Epuli.jpeg
Blogi

Kuvia pitkin viikkoa

Meidän Sevi täytti keskiviikkona kaksi vuotta! Vuosi vielä niin tämäkin neiti alkaa olemaan aikuisten kirjoissa – Coonithan on aikuisia vasta noin 3-vuotiaina. Oli ihan pakko napata neidistä kunnon edustuskuva mutta myönnän että aika hankalaa se oli – mun piti lahjoa Sevi namipaloilla tuohon pöydälle mutta sen jälkeen ei tarvinnut kuin napsasta muutama kuva ja se oli siinä. Sitä ei muuten uskoisi mutta Sevi on kissoistamme painavin, tosin Siiri tulee tosi hyvänä kakkosena perässä. Itsekin hämmästyin tuota Sevin painoa koska katsomalla olen ajatellut hänen painavan vähiten, jos ei Suloa lasketa mukaan.

Mun joulutarrat tuli vaikka onhan tuossa muutama ei niin jouluinen mutta oli ihan pakko ottaa nekin. Tilasin taas kolminkertaisesti noita eli kaapista löytyy vielä kahdet samanlaiset mitä tuossa kuvassa. Pakko hamsteroida samantien kunnolla kun ei tämmöisiä ole mistään kaupan hyllyiltä löytynyt. 50€ taas hyvin käytetty. Oon säästänyt tällä tarratavallani noita kirjepapereita kun voin hyödyntää myös sen kirjepaperin valkoisen taustapuolen. Ei ole papereita kulunut ihan niin nopeasti kuin aikaisemmin. Tuollainen yksi arkki riittää 2-3 kirjeeseen eli ei kovinkaan kauaa. Paitsi kun nyt mietin niin onko se toisaalta säästämista, ainakaan rahallisessa mielessä.

JOULUTEETÄ! Tää oli ihan parasta kun korkkasin vihdoinkin tuon teepaketin auki. Olin tätä säästänyt enemmän joululle mutta kyllä tämänkin viikon voi jo laskea jouluksi, eikö vaan? Voisi tänään illalla saunan jälkeen tehdä uuden kannullisen tuota jouluteetä. Onko siellä muilla jouluteetä, vaiko kahvia?

Menin ihan uteliasuuttani yhteen liiketilaan jonka bongasin BePOPin kauppakäytävällä kävellessäni ja sieltä löysin vaikka mitä kivaa, mutta nämä kynttilät kiinnosti kaikista eniten kun olivat jotenkin erikoisia – en itse ole aiemmin näihin pitsikynttilöihin törmännyt. Myyjä sitten näytti miksi on pitsikynttilä. Siitä jää nimittäin tuollainen pitsinen kuvio – laitoin instagramiini yhdestä palaneesta kynttilästä kuvan jossa näkyy tuota pitsikuviota.

Mamma paketoitsi muutamat joululahjat pikkuapulaisen kanssa. Meillä ei onneksi kissoista ole millään tavalla haittaa kun paketoi. Tulee ne siihen vierelle katsomaan mutta eivät yritä millään tavoin sabotoida tekemistä. Varsinkin Suloa kiinnosti tämän kertainen, muut kissat pysyi jossain päin kotia nukkumassa. Mulla jäi vähän ylimääräistä lahjapaperia jonka sitten keksin käyttää niin, että taittelin niistä muutamat kivan jouluiset kirjekuoret. Kukahann ne sitten mahtaakaan saada. Muistelisin että joku mun kirjekavereista on näin tehnytkin eli sieltähän se ideakin varmaan pääni pompsahti, eli ei ole minun alkuperäinen idea.

Kävin tänään pikapikaa keskustassa ja tiiätte mitä? Siellä sato lunta! Tai no räpäskäähän se on mutta valkoista, niin lumeksi voitanee kutsua. Taitavat kyllä nämä lumet sulaa aatoksi pois mutta ois jospa kuitenkin saisimme valkea joulun. Elättelen vieläkin sitä toivetta mutta sääennusteiden tutkiminen ei kovin hyvää lupaa. Aattona +4 ! Oli tuolla mun käynnillä parikin syytä mut yks niistä oli ihana ystäväiseni joka halusi antaa mulle joululahjan, niin kävin sen häneltä hakemassa kun hän lähtee Lappiin jouluksi. Mä näin tuolla Porin joulutorilla (mahdettiinkohan sitä tuoksi kutsua mut eniveis) joulupukin ja meinasin jo mennä kysymään että saiskos yhteiskuvan. Hetken lapsekkuus iski kunnes sitten aikuisuuden järki iski päähän, vaikka mitähän pahaa tuossa olisi ollut. Nyt on joulu! Nyt saa olla vähän lapsellinen! 

Poikkesin samalla Joulu pop-up myymälässä jossa Hennakin on ja ihastuin hänen äidin tekemiin ovikransseihin (kuvassa alhaalla oikealla) mutta en sitten viitsinyt kun en mä sitäkään saisi ulko-oveen, tai siis saisin mutta kun ne harakat. Tuolla siis myynnissä Hennan tekemiä koruja, pussukoita, kirjanmerkkejä yms. Sitten on Hennan äidin tekemiä tavaroita ja lisäksi Oriflamen tuotteita, sekä Fysio Kellis & Forever ja muutama Tiffany lasityö. Paljon kaikkea ihanaa ja mukavia tarjouksiakin. Tällaiset jouluiset pop-upit on kivoja kun pääsee jo pienesti tuunautumaan joulufiilikseen.

16 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Siis miten säästää sitä kirjepaperin toista puolta? 🙂 En ymmärtänyt nyt yhtään..kirjoitatko sinne toiselle puollellekkin ja kuinka monta tarraa tulee per kirje? En ole kauaa blogiasi seurannut niin kenen kanssa kirjoittelet? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin siis kirjoitan sinne kirjepaperin toiselle puolelle joka on yleensä valkoinen ja sen takia haluan koristella sitä, tarroilla. Se tarrojen määrä vaihtelee, että onko isoa vai pieni tarra. Mut isoja tarroja menee sen 2-3/paperi. Pienempiä enemmänkin. Ja ihan siis kirjekavereiden kanssa kirjoittelen, määrää en osaa just nyt sanoa mutta arvio on 20-30kpl. Aikoinaan on ollut enemmänkin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mahtavaa! 🙂 Mistä kaikesta kirjoittelette? Vaikea kuvitella kun sitä ei ole itse harrastanut yli 20 vuoteen, voisi olla kylläihan rentouttava harrastus. En kyllä ymmärrä mistä löydän ajan tuohonkin! 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa,
  Ensimmäistä kertaa kommentoin, vaikka olenkin blogiasi jo jonkin aikaa seurannut. Pidän blogistasi ja tyylistäsi kirjoittaa.
  Kirjeiden kirjottaminen on todella mukava harrastus ja lähes katoamassa oleva sellainen, joten on hienoa, että harrastat käsinkirjoitettuja kirjeitä. Juuri eilen juttelin tyttärieni kanssa kirjeistä, joita minäkin aikoinani kirjoitin valtavat määrät. Asuin aikoinani Kreikassa ja viimeiset 20 vuotta Norjassa, joten kirjeet kulkivat ahkerasti ennen fb:n aikaa.
  Kirjeitä on niin kiva saadakin.

  Sinulla on hieno asenne elämään ja painonpudottamisen suhteen saat olla ylpeä.

  Saavatko kissasi muuten joululahjoja?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kun uskaltauduit kommentoimaan ja mukavaakuulla, että oot tykännyt. 🙂

   Kirjeen kirjoittaminen on todella mukavaa puuhaa, rentouttavaakin. Ja sitten kun on vielä heitä keiden kanssa on kirjeet laajentuneet ihan kunnolliseen ystävyyteenkin. 🙂

   Kissat ei nyt valitettavasti saa joululahjoja kun niillä on jo niin paljon kaikkea. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse en juo ollenkaan kahvia ja teetääkin vain kylässä. Tänään sain aamulla lahjaksi juuri tuota jouluteetä ja sitä sitten itselleni keitin. Ja oli kyllä Varmaan parasta teetä mitan olen ikinä juonut. Joten eiköhän tuo pussi tule loppuun juotua vaikka yleensä en kotona teetä olekkaan juonut.

  Ihanaa joulun odotusta sinulle Pipsa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että säkin tykkäsin. Mullakin on just nyt teemuki edessä ja siinä tuota samaa teetä. On se vaan hyvää! 🙂

   Hyvää Joulun odotusta sinulle kans!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei voisitko ohjeistaa pöljää, että miten tuolta Yoursilta tilataan? 😀 Tuleeko tullimaksuja? Olisin kiitollinen avusta. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No nopeasti selitettynä sä valitset vaatteen, sitten koon ja klikkaat ostoskoriin. Sitten kun sulla on siellä kaikki tarvitsemat, painat Go to Checkout ja sieltä makselet PayPalin kautta – tai luottokortilla mut sen käytön kanssa en voi opastaa. Ja ei tuu tullimaksuja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *