teekukat1.jpeg
Blogi

Teekukat

Tilasin Mandragorasta näitä teekukkia ja olihan se pakko heti yksi kokeilla – vaikka tämä helle ei nyt innostakaan juomaan mitään kuumaa. Mutta kun utelias olin niin en antanut sen haitata.

Otin tuon Strawberry Blooming tea -maun ekana testiin ja tässä maistui kyllä tuo mansikka. Ei mitenkään voimakkaasti. Ainoa moka multa oli vaan tuo että lasimukin pitäisi olla leveämpi että kukka olisi päässyt kunnolla avautumaan. No ens kerraksi pitää hommata vähän leveämpi lasimuki. Tai oikeastaan ei lasimukia vaan kaadin. Koska tuohan pitää siivilän läpi kaataa mukiin.

Tosin vaikka nämä nyt ainakin tältä osin olivat kivoja ja erilaisia kokeiltavia, niin tulen luultavasti pysymään noissa irtoteepusseissa.

Onkos lukijat maistelleet teekukasta tehtyä teetä?

27 kommenttia

 • Anonyymi

  No on sulla erikoinen teemuki 🙂 Näyttää minusta vesilasilta ja teekukka oksettavalta. Ei mikään ihana iltapäivän teehetki joka hellii kaikkia aisteja. Tosin itse sekoilin helteessä laittamalla kahvinkeittimeen suodatinpaperin sijasta teepussin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis eihän tuo ollut se teemuki mistä join vaan se missä annoin tuon teekukan aueta kaikessa rauhassa. Eikä se oikein sopinut, tarvitsee siis mennä ostamaan lasikaadin. 🙂 Tuo lasi on itseasiassa vesilasi/olutlasi. Teekukka ei kyllä näytä tuossa kovin hienolta mutta johtuu ihan siitä että tuo lasi oli liian ahdas. Mut hyvältä se maistui eli ulkonäkö pettää. 😉

  • Anonyymi

   Miksi juuri -lasi- kaadin? Eikö tuo toimi nyt ihan tavallisessa teepannussakin…..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii, voihan se olla teepannukin – mutta pääasia on että se on läpinäkyvä. Että näkee tuon kun kukka avautuu. 🙂

 • Anonyymi

  Teekukka on parhaimmillaan, kun sen laittaa tosi leveään teekuppiin. Siinä se saa avautua kunnolla. Ei tarvitse siivilöidä pois. Kukan voi käyttää monta kertaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, näin mä aatelinkin. Eli pitää hakea se isompi kaadin tohon tarkoitukseen. 🙂

 • Anonyymi

  Varmasti hyvää! Sanotaankin, että kuuma juoma kompensoi kuumaa ilmaa.. 🙂 mikä on lempimakusi, jos mietitään kaikkia tee makuja?
  Ninnu

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No lemppari on varmaan se …. Russian Samovar vai mikä irtotee se nyt olikaan. Kultainen omena siinä kuitenkin lukee. Sitä tykkään juoda eniten. 🙂 Tosin voi tuosta vadelmateestä tulla aika hyvä kilpailija. 🙂

 • Anonyymi

  Meillä on lasinen teekannu, jossa teekukka saa avautua nätisti, ja kun nokasta kaataa teekuppeihin, ei tule mitään röhnää mukana. Tuosta yhdestä kukastahan saa monta mukillista teetä, me keitetään aina pannullinen, eli yksin harvoin juon kukkateetä vaan teepallossa irtoteetä. Hauskaa, kun nykyään voi olla tee- tai kahvihifistelijä, kokeilla kaikkia eri lajikkeita ja vaikka jauhaa itse kahvipavuista oman sekoituksen. Jos siis tuollainen kiinnostaa 🙂
  Semmoinen negatiivinen juttu tuli tosin mieleen noista teekukista, että aika paljon tulee pakkausjätettä, kun ovat kaikki yksittäispakattuja…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mistä olet tuollaisen teekannun löytänyt? Mä kun oon nähnyt vaan niitä toisenlaisia, ei siis lasisia.

  • Anonyymi

   Taisi olla ihan Sokoksesta tuo meidän, siinä on sellainen metallitukisysteemi alaosassa, ei ole siis ihan täysin läpinäkyvö, mutta kukan avautumisen näkee kyllä hyvin. 🙂

 • Anonyymi

  Tilasitko muuta kuin nuo viisi teekukkaa? Postikulut on sen verran paljon, että en viitsisi tilata. Nythän olet ensi viikolla menossa Tampreelle ja sielläkin on varmasti teekauppa tai teekauppoja…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tilannut muuta. Ai onko Tampereella oikein teekauppoja? Nyt heti osoitteet julki. 🙂

 • Anonyymi

  Eikö se ole vähän tuhlausta ostaa jokaisen kokeilun takia uusi muki tai kaadin? Kuin tavaraa ei olisi tarpeeksi. Ja aiot pitäytyä tavallisissa teessä niin miksi edes nähdä vaivaa ja tuhlata rahaa ja ostaa lisää astioita. Mielestäni kannattaisi miettiä tätä kulutushysteriaa. Ei kannata ihan kaikkea ostella, vaikka miten söpö joku kukka olisikin uiskennellessaan teemukissa. Tee on juomaa ja sitä juodaan. Ei sen tarvitse olla ihkusöpö koriste. Minusta ihmiset tilailevat ja ostelevat aivan liikaa turhuuksia sen takia, kun "se on vain nyt niin söpö", "oi kun kiva uutuus" jne. Ja roskiin menee vaan kaikki….

  • Anonyymi

   Älä nyt hyvä ihminen revi persettäsi YHDEN KANNUN ostamisesta 😀 Jos Pipsalta ei sellaista ennestään löydy, ehkä sellaiselle voi olla hankinnan jälkeen muutakin käyttöä kuin yksi teekokeilu!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei löydy ennastaan ja kyllähän sellainen ois kiva olla kun tykkään kuitenkin teetä juoda. 🙂 Ja aika monilla ahkerilla juojilla taitaa olla kunnollinen teekannu. 🙂

 • Jaana

  Kokeiltu on ja saan aina ystävänpäivänä miekkoseltani tuommosen sydämenmuotoisen. Tosiaan niitä tulee käyttää niin että tekee ihan pannullisen kun menee muuten paljon haudutettavaa hukkaan jos vain kupin pari juo. Itse olen joskus ostanut Mandragorasta kahden litran pannun ja siinä tapaan teekukkia käyttää. Se kyseinen pannu on siinäkin mielessä hyvä, että sitä voi käyttää liedellä ja pienellä lämpötilalla kun pitää, sen saa pysymään pitkään lämpimänä eikä tuota kahta litraa tarvitse juoda heti pois.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuulostaa hyvältä tuollainen pannu. Mikä se noista oli, voitko linkata?

 • Anonyymi

  Onhan sellaiselle kannalle muutakin käyttöä! Siinä voi hauduttaa ihan normaalia teetä jne.. Ja jos tykkää teetä juoda niin miksei.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niimpä ja talvisin varsinkin juon teetä aika reippaastikin. Ni ois kyl kiva jos tommosella pannulla sais sitten pidettyä pitkään lämpimänä, ettei joka kerta tartte erikseen pistää mukia mikroon.

  • Anonyymi

   Osta kunnon teekannu ja sille pannunmyssy! Säilyy kauan lämpimänä.

 • Anonyymi

  Huh, miten ihmisillä on taipumus päteä jokaisessa arjen ja elämän rasahduksessa! Ohjeita jaetaan siitä ja tuosta asiasta henkselit laulaen. Ihmisillä on omat tapansa ja tykkäämisensä. Tylsäksi menisi, jos jokainen tekisi robotin tavoin samalla tavalla kaikki asiat.
  Ihanaa lomaa Pipsa sinulle!

  – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tuntuu kyllä oudolta tämä lomalla oleilu. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joissain tapauksissa ne myös laulavat. 🙂