juhannus1.jpeg
Blogi

Juhannuksen jälkeinen maanantai

Voi että miten mä en meinannut tänään päästä aamulla sängystä ylös, siks onkin hyvä että meillä on Siiri. Se nimittäin ajaa mut sängystä pois jos en itse ymmärrä tehdä pikaista poistumista. Olen ilmeisesti kolmen aikoihin viime yönä nukahtanut koska seuraava muistikuva on kello seitsemältä kun Siiri tökkii pääsyä omalle paikalleen päiväunia ottamaan eli siihen minun esilämmittämään kohtaan sängyssä.

Sitten mun työpäivää, ja päivää muutenkin, piristi tieto että ihana iso Louis Vuitton olkalaukkuni on lähtenyt tulemaan tännepäin. Nyt sitten jännityksellä odottelen sen saapumista. Tänään sain myös sähköpostitse tiedustelemaani asiaan Louis Vuittonin liikkeestä varmistuksen, että haluamaani lompakkoa on saatavilla mutta pitäisi kuulemma lähempänä reissua soittaa liikkeeseen ja pistää se sitten varaukseen. Olen siis suunnittelemassa uutta Helsingin reissua. Tuon jälkeen mulla onkin sitten kaikki sellaiset laukut mitä ajattelinkin hommata.

Katsoin viime viikon aikana kaks netflix-sarjaa läpi – Sense8 ja OITNB. Tuli tehtyä sitä mitä olen monta kuukautta varonut eli valvonut. Tuli sitten katsottua nuo sarjat läpi ja olivat kyllä todella hyvät. Varsinkin tuo Sense8 – tuo kertoo kahdeksasta toisilleen tuntemattomista henkilöstä jotka yhtäkkiä kytkeytyvät toisiinsa psyykkeen ja tuntemuksien kautta. Kannattaa katsoa youtubesta sarjan traileri.

Juhannuskin sitten tuli ja meni. Meidän juhannus meni ihan tuossa omassa pihassa kun alettiin touhuamaan uuden työprojektin parissa ja se onkin nyt todella hyvällä mallilla. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Pikkuhiljaa tuo piha muokkaantuu meidän näköiseksi.

Aattoiltana päätettiin sitten ykskaks lähteä vähän ajelemaan ja käytiin siinä samalla yhden kaveripariskunnan luona jossa sitten vierähtikin pitempi tovi. Kokkokin tuli nähtyä. Tuli napsittua paljon maisemakuvia ja leikittyä lekankin kanssa. En sillä siis oikeasti tehnyt mitään muuta kuin pelleilin hetken aikaa koska olihan se hauska lisä tähän asutyyliini, mutta saatiin paljon hauskoja kuvia joista loput jaan varmaankin facebookissa ja instagramissa. Hauskaa oli!

Juhannuspäivän iltana kaverit päätti sitten tulla meille ja saatiin ajatus että lähdetään käymään Reposaaressa ja Mäntyluodon Kallossa. Muuten ihanaa mutta Reposaaressa sitten satoikin sen verran ettei mistään ulkona samoilusta tullut mitään, mutta onneksi Kallossa pystyi nopeasti käymään ulkona napsimassa parit kuvat.  Mites teidän juhannus meni?

Muistatte
varmaankin kun kerroin tuossa muutama viikko sitten ystäväni Hennan
ehdottaneen että voisin tulla sinne pajalle katsomaan heidän
työskentelyä ja sitten myöhemmin samana päivänä pääsisin tekemään ihan
itse itselleni sormuksen, niin nyt me ollaan lyöty päivä lukkoon ja se
on tuolla elokuun lopulla. En millään meinaisi malttaa odottaa sinne
saakka. Sain myös viime tiistaina tutkilla Hennan ja Marin työskentelyä
tunnin verran – on se vaan mielenkiintoista seurattavaakin ja vaatii
kyllä niin kädentaitoja. Mä olisin varmasti kiillottanut sormeni rikki
jos mut oltaisi päästetty sen koneen ääreen, auts.

Sitten
sain ihanan pyynnön kun minua pyydettiin bloggaajaksi PrimaCatille,
jossa kertoilen kissakolmikkoni arjesta. Aloitan siellä loppukesästä.
Jeij! Tässä saan nyt alkaa miettimään ja työstämään blogipostausta.

Lopuksi haluan kertoa siitä, että kävin Ringaa
morjestamassa ja me siinä tapaamisen aikana lyötiin viisaat päämme
yhteen ja keksittiin loistava idea. Nimittäin sellainen että kun teitä
jonkin verran tuntuu kiinnostavan tämä elämäntaparemonttini ja Ringan
mukanaolo tässä, sekä kysytte paljon kaikenlaista sellaista, mihin en
välttämättä itse osaa kunnolla vastata, niin pääsette kysymään Ringalta
kysymyksiä ja hän vastailee niihin 1,5h ajan. Ilmoitan teille
tuosta ajankohdasta sitten lähempänä.

56 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ota tuohon kantaa, koska en tiedä asiasta enempää. Onhan tietenkin aito nahkalaukku käsityöläiseltäkin luksusta, en mä ole toista väittänyt. Voisin jopa ostaa, mutta en tiedä kuka Porissa tuollaisia tekisi. Olisikin hauskaa saada suunnitella oma nahkalaukku. 🙂

  • Anonyymi

   joka tapauksessa eettisempää ostaa muutama vaikkapa luxuslaukku entä kymmeniä halpislaukkuja. Kuten suurin osa suomalaisista tuntuu tekevän. Ostaako ano itse muutaman laadukkaan laukun vai useita huonoja?

  • Anonyymi

   Asia on kaksipiippuinen: ostovoimasta koko ajan jankutetaan ja toisaalta pitäisi toimia kestävän kehityksen mukaan.
   Nahkainen olkalaukkuni on 20 vuotta vanha. Paranee vain kun ajan patina näkyy. Suutarilla olen pari kertaa käyttänyt. Market-laukkuja en osta, en pidä keinonahasta. Kauppakassina on kori, jotta muovipusseja ei tarvitse ostaa. Aasian maat kun vaurastuvat, niin LV on heille symboli vaurastumisesta, tuskin enää Euroopassa.

  • Anonyymi

   Ano 0.31. Minkälainen on mielestäsi huono laukku? Minulla ei ole yhtään luksuslaukkua, vain edullisia tavallisia laukkuja tarkalleenottaen kolme kappaletta, eikä nekään suurin osa edes nahkaa. Silti yhtään laukkua ei elämäni aikana ole mennyt rikki, eikä tarvinnut nakata huonokuntoisuuden tai toimimattomuuden takia menemään. Mikä minun tavassani on epäeettistä? Ja koko elämäni aikana en ole varmaankaan ostanut kymmentä laukkua ja ikää kuitenkin on yli viisikymmentä.

  • Anonyymi

   Yllä oleva ano, järkevästi tunnut toimivan, et tuhlaile. Toisaalta keinoaineitten valmistuksessa tarvitaan mm. öljyä, mutta kyllä muuntokuituisten kankaittenkin valmistuksessa tarvitaan paljon kemikaaleja, ompelimoissa voi olla lapsityövoima jne. Lampaitakin voidaan kohdella ainakin Australiassa huonosti käyttämällä mulesing – leikkausta. Mutta aina kun voi, kannattaa pyrkiä valitsemaan eettisesti ja kestävä kehitys mielessä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Itse pidän huonona laukkuna sellaista joka kestää 6kk käytössäni. Ihan arkikäytössä mutta ei jokapäiväisessä ja silti menee 6kk kuluttua sen näköiseksi ettei sillä kehtaa enää mennä. Tekonahka alkaa hilseilemään niin pahasti. Siksi halusin nyt kokeilla miten näiden laadukkaampien kanssa käy – kaikki laukut on arkikäyttöön, on nahkaa ja canvasta. Canvas siksi koska se kestää sadetta toisin kuin nahka.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nuo kuvat on kaverilla otettu, pihahommissa oli ihan "työvaatteet". 🙂

 • Anonyymi

  Blogisi kuvauksessa ilmoitat inhoavasi nälänhätää ja sotaa. Harjoitatko hyväntekeväisyttä ja jos kyllä niin minkälaisiin kohteisiin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, näin on. Harjoitan ja olen niistä sanonut täällä blogissa aikaisemminkin, mutta siis punaisen armeijan keräykset, afrikka, nepali ja kodittomat eläimet ovat olleet nyt lahjoituksieni kohteina. Myös Animaliaan olen lahjoittanut.

  • Anonyymi

   Punainen armeija ;D Tarkoitit ehkä Punaista ristiä <3! Hassu olet 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, siis punaista ristiä tarkoitin mutta olen myös pelastusarmeijan joulukeräykseen osallistunut. Mut ekaa tässä tosiaan tarkoitin. 🙂

  • Anonyymi

   No hyvä, ettei sentään Puna-armeijalle =) Voitko kertoa, paljonko lahjoitat hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi kuukaudessa?

  • Anonyymi

   Punainen armeija oli saksalainen terroristijärjestö :-). Nyt kun selitit, että mielessäsi yhdistyi Punainen risti ja Pelastusarmeja niin hassu ajatuskuviosi on ihan looginen :-). Mut silti oot kyllä hassu ja hyvä niin <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Valitan, en kerro lahjoittamiani summia.

 • Anonyymi

  Eikö sinun pitänyt pitää lompakko kiinni pitkänkin aikaa, mutta kuitenkin uusi LV-laukku on tulossa ja lompakonkin ajattelit ostaa? 😮

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Piti, mutta kuten jo aikaisemminkin sanoin, niin mieli muuttuikin. 🙂

 • Anonyymi

  en ymmärrä ihmisiä,jotka hehkuttavat materiaa–sellaisista ihmisistä saa helposti aika pintapuolisen ja ylpeän kuvan (olen vasta alkanut seuraamaan tätä blogiasi). Mun motto on,et kel onni on se onnen kätkeköön.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Minun mielestäni tuo motto vois olla, että se kenel onni on niin siitä kailottakoon. Ne joita toisen onni harmittaa, niin no, ei voi mitään. 🙂

  • Anonyymi

   Parempi olisi Kel onni on, se onnen jakakoon. Aika itsekkäältä kuulostaisi tuo "ai et oo onnellinen? No ei voi mitään!", kun on ihmisiä kenellä syystä jos toisesta puuttuu onnea elämästä ihan itsestä riippumattomista syistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tuo sinun ehdottamasi kuulostaa paremmalta. 🙂

 • Lumina Scargall

  Monet bloggaajat ja vloggaajat tuhlaavat jatkuvasti! Pipsan ostokset eivät ole lähelläkään. Ja saahan työssäkäyvä ihminen ostaa mitä lystää omilla rahoillaan hyvänen aika. (Ja muutkin tietty..)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on. Jokaisen omat rahat joten saa tehdä mitä haluaa, vaikka tuhlailisikin jatkuvasti. 🙂

  • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

   Nimenomaan. Jokainen saa avian hyvällä omatunnolla käyttää ylimääräiset rahansa miten tykkää 🙂 terveiset jenkeistä, täällä on muuten aivan huiput plusvalikoimat ja mahtava palvelu. Ihan meinasin hullaantua eilen, kun kävin shoppailemassa forever 21:ssä ja Lane Bryantissa. Lane Bryantilla tuntui olevan erittäin laaduikkaita ja muodikkaita plussavaatteita, tosin hintataso oli sama kuin zizzillä suomessa. Foreverillä oli edullista, mutta laatua HM.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oijoi vai Jenkeissä olet, onnekas! Esitteletko shoppailusi blogissasi kun kotiudut?

  • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

   Hmmm pitää harkita. Ei ole ollut tapana esitellä vaatepuolta blogissa niinkään. Itelle löytyi paitoja ja housuja ja alusvaatteita. Toki ostin myös kummipojille vaatteita ja leluja, miehelle vaatteita ja äidillekin tuliaisia aika roimasti 🙂 Kotiuduin tänään ja nyt meinasin vähän lomailla (olin siis työkeikalla).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No laita vaikka mulle sähköpostiin? Kerrotko reissustasi blogissa?

  • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

   Tulihan sinne tehtyä postaus taannoin 🙂

 • Anonyymi

  P.s.

  Oletko muuten seurannut Uinon blogia? Sieltä saa upeita vihjeitä/inspistä pukeutumiseen ja tyylikkääseen asusteiden käyttöön.

  Uino on toki nuorempi, mutta vinkit sopivat kaiken ikäisille!

  Etenkin laukut ovat upeita!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Uinon blogi on seurantalistallani. Hänellä on kyllä hyvä tyyli.

 • Anonyymi

  Tuli mieleen, että nyt kun kasvatat omaa hiusten väriä niin voisit saada upeat hiukset, jos laittaisit hiusten pidennykset (luonnollisesti) omaa väriäsi.

  Isot komeat hiukset hieman pullukallekin naiselle sopivat upeasti ja korostavat päätä, joka ei enää näin näytä silloin niin pienelle suhteessa vartaloon.

  Sopisi sinulle hyvin ja voisit käyttää klipsipidennyksiä aina kun haluat itsellesi näyttävyyttä. Nykyinen tukkasi (päätä myöten) tekee jotenkin vaatimattoman ja huolittelemattoman vaikutelman.

  Konstit on olemassa, joten miksemme käyttäisi niitä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ehdotuksesta, mutta pidennyksiä en laitata. 🙂

 • Anonyymi

  Mun mielestä onneansa saa hehkuttaa, ja esim. rakastuneista ihmisistä hehku paistaa jo kilometrien päähän 🙂

  Materialla hehkuttamista en ymmärrä. En ole kenellekään kateellinen, mutta tavaroilla rehvastelu on sivistymätöntä ja vulgääriä.

  • Anonyymi

   Onko automaattisesti kyse rehvastelusta, jos esittelee jonkin hankkimansa kalliin tuotteen?? Itse näen rehvastelun ehkä hieman erilaisena ja se leimaa ihmistä kokonaisuudessaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No rehvastelu nyt on turhaa mutta missäs kohtaa minä rehvastellut olisin? Olen vain esittänyt että tällaiset mulla nyt on. Ja kuinka ihania ne on. Tai sitten meillä vaan on eri käsitys rehvastelusta.

 • Anonyymi

  Jos elämässä on kaikki hienosti, huomaa sen kyllä hehkuttamattakin ja ilman rehvastelua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kertoisitko mikä tuossa esittelyssä oli rehvastelua?

 • Anonyymi

  Mä en ymmärrä miten sä niitä laukkuja käytät jos ne kerran menee päivittäisessä käytössä parissa kuukaudessa niin huonoiksi. Itellä ei tekonahkalaukut oo menny vuodessakaan huonoksi…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siis se yksi meni 6kk hilseileväksi, muuten on kestäneet sen vuoden verran. En tiedä mitä oon tehnyt väärin, koska en pitele mitään laukkujani väkivalloin. Kaikki ovat aina olleet nätisti henkarissakin kun en ole niitä käyttänyt. Voihan se olla että oli joku maanantaikappalekin, mene ja tiedä.

 • Suffeli

  Eihän täällä mitään materiaa hehkutella ollenkaan, kyllä ne on muut blogit joissa materia on pääosassa. Saa sitä ostaa ja esitellä ostoksiaan ilman että se on negatiivinen asia. Vuitton ja leka samassa kuvassa on ihan yliveto! Ei taida samantyyppistä aitoa asukuvaa löytyä monesta blogista;)

  • Anonyymi

   Vaikka ei tämäkään taida olla "aito asukuva", eiköhän tuo tilanne ole lavastettu, eikä Pipsa oikeasti tuolla lekalla mitään tee.

  • Anonyymi

   Eihän tässä kukaan kuvan "aitoudesta" ole mitään puhunutkaan vaan hauskasta yhtälöstä 😀

   Ja tuosta hyväntekeväisyydestä… sillä on turha moralisoida ja syyllistää yksittäistä ihmistä tässä maailmassa, jossa rikkaat rikastuu. Yleisesti voi toki tärkeää aihetta nostaa esille.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyseinen asukuva oli kyllä lavastettu mutta asukuva se kuitenkin oli. Leka oli siinä se lavastus. 🙂 Ja mitä tulee Susannan kommenttiin, niin olihan se pilke silmäkulmassa kirjoitettu vai eikö kukaan muu huomannut tuota iskuhymiötä lopussa?

   Kuvan tarkoitus oli olla hauska mutta ilmeisesti se sitten ymmärrettiin jälleen kerran väärin. 🙁 Ja lukeehan blogitekstissäkin että kyse oli pelleilystä eikä mistään pihaprojektin touhuamisesta. 🙂

  • Suffeli

   No juu, en kuvitellut Pipsan vetävän pitkiä pihoja leka heiluen ja Vuitton olalla keikkuen Ihan OIKEASTI:D Rauhaa ja rakkautta tähän hommaan nyt vähän, ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti!

 • Anonyymi

  Olen joskus ajatellut, että mitäköhän ne hikipajojen lapset sitten laitettaisiin tekemään jos me hirveät kuluttajat emme niitä tuotteita ostaisi. Noissa maissa ei ole sosiaaliturvaa ja koulutusmahdollisuuksia kuten meillä Suomen pullahiirillä. On helppo moralisoida täältä käsin.
  En ole perehtynyt hyvin maailmantalouden mekanismeihin joten voisko joku avata tätä.
  Monet tuntemani ekomoralistit eivät itse luovu juuri mistään. Esim ulkomaille kaukomaihin suhautellaan lentokoneilla, syödään tuhansien kilometrien päästä tuotua ruokaa jne.
  Miks te ahdistatte Pipsaa hyväntekeväisyydestä? Fiksu ihminen on kun yrittää saada keskustelun siitä loppumaan, ja vielä ystävällisesti.

  • Anonyymi

   Hikipajojen lapsille, tai oikeastaan ehkä samassa hikipajassa työskenteleville vanhemmille, pitäisi taata kunnolliset ja turvalliset työolosuhteet, inhimilliset olosuhteet ja työajat, lisäksi parempi korvaus tekemästään työstä. Näin ollen olisi aikaa ja varaa kouluttaa lapsia. Nythän ongelma on se, että voitot menevät näiden ylikansallisten yhtiöiden laariin, ja työn tekijöille annetaan mahdollisimman vähän.

  • Anonyymi

   Jouko Karvinen arvioi Talouselämälehdessä 24/2015, että jätämme seuraavalle sukupolvelle huonomman maailman kuin itse elämme, puuhui menetetystä sukupolvesta.
   Siksi suosittelen lukemaan Maailman tila 2014: Muutos lähtee ruohonjuuritasolta –raportin. Kun ensimmäisen kerran luin teoksen (uusi raportti ilmestyy parin vuoden välein) n. 10 vuotta sitten, pisti kyllä monia asioita miettimään.
   Netistä löytyy tietoa mm. Kepan (www.kepa.fi) sivuilta ja maailma.net , joka on johtava suomalainen ihmisoikeuksiin ja kestävään kehitykseen keskittynyt verkkojulkaisu.

  • Anonyymi

   Okei saatan käydä lukasemassa noita, josko sitten aukeis.
   Pipsa toi mekko ja kuva on ihana, ihan unohtui itse bloggari tässä keskustelun tuoksinassa.
   Mä tykkään lukea Pipsa blogia koska jaksat iloita arjen pienistä jutuista, nyt olet vähän osteskellut ja niistä kirjoitellut ja se on todellakin ok.

 • Anonyymi

  Kysyinkin jo aiemmin onko miehesi koulutukseltaan DI? Mutta en ole vielä saanut sinulta vastausta tai onkohan se mennyt minulta ohi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vastasin tähän kysymykseesi edellisessä postauksessa. Eli mihinkään ei ole jätetty vastaamatta, en vain ehtinyt vastaamaan siihen aiemmin.