Mi.jpeg
Blogi

Keskellä viikkoa

Enää muutama päivä ja sitten mä nostan kytkintä! Mä lasken jo tunteja siihen kun perjantaina suljen työkohteiden ovet ja voin alkaa luukuttamaan Kran Turismo kappaletta. ”Lomalla viimeinkin…”
Tätä on todellakin odotettu vaikkei mulla mitään kovin ihmeellisiä lomasuunnitelmia ole mutta se siinä onkin just kivaa, et voi tosta vaan extempore keksiä jotain. Vaikka ystävien kanssa.

Kirjoja olen suunnitellut lukevani – sohvapöydän alla odottelee viisi kirjaa lukemista ja kirjastossa olisi seitsemän mokomaa haettavana. Ehkä mä aloitan yhden kirjan tänään kun menen terassille löhöilemään. Mulle muuten saa vinkkailla kirjoja – itseäni erityisesti kiinnostaa tositarinat ja fantasia -aiheiset kirjat. Vaikka hyvin te viimeksikin vinkkailitte niitä kirjoja. Kiitokset siitä.

Mulla onkin ens viikolle tiedossa melkein joka päivälle jotain
tekemistä. Hyvä vaan vaikka olin ajatellut että tuon ekan viikon otan ihan rennosti – hyvä jos sängystä pääsen ennen puolta päivää ylös. Vitsi vitsi! Tuskin näin käy koska ei käynyt viimeksikään. Kun on tottunut heräämään aikasin niin ei sitä enää tuollaisia puolille päivin makaamisia saa aikoiseksi. Paitsi jos valvoo aamupuolelle yötä mutta tällaista tuskin harrastan lomallani. Ainakaan monena yönä.

Mitäs olinkaan siis suunnitellut… Maanantaina suunnittelen lähteväni kaupungille ihan vain
pyörimään ja nauttimaan vilskeestä. Samalla ajattelin nautiskella kesän ekan kioskijätskijäden sillä en vieläkään ole sellaista ehtinyt nauttimaan. Ja käydä myöskin ostamassa ne uudet mustat ballerinat kun nuo vanhat on menneet rikki – onneksi niitä voi vielä käyttää. Tiistaina menen taas päivittämään hiukseni eli uutta väriä päähän sekä pientä leikkuuta hiuksiin sillä pitäähän mun näyttää hyvältä kun perjantaina lähden Tampereelle missä näen ystäviä ja sitten on se miitti. Kuinka moni täältä mahtaa päästä paikan päälle sillon perjantaina?

Porissakin ukkosti viikonloppuna ja minä olin kärppänä paikalla. Olin siis terassilla kun ukkosti ja satoi. Mieskin huhuili ikkunasta että aionko ollenkaan tulla sisälle. Totesin vain etten tulisi vaan annoin viileän sateen helliä. Tykkään tuosta tunteesta kun siinä jotenkin antoi myös huoliensa putsaantua pois. Sade siis puhdisti murheilta.

Ostelin taas kirjepapereitakin – nyt on taas ihan kivat määrät. Ei tarvitse murehtia että loppuisi kesken. Sitten pitää ostaa noita uusia postimerkkejäkin kunhan tulevat myyntiin, en vaan muista tulivatko jo elokuussa vai vasta syyskuun alussa. Niitä homomerkkejä on pakko ottaa parit, yksi käyttöön ja yksi säästöön. Sillaakin kiinnosti mun kirjepaperit.  Tuosta meidän Sillasta on tullut sellainen mamiskan takiaispallo ettei tosikaan. Ei se kuitenkaan ole outo asia sillä Maine cooneista sanotaan että se ottaa perheestä yhden ihmisen jota palvoo ja meillä Silla palvoo selvästi mua. En nimittäin saa mennä enää yksin suihkuunkaan kun on Silla oven takana itkemässä että hän kans, hän kans! Mies saa sitten leikkiä portsaria.

47 kommenttia

 • Susanna

  Susanna

  Heippa Pipsa:) Me vietimme kesäloman Porissa;) Monta vuotta on vietetty se Ranskassa mut nyt tuli mahdollisuus viettää Suomessa niin halusin esitellä entistä kotikaupunkia ulkomaalaiselle miehelleni ja tykkäsi kovasti:) Mukavaa kesälomaa sinulle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei! Kiva kun kävitte Porissa ja mukavaa että miehesikin tykkäsi. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tulee noista sun "kirjastossa odottaa kirjoja" -jutuista aina mieleen, että pitäisi hankkia itselle nykyisen paikkakunnan kirjastokortti (vastahan täällä on 4 vuotta tullut asuttua..). Nyt olen lähinnä lainannut kirjoja kavereilta tai ostellut kirpparilta.

  Voisit kyllä läväyttää sen sun kirjalistan näytille, itseäkin ne tositarinat kiinnostaa, vaikka aika paljon luenkin ihan perus hömppää.

  Mukavia viimeisiä työpäiviä, sieltä se loma tulla lompsottelee. 🙂

  t. piip

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kannattaa ihmeessä hankkia se kortti, mä oon tykännyt käyttää kirjaston palveluita sen jälkeen kun eräs vanha tuttu kertoi että se onnistuu netin kautta (siis se varaus) ja sitten tulee tekstiviesti kun voi käydä hakemassa.

   Kyllä mä sen listan esille laitan, mutta haluan saada ne kirjat eka että saan niistä kuvat otettua siihen postaukseen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kiitos Pipsa mukavasta blogista, piipahdan silloin tällöin. Mistä olet hankkinut nuo kirjepaperit? Erityisesti tuo, jossa on pieni pupunen on kovin hurmaava! 🙂 Aurinkoa kesääsi! T: Satunnainen seurailija kissoineen 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kiva kun piipahdit. 🙂 Kirjepaperit oon ostanut Postcard Gardenista. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jos vanhat ballerinat on rikki, niin miten niitä voi vielä käyttää? Tom of Finland -postimerkkejä pitää ehdottomasti saada ja ilmeisesti syyskuun alussa ilmestyvät. En sitten vähään aikaa ostakaan muita merkkejä, sillä asia on minulle tärkeä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis ei ne ole sillä tavalla rikki etteikö niitä kuivalla ilmalla voi käyttää. 🙂 Sateisella kelillä tulee vesi läpi. 🙂 Ai se oli syyskuun alussa kun noita uusia merkkejä tulee. No kiva sitten. 🙂

 • Tirli

  Tirli

  Tiedätkin jos että minä tulen Tampereelle ja ajattelin ihan siihen itse miittiin uskaltaa tulla silloin iltapäivällä 🙂 Näemme siis siellä, tunnistat mut linnuista 😉

  Saas nähdä minkäväriset hiukset nyt sitten sinulla on kun kampaajalta poistut, jään odottelemaan mielenkiinnolla 🙂

  Ihania kirjepapereita taas tosiaan ja voi Sillaa. Nukkuuko Silla vielä sun vieressäkin yöllä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jee, sä uskallat miittiin. Kiva kiva! Okei, mä koetan zoomailla lintumekkosta naista sieltä sitten. 😉

   Pitäsköhänn vasta perjantaina paljastaa tuo hiusten väri? 😉

   Silla on kyl ihana. Juu, se nukkuu mun vieressä – tosin lattialla mutta mun vieressä kuitenkin. 🙂

  • Tirli

   Tirli

   Luuletko että malttaisit olla postaamatta uutta hiusväriäsi blogiin ja facebookkiin ennen perjantaita 😉 😀

   Jos nää tappohelteet jatkuu, niin sitten on pakko jättää Tampere väliin. En siedä kuumaa, hikoilen niin paljon että oikeesti pyörryn jos ulos itseni laitan 🙁 Toivotaan että ilmat edes hiukan viilenis, tää +30 on liian rankkaa mulle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyl mä varmaan voin olla postaamatta. 🙂 Kuvailen kaikkea muuta. 😉

   Hö, et kyllä jätä väliin! 24 astetta se lupaa mut puolipilvistä, ei pitäs olla niin paha kuin nyt. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mitkä on sun lemppari tositarinakirjat?

  Mä suosittelen fantasiaosastolta ehdottomasti Robin Hobbia (näkijän taru) ja myöskin Le Guinia (Maameren tarinat) ja David Eddingsiä (Belgarionin taru). Suluissa on mun mielestä se sarja, josta kandee alottaa.

  Jos tykkää tosi hurjista jutuista, niin Karin Slaughter on aika riipivää kamaa, vaik ei meekkää näihin kategorioihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Apua, en mä osaa sanoa mitään lemppareita ku vasta muutaman oon lukenut.

   Kiitoksia noista suosituksista, pitää katsoa noita joskus sitten. 🙂

  • J.B

   J.B

   Robin Hobbin kirjat on tosiaan hyviä, erityisesti näkijän taru.

   Ja Robert Jordanin Ajan Pyörä -sarjassa riittäisi luettavaa (Suomessa ne on jaettu 26:ksi erilliseksi kirjaksi), mutta minä en tykännyt siinä olevista hahmoista. Tarina on hyvä, mutta ne hahmot eivät ole kovin mukavia tai samaistuttavia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä en pääse Tampereelle, vaikka mielelläni kyllä tulisin. Olen suht.uusi lukija ja oon kyllä viihtynyt täällä sun blogissasi – kirjoitat ihanasti ja vaikutat vahvalta persoonalta. 🙂

  Hauskaa lomaa ja tsemppiä viimeisiin työpäiviin, ihan vähän enää! 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Miksi et ole tehnyt siitä postausta? Otatteko yleensä piknikeväät mukaan, loikoiletteko rantsulla?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kun en mä kaikesta tee blogiin juttuja. Ei mitään eväitä, eikä loikoiluakaan vaan uintia uintia uintia. 🙂

 • Neiti Säästäjä

  Neiti Säästäjä

  Heippa! Minuakin kiinnostaisi tietää mistä hankit noita ihania kirjepapereita 🙂 Mukavaa pian alkavaa lomaa sinulle!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Vastahan sinä ostit ne balleriinat, nytkö ne on jo rikki? Kannattaako uusia ostaa, kun ne ei sulla taida kestää?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä ne sen 3kk taas kestää, joten kyllä mä ostan. 🙂

 • TanjaP

  TanjaP

  Täh,kyllä mä nyt odotan kengiltä pitempää ikää kuin 3kk varsinkin kun käsittääkseni ei mitkään edulliset olleet. 🙁
  Sinuna kävisin kenkäkaupassa kysymässä onko tää nyt "normaalia kulumista".Jos sitten on noin huonot ja lyhytikäiset niin vaihtaisin ainakin kauppaa ja merkkiä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minä ihmettelen myös tuota, sillä itselläni kenkien pitäisi kestää vähintään 3 VUOTTA 🙂 Suosittelen laadukkaisiin jalkineisiin panostamista!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No 40e on mun laskukaavan mukaan vielä edullinen. 🙂 Enkä kyllä kalliimpia uskaltaisi ostaa kun ei niistä laadukkaistakaan aina tiedä. Ja harmikseni en ole löytänyt tuollaisia ballerinoita jotka ois jotain laatulaatumerkkiä. 🙂 Mut pitää kysästä liikkeestä ensin että onko ihan normaalia et noin nopsaan kuluivat.

  • Marjukka

   Marjukka

   Pitää kestää kauemmin. Kun ei noilla käsittääkseni ole edes kävelty kilometritolkulla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No täytyy sitten marssia liikkeeseen ja pyytää uusia. 🙂 Ja kyllähän mä noilla oon siis kävellyt kokoajan, ettei nyt vaan sillon tällön. Ovat olleet niin kivat jalassa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On toki, mutta muuten oon kyllä käyttänyt ballerinoita. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Osta Eccot, siellä on nyt alennuksetkin ja ne on ergonomisia ja takuulla kestää. Nättejä mallejakin löytyy vaikkei nimen puolesta niin kuvittelisi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No melkein ainakin, oiskohan 2kk ja 3vko oikea tarkka aika. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tais olla 2 kk 🙂 Toukokuun lopussa kerroit löytäneesi sulle sopivat ballerinat joten ei kyllä niin pian pitäis kenkien mennä rikki 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin siis toukokuun lopussa oli postaus jossa molemmat kengät esittelin mutta mustat olin ostanut jo pari viikkoa etukäteen. Mut joo, ei niiden kyl kuulus mennä noin nopsaan rikki mut kuten jo ylempänä totesin niin menen asiaa selvittelemään. Harmillista et näin kävi kun kerrankin löysi hyvät remmiballerinat. Näitä ei nimittäin usein tuu vastaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ehdottomasti tekemään reklamaatio kengistä! Noin huonoa laatua ei voi myydä, vaikka maksaisivat euron. Pysy tiukkana! 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Gaborin NAHKAkengät on myöskin kestäviä, ja laatuunsa nähden mielestäni edullisia. Zalandolla ihan hyvä Gaborin valikoima.

   Itselläni ei ole koskaan kengät "menneet rikki", käytössä yli 10 v. vanhoja kenkiä :-o. Toisaalta olen aina ostanut suht laadukkaita kenkiä, kun mummo opetti, ettei köyhällä ole varaa halpaan :D.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heippa!
  Vie ihmeessä kengät takasin. Itse oon saanut koko hinnan takaisin yli puoli vuotta kävellyistä kengistä. Välillä oon ollut yhteydessä maahantuojaan/ valmistajaan ennen kauppaan menoa. Joskus on tarjottu suutarin palvelua kaupan laskuun, mutta jos suutari todennut kengät korjauskelvottomiksi, oon saanut rahat takaisin. Aina voi vedota siihen, että tuotteella tulee olla kohtuullinen käyttöikä. Ja oon monesti saanut asian hoidettua ilman kuittia.
  Vaikeaa tämä täydellisten kenkien metsästys!

  Kiva blogi! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, on käyty kaupassa ja sain uudet kengät tilalle. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *