luulen että siellä jotkut asiat olivat uusia, mutta eipä tuota lehteä nyt vain lukijat lue. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pipsa sinä rokkaat! Ei voi kun ihastella asennettasi elämään, siinä on monille meistä opittavaa 🙂

 • marsipaanipossu

  marsipaanipossu

  Samaa mieltä Anonyymin klo 20.10 kanssa. Itse tiputin alkuvuodesta -25 kg samalla ohjelmalla (4 kuukaudessa) ja puolisen vuotta nyt samassa pysytellyt, ja aion pysyä vastakin. Ja siis en syö mitään "pussiruokia" enää vaan terveellisesti ihan perusruokaa. Siitä se on kiinni mitä syö, jos syö enemmän kuin kuluttaa niin tulee kai ne takaisin, olipa pudottanut kilot hitaasti tai nopeasti… Mutta lehtijuttu oli tosi hyvä! Oot rohkea ja ihanan positiivinen ihminen. Tsemppiä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä kannatan hissuksiin laihduttelua. Tulee opeteltua se uusi elämä siinä samalla (toisin kuin pussikuurilaisilla tasapainotteluharjoittelu alkaa usein vasta tiukan pussittelun jälkeen). Pysyy korvienvälikin mukana projektissa. Tunnen pari entistä teholaihduttajaa, jotka masentuivat hurjasta pudotuksesta huolimatta kun "pää ei laihtunutkaan" samaa tahtia.

  Toisekseen, miksi kiusata itseään kuukausia mauttomilla/pahan makuisilla ruuankorvikkeilla (kyllä, testailtu on) kun samaan tulokseen pääsee (hitaammin tosin, mutta mihinkäs on kiire valmiissa maailmassa?) sillä perusruuallakin?

  Mutta makuasioita, tosiaan. T. -5kg 4kk

  -AI

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Täällä myös yksi hitaamman, ja ennen kaikkea normi ruualla laihduttamisen kannattaja. Olin Jutan dieeteillä, yksi dieetti toisensa jälkeen ja laihduin huikeasti. Mutta yhtä huikeasti se loppui siihen kun en enää vain jaksanut sitä niin entisestä poikkeavaa ruokavaliota. Otin nimittäin senkin liian tiukasti, ei mitään hiilareita, pelkkää proteiinia lähestulkoon. Ehkä jos olisin ollut armollisempi itselleni, lopputulos voisi olla toinen.

  Myönnän kyllä, että se ratkaisee mitä suuhunsa pistää, mutta helpompi se on tehdä vähän hitaammin ja lähellä sitä ruokavaliota mistä tykkää :D. Kohtuullistamalla. Pääkoppa on se joka ratkaisee, ja sen täytyy pysyä menossa mukana 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen myös ollut Jutan dieetillä. Se toimi hyvin ekat 3vko mutta sitten alkoi tökkimään eli ei paino laskenut eikä voinut todellakaan sanoa että olisi lipsunut ohjelmasta. Oon kokeillut niin monia eri tapoja ja kaikista stressivapain mutta myös kiloja vähentävä on ollut tämä etten edes ajattele laihduttavani, mutta seuraan silti mitä syön. Herkutellakin saa ja oon huomannu että kun itselleen antaa luvan ottaa herkkua niin jossain vaiheessa se menee siihen, ettei sitä enää himoa kokoaikaa. Suklaa oli mulle aikoinaan isokin pahe mutta nykyisin syön sitä harvemmin. Jääkaapissa on tälläkin hetkellä 2 Fazerin sinistä (sellaista 5palan patukkaa) ja ovat siellä tainneet olla jo kuukauden päivät. Otan kun tekee mieli. Ja kun menee hitaammin niin asiat sisäistää paremmin, pääkoppa tulee menossa mukana, eikä jää sinne jonnekin kun mennään niin nopeaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kirjoititkin juuri sen miksi monen painonpudotus tyssää. Kun ei joka viikko paino putoa niin hanskat tiskiin. Jutan dieetistä en tiedä kuin pääpiirteitä, mutta jos kolmen viikon jälkeen tulee elimistön tasaus vaihe ja lyöt pillit pussiin kun paino ei putoa koko ajan vaikka ohjelman mukaan olet tehnyt niin ei se tuolla tavoin tehden putoa millään muullakaan tavoin. Mulla itsellä paino tippui kahtena ekana kuukautena -10kg ja seuraavat 2 kuukautta YHTEENSÄ 1.2kg. Voin sanoa, että pääkoppaa kiristi ja teki mieli antautua. Mutta eteenpäin on mentävä. Ei kannata harmitella (yleisesti ottaen, en puhu vain sinusta) sitten 60 vuotiaana ylipainoisena kun ei nuorempana ollut vahvuutta jatkaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No enhän minä nyt hanskoja tiskiin lyönytkään vaikka ohjelma alkoi tökkimään kohdallani eikä voi puhua viikon taikka parin tökkimisestä. Mä nimittäin jatkoin tuolla Jutan ruokavaliolla pitkänkin aikaa, mutta ei laskenut paino ei – kapenin kyllä mutta paino piti tiukasti kiinni. Oliko se nyt 3kk kun se jumitteli aika kivasti kunnes rysäytti 3kg pudotuksen seuraavalla kerralla.

   Moni todellakin lyö hanskat tiskiin kun tulee jumitus.Ajatellaan että kyllä se paino laskee kilo per viikko vauhdilla. Voin kokemuksesta sanoa että ei todellakaan mene näin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kapenit eli menetit senttejä mutta vaaka ei antanut tuloksia!? Tuohan on mahtava tilanne! Olet laihduttanut läskiä etkä vain nesteitä. Jos paino putoaa joka viikko niin ne ovat usein nestetasapainon vaihteluita. Mulla on mennyt juuri noin että paino on pysynyt samoissa lukemissa kuukaudenkin ja sitten rytinällä-4kg ja tasapainovaihe taas. Kapenemista on se sehän on just se mahtava juttu! Vaatteet solahtelee paremmin päälle ja olo on hyvä. Miksi ihmeessä naiset aina vahtaavat noita vaakoja?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No nykyisin mää en vaakaa pahemmin seuraa vaan mittanauhaa. 🙂 Kuten eräs kaveri mulle aikoinaan sano, että sen vaa'an voi huoletta heittää komeron pimeimpään nurkkaan. 🙂 Juu, kapenin mutta en menettänyt kiloja – sillon sitä tuijotti nimittäin vain niitä kiloja. Katsoohan ne kaikkialla aina vaa'an lukeman. Ja vaikka kuinka koetti sanoa että on kaventunut niin eihän se ole sitä oikeaa laihtumista.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei! Olet kertakaikkisen valoisa tyyppi! On hienoa, että kirjoitat tavallisista asioista ja elämästä liimaamatta mitään kiiltoa niiden päälle vain näyttämisen halun takia. Se tekeekin fiiliksen, että nautit elämästäsi juuri sellaisena kuin se on. 🙂 On varmaan rasittavaa lukea aina painoon liittyviä kommentteja, vaikka suhtaudutkin aiheeseen avoimesti. Itse olen kokoa 36 ja saan silti jatkuvasti kuulla napinaa painostani. Välillä se tuntuu todella pahalta. Yleensä kuitenkin ajattelen, että arvostelijan elämästä puuttuu todella jotain sisältöä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 No tavallistahan tuo arki on kaikilla. Mua itseänikin kiinnostaa lukea enemmän blogeja joissa on tuota arkea. Ehkä siksi ettei mua niin nuo menot kiinnosta. Oon niin muumuioitunut. 😉

 • Sara

  Sara

  Ihana ,valtavan ihana juttu oli! Olen 40v perheenäiti ja joutunut "silmätikuksi" aikuisella iällä, jotkut tunteet niin jaan kanssasi.On se niin inhottavaa kun jotkut todellakin harrastavat vallan kiusaamista juuri ulkonäön, pukeutumisen, tai jopa huumorintajun takia.Nyt vasta ymmärrän kun olen asiasta keskustellut monen ihmisen kanssa ,että se on vaan niin että joillakin vaan on liikaa aikaa pohtia muiden asioita,ja aivan turhanpäiväisiä asioita(siis sille puhujalle). Voi heitä, heiltä jää se oma ,ainutlaatuinen elämä elämättä ! Minä ainakin nautin nykyään joka päivästä, ilkeät ihmiset osaan nyt kiertää kaukaa. Mukavaa joulunodotusta sinulle ,ja kiitos vielä hyvästä ,piristävästä lehtijutusta !! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä muuten joskus ajattelin kun olin kiusattuna, että kohta tää loppuu. Kohta pääsen aikuisten maailmaan vaan kuinkas kävikään, koin kiusaamista myös siellä. Eräs kyllä mulle sanoi että häntä vituttaa kun olen aina niin iloinen ja kaikille ystävällinen. Loppujenlopuksi sitä vain alkoi tajuamaan et kaikki ei voi miellyttää ja että aina löytyy joku joka ei susta tykkää.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Oletko koskaan miettinyt, että olisiko sun kiusaaminen loppunut jos joku kerta et olisikaan ollut ystävällinen ja kaikille ihana?
   Jos olisitkin sanonut päin naamaa, että jokin asia satuttaa, vituttaa ja noin ei voi toista kohdella. Olisit pannut kampoihin, ollut itsestäsi ylpeä ja näyttänyt sen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, oon kyllä sanonut että satuttaa, vituttaa ja vaikka mitä mutta ei – siitähän saatiin syy ottaa hernuli nenään ja kahta kauheammin kiusata. Usko pois vain, mä oon koettanut olla etten kuulekkaan, oon sanonut asiasta, ollut vähän tylykin mutta ei. Mikään ei auta. Mutta sepä se kun oon todennutkin että vaikka mitä tekisinkin niin se tyyppi ei koskaan tule tykkäämään susta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos kyse on vain yhdestä tyypistä niin anna olla 🙂 Yks ihminen on kärpäsen pieru täs elämässä! Mä käsitin et sua on kiusattu monen ihmisen toimesta elämän eri vaiheissa ja iässä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis monesta eri henkilöstä on kyse ja eri vaiheissa. Tuo jonka tuohon ylös nyt otin, oli yksi esimerkki. Että on kokeiltu kaikenlaista kun tuli ajateltua että vika on minussa mutta kyllä se taitaa mennä niin, että vika on kiusaajassa joka ei vaan pysty antaa sen kiukkunsa olla. Ja muutama kiusaaja on ollu mua reippaasti vanhempiakin joten ei voi edes sanoa kiusaajien olevan vain lapsellisia pikkumuksuja. Kiusaamista tapahtuu kaikenikäisissä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minäkin toimittaja, ja mielestäni teksti taas oli hyvinkin töksähteleväistä. Päälauseita päälauseiden perään. Aikakauslehdessä teksti saisi olla eläväisempää. Sähketyyppinen ilmaisu sopii ennemmin sanomalehteen.

   Jutussa oli hassu kohta tuo, ettei kymmenen kiloa liikaa ole maailmanloppu. Pipsalla kun on moninkertaisesti sitä ylipainoa, niin vaikka tuossa varmasti viitattiin blogin lukijoihin jotka ehkä pitävät 10 kg ylipainoa maailmanloppuna, niin se kuulosti enemmän siltä että Pipsa luulisi itse että hänellä on vain 10 kg ylipainoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo 10kg ylipaino juttu taitaa vissiin olla vähän väärässä kohdassa. Jos nyt oikein muistan niin sen piti olla tuossa kohdin missä tekstissä lukee miten 50kg/160cm pitää itseään lihavana ja ettei se 10kg ylipainokaan vielä ole paha, mutta kunhan se ei tuosta moninkertaistu.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mitä tahtia siis "laihdutat", mitä tahtia painosi sitten putoaa? Kun puhut "hitaasta laihduttamisesta". Mitä se siis sinun kohdallasi on?

 • Universalis

  Universalis

  Pakko vielä vähän puuttua tuohon laihdutus-keskusteluun. Itse olen kaikista kiinnostunein pysyvistä tuloksista! Lehdet, telkkari ja netti on täynnä upeita onnistumistarinoita, monta kymmentä kiloa pudotettu jne. Mutta onko pudotus pysyvää? Itsekin sain 20 kg pudotettua karppaamalla, mutta korkojen kera tulivat takaisin, kun hiljalleen palasin entiseen. Ja tuossa KK:ssakin oli juttu, missä 40 kg pudottanut oli lihonut kilot takaisin. Telkkarissakaan ei juuri näytetä painonpudotuksessa onnistuneita myöhemmin, onko kilot pysyneet. Tästä syystä nuo kuurit ja dieetit itseäni epäilyttävät. Tuloksia ehkä tulee, mutta onko se pysyvää…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mikään laihdutus ei ole pysyvää jos palaa entiseen kuten tuossa kerroit. On se sitten joku muotidieetti tai hiljaa laihdutus. Jos palaat entisiin tapoihin jolla olet lihonnut niin mikään laihistyyli ei tätä ratkaise.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on, mutta oon ite huomannu just näissä pussidieeteissä että kun ne lopetetaankin niin moni lihoaa vaikka alentaisikin aiempaa ruokailua. Siksipä mä suosin laihduttamista normaalilla ruokavaliolla mutta vähentää määrää eli ns. kohtuullistaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Siis aivan ihana lehti juttu! Ihan mahtavaa Pipsa!! Tää sun blogi on aina muutenkin ollu ihanan energinen ja positiivinen, ja huikenta on se että et todellakaan piiloudu mustiin ja hoikentaviin vaatteisiin vaikka onkin muutama ylimääränen kilo vyötäröllä! 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihana lehtijuttu, ihana sinä, ja (ainakin tällee maallikon korviin) hyvin kirjoitettu! 🙂

  Ainoa mikä jäi häiritsemään on tuo Kate Perry-virhe! :D…!!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, määki huomasin tuon virheen mutta varmasti moni kuitenkin tunnistaa ketä laulajaa tarkoitettiin. 🙂

 • gunagolu

  gunagolu

  Kiva ja piristävä lehtijuttu, varmasti kannustaa monia hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin on 🙂 Tässä maailmassa kun on niin paljon paineita, että millainen pitäisi olla ja millainen ei ainakaan saisi olla. Ihanaa, että jotkut uskaltavat olla juuri sellaisia kuin itsestä tuntuu 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis näin nimenomaan! Kun rakastaa itseään, niin maailmakin näyttää vähän valosammalta paikalta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kannattaisi oikeasti tutustua cambridgeen ennenkuin tuomitsee. Kyllä se pipsa niin on ettet voi kuulopuheiden perusteella sanoa että kun "aterian korvikkeet loppuu niin lihoo…" what? Cb on 6 tasoinen ohjelma jota toteutetaan yhdessä valmentajan kanssa
  Tutustuppa, ei tee pahaa. Tuntuu ettämsun selittely on sitä lihavien puolustuskantaa mutta se on sun asias painatko 150kg vai oletko normaalissa bmi.ssä
  Mutta tuomita et voi ennenkun itte kokeilet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis enhän minä Cambridgeä tai mitään muutakaan tuomitse – eikä kommenttini tosiaan ollut mitenkään tuohon cambridgeen suunnattu vaan ihan yleisesti sanon mitä olen itse toki kuullut muilta käyttäjiltä ja lehtijutuista. Monilla siis juttu oli alkanut tökkiä siinä vaiheessa kun pääsi takaisin normaaliin ruokaan. Ja tähän kuuluu siis KAIKKI mahdolliset pussittelut, cambridget, karppaukset jne jne. Olen itse kokeillut ateriankorvikkeita, 10pvä ajan enkä koe niitä omaksi jutukseni. Kyllähän niillä painon saa lähtemään mutta ei ne kyllä mulla ainakaan pysyneet. 😉 Paremmin on pysynyt pudotettu paino poissa, nyt kun ihan normi ruualla laihdutan enkä stressaa koko laihdutuksesta.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Luin nyt juuri lehtijutin aamukahvilla ja heti tulin katsomaan blogiasi. Tallensin sen kirjanmerkkeihin eli tarkoittaa, että käyn toistekin. Itse sopisin jo äidiksesi iän puolesta, mutta siitä huolimatta kannustan sinua jatkamaan samaan tyyliin. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *