Kisujenlelut.jpeg
Blogi

Kissojen lelut ja leikit

Tässä meidän kissojen lelukasa, siitä tosin puuttuu nuo kaikki huiskalelut – niiden kuvaaminen vain ole kovin ongelmallista kun neljä kissaa yritti hyppiä niiden kimppuun. Muutamaa niistä näkyy tuossa alhaalla olevassa leikkivideossa.

Paljon on siis leluja, kaikki tuntuu leikkivät kaikkien kanssa joten mitään tosi erityistä lempilelua ei taida ihan löytyä. Tosin olen huomannut että mitä yksinkertaisempi lelu, sitä mielenkiintoisempi se on kissan mielestä. Pallot ja huiskalelut tuntuvat olevan suosituimpia + kaikki rapisevat sekä kissanmintun tuoksuiset.

Tässä nuo kaikki lelut yleensä on – vedettävässä korissa. Kissat muuten osaa mennä sieltä hakemaan leluja mutta vielä ne ei osaa niitä viedä sinne takaisin. Eli iltasella mä kerään suurimmanosan leluista takaisin tuonne. Ainoastaan huiskalelut on liukuovien takana piilossa.

Sulon mielestä tuo pelkkä kori on jo hauska leikkipaikka. Korissa on pyörät eli se liikkuu ja siksi se on niin ihmeellinen. Myös Siiri meni sinne iskustelemaan.

Tässä on lelukorin uusimmat lelut eli tuollaiset tippuvat ötökät – kyllähän ne kiinnosti mutta lähinnä vain tätä meidän duracell-pupua eli Suloa. Vanhemmat kisut ei jaksaneet innostua kovin paljoa. Enemmän iloa tuntuu olevan Robokalasta.

Leikitään kuitenkin sen aikaa kun näillä voi – mitä enemmän ötökköjen jalkoihin tulee likaa, sitä huonommin pysyvät kiinni vaikka toisaalta se on ihan hyväkin koska ei ne kissat jaksa minuuttitolkulla odotta tuon ötökän tippumista. Näitä löytyy Hong Kong tavarataloista ja Porin honkkarissa nämä sijaitsi kissanruokien läheisyydessä, muistaakseni seuraavasta hyllystöväliköstä. Eikä hintakaan ollut paha, n. 4€/kpl.

Huiskalelut on täällä kaikista suositumpia, Sulo ja Silla menee niistä ihan sekaisin. Nuo tosin säilytetään silleen piilossa koska muuten nuo kaks repisi kaikki sulat ja foliopaperit pois. Mut aina kerran päivässä niillä leikitään puolen tunnin ajan ja yleensä aina iltaisin.

Nämä huiskalelut löydettiin Lemmikkimessuilta. Ollaan näitä kyseisiä huiskia nimenomaan etsittykin koska noiden varret on taipuisat eli eivät mene kovin helpolla rikki. Sellaiset halvat jäykkävartiset ei ole yleensä kovin kauaa meillä kestäneet. Yhden huiskan hinta oli n. 10€ joten oletankin että se kestää – varsinkin jos ei anna kissojen tuhota sitä. Kissoilla on kyllä tuollainen halvempi huiska jota saavat mielensä mukaan tuhota.

             

19 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva että teidän kissoilla on paljon virikkeitä ja että jaksatte leikkiä niiden kanssa! Sulo ainakin näytti olevan innokas leikkijä 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, paljon on virikkeitä ja jaksetaan leikkiä. Pitkin päivää tulee leikittyä, iltasella sit vähän enempi. Sulo on innokas leikkijä, mut se onkin vielä pikkuinen. Kohta siitä tulee yhtä laiska kuin Sevistä (videolla näkyy miten Sevi tykkää leikkiä) Ja kun kissoilla on virikkeitä niin itse pahantekoon jää huomattavasti vähemmän aikaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko opettanut/kouluttanut kissojasi muuten kuin valmentanut niitä noilla huiskilla lintujen pyydystämiseen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enpä ole opettanut, en ole edes ajatellut tuota sulkalelujen kanssa että valmennan niitä tipujen pyydystämiseen mutta eivätpä ne valjaissa mitään lintuja saalista. 🙂 Enkä edes usko että kissa tarvitsee tuossa valmennusta. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiva juttu oli lukea, varsinkin, kun meille on juuri tullut kotiin kissanpentu (ihan kotikissa vaan). 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kun tykkäsit. Oi että pieni karvapallo on aina ihana. Minkä värinen, tyttö vai poika? Millainen hän on?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mustavalkoinen poikakisu, reilut 13 viikkoa vanha. Oli niin arka tullessaan, että alku meni sohvan takana ja alla, mutta nyt jo lojuu ketarat ojossa sohvalla paijauksia odotellen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, voivat olla aluksi arkojakin mutta aika nopeasti uteliaisuus vie vallan ja siinä sitten huomaavatkin ettei oo syytä pelätä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moikka!
  Mahtava kasa leluja! Siskoni kissan suurin hupi on aina mahdollisimman pinkeät pahvilaatikot, joihin tunkea itsensä. Siellä katti sitten istuu ahtaasti ynnä hievahtamatta ja tarkkailee onnellisena maailmaa. Pahvilaatikot kelpaavat parin päivän ajan – ilmeisesti uuden pahvilaatikon haju viehättää? Kenkälaatikot, postista tulevat pikkupaketit yms- – ja isotkin laatikot, kunhan on pieni suuaukko, mistä mönkiä laatikon sisään!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, pahvilaatikot on parhaita. 🙂 Niitä ei vaan voi heittää menemään. Tuolla kissojen huoneessa on yksi laatikko missä on kansi ja sinne tuo Sulo änkee ihan väkisin. Se jotenkin saa sen kannen raolleen ja sitten ähkii itsensä sinne. Siel on sit hauskaa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei oikeastaan, kuten tuota yhtä huonetta kissojen huoneena kun siellä on muutamat kissojen tavarat.

 • Cerp

  Cerp

  Meidän vanhemman kissan lempilelu on sellainen itsestään liikkuva ja värisevä lelukoppakuorianen. On vaan kuljettanut sen paikkaan Hukka, ehkä se tulee joskus vielä vastaan 😀 Viikko sitten saapunut kissanpentu rakastaa kissa-allasta, jossa kelluu kissojen "uimaleluja". Zooplussalta tilasin ja on osoittautunut hintansa arvoiseksi! Pentu lähes kahlaa vedessä ja saalistaa lelut, laittaa ne vielä takaisin veteen lillumaankin. Innostanut myös tämän vanhemman, parivuotiaan kissan vesileikkeihin.

  Myös huiskalelut on täällä hitti, Lisko vaan tuhoaa ne päivässä, ei oo vielä löytynyt kuuden kilon painon kestävää huiskaa, siis lähinnä se huiskaosa menee rikki, varret ei ikinä. Tilaan aina zooplussalta sen 3 huiskaa 3 eurolla tms. Kestävät siinä missä kalliimmatkin kokeillut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mistä tommosen lelukoppakuoriaisen saa? Kiinnostaisi varmaan noitakin. Ootko kokeillut uudelle pennulle tuota robokalaa, voisi kiinnostaa. :)Meilläkin Siiri kahlaa vedessä ja saalistaa tuota robokalaa. Muut lelut vedessä ei oo oikein kiinnostanut mut tuo kala. 🙂 Kannattaa huiskalelun kans leikittää silleen ettei ne pääse repimään niitä sulkia, kestää silleen kauemmin. Huomattu ihan käytössä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, pitää katsoa kun seuraavan kerran tehdään tilausta. 🙂 Vaikka onhan noilla noita leluja. 🙂 Robokaloja saa BR-leluista ja Cittareista. Varmaan muualtakin, kannattaa googlettaa. 🙂

 • Anna

  Anna

  Nuo keltavioletit pallot taitaa olla samoja pehmeitä, joita meilläkin on. Kissa tykkää niistä kovasti, mutta repii ne palasiksi jos sille ei heitä niitä. Niitä säilytetään jemmassa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, on pehmeitä. Meillä ne ei oo jemmassa, meillä ei siis niitä revitä palasiksi kuin ei muitakaan lelujaan. Mikä on oikeastaan aika outo juttu. Huiskalelut on sitten asia erikseen, tai ei ne kyl niitä ihan kaikkia revi rikki. Mut niiden kans nyt muutenkin pitää olla varovaisia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *