Ruskanaikaa1.jpeg
Blogi

JOULUKALENTERI TULEE – OLETKO VALMIS?

Ulkona sataa ja on harmaata, pimeää. Kissat ovat käpertyneet omiin unipaikkoihinsa nukkumaan. Itsekin olen väsähtänyt ja pohdin pitäisikö aloittaa vitamiinikuuri, deetä nyt ainakin. On muuten kamalaa kun aurinkoa ei ole hetkeen näyttänyt, sillä se selkeästi vaikuttaa omaan jaksamiseen. Miksei voisi olla yhtä valosaa ja värikästä kuin kuvien ottohetkelläkin oli? Jos voisin, niin muuttaisin talveksi pimeyttä karkuun jonnekin missä olisi edes hitusen valosampaa. Jotenkin musta tuntuu ettei mua ole tarkoitettu talveksi tänne. Sitten herääkin kysymys, että kun suomalaiset on olleet täällä, niin miksei me olla totuttu tähän pimeään aikaan, miksi se väsyttää meitä? Miten te ootte tapelleet tätä harmautta vastaan? 

Palataanpas hetkeksi viikonloppuun sillä näimme pitkästä aikaa Siljaa perheensä kanssa ja kävimme porukalla The Merry Monkissa syömässä ennenkuin lopettavat toimintansa tuolla Reposaaressa. Viimeisen kerran tuli maistettua suussasulava Classic Burger ja nautittua seurasta. Tuolla oli vain kova vilske viikonloppuna ja lähestulkoon kaikki pöydät oli varattuja. Itse käytin tilaisuutta hyväksi ja nappasin samalla lainalinssin kanssa muutamia testikuvia. Kun kaikki olivat lopulta syöneet, niin läksimme meille jälkiruuan pariin. Olin leiponut eräänlaisen kakun ensimmäistä kertaa ikinä ja sitä sitten koemaistettiin sekä maukkaaksi todettiin. Kissat kovin ihmettelivät Siljan tytärtä ja Sulo olikin kaikkeista rohkein kun uskalsi ihan haistelemaan, mut selvästi varovaisena sen teki. Ymmärsi varmaan että tämä on nyt pieni ihminen ja pitää olla tosi kiltisti pikkuihmisen seurassa. Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa ja nähdä miten Seelia oli näin muutaman kuukaudessa kasvanut. Hänestä on tullut jutusteleva ja nauraa hymyilee kaikelle. Pikkuvauvan hymy on muuten aivan ihana. ♡ ♡

Sunnuntaina starttaa joulukalenteri! Mulla on ollut hauskaa sen teon kanssa – yhden luukun kuvauksissakin varpaani melkeen räjähti irti!! Hahha, ei nyt sentään, kunhan vitsailen. Iskin sen kyllä makeasti kamerajalustaan ja muutaman päivän sain varvasta varoa. En olisi kyllä ikinä kuvitellut että moinen voisi tapahtua jalustan kanssa. Ovenpieliin mä yleensä varpaani oon telonut. Monesti! Kolhuista huolimatta on ollut kiva tehdä luukkuja ja päästä siihen joulutunnelmaan jo ennen joulukuuta. Mulla on joulukalenteritkin jo valmiina, enkä oo teekalenteriakaan startannut yhtään aiemmin vaikka hieman sitä pohdiskelinkin että pystynkö odottamaan ekaan päivään. Löytyykö seuraajista yhtä tapaturma-altista? Entä löytyykö kalenterin odottelijoita? Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy?

Juttelinkin tästä jo eilisellä videolla mutta kun kaikki te ette taida videoita katsoa, niin kerronpa tässäkin. Eli kuten kaikki varmasti jo tietää, niin mulla on alaraajoissa lymfedeema ja se on pahempana vasemmassa nilkassa. Nyt kun mulla on ollut kaikenlaisia hommia, niin on välillä pitänyt valvoa ja se taas aiheutti vasempaan nilkkalymfaan lisäturvotusta, jonka takia menin lääkäriin ja hän määräsi mut käyttämään tukisukkaa kokoajan paitsi nukkuessa. Myös valvomista tulisi välttää, koska se on nyt selvästi tämänhetkisen lisäturvotuksen aiheuttaja. Laihtuminen tietenkin auttaisi tuohon lymfedeemaan ja vaikka tiedostankin tuon, niin se ei ole niin yksinkertaista. Mä en vaan saa otetta tuohon laihduttamiseen, vaikka tiedän kyllä mitä pitäisi tehdä ja millä saisi tuloksia. Kaikki voi mennä hienosti jonkin aikaa, saa tuloksia mutta sitten se ote kuitenkin lipeää. Kuuluu vain märkä SPLÄTS kun osun takaisin maanpinnalle! En usko että mistään ulkopuolisestakaan olisi tällä hetkellä apua, koska kun ei ole motivaatiota, niin ei sitä kukaan muukaan voi antaa. Onneksi tässä välissä voi silti elää ja nauttia. Ehkä just huominen on se päivä kun motivaatio palaa ja kaikki alkaa toimimaan.  

11 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Voi että, kurja juttu tuo nilkka! Ihan tyhmänä kysyn, en ole videoitakaan katsonut jos olet aihetta niissä sivunnut, että voisiko lymfaterapiasta olla apua?

  Tosi nättejä syyskyvia :).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, on se vähän harmi mut itteppähän mä oon sen lisäturvotuksen valvomisellani aiheuttanu. Oon käynyt lymfaterapiassa mut siitä ei oo ollu toivotunlaista apua.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kivat kuvat!

  Kurjaa toi sun lymfa-juttu, mullakin toinen jalka turpoaa joskus jos esim. istun liian kauan. Yleensä mulle auttaa liikunta, mutta ei aina.

  Yritän juuri parasta aikaa pudottaa painoa, nyt on pikkasen motivaatiota, mutta odotin sitä monta vuotta! En vaan jaksanut innostua, vaikka koko ajan tiesin, että syytä olisi kunnostautua! Siinä on ihan turhaa toisten puhua järkeä tai yrittää innostaa, se ei vaan toimi, koska itse se remontti on jokatapauksessa tehtävä. Nyt on mukavaa kun muut tsemppaa!

  Innoissani odotan joulukalenteria!

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäät kuvista. 🙂

   Kyllähän jalat saattaa normaalistikin turpoilla, vissiinkin, mut niihin sit auttaakin ihan normimenettelyt eli liikunta, nostaa jalat ylös yms.

   Mä oon ite huomannu et jos ei oo minkäänlaista motivaatiota, ni ei se tuu silleen onnistuu. Ainakaan itselläni. Ja joo, ei siihen auta toistan tsempit että kyllä se siitä tai kyllä sä pystyt. Ei pysty jos ei oo mieli täysillä mukana. Kumpa se taas jossain kohtaa natsaisi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Se tukisukka varmasti auttaa ja niitähän saa myös mustana ja tietääkseni muissakin väreissä voi tilata. Sepä se on kun laihdutukseen tarvitsee motivaation ja varsinkin näin pimeällä aikaa sen motivaation hankkiminen on ehkä hiukka haasteellista. Oikein ajattelet että se kyllä tulee ja parempi olla ottamatta kovia paineita siitä. Tiedostaminen on jo hyvä alku. Tsemppiä sulle sen motivaation löytymiseen. Kauniita kuvia olet ottanut, vallan upeita värejä! Mukavaa joulunodotusta sinulle, miehellesi ja kissuleille myös.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä tukisukasta on ollut apua, mut aika nopsaan se turvotus tulee kun sukat ottaa pois. Mulle on riittänyt tuo ihonvärinen sukka oikein hyvin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Motivaatio on aika kimurantti juttu.. Olen pohtinut sitä tänä vuonna monesti, kun motivaatio tai sen puute on nykyään selitys niin moneen asiaan 🤔

  Teini-ikäiset lapseni ilmoittavat aina välillä että moti on hukassa: ei jaksaisi käydä koulua, tehdä kotitöitä tai taas yksi kaveri lopetti harrastuksen, koska ”ei oo motia”.
  Työpaikallakin motivaatio on innovatiivisuuden ohella SE juttu.

  Mikäs meitä ihmisiä sitten motivoi ja mistä sitä motivaatiota saa? Tuleeko se, jos tarpeeksi odottaa? Johtuuko se mielialasta taikka säästä? Löytyykö se, jos etsii? Onko oikein edes etsiä? Saako pakottaa itsensä tekemään jotain, jos sillä pääsisi alkuun ja motivaatio löytyisikö onnistumisesta..? Monimutkaista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *