Kudedesigniida0.jpeg
Blogi

Keskellä viljapeltoa

Selvä syksyn merkki on se, kun Pipsa alkaa juomaan teetä. Pistin heti vedenkeittimen päälle kun tulin kotiin, kun oli hieman vilponen olo. No ehkä sillä pienellä kastumisella on osasyynsä. Jos multa kysytään tykkäänkö mä syksystä, niin normaalisti olen etten siitä nyt erityisemmin tykkää, mutta en sitä toisaalta inhoakaan. Pidän teestä, tähdistä, tuikuista ulkona ja pimeästä – eikä noista voi nauttia kesällä, ei ainakaan samalla tavalla kuin syksyllä. Mistä sä pidät syksyssä?

Lähdettiin extempore lauantai-iltana ajelemaan, vaikka oli ihan pimeää eli ei voinut mistään maisemoinnista ihastella, mutta ei se olekaan se syy miksi ajelemaan lähdetään. Päädyttiin sitten lopuksi Mäntyluotoon ja löydettiin sieltä kiva kohta missä katseltiin niskat vääränä tähtitaivasta. Näin myös Linnunradankin. Siinä miehelle mutisin, että olisi pitänyt ottaa kameravehkeet mukaan, mutta ensi kerralla sitten. Nähtiin monet sateliitit, Mars ja muutama lepakkokin taisi siinä vierestä lentää. No en ole varma oliko ne lepakkoja, mutta jotain pientä, mustaa ja hyvin nopeita ne oli. Lisäksi nähtiin muutamat tähdenlennot ja mie kun oon tämmönen hömppänä, niin heitin sille pienen toiveen, mutta saas nähä toteutuuko se. Mä voisin tuijottaa vaikka kuinka kauan noita tähtiä. Ne on niin lumoavia. Pitäisi vissii viedä makuupussi keskelle pihaa ja pistää itsensä madoksi, sekä tuijotella niitä tähtiä.    

Oli pakko tehdä tossa viikonloppuna koneelle vähän tilaa, kun on niin paljon videoita viemässä tilaa. Mulla on siis ulkonen kovalevy minne säilytän kaiken. En oikein luota noihin pilvipalveluihin. Pitäisi hommata uusi teranen kovalevy, kun tuo vanha menee kohta täyteen, ellen sitten ota kokoyön hommaksi että käyn ne kansiot ja kuvat läpi – heittäsin siis kaikki huonot kuvat pois. Tosin niitä on alkuajoilta melkolaillakin. Mun pitää aina suunnitella tämmönen siirtely, koska siinä menee monta tuntia kun siirtää monia satoja gigoja. Nyt oon käynyt koneen kovalevyltä kuvia läpi ja on muuten todella vaikea heittää sieltä mitään pois – paitsi nyt selkeesti tärähtäneitä (heh) kuvia. 

Kysyin instassa pitäisikö mun ostaa uusi mekko, kun parit synttärit lähestyy enkä mukamas löydä kaapista mitään päälle laitettavaa. Suurinosa instaan vastanneista oli sitä mieltä, että kyllä. Äänestys taisi mennä 60% (kyllä) ja 40% (ei), mikä on yllättävää koska odotin itse tietenkin murskaEItä. Älkää hätääntykö, en ole ostamassa mitään uutta vaan yritän löytää kaapista jotain kivaa ja kyllähän siellä viisi tosi kivaa vaihtoehtoa onkin, mutta en vain osaa päättää. Ja kun ite oon vielä vähentänyt sitä ollutta määrää, niin luulisi olevan helppo valinta. Kaipa mun pitää ottaa niistä kuvat ja katsoa ruudulta mikä olisi silmää miellyttävin. Mikä susta ois kivoin vaate? Ykkönen / Kakkonen (ei takkia) / Kolmonen / Nelonen / Viitonen  – Huomaa toki, etten ihan samoilla tavoilla ole ajatellut stailata, mutta noista vaatteista siis ajattelin että joku olisi se mekko synttäreille. 

Iida-mekko – KudeDesign
Kaulakoru – Korusuunnittelu HennaK
Tennarit – KooKenkä

Ostin jo varmaan pari kuukautta takaperin, ellei kauemminkin tämän ihanan Iida-mekon KudeDesignilta. Aivan ihana leveehihainen mekko.  Tähän tulee kaksi narua, joista toinen on muistaakseni kellertävä ja nyt kun mietin sitä, niin ei mitään hajua missä se mahtaa olla. Vaikea valinta oli tämän ja pinkin värin välillä, mut oon tyytyväinen että päädyin tähän väriin, koska toimii paljon paremmin mulla. Tää on mulle lanteista vähän pieni, mutta en oo antanut haitata käyttöä. Nyt vaan tekemään lantiotreeniä Wellgolle, niin nopeastikos sentit katoaa. Tää on aina ongelma, että kun on yläosasta just sopiva, niin lanteilta hivenen liian pieni. Hennan Lumme-kaulakoru toimii muuten tosi nätisti mekon kanssa. Nämä kuvat on muuten otettu jokunen aika sitten ku oli vielä lämmintä.  Olimme menossa kyläilemään ja huomasin siinä tuon puidun pellon, niin päätin napatuttaa siinä mekosta kuvat, koska niitä ei vielä oltu otettu. Olisi ihana ollut päästä kunnon peltoon kuvaamaan, mutta haluan olla kohtelias maanviljelijöitä kohtaan, etten mene sinne pomppimaan satoa maahan. Tässä siis uskalsi olla kun oli jo puitu. 

49 kommenttia

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samoin. Housuasut sopivat sinulle mekkoja huomattavasti paremmin. Mekot jo liian kesäisiäkin, viimeinen ainoastaan menettelee tänä vuodenaikana.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vaikeata on ollut tämän päättämisen kanssa. Onneks sain ne sentään kahteen valikoitua.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaikki niin kauniita, vaikea valita. Mutta mä valkkaisin joko kakkosen tai viitosen. Jos pitäis yksi päättää niin kakkonen, tyylikäs!!

  Minullakin käytössä ulkoiset kovalevyt, kopioin aina kahdelle tai kolmelle kaikki kuvat ja videot ja säilytän niitä eri osoitteissa (vanhempien luona, työpaikalla ja kotona), näin ollen säilyvät suht varmasti. Kannattaa tehdä varmuuskopio.

  Kivat peltokuvat! Ja ihanaa kun on syksy!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mie varmuuskopioita tee, ois sitten ihan liikaa kovalevyjä kaapissa 😀 Jos menee rikki, nini siinäpä sitten menee. Tärkeimmät mulla on kyl sillee tallessa, siis paremmin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moi! Mistä oot löytänyt noin saumattomia alushousuja mitkä ei jätä mitään saumaa mahan päälle/vyötärölle, kun kangas kuitenkin näyttää tuovan rintsikan saumat esiin? Oot esitellyt monesti rintaliivjä, mutta saisiko alushousuvinkkejä myös!! Niitä on mielestäni vaikeampi ostaa kuin rintsikoita, kun ei voi samalla tavalla sovittaa, niin hyvät vinkit ovat aina tarpeen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ne kaiketi oo saumattomia, mut jää kivasti tonne piiloon. 🙂 KOkeilemalla ne paremmat alushousut löytyy. 🙂

 • Anja

  Anja

  No niin, löytyihän asuja, valinnan vaikeus tosiaan vaan. Minusta nelonen on kivoin. Vitosessakin hyvin syksyyn sopivat värit, jos heität jotain vielä harteille lämmittämään. Ja riippuuhan se asun valinta vähän synttäreiden luonteestakin että onko esim lapsen synttärit tai aikuisen isommat juhlat ja paikasta, kotona vs. ravintolassa. Mutta nuo kyllä käyvät mihin vaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On ollut kyl kamala valinnanvaikeus mut nyt se tais ratketa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kovin kesäisiä ovat kaikki juhlamekkovaihtoehdot.
  Tietenkin, jos on iltapukujuhla, niin asia lienee vähän erikseen; hartiahuivi voisi olla hyvä täydentämään asua.

  Jos kyseessä on esim. kotona vietettävät ns. "tavalliset" synttärit, on ehdottomasti kakkonen paras vaihtoehto.

  Syksyyn sopisi kuitenkin parhaiten mekko tms. jossa on hihat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siis ihan synttärit tosiaan tiedossa, mutta tykkään panostaa vähän enempi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kivan mallinen tuo Kude Designin mekko. Tekisi mieli ostaa samanlainen, mutta on kyllä liian korkea hinta. Mikä koko sinulla on?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä en itseasiassa pidä tuota vielä kovana hintana. Kun ei ole mikään kiinavaate kuitenkaan. Mulla on tästä isoin koko.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kakkonen tai vitonen ovat parhaat. Mitä viljaa teillä päin viljellään eniten? Tunnistatko pellosta eri lajit? Meidän kylälle ei ole yhtään viljanviljelijää, vain rehua ja jonkin verran kuivaheinää tehdään. Joskus meillä oli vähän ohraa, joka sitten puitiin vanhanaikaisella ryskyllä. Se oli mukava "perinnepäivä", johon kyläläiset osallistui. Niin ja sitten ohrat jauhatettiin myllyllä, että saatiin rieskajauhoja. Mutta tästä on jo ainakin 5 vuotta aikaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En minä tiedä mitä täällä viljellään, kaikkea perusjutskaa kaiketi. 🙂 Kyllä mä pellosta aika monen tunnistan. 🙂 En oo maalla kasvanut, mut tässä oon aika hyvä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heippa Pipsa! 🙂 Minä äänestän kakkosta ja jotenkin sun silmistä näkee, että se on sullekin mieleinen asu 🙂
  Minä oon kans syksyihminen ja teenjuoja. Mitkä on sun lempimakuja teessä? Minä tykkään Pirkan Vihreä Tee- luomuversiosta.
  Iloisin syysterkuin Sari

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei kuvien ilmeillä tai silmistä voi mitään päätellä, kun kuvat on kuitenkin vanhoja. Ainakin tässä siis, mut uudemmassa postauksessa on tuoreimmat kuvat. 🙂 Mä en miellä itseäni syksyihmiseksi, mut en mä sitä nyt täysin vihaakaan. 🙂 Mun lempimakuja teessä on nyt tyrni, päivän piristäjä ja mango-meloni. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minusta 1 ja 3 oli kauneimmat, kun olen itsekin mekkoihmisiä. 🙂

  Syksy on lempivuodenaikani JOS ei sada koko ajan. Tämmöiset kauniit, aurinkoiset päivät on ihan parhaita. Ja ne kynttilät ♡ Iltaisin on ihana olla peiton alla kissa(t) kainalossa, laittaa kynttilät päälle ja katsoa joku elokuva/ohjelma. 🙂

  Ihanaa syksyä sinulle! ♡

  Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, syksy on kyl siedettävä aurinkoisella kelillä. 🙂 Ja mä tykkään pimeästä, voisin istua tuntikausia ulkona ja vaan kattella tähtiä ja kuunnella. Ja oon niin siis tehnytkin. 🙂 Meillä ei tuu kisut kainaloon, mut kylkeen kyllä. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kakkonen ehdottomasti paras. Pusero tarpeeksi väljä, piilottaa vatsamakkarat. Tyylikäs yhdistelmä. Oot eduksesi siinä. Mekot turhan kesäisiä ja paljaan näköisiä näin syksyllä.

 • Roso

  Roso

  Onpas nättejä kuvia, pelto on hieno paikka kuvata! 🙂
  Omat suosikkini ovat ykkönen ja kolmonen, molemmat uskomattoman kauniin värisiä ja juhlavia!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kaunis sininen mekko ja pelto oli tosiaan upea tausta!

  Tykkään syksystä, jos se on kuiva ja auringonpaisteinen! Inhoan märkiä lehtiä maassa ja varsinkin jos aamuisin on pakkasta, lehdet jäätyy asfalttiin ja koko ajan saa pelätä että liukastuu!

  Koulun alkamista odotin lapsena paljon, oli ikävä kavereita ja syksyisin sai aina uudet kouluvaatteet ja penaalin ja muuta kouluun kuuluvaa tilpehööriä, se oli parasta!

  Kynttilöitä polttelen minäkin, mutta enimäkseen led-sillaisia, kissan takia pääasiassa, mein Bellaa kiehtoo liekki vähän liikaa, tuijottaa pitkät tovit kynttilää, on se aika söpö! Ei koske, vauvana koski kerran, se riitti, mutta on mulla silti ainakin yksi elävä liekki, jota sitten vahditaan porukalla.

  Vihreää teetä juon iltaisin ja päivisin Matcha-teetä, punaista tai vihreää ja maidolla, kiitos!

  Voisit laittaa synttäreille kaikki muut paitsi sen nelosen, se on minusta liian kesäisen hempeä? Lemppari oli kakkonen! Vai vaikuttiko mielipiteeseen se että olit siinä kuvassa jotenkin niin suoloinen, hymy tai jotain? Lumme-kaulakoru sopii mihin asuun vain, ja ne korvakorut myös! <3

  Kirjoitin äsken jokseenkin samat asiat, mutta sitten kävin vielä tarkistamassa synttäri-asut ja teksti joko hävisi taivaan tuuliin tai sitten onnistuin lähettämään sen? Toivottavasti ei kuitenkaan mun jorinat ilmesty tänne kahteen kertaan!?

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, sininen mekko tosiaan sopi hyvin tonne peltoon. 🙂 Aurinkoinen syksy on munkin mieleen, ei niinkään sateinen mut onhan se kai pakollinen juttu syksyssä.

   Kiva että oot lapsena odottanut koulua ja kai sillon odottikin, kunnes tuli ikää, niin ei ihan silleen enää. 😀 Ainakaan mä, viakkei koulu nyt kamalaa ollutkaan, vähän tylsää.

   Meillä ei juurikaan kynttilöitä polteta, koska kissat. Coonit kyllä osaa varoa eikä silleen kiinnosta niitä, mutta tämä meidän maatuskavahvistus on sitten asia erikseen. 🙂 Mut se nyt on muutenkin semmone lämpöpatteri, tykkää siis kaikesta lämpimästä.

   Sie juot teetä maidolla. Mua ei koskaan uskota, kun sanon etten käytä mitään teen kanssa. Siis makeutusta tai maitoa. Juon teeni sellaisenaan. 🙂 Jos saisit suositella yhtä teemakua, niin mikä se ois?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Koulusta sen verran, että tykkäsin ja pelkäsin kouluaikoja! Oli hyviä kavereita ja sitten sillasia vanhempia oppilaita joita pelättiin porukalla, joten mulla on hyviä ja huonoja muistoja koulusta. Parasta oli kun pakollinen koulu loppui 1979! Aikuisena sitten menin vuosikausiksi opiskelemaan ja nautin joka hetkestä!

   Mulla on cornish rex ja kissa rakastaa kaikkea lämmintä, jopa kuumaa! Kesäisin makaa kuumalla parvekkeella päivät pitkät (arvaa oliko hänellä tänä kesänä ihanaa), talvisin tykkää olla sylissä ja sillasen karvapuuhkan sisällä, kesäisin tuskin tulee syliin, ei ehdi, parveke on koko elämä!

   Juon ainoastaan Matcha-teetä maidolla, muuten juon teeni sillaisenaan ja aika vahvana, annan pussin liota (tai teelehtien) aika kauan.

   Katsoin joskus englantilaisen dokumentin teestä ja sen terveysvaikutuksista, ja siinä kerrottiin, että jos haluaa hyödyntää teen terveysvaikutukset, teen pitää hautua ainakin 5-6 minuuttia ja minä tietty riemuitsin, koska sen ajan minäkin aina annan hautua. Muu perhe ottaa teepussin pois jo muutaman heilautuksen jälkeen ja sekös mua ärsyttää!

   Mun lemppari on Twiningsin English breakfast-tee, eli ihan perus-musta tee. En tykkää maustetuista, olen useimpia maistanut, mutta en oikein ole ihastunut niihin. Juon toki kylässäkin, mutta en osta itse.

   Tykkäätkö sinä kahvista? Mun lemppari, ja mitä juomme kotona, on Pauligin New York-kahvi, ja varsinkin papukahvi! Nam! Kermalla! 😀

   -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se ei varmaan oo muuttunut, et parasta on oppilaan mielestä kun koulu loppuu. 😀

   Cornish rex, mä tiedänkin mimmosia nää on. Ihania. 🙂 Nää osaa arvostaa lämpöä. 🙂

   Mä en ookkaa tainnu matchaa juoda, et pitää ehkä joku kertaa maistaa. 🙂 Ja se on kyl joo, jos teepussi annetaan vaan hetken olla ja sit pois. Kyllä siellä ne 3-8min pitää olla, riippuen toki suosituksesta. 🙂 Tosin oon itte vähän skeptinen noihin teen terveysvaikutuksiin mutta en tietenkään kokonaan poissulje. 🙂

   En mä kahvia juo, mut en voi sanoa inhoavanikaan mutten kyl tykkäävänikään. 🙂 Juon siis jos tarjotaan ja muutamissa muissa tilanteissa, mut en silleen itelleni keitä. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Huh, tuo kakkonen on todella säkenöivä koruineen kaikkineen, eli ehdottomasti ääni sille! Oletko esitellyt aiemmin tuota paitaa?
  Nuo hopeiset glitterkengätkin on aina vain yhtä upeat 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, on se paita kerran vissii ollu esittelyssä, mut ei useammin. Glitterbootsit on kyl ah ihanat!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minäkin tykkään asu 2, mutta jostain syystä myös 4 on minusta kaunis ja sopii mielestäni syksyynkin. Minulle se tuo sävynä mieleen ne aamut, kun maisema on sumuinen ja ilmassa on pientä taikaa. -kirmi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *