Aurinko.jpeg
Blogi

Lauantaina starttaa Värikäs Joulukalenteri!

Oon tässä viime päivinä nauttinut pakkasen kirpeydestä, lumen pienestä narsumisesta kengän alla ja ennen kaikkea lumisesta maisemasta, ennen kuin tuo uhkaa mennä takaisin plussan puolelle ja viedä lumet mennessään. En ole kovien pakkasten ystävä, mutta näistä pienistä pakkasista ja lumimäärästä osaan minäkin nauttia. Onhan se luonto kauneimmillaan tällaisinä hetkinä (sekä kesän keskellä, kuin myös syksyn ruska-aikaan) Kovin hinguttaisi mennä kuvaamaankin, mutta ei ole ollut riittävästi aikaa sellaiseen. No ajattelen positiivisesti, että eiköhän tässä talven aikana ehdi jossain välissä kuvaamaan. Taidampa tehdä pienen toiveen, että vuoden lopussa olisi pakkasta ja lunta, kun sillon mulla on pieni loma jonka aikana olisi runsaammin vapaata aikaa.
Kävin päivemmällä itseni kanssa pientä monologia. Löysin nimittäin kaksi ihanaa mekkoa ja yritin järkeillä etten tarvitsisi molempia. Molemmat siis sopii jouluun ja muutenkin, mutta toinen on ehkä enemmän arkeen passaavampi. Ja näinollen parempi ostos. Järki sanoo: Älä osta molempia. Sydän sanoo: Shut up and take my money (rankalla suomennoksella: turpa kii ja ota mun rahat). Tätä kirjoittaessa en ole päässyt itseni kanssa sopuratkaisuun. Miten te ratkaisisitte tilanteen?

Tähän mä voisin huomauttaa, että tarvitsisin uudet Eccon maastokengät (sellaiset citykävelijän monot), mutta eipä mun sydämeni sellaisia kuuntele kun se on jo mennyt ihastumaan niihin mekkoihin. Hyvät Eccon kengät (edelleenkin ne citylaahustajan kengät) maksaa sellaiset 130€, mikä on kohtuullista, koska ne kengät kestää. Siis ihan oikeasti. Nuo omanikin ovat n. 4-5 vuotta vanhat ja vaikka toisesta niistä on pala pohjasta pois, niin silti pystyy käyttämään eikä pikkunakit.. siis varpaat kastu menossa. Niin, että olisi sille rahalle järkevämpääkin käyttöä mutta jotenkin musta tuntuu että se järkikin meni jäähän noiden mekkojen kanssa, kun ei tällaista muistanut. TO DO -listalle: Osta ne helekatan Eccon kengät, koska sä tiedät ettet tuu toimeen ilman niitä.   

Huomasin instassa monella vaikuttajalla ”En hyväksy ostettuja seuraajia” napin ja kun kävin lukemassa alkuperäisen jutun Pinkit korkokengät -blogista, niin enpä vois enempää olla samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Mullekin on tullut noita osta seuraajia vinkkejä, mutta en ole lähtenyt moiseen, koska miellän sen itse huijaamiseksi. Lisäksi on tullut muutama sellainen seuraaja, jotka laittaa seurantaan, mutta poistavat jossain vaiheessa seurantansa. Olen tämän huomannut kun samainen seuraaja laittaa tilini uudelleen ja uudelleen seurantaan. Ja tällä ilmeisemmin halutaan, että alkaisin itse seuraamaan. Mulla taitaa olla instassa n. 3000 seuraajaa ja varmaan sieltä löytyy ns. feikkikäyttäjiä, koska en ole niitä niin tarkkaan seurannut, mutta ehkä jonkinlaista puhdistusta pitäisi alkaa miettimään. 
Kaikki tämä kai on saanut alkunsa sillä, että jotkut isot yritykset haluavat vaikuttajilta suuria seuraajamääriä ja kun niitä ei tuosta vain sormia napauttamalla saada, niin sitten sorrutaan ostamaan. Miettikää millaisen kuvan annamme tästä tilanteesta nykynuorisolle, jotka siellä ”maailmassa” enemmän liikkuvat. Itse siis teen jatkossakin niin, etten todellakaan osta seuraajia, vaan jokainen joka mua instassa seuraa, on tervetullut seuraamaan jos seinäni siellä näyttää tarpeeksi kiinnostavalta.

Ja kun nyt puhutaan instasta, niin haluan nostaa tämän asian ylös. Nimittäin esteettisesti instaseinät. Seinät, missä kaikki kuvat ja niiden värisävyt ovat hyvin tarkkaan mietittyjä ja valikoituja. Älkää ymmärtäkö väärin, ei se väärin kuitenkaan ole, mutta itseäni kiinnostaa enemmän sellainen hallittu kaaos, mitä elämä oikeastikin on. Yritin kokeilla sitä tapaa, että oli kolme jotenkin samansävyisiä kuvia vuoroperään, mutta vaikka ne näyttivät näteiltä, niin siinä jäi puuttumaan jotain. Kyseinen tapa ei siis toiminut mulla. Mä tykkään liikaa siitä, ettei mun tarvitse miettiä etukäteen mitkä kuvat laitan milloinkin, tai että oon ylipäätään ottanut sellaisia kuvia mitkä sopivat sinne seinälle. Mä haluan ottaa nyt unikuvan Piipusta ja ehkä seuraavaksi sinne tulee kuva asusta, tai ehkä jopa ruokakuva. Haluan laittaa kuvan mikä just sillon tuntuu kivalta jakaa, ilman sen ihmeempää miettimistä, että sopiiko se mun seinälleni vai pilaako se sen. Vähemmän laskelmoituja juttuja, enemmän extempore meininkiä. 

Hyväksytkö sinä ostettuja seuraajia, tai millainen instaseinä sua kiinnostaa?    

Laitoimme tuossa joku aika sitten joulu… anteeksi.. kaamosvalot paikoilleen ja kyllä siitä on paljon apua kun valaisee pihaa. Lisäksi sataneesta lumesta on ollut myös apua. Kyllä noita valoja on ollut hauska katsella kun pimeä laskeutuu. On meillä ulkona ollut jo monen monet lyhdyt tuikkimassa ja vielä tekis mieli mennä laittamaan lisää. Muistatteko muuten kun sanoin, ettei meillä ole joulukoristeita? No olin ensinnäkin väärässä, kyllähän meiltä yksi sellainen on ja se löytyy tästä postauksesta sekä lisäksi on enemmänkin, kun Tigerista bongasin muutamat kivat ja voisinkin ne esitellä teillä jossakin videolla.

Oon tässä viikon ajan touhunnut Joulukalenterin luukkuvideoiden parissa ja voin sanoa, ettei ole noitumiselta säästytty. Mulla on se tapa kun joku asia menee mallikkaasti pieleen, niin se pitää noitua siinä samalla, jotta moista ei sattuisi uudelleen. Tänä lauantaina se sitten starttaa – The Joulukalenteri! Ja siinä lomassa jotain muutakin. Kiitoksia todella paljon kaikille jotka siihen osallistunut antamalla luukkuideoita tai yhtä luukkua varten lähettivät lahjoja. Niitä tuli oikein mukava määrä ja odotan innolla, että pääsen kyseisen luukun pariin. Mie toivon että te kaikki tykkäätte kalenterista ja kaikille tulisi joulumieli kun kalenterin kanssa kuljetaan kohti jouluaattoa. Täten myös julistan Joulurauhan alkavaksi 1.12. – Blogiin, kaikkialle someen sekä maailmalle.

Tämä muuten tarkoittanee sitä että tämä taitaa olla viimeinen kuva ja teksti painotteinen postaus ennen Joulukalenterin alkua, enkä tiedä miten ehdin kalenterin aikana tekemään tällaisia kunnon blogipostauksia. Jos kuvat ja pienet höpinät mun joulukuun menoista kiinnostaa, niin kannattanee varmaan laittaa mun instagram seurantaan, koska sinne tulen luultavammin laitttamaan stooreja ja kuvia. Mut löytää instagramista @Pipsa83 nimimerkin takaa ja varmaan ihan mun nimelläkin löytyy. 

12 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minusta on hienoa että et halua ostettuja seuraajia! En minäkään ottaisi jos kirjoittaisin Instassa. Aidot seuraajat on parempia. Minusta sinun Instasivusi on tosi hieno, mielenkiintoinen ja viehättävä. En pidä siitä jos kaikki on aseteltua, teennäistä ja vaikka lasten lelut sisustukseen sopivia! Minusta se ei ole aitoa. Sinun blogisi ja Instasi näyttävät aidoilta eikä yhtään teeskennellyiltä. Jatka vain samoin!
  Kiva kun joulukalenteri alkaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kiva, jos on voinut kasvaa ilman feikkiseuraajia. 🙂 Jotenkin ymmärrän, että niitä feikkiseuraajia on pitänyt ottaa, mutta en silti hyväksy sitä. TOki jokainen saa tehdä instaseinästään sellaisen kuin haluaa, mutta mä saan seuraajana toisen seinästä enemmän, kun se on sellainen hallittu kaaos. 🙂 Toki sellainen tekemällä tehty seinä on kaunis, mutta ei kerro henkilöstä paljoakaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei ehtikö yksi ruskea kirjekuori Saksasta the Joulukalenterin lukijaluukkuun tulla ajoissa perille? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei. Milloin oot lähettänyt sen? Mielestäni yksi on tullut Saksasta ja se oli isompi paketti. Mut voin kurkata tuon kasan huomenna paremmin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei! Lähetin sen viime perjantaina. Se oli sellainen tavallinen ruskea kirjekuori, hieman pullea kyllä, ei litteä kuin perus kirje 🙂 Edessä oli vain osoite ja taakse kirjoitin joulukalenteriin. Luulen kyllä että se ehtii ennen lauantaita perille, mikäli ei vielä tullut 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei, pakettisi on tänään haettu postista. Kiitokset siitä. Ehti siis hyvin joulukalenterin luukkuun. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tosi kiva että ehti ajoissa! Kiitos kun kerroit niin minun ei tarvitse pohtia tuleekohan se liian myöhään ettei ehdi tänä vuonna kalenteriin 🙂 t. Se lukija Saksasta

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tottakai kerroin, kun tiesin asiasta ja ajattelin että se oli kohteliasta kertoa, ettei tarvitsisi pohtia paketin kohtaloa. 🙂 Kiitoksia todella paljon, että lähdit tähän mukaan. 🙂 Odotan innolla paketin avausta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi harmi kun en ehtinyt lähettää pakettia… Voinko lähettää sen joulun jälkeen sinulle?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Toki mulla tuo restante on, että sinne saa halutessaan laittaa tulemaan, mutta mitään myöhästynyttä joululahjaa ei tarvitse laittaa. 🙂 Ja mie ilahdun ihan kortista/kirjeestä. 🙂 Tää mitä nyt pyytelin, oli nyt tuota kalenterin luukkua varten.

 • LauraKatarooma

  LauraKatarooma

  Määkään en hyväksy ostettuja seuraajia. Ne on huijausta. Välillä itelleki tulee semmosia ihme seuraajia, jotain jenkkisotilaita, jotka kyllä estän tai joku nimimerkki silikonitissit alkaa seurata. 😀

  Itekään en välitä onko instafeedi siloteltu. Onhan se kivaa kattoa, mutta siihen se jääkin. Ja sen jälkeen, ku alkaa jotain seuraamaan, ni ei käy kattoon sitä feediä sen enempää. Ite kiinnitän enemmän huomiota yksittäiseen kuvaan ja kuvatekstiin. Oma feedikin on semmonen hallittu kaaon. Kaikenlaisia kuvia ja kaikenlaista asiaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hahhaha, mullekin on tainnu tuo silikonitissit tulla, tai kuulostaa ainakin tutulta. 😀 En oo sitä poistanut listoilta, kun tiedän että kyseinen tili tekee sitä että seuraa ja seuraavassa hetkessä poistaa seurauksen ja seuraa uudelleen. 😀 No joo totta, eihän sitä feediä silleen katso, vaan niitä yksittäisiä kuvia ja onhan ne kaunista. :)Kaikenlaista, kuten sanoitkin. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *