asua.png
Blogi

Kuuma kuumempi keskiviikko

Enää ei muuten aamuisin herätä kuuden aikaa vaan kuorsataan kaikessa rauhassa yhdeksään saakka. Ja sen kyllä huomaa kun päivisin on energiaa vaikka muille jakaa. Mut oon mä senkin huomannut että mulla on varmaan jonkinlainen ikävä työtä kun harva se päivä tulee siivoskeltua täällä kotona. Aina jotain paikkaa pitää olla laittamassa.

Löysin taas koneeltani kun taas kuvakansioita siistein, niin tällaisen asukuva jota en muista jakaneeni teille tänne. Tykkään tuosta topista todella paljon kun se on tommonen erimittainen. Mukavan vilpoinen näillä superhelteillä. Mulla oli eilen illalla päällä siis tämä yhdistelmä, sillä erolla että housut olivat caprimitassa sekä tietenkin eriväriset hiukset. Käytiin tosiaan ystävän kanssa Yyterissä palvomassa aurinkoa ja merta – mun kohdalla enemmän sitä meren palvontaa. Oli todella mukavaa ja nopsaan siellä sen kolme tuntia oltiin. Päätettiin ystäväni kanssa että otetaan nyt näistä viimeisistä hellepäivistä ilo irti kun viikonlopun jälkeen alkaa kuulemma viilenemään.

Enkä oo ilmeisesti siitäkään kertonut että tilasin ottamistani kuvista kunnon ”paperikuvat”. Innostuin ottamaan samalla kun tilasin kuvat Sällin valmistujaisista ja otin isälleni muutaman kuvan kissoista, että saisi esitellä niitä tuttavilleen. Moni kun ei millään meinannut uskoa kun isä oli kertonut näistä ”isoista” ilvesmäisistä kissoista ja varsinkin yhdestä jolla on pi-iiiitkät viikset. Joskus voisi miettiä et lähettäsin muutamalle halukkaalle ns. ”postikortit” noista mun omista kuvista. Mut se sitten vasta kun saa vähän parempia kuvia otettua. 

Valokuvaaminen on todella mukava harrastus, mitä voisi harrastaa jopa hieman enemmänkin. Vielä en ole hurahtanut niin pahasti tähän kuvaamiseen että olisin ostanut kaikenlaisia objektiiveja sun muita tarvikkeita. Nyt on muuten Porinoidenkin kuvaamiset helpompaa kun mies toi mulle 32Gt muistikortin. Ei tartte enää pelätä et onko loppunut tila kesken kun oikeen innostuu höpisemään. Tai jos jossain vaiheessa innostun tekemään Pipsan päivä -tyylisen videon.

Tänään tarttis saada aikaiseksi tekaista taas salaatti ja sen kanssa kyytipohjaksi kananrintapalaa. Vai filettäkös se oli. Mut ei tässä kuumimmassa hetkessä oikein jaksa touhuta mitään, vasta illalla. Ainoa mitä nyt viitsii tehdä; on löhöillä fatboylla ja lueskella kirjoja. Tai mun tapauksessa semmosta hömpätiikkakirjallisuutta, missä aivot voi ripustaa narikkaan. Äitikin tulee hakemaan parit kirjat itselleen.

Meidän kissoilla on uusi päämaja. Kylpyhuone. Jostain kumman syystä se on kodin viilein paikka vaikka se on ainut paikka missä on lämmöt päällä (kylpyhuoneessahan pitää aina olla jonkin verran lämpöä, koskaan sitä ei saa ottaa pois. Ei silti, eihän sitä edes saa) Ovat vielä tehneet oman pesänkin sinne. Tiputtaneet kuivaustelineeltä pehmustetta alleen. Ensin menivät mun kahdet legginssit pehmusteiksi kunnes nostin pois uudelleen pestäviksi. Sitten olivat keksineet että telineen päällä on kaksi paksua peittoa (fleecepeitto) jotka olivat sitten tiputtaneet itselleen ja sitä en enää edes minä raaski ottaa heiltä pois kun niin tyytyväisinä siinä makaavat. Tosin Siiri on oppinut että siellä kannattaa torkkua missä tuuletin pyörii. Nytkin vetää sikeitä pöytäni kulmalla, missäs muuallakaan.

Mä en käsitä! Mulla nimittäin oli enemmänkin noita postikortteja jemmassa (odottamassa allekirjoittaneen innostusta laittaa ne vihdoinkin seinälle) No kyllä ne hukassa olevat aina jossain vaiheessa esiin tulevat koska roskiinkaan en ole niitä (tietenkään) heittänyt.  Mutta ihanaa katsella taas kortteja joita olen saanut niin rakkaalta mieheltäni, kavereilta kuin blogini lukijoilta. Vink vink, mulle voi siis lähetellä kortteja jos tykkää ilahduttaa, osoitteeseen Piia Viena – Poste Restante – 28100 PORI.

Innostuin eilen siivoamaan tuon tavarakaappini (en tiedä miksi muuksi tuota kutsua, se on kuitenkin sekalaista tavaraa täynnä, mm. kirjepaperini) jossa ajattelin että nämä piilossa olevat postikortit olisivat – No ei olleet! Tuli kuitenkin hyvä mieli kun sai heittää esim. viisi vuotta vanhoja laskuja roskiin ja muutenkin sellaista turhaa sälää. Kaksi pussillista! Se on aina lomien aikana kun sitä innostu tekemään.

25 kommenttia

 • Anonyymi

  Tosi kivan näköinen tuo tunika. Olisiko sinulla siitä kuvaa etupuolelta otettuna? Mukavaa lomanjatkoa sinulle!

 • Tirli

  On kiva toppi, kiva tuo pidempi helma tuolla takana 🙂 On kyllä ollut kuuma, odotan sitä viilenemistä että jaksaisi taas olla ilman alituista hikoilua ja tuskailua. Perjantaina pääsee uimaan, en olekaan käynyt uimassa tosiaan melkein kahteenkymmeneen vuoteen.

  Ihana tuo kuva joutsenista <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyl kiva, harvemmin vaan tulee kans käytettyä kun mekot on kivempia. 🙂 No nythän se vissiin viilenee. 🙂 Olikos kivaa uimassa?

  • Tirli

   Kyllä oli kivaa uimassa 🙂 Oli vähän outoa päästä taas veteen ja millään ei olis halunnut nousta pois. Lilluttelin aika paljon vain paikallani, jalat tiukasti pohjassa. Ei jotenkin uskaltanut lähteä vain uimaan, kuitenkin niin pitkä aika siitä kun viimeksi ui oikein kunnolla. Mut lilluttelukin oli kivaa, pää visusti veden pinnan yläpuolella 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyl se uiminen vaan on kivaa. Kesäisin tykkää järvissä ja merissä uida. Talvisin hallissa, mut en kauhean usein kun iho ei tykkää tosta kloorista.

 • Anonyymi

  Missä teetit paperikuvia? Hyvän näköisiä, kun on nimi näkyvissä! Minä olen teettänyt muutaman kerran omista kuvista postikortteja Ifolorilla. Aika edullista siellä.

 • Anonyymi

  Paita on tosi kiva!
  Meilläki kylppäri on viilein paikka ja kissat hengailee sielä pahimmilla helteillä. Meillä se ainaki johtuu siitä et se on ainut huone minne ei paista aurinko.
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai sielläkin on kissat vallanneet kylppärin. 🙂

 • Anonyymi

  Minunkin pitäisi siivota oma työhuoneeni, mutta siinä menee kyllä joku pari päivää, kun on koko seinän mittainen hyllykkö, jossa koreja ja laatikoita ja kansioita. Ja kirjoituspöytä ja laatikostot. Huh! Ehkäpä syyskuussa innostunut tekemään inventaariota…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No huh, tuollainen kyllä vie vähän enemmän aikaa. Mut ehkä sitten joskus, vai mitä? 😉

 • Anonyymi

  Siis etkö todella aio kertoa, mikä miitissä meni pieleen? Jos etukäteen noin kovasti miittiä mainostaa, niin on vähintäänkin kummallista ettei siitä jälkeenpäin tekstissä mainita. En tarkoita, että pitäisi kuvia tms. laittaa. Itsekin jätin sen takia tulematta paikalle, kun aattelin, että kohta olen kuvina blogisi sivulla. Mutta olisi mielestäni kohteliasta jotenkin kommentoida asiaa ja "kiittää" paikalletulleita. Ja jos tosiaan jotain häiriköitä on paikalle tullut, niin voihan senkin sanoa. Seuraava miitti kannattaa sopia sitten tosin. ts. paikalle aikovat laittavat esim. sähköpostia kunnon sähköpostiosoitteesta ja kerrot vain heille, missä tapaaminen on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis mistä olet sen käsityksen saanut että miitti meni pieleen? Ei se mennyt. 🙂 Etkä sinäkään blogini sivuille olisi joutunut jos et sitä olisi halunnut. Mä nimittäin kysyn aina luvan. Tampere postauksessa on sitten hyvin tarkkaan tuosta päivästä ja varsinkin miitistä. 🙂 Postauksessa voidaan sitten miettiä puolin sun toisin kaikkea. 🙂 Ja mie oon kyllä ihan henk.kohtaisesti kiittänyt paikalle tulleita lukijoita. 🙂

 • Anonyymi

  Miksi et ole vielä tehnyt sitä Tampere -postausta? Siitähän on jo viikko. Aikaa olisi ollut, sillä ei kait sinulla voi lomalla niin kiirettä olla!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Koska oon tehnyt sitä kaikessa rauhassa. Ja kyllä mulla on menoa ollut, etten suinkaan kokoaikaa täällä kotona koneen ääressä ole. Ehtoisin yleensä kirjoittelen eteenpäin tuota Tampereen postausta.

  • Anonyymi

   Oletko hidas kirjoittaja vai äärimmäisen pedantti tekstin suhteen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pedantti en ole tekstin suhteen enkä normaalisti hidaskaan mutta nyt haluan keskittyä siihen kaikessa rauhassa. Ei sillä postauksella ole loppujen lopuksi mikään kiire.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ollaan me jo hetken aikaa olleet väleissä.