Remppa Toukokuu2018 1.jpeg
Blogi

Kohti terveempää huomista | 5-2018

Hellutareissan murmelit!

Viime kerrasta onkin vähän aikaa, kun allekirjoittanut unohti edellisen kuukauden remppapäivityksen. Inhimillinen unohdus, kun olin silloin uupunut ja yritin kiireesti järjestää itselleni sen viikon pikaloman. Silloin kyllä harkitsin että tekisinkö sittenkin sen postauksen, vaikka piti olla blogilomalla. No tiedättekin, päädyin olemaan kirjoittamatta, kun ajattelin että sen tuloksen ehtisin kertomaan sitten seuraavassa remppapäivityksessä eli tässä! Tuossa loman aikana tuli mietittyä kaikenlaistakin. Esimerkiksi sellaista, että pitäisikö tällaisessa tapauksessa vain lätkästä ne tulokset blogiin? 
Tämä kuukausi on kyllä ollut vaikea, kun ihanat lämmöt saapui ja siinä samassa myös jäätelön kaipuu. On sitä jäätelöä tullut syötyäkin, mutta myös kieltäydytty sen syömistäkin. Yleensä jos oon sovittanut jäätelön päivän kaloreihin, niin silloin on jäänyt tyyliin kunnon välipala ottamatta. Eihän remppani tarkoitus ole koskaan ollut se, että yritetään laihtua mahdollisimman nopeasti. Remppa sallii muutamat herkut silloin tällöin, mutta ei joka päivä. No mutta, ei ne jäätelöt ole nyt tämän kuukauden synti, vaan ihan perinteinen liikaa syöminen. Normaalia kotiruokaa. Oon myöskin varsin hyvin tiedostanut että olen syönyt liikaa, mutta kun on ollut nälkä. Silloinkaan en ole syönyt suurta määrää, vaan ottanut hitusen enemmän ja vähän lisää. En silti ajatellut että siinä näin kävisi. Lisäksi on tuo lymfahäiriö, jonka takia paino voi myöskin hetkellisesti nousta, koska koipeen tulee lisää nesteitä. Kuvitelkaa että mun jalkani on kuin pesusieni – se imaisee itseensä nesteitä, mutta ei päästäkään sitä pois. Ja jos päästää pois, niin se tapahtuu pikkuhiljaa.   

Liikkuminen on onneksi ollut parempaa kuin syömiset. Nyt kun asiaa miettii, niin ehkä siksi oon ollut nälkäisempi, koska oon liikkunut enemmän. En silti ajattelisi että tuosta liikkumismäärästä pitäisi syömisiä vielä nostaa, eikä varmaankaan pidä, koska plussaahan siitä tuli!
Mun liikunta on nyt ollut pyörä- ja uintipainotteista, joista paino on pyöräilyssä. Tuo on sellaista mitä tykkään tehdä, vaikka mulla on ollut sekin aika ettei pyöräily voinut kiinnostaa ja siitä saan syyttää ihan itseäni. Mulla meni takaperin pyöräny liialliseksi suorittamiseksi – piti saada tietty kalorimäärä sulatettu, tai pyöräilyä tietty kilometrimäärä yms. Ja siinä kävi niin, että into meni kokonaan. Nykyisin liikun sillä ajatuksella, että se on kivaa. En seuraa poljettuja kilometrejä, tai matkaan menneitä minuutteja, enkä todellakaan kaloreita mitä kulutin. Puolikas voitosta on jo se, kun huomaa jaksavansa pidemmällekin ja pikkuhiljaa se matka kasvaa. Kuntosaliakaan en aio lopettaa, vaikka kesän ajaksi sen käyttö tulee olemaan vähäisempää. Aion siis käydä, mutta se ei ole pääliikuntatapani. Me myöskin jatketaan mahtavan tsempparin, Ringa Ruisniemen, kanssa tätä yhteistyötä treeni- ja ruokaohjelmien parissa.  

Viime kuussa ei tosiaan tullut päivistystä, koska se vain unohtui. Tulosta tuli kuitenkin -2kg verran, jonka takia onkin tosi ikävä kertoa, että tuohon tulokseen tuli sitten tässä kuussa kilon verran lisää, tai pois. Miten sen nyt ottaakin. Eli sain tässä toukokuussa mukavat +1kg lisää. Myöskin vyötärölle tuli +1cm lisää. Harmittava takapakki, mutta en aio jäädä murehtimaan sitä vaan menen eteenpäin. Vuoden alussa kun aloitin uudelleen tämän ”Remppa Reboot”, niin olin kyllä valmistautunut töyssyihin ja muutama kuukausi menikin ennenkuin niitä tuli. Niihin töyssyihin ei vaan saa lannistua. 

” Viisastumme useammin epäonnistumisista kuin menestyksestä. Kun ymmärrämme, mitä emme halua tehdä, opimme, mitä haluamme tehdä. -Samuel Smiles 


Kroppamuutokset: 

Paino: +1kg (yht. vuoden alusta -7kg)

Vyötärö: +1cm (yht. vuoden alusta -5cm)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:

Personal Trainer Ringa Ruisniemi
 (ruokaohjelma, treeniohjelma, tuki)
Wellgo – Personal Training
Wellgo Training Center (kuntosali jolla käyn)

51 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä kai, Indieplacen piti arpoa voittaja 7pvä kuluttua arvonnan päättymisestä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kilo tai kaksi lisää, mutta nähdessäni kuvan olin aivan varma, että nyt on tapahtunut jotain ja reilusti! En usko, että pelkkä vaatetuskaan niin paljon vaikuttaa. Voi olla, että esimerkiksi liikunta on tuonut nestettä lihaksiin ja siksi paino näyttää ettei pudotusta olisi. Oli miten oli, näytät todella hyvältä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No puntarin ja mittanauhan mukaan ei ole tapahtunut, ainakaan mitään miinuslukuun olevaa. 🙂 Kaikki tuollainen voi olla mahdollista, mutta en nyt isommin lähtenyt syyttelemään niitä, kun aikoinaan on sanottu ettei tuollaisiin saa sanoa syytä ettei paino ole laskenut. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa minäkin katsoin, että näyttää siltä kuin olisi enemmänkin tapahtunut 🙂

   -Anna

 • Päivi R.

  Päivi R.

  Hei Pipsa, tsemppiä kovasti sinulle painonpudotukseen. Tekstejäsi on kiva lukea. Mistä olet hankkinut tuon jumppa-asun yläosan? Se näyttää tosi hyvältä päällä ja siltä, että se tukee hyvin rintoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Olen nyt urheiluliivit saanut Lumingerielta. Kyseessä siis Enellin urheiluliivit. 🙂 Ovat hyvät näin isoille rinnoille. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvin on lähtenyt! Laittaisitko vielä sivukuvan ja kuvan takaa, jotta näen nuo treenihousut paremmin. Muuten mitkä treeniliivit sinulla on? Sivukuva ois niistäkin hyvä!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Suosittelen kyllä pyörään jonkinlaista mittaria ja edes jonkinlaista tavoitetta liikuntaan. Se kun pitäisi ruodussa aika hyvin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä tiedän suurinpiirtein matkojeni pituuden ja tiedän suurinpiirtein myös ajankin jota siihen käytän, mutta en mä niitä siis silleen seuraa. Mulla ei ole mitään ohjelmaa niiden seuraamiseen yms. Ja kyllä sen kehittymisen huomaakin, jos tekee samaa lenkkiä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kokonaisuus on vuoden alusta rutkasti miinuksella, hieno juttu! Ja eikös tuollainen hidas pudotustahti ole juuri sellainen, jota kaikki asiantuntijat suosittelevat.

  Oletko koskaan pohtinut, voisiko lymfaterapiasta olla hyötyä jalkojen turvotukseen? Se saattaisi laittaa nesteet liikenteeseen ja keventää oloa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt tiedä rutkasti, mutta on se miinuksella. 🙂 Sitähän ne suosittelee, toki jossain seuratussa laihdutusryhmässä saattaa lähteä enemmänkin ja noin. Joo, mää oon muutamaan eri kertaan käynyt lymfaterapiassa mutta ei niistä oo koskaan ollut hyötyä. Nyt kuulin toisesta paikasta, että vyöhyketerapiasta voisi olla hyötyä, niin pitää sitä vähän selvitellä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hienosti on mennyt. Nyt on niin paljon kaikkea vihannesta tarjolla että helppo on keksiä ruokia. Uusi kaali esim. Oletko tehnyt itse jäätelöä esim. vegeohjeet hyviä ei sokeria eikä kermaa. Iloista Syntymäpäivää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole itse tehnyt jäätelöä, mutta siinä on kans kiva idea joskus toteuttaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itselläni tulee kyllä turvotusta varsinkin jalkoihin kun on kuumat ilmat ja painossahan se näkyy. Vaikka ihan normaalisti olen syönytkin. Noita pakituksia vaan tulee vaikkei tahtoisikaan :p Nämä kropat on kyllä kummallisia kojeita. Vaikein on varmaan itselle tämä asia järkeillä ettei sitten murehtisi liikoja näistä. Seuraavassa kuussa voi olla taas eri tulokset. Näin naisena nämä kuukausittaiset "hormonitoiminnatkin" vaikuttaa niin paljon. Lämpö ja aurinko on kivaa mutta ne turvotukset ei >.<

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, se voi hyvin olla tuostakin mutta kun mä en saa semmosia sanoa syyksi. Vievät vielä saunan taakse. 😀 😀 Nyt tosin on turvotukset tasottuneet, ehkä sitä on tottunut tohon lämpöön. 🙂 Ja aamusi jalat on ihanan kevyet, ninkin kevyet että tuossa pahemmassa nilkassa on iho ihan löysänä. Harmi vaan ettei pysy kokoajan semmosena. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jatka samaan malliin! Positiivinen mieli ja kuitenkin pudotusta pitemmällä aikavälillä. Ja näyttää hyvälle ja tukevalle nuo liivit kuvassa!!

 • Arkikotoilua

  Arkikotoilua

  Takapakit kuuluu elämään. Hienosti on mennyt ja tsemppiä jatkoon! Ainakin kovasti näyttäisi jotakin tapahtuneen vaikka luvat eivät sitä kertoisikaan 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Helposti. Sitä ei vaan kannata ottaa niin vakavasti. Jos sitä on heti antamassa periksi, kun tulee takapakkia, niin kaikki asiathan on silloin tuhoon tuomittuja. Takapakkejahan tulee jokaisessa asiassa. Niistä vaan täytyy oppia, päästä yli ja noin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Et tule ikinä pääsemään lähellekään normaalipainoa tuolla vauhdilla. Ottaisit itseäsi kunnolla niskasta kiinni, jos oikeasti välittäisit terveydestäsi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei nyt ihan noinkaan. Jos laihtuu 10 kiloa vuodessa, arvioisin että noin seitsemän vuoden päästä Pipsa on normaalipainossa. Hän on sen verran nuori että kyllä se kannattaa. Keski-iässähän ne ylipainon tuomat terveysongelmat alkavat tuntua.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En tajua mikä into laittaa tällaisia kommentteja, tai ylipäätään seurata tätä blogia, jos ajatusmaailma on tuo. Tuollainen "niskasta kiinni ottamalla" laihduttaminen ei monilla johda pysyviin lopputuloksiin. Parempi tehdä maltilla pieniä muutoksia ja ottaa uudet elämäntavat pysyväksi osaksi olemista. Nimim. -50 kg viidessä vuodessa.

 • Tanja

  Tanja

  Hyäv tahti sinulla on laihdutuksessa! ja jos tulee kilo lisää, niin se ei todellakaan maata kaada. Tsemppiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei kaada ei, ja jos kaataa, ni kyllä sillon on tuhoon tuomittu kaikki yritykset ikinä. Ellei kasva sen verran, että pystyy käsittelemään myös ne takapakitkin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tosi hyvä saavutus on tuo 7kg.Pyöräily on hyvää kuntoliikuntaa.Minäkin kuljen kaikki matkat pyörällä ja autoni on päässyt ansaitulle kesälomalle.Olen kuullut viisaammilta,että puoli tuntia kuntoliikuntaa 3 kertaa viikossa on minimi,joka pitää peruskuntoa yllä.Sinähän liikut enemmän.Hyvä Pipsa.Älä anna arvostelijoiden pahoittaa mieltäsi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mä oon kuullu saman mut mä oon vähän vastarannankiiski ja totean, et jokainen poljettu metri on hyvästä. 🙂 Varsinkin jos on paljon ylipainoa ja jos ei ole juurikaan aiemmin liikkunut, niin kaikki liikunta, oli se vaikka 5min joka päivä, niin on hyvästä. Pikkuhiljaa. 🙂 Ja ei, ei arvostelijat mun mieltäni pahoita. Joskus on vaan kiva mietiskellä, että miksi ovatkin niin vaativia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En oikein ymmärrä joidenkin kommentoijien mussutusta liian hitaasta laihtumisesta. Juuri kuun alussa oli Hesarissa artikkeli, jossa ravitsemusterapeutti Ulla Kärkkäinen vastasi kysymykseen:

  Mikä on turvallinen tahti pudottaa painoa?

  ”Mahdollisimman hidas. Painon pitäisi laskea enintään puoli kiloa viikossa, korkeintaan kaksi kiloa kuukaudessa. Silloin keho pysyy mukana tahdissa, laihtuminen ei ole suorittamista eikä aineenvaihdunta mene säästöliekille.”

  Tässä vielä Ulla Kärkkäisen ohjeet pähkinänkuoressa:

  1. Elä arvojesi mukaan.

  2. Huolehdi, että nukut ja lepäät riittävästi.

  3. Unohda laihdutuskuurit. Keskity elämään mielekästä ja hyvinvoivaa elämää.

  4. Ala syödä kunnon perusruokaa säännöllisesti ja riittävästi. Aineenvaihduntasi pyörähtää käyntiin ja nestettä saattaa lähteä aluksi kehosta runsaastikin. Kun aineenvaihdunta rullaa ja mieli pysyy mukana, laihduttaminen ei mene suorittamiseksi.

  5. Kaikki aktiivisuus on hyvästä, mutta liikunnalla ei kannata lisätä omaa stressikuormaa entisestään. Jos asetat itsellesi liian suuret tavoitteet, voi olla, että et saa aikaan yhtään mitään. Viiden minuutin happihyppely on parempi kuin ei mitään ja joskus rento lenkki on myös painonhallinnan ja hyvinvointisi kannalta parempi kuin kymmenen kilometrin rääkki.

 • anni

  anni

  Laihduttaminen on ei ole helppoa… muutenhan me kaikki oltaisiin hoikkia. Tosi hienoa että jaksat sinnikkäästi jatkaa, ja aivan superjuttu että sulla on personal trainer apuna! 🙂

  Oletko harkinnut laihdutusleikkausta? Eihän siitä meinaan ainakaan haittaa olisi, jos vaikka vähän selvittelisi että mitä se tarkoittaisi ja että voisiko siitä olla itselle apu. Moni on saanut siitä avun kun muut keinot on kokeiltu.

  Tsemppiä! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon sillo aikoinaan kysellyt tuosta leikkauksesta ja tutkinut sitä netin kautta + myös kysellyt lääkäreiltä. Mut en oo koskaan harkinnut sitä, mä oon leikkausvastainen. Kiva et on olemassa tämmönen mut se ei oo musta kaikkia varten. Suhtaudun muutenkin kaikkiin leikkauksiin vähän skeptisesti.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oon kanssasi samaa mieltä.
  Leikkaus on aina leikkaus. Useat ovat tyytyväisiä, useat lihoneet takaisin ja jotkut myös ovat saanneet vakavia komplikaatioita.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, suosittelen itse harkitsemaan kaikenlaisia leikkauksia muutamaan kertaan. Itseäni ärsytti silloin kun tiedustelin lääkäriltä leikkauksesta ja mitä ongelmia se voisi tuoda tullessaan, niin ei puhunut ollenkaan niistä. Jotenkin siis sivuutti mietintäni asiasta. Ja toinen mistä oon lukenut ihan netistä, on se, että kovin helposti lääkärit on työntämässä sinne leikkaukseen. Ihan tyyppejä joilla BMI on jotain 30.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei Pipsa. Uskallan tulla kommentoimaan ehkä vähän ihmettelevään sävyyn, kun olen itsekin pahimmillani painanut pitkälti yli 100 kg ja voinut henkisesti ja fyysisesti erittäin huonosti. Nyt takana pudotettuja kiloja n. 30 ja olen oikein tyytyväinen niin terveyteeni kuin ulkonäköön. Nivelille olisi hyväksi, että vielä painoa lähtisi, joten pikku hiljaa vielä muutama kilo pois 🙂

  Aina silloin tällöin, aika harvakseltaan, käyn blogiasi selailemassa ja toivon aina, että näkisin isompaakin muutosta. Ihan yleisellä tasolla mieleen tulevia asioita ovat, että onko sulla ylensyömisen taustalla olevat psyykkiset syyt ja esim. mahdolliset traumat selvitetty? Itselläni ainakin lihavuus oli aivan selkeästi traumatisoitumisesta johtuvaa. Suhde ruokaan ja kehoon oli todella monella tapaa kieroutunut. Voisi jopa sanoa, että lihavuus oli paitsi nautinnonhalua ja esim. ahdistuksenhallintaa, myös itsetuhoista käytöstä. Minä valehtelin itselleni tätä tyypillistä body positivity -potaskaa, mutta tosiasia on, että lihavuus on itsensä pahoinpitelyä. Vasta kun sain traumoja selviteltyä, ruokariippuvuuteni loppui ja esim. USKALSIN laihduttaa. Olin koko ajan pelännyt olla hoikka ja siten viehättävä! En tiedä sun taustasta, enkä tarkoita viisastella vaan haluaisin vaan herättää jokaista ylipainosta kärsivää pohtimaan oikein syvältä omaan lihavuuteen johtaneita syitä.

  Toinen on, onko sulla motivaatiota? Hassua kun tuolla on lauseita kuten "söin jäätelöä, MUTTA", "söin liikaa, MUTTA". Rakasta itseäsi äläkä keksi muttia olla rakastamatta 😉 En tarkoita, että hirveä kuritus olisi oikea keino, vaan sitä, että ollaan rehellisiä itselle eikä keksitä aina uutta syytä ottaa vielä vähän.

  Ihan sivuhuomiona. Itse sain makeahimot katkaistua ja kropan pahasti sekaisin menneen toiminnan nollattua ketoosilla. Mutta ravitsemusneuvojen antamisen jätän ammattilaisille, mutta itsekin todella pahasti sokeririippuvuudesta kärsivänä tiedän kyllä, millaista kidutusta se laihduttaminen voi olla riippuvuuden kanssa.

  Joka tapauksessa, tsemppiä sinulle! Toivottavasti pääset maaliin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *