Lasillinen goes BBQ
Olin muutama viikko sitten viinitasting tilaisuudessa jonne Solera Finland oli kutsunut bloggaajia, lehdistöä ja Alkolaisia tutustumaan viineihin. Oli kyllä mukava tilaisuus ja samalla myöskin ensimmäinen viinitasting ikinä elämäni aikana ja kaikki meni hyvin. Join illan aikana yhteensä maksimissaan kaksi lasillista viiniä kun tuolla oli sellainen mahdollisuus että maistettuaan sai kaataa loput johonkin tynnyriin. Yritin siinä aina sitten sanoa etteivät pistäisi viiniä lasiini paljoa koska vain maistaisin.
Mukava vanhuuden tunne siinä sitten iski, silleen hyvällä tavalla – koin itseni sivistyneeksi aikuiseksi joka siemailee viiniä. Nuorempana en nimittäin ollut viinin ystävä mutta näin vanhempana (ai että kun mä kuulostan niin vanhalta, hahahha) olen alkanut tykätä enemmän viinistä koska se juominen ei ole enää humalahakuista vaan sellaista hyvässä seurassa parin lasillisen maistelua. Pariin otteeseen tuli illan aikana haikeat fiilikset kun muistelin vanhaa kaveriporukkaa ja sen kanssa olleita maisteluita.
” Kippis keväälle ja ystävyydelle ”
Illan baarimikkomme Joonas näytti meille muutamia booliesimerkkejä, joista mansikkalimeboolin ohjeen otin ylös.
Hassu pullosuojus ja jos muistan oikein, niin auttaa pitämään viinin viileänä. Itse tykästyin lähinnä väriin joka mätsää hyvin laukkuni kanssa, eikös vain? ^_^
Tässä illan kuohuviinit. Veuve Du Vernay ja Piemonte Doc Cortese.
Hardysin brändilähettiläs Tiia esittelemässä Siljalle punaviiniä josta näillä kahdella oli paljon jutusteltavaa – valitettavasti en itse tajunnut noista yhtikäs mitään ja oon huomannut etten selvästikään ole punaisen ystävä.
Pino Pino Vino Frizzante Pinot Noir ja tästä on kuulemma rosé versiokin mutta sitä emme ehtineet maistamaan kun oli jo ehtinyt loppumaan – tais olla niin hyvää.
Laatikkoviinit meni multa kokonaan ohitse kun olin keskittynyt kuvailemaan mukavia seuralaisiani. En olisi näitä tarkemmin kuvannutkaan ellei Veera olisi huomauttanut tuosta hauskasta karavaanaripaketista – hieman siis erilaisempi pakkaus noihin muihin verrattuna.
Tilaisuudessa tarjoiltiin sopivia grillikauteen sopivia ruokia, kuten halloumia, naudanlihaa sekä bataattiranskalaisia + coleslaw salaattia jossa sinappi oltiin korvattu wasabilla. Oma annokseni oli syystä ihan pieni koska en tiennyt yhtään mitä arvioida viinien ja ruuan kaloreiks. No salaattia olisin voinut ottaa lisääkin. Sitten ihmettelin pitkään että missä on veitsi koska lihan kanssa sellaista olisi kaivannut mutta ei muutakuin sahaamaan haarukan kanssa. Bataattiranskikset olivat hyviä mutta turhan makeita omaan makuuni, en siis voisi ajatella vaihtavani perunaa näihin.
Loppujen lopuksi tuolla tilaisuudessa oli todella hauskaa kun oli niin ihanaa seuraa ja meno meni vähän väliä hassutteluksi kun oli niin mukavaa. Jenny oli kyllä loistava tunnenlmannostaja!
Kattokaa nyt tota munkin ilmettäni kun sivukorvalla kuulin että jälkkäriksi tarjottiin Stoli Salted Karamel vodkasnapsi. Ooooh – ilmettäni lainatakseni. *nauraa* Oli muuten karamellitoffeen makuista.
Edit. En julkaise mitään kommenttia joka liittyy alkoholiin. Jos kommentoitte niin jättäkää alkoholi mainitsematta. Ilmoitan tämän näin ettette ihmettele jos kommenttianne ei julkaista. Kommentointia saa siis olla mutta ei alkoholista. Näin on neuvottu.
25 kommenttia
Anonyymi
se on muuten karavaanari 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Enkös mä silleen kirjottanut? No näköjään en. 😀 Vaikka katoin oikein googlesta että menis oikein, mut ei. 😀 😀
Anonyymi
no tekevälle sattuu 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
No joo. 🙂
Anonyymi
Olipa mielenkiintoinen postaus, yksi parhaista! Kiitos!
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Kiva että tykkäsit. 🙂
Anonyymi
Kiva postaus ja ihana tilaisuus!
Onko tuo lautasella oleva annos sinun? Mielestäni se ei ole pieni, vaan minulle ainakin ihan normi ruoka-annos 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Oli kyllä kiva päästä tuolla tavalla kokeilemaan. 🙂 Ja juu, on se minun annokseni ja kyllä se on pieni. 🙂 Mut ehkäpä jollekin se on ihan normiannos. 🙂
Anonyymi
Mulle tuo olisi myös tosi pieni annos. Ja voi hyvät hyssykät, mitä kaikkeen pitää kommentoida. Jopa annoskokoasi jossain maistajaisissa 😀
Tosi kivoja kuvia. Näkyy hyvä meininki 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, siellä oli mukava meininki. 🙂
Anonyymi
No kyllä toi annos nyt on ihan hemmetin pieni, joku omahyvänen päästänen siellä kirjottelemassa
Anonyymi
Onkos mansikkalimeboolin resepti salaisuus?…etsinnässä on hyvän boolin resepti juhliin =)
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Ei varsinaisesti, sitä ei vain saa julkaista blogissa.
Anonyymi
Miksei saa?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Koska alkoholimainonta. Mäkin luulin että mun tapauksessa sais mutta ei sit saakkaa ku selvittelin.
Kilokiukuttelija
En ole pitkiin aikoihion ehtinyt käydä lukemassakaan . hyvä ehkä niin, kun katsoo uusin silmin: sähän oot nainen puoliintunut! Hieno homma! 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Hih, ehkä vähäsen. 🙂
Anonyymi
Ihanan näköistä ruokaa! Coleslaw on mun lempparisalaatti.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, mä kans tykkäsin tosta salaatista. Oikee nams!
Anonyymi
Todella kiva postaus ja upeat kuvat! Mukava vaihtelu, kun teit postauksen kotisi ulkopuolelta. Mikäli mahdollista lisää tämäntyyppisiä, kalastuspostauksetkin ovat toivottuja ym. retkitouhut.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Kyllähän niitäkin tulee kun tulee sopivat hetket. 🙂
Anonyymi
Oli varmastikin mukava tavata tuttuja bloggareita? Siljahan on ainakin sinun ystäväsi jo ennestään, miten toiset: Jenny ja Veera?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, tutut bloggarit on aina kivat. Ja bloggaajaseurassa on muutenkin kivaa kun siellä ei ihmetellä sitä kokoajan kuvailua. 😀 😀 Joo, Jenny ja Veerakin ovat kavereita. 🙂
Anonyymi
Tuohon bataatin makuun mun piti oikein opetella. Ekan kerran se oli minusta ihan kamalan makuista. Sitten ostin sitä kuitenkin vielä uudestaan ja nykyään tykkään siitä tosi paljon. Uunissa paahdetut bataattisiivut (parin sentin paksuisiksi kuorineen leikatut siivut sivelty ennen uuniin laittamista kevyesti öljyllä ja mausteeksi halutessaan esim. pippuria myllystä ja vähän merisuolaa) on aivan älyttömän hyvää!
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, ilmeisesti pitää oikein opetella mut itte en lähtenyt siihen. 🙂 Ei se kamalanmakuista varsinaisesti ole, mutta liian makeaa mun makuuni. En halua että perunani on tommosta makeaa. 🙂 Nää ransikset oli ihan OK, mutta en mä itte niitä tekis. 😀 😀