Tinja14 1
Blogi

KUVAUSREISSU METSÄN SIIMEKSEEN

O D O T U S

Valokuvaajana rakastan kuvata miljöössä eli ulkona, luonnossa tai vaikka keskellä kaupunkia. Kuvauspaikkoina mua kiehtoo eniten metsät, kalliot, meri. Sen takia suuntasin tälläkin kertaa mallin ja rekvisiittojen kanssa Yyterin suunnille, jossa kuvasimme kahdessa eri paikassa.

Alunperin meidän piti mennä Yyterin lietteille ja kuvata siellä, mutta metsätie jota pitkin olisi pitänyt jonkin matkaa kulkea oli mennyt niin ikävään kuntoon, että oli viisainta miettiä toinen paikka. Tämän takia käyn yleensä varmistamassa kuvauslokaation etukäteen niin kuvauspäivänä ei tule yllätyksiä. Lisäksi näin syksyisin tuo alati muuttuva sää tuo omat haasteensa.

Aloitimme ensimmäiset kuvaukset metsässä missä istutin mallin kaatuneelle puunrungolle ja aloin ohjeistamaan. Ohjeistaminen on sitä kun valokuvaaja kertoo miten haluaa mallin olevan, mihin katsoa ja pitääkö hymyillä vai ei. Olin myös kertonut mallille etukäteen millaisia kuvia lähdetään ottamaan.

Meillä oli hyvä työskentelyflow, joten ensimmäiset kuvat oli nopeasti otettu ja pääsimme siirtymään toiselle kuvauspaikalle. Tällä toisella paikalla sijaitsi pieni järvi jonka ääressä kuvasimme loput kuvat joista omat lempparit on tässä postauksessa.

Kun itse kuvaus on ohi alkaakin seuraava osuus eli kuvien käsittely. Käsittelen kuvat yleensä Lightroom ja/tai Photoshop -ohjelmia käyttäen. Näihin kuviin loin täysin uuden tunnelman eli tällaisen tummahkon odottavan. Valmis kuva onkin yleensä 50% kuvaamista ja loput 50% kuvankäsittelyä.

Tämän kuvauksen kuvista tuli aivan upeita. Olen erittäin tyytyväinen mallin työskentelyyn kun miettii että tämä oli hänen toinen kerta kameran edessä. Oli myös lämmittävää kuulla, että kuvaus oli mallin mielestä miellyttävä ja jopa rohkaiseva kokemus.

H E I J A S T U S

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *