Kalassa1.jpeg
Blogi

Kalassa

Meillä oli aivan mahtava viikonloppu! Innostuimme ykskaks lauantaina kalastamisesta ja käytiinkin ensihätään ostamassa onkivapat. Sitten pohdittiin että minne kannattaisi suunnata kalastamaan ja päätettiin Meri-Porin suunnan olevan oikea. Hitsit miten hauskaa meillä olikaan ja ihan iltamyöhään oltiin eikä silloinkaan olisi vielä halunnut lähteä. Tuossa ylemmässä kuvassa lyhyempi onki on mun ja pidempi miehen, tosin tuo mun lyhyempi onki osottautui paremmaksi koska kevyempi. Kyllä vaan, myös sitä kalaakin tuli saatua – itse sain kaksi ahventa, lahnan ja joku silakan näköinen.   

Keittiömestari se siinä odottelee saisiko hänkin jotain. Oli kissoillekin oma kala tarjolla vaan eipä kiinnostanut – sitä vaan tökittiin ja heiteltiin mutta suuhun sitä ei laitettu. Meillä ei oo saalistusvietin omaavia kissoja – meillä on hienostokissoja. Heitä nimittäin kiinnosti ahventen perkaus ja se jos mikä olisi heille kelvannut. Naurutti kun selkänsä käänsi noille fileoiduille ahvenille niin heti oli kisut yrittämässä varastaa.

Saimme siis neljä ahventa (yksi pieni kissoille) sekä kasan lahnoja, särkiä ja yhden silakankin. Kolmesta isoimmasta ahvenesta valmistettiin pikkuherkkuateria. Merisuolaa, ruisjauhoja ja voita – Voilá! Ateria on valmis ja oli muuten hyvää! Seuraava yritys on saada monta ahventa niin saadaan tehtyä kalakeitto.

Sunnuntaina käytiin oikein kaveriporukalla kalassa mutta harmiksemme kalaa ei tullut yhtä paljon kuin edellisiltana – vain yksi ja sekin heitettiin takaisin. Onneks oli kuitenkin hieno aurinkoinen päivä ja maisemat mitä upeampia. Me varmaan hommataan kalastusluvat ja kunnon virvelit jos tää innostus vaan jatkuu niin sitten. Onko lukijoissa ketään kalastuksesta/onkimisesta innostunutta?

35 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Me käydään aina joskus onkimassa kalasoppakalat. Virveliä ei olla hankittu, kun kalastuslupa on aika kallis. Tulee kalalle paljon kilohintaa…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei mulla oikeastaan ole siihen mitään mielipidettä kun en ole isommin tutustunut kyseiseen merkkiin ja sen laukkuihin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onkiahan saa ilman lupia, tiedoksi tietämättömille. Minä kalastan, ihan vaan virvelillä, verkoilla ja katiskalla. Hiano harrastus! 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onhan se virvelillä kalastus ihan erilainen kokemus kuin mato-ongella. Kalastuslupa toki maksaa, mutta saahan sillä koko kesän kalastaa, ehtii monet saaliit saamaan. Ja kyllä hauki ym. kaupassakin maksaa hyvän hintaa.
  Pipsa, oliko silakka vai salakka?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se tietenkin erilainen kun tulee isompia kalojakin, ainakin toivottavasti. 🙂 Juu, pitää ens kesänä sit hommata pelit ja vehkeet lupineen kaikkineen. Jos into jatkuu, et kattoo nyt tää loppukesä tälleen ongen kanssa vaan. 🙂 En tiedä kumpi oli, vaikka on mulla kuvakin siitä. Enemmän se mun mielestä näyttää silakalta mut en voi olla satasen varma.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No miten sen nyt ottaa, mut eihän me heti olla kalastuslupia hommaamassa. Johan mie tekstiinkin kirjoitin että nyt katsotaan onko innostus hetkellinen vaiko pysyvä – jos pysyvä niin ens kesäksi sitten luvat kuntoon. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Meidän pikkuperheessä minä olen se kalastaja, jolla on oma virveli ja välineet. Mieheni pitää kalastamisesta kyllä ja välillä heittelee virveliä, mutta minä harrastan sitä suuremmissa määrin. Hauskaa hommaa ja se on aina mukavaa jos odotus palkitaan ! Lähdemme nyt lomalla Lappiin ja ajattelimme siellä kalastaa sillä mahdollisuuksia on paljon. Uteliaimmille tiedoksi, että luvat on kunnossa!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Lapissa ainakin puroalueilla kannattaa ennemmin käyttää perhoa kuin virveliä, on meinaan niin matalat jorpakot että jää uistimet pohjaan. Toki jos tietää paremmat virvelikalastukseen sopivat paikat niin sitten no proplem:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kerrohan sinäkin isoin saamasi kala, siis mikä kala ja paljonko painoi. 🙂 Lapissa taitaa vissiin olla hyvät kalavedet – mitä muistelisin ainakin jossain ohjelmassa kuulleeni. Vai kuulinko väärin?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse tykkään iltasella onkia ahvenia veneestä. Niin, kävitte varmaan ostamassa onkivavat…

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi teitä kommentoijia, kun heti riehaannutte. Onkimiseen ei vieläkän tarvita kalastuslupaa. Mä en ainakaan näe Pipsalla virveliä tuossa kuvassa, tiedä sitten teistä narisijoista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Noo, eihän tuossa nyt kukaan vielä ihan riehaantunut. 🙂 Mut tosiaan, kuvassa on kaks onkivapaa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  ^ Eikös Pipsa itsekin maininnut, että luvat hankitaan? Ei tässä mitään riehaantumista nyt ole.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Laitan tän nyt tähän mutta rakastan positiivistä asennettasi ja huomaan selvästi että olet laihtunut esim. Jaloista. Pidä lippu korkeella Pipsa! Ilkeät anot painukoon muualle:)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *