Aamumaisema.jpeg
Blogi

Jarrupalasukat – Kylmää kyytiä – Kissoja

Kävin tiistaina äitini luona ja tällä kertaa meillä oli oikein mukavaa kun siinä oli kaikenlaista tekemistä, vaikkei suinkaan kaikkia ehditty tekemään kun iski niin paha väsynyt olo että oli pakko pistää maaten. Äiti kovin pahoitteli kunnei ehditty tekemään niitä mun mekkoja mutta mie vaan totesin että hei, nyt on talvi ja kovat pakkaset. Siellä ne kaapissa ois vaan joten ei siis kiirettä.

Oon huomannut että mulla on joku ihmeen kirjoitustöks. En saa kirjeitä aikaiseksi enkä oikein blogitekstiäkään. Tiedän, tiedän ettei mun tarvitsisi stressailla asiasta enkä mä stressaakaan vaan mua ärsyttää. Ärsyttää koska olisi kaikenlaista kerrottavaa mutta kun ei vaan sormet vilisi näppäimistön päällä. Olen tälläki viikolla vaan möllöttänyt tyhmän näköisenä tietokoneen ruutua ja miettinyt miksen mä kirjota. Ehkä se on tämä kylmyys joka on kangistanut sormeni niin etteivät viuhdo samaan tahtiin kun ennen.

Olen kuulemma varas. Ei sitä kyllä ihan joka päivä tuollaisia väitteitä kuule. Jonkun mielestä olen varastanut tämän instagram-kuvan ja vaikka kuinka koetin tälle tyypille sanoa, että ihan itse olen kuvan ottanut niin ei. Mä en ole varas! Mut on opetettu olemaan rehti ja  ettei toisen omaan kosketa. Ilman lupaa ainakaan. Ihan itse olen tuon Instagramissa olevan kuvan ottanut ja tuossa ylempänä on samalta kuvaushetkeltä otettu toinen kuva. Näyttävät identtisiltä mutta eivät ole. Hivenen eri kuvakulmista otettu. Nuo auringonnousut vaan on jotan parasta.

Loukkasin itseni maanantaina kun kohelsin kissojen kanssa. Sen siitä saa kun koheltaa. Nyt on ollut vasen jalka ja käsivarsi aika kipeet. Jalka viel enemmän. Särkee niin vietävästi mutta lääkärillehän en millään tahtoisi mennä. Pelkään sairaslomaa. Tiedän tiedän, tyhmää olla näin ja kyllähän se kamelin selkä vielä jossain vaiheessa katkeaa. Mies kun kävi kaupassa niin oli sieltä bongannut tuollaiset ”jarrusukat” Mikä sattuma että just kun mä oon lennelly ni kaupasta löytyy sellaiset mitä kaipailinkin! Jospa nää jarrupalat auttas välttämään noita ilmalentoja. 

Vaikka kissat on niin ihania niin mä kaipaan mun pöytääni takaisin! Nyt kun Zillakin on aloittanut työpöytäni valloituksen niin alkaa ihan totta tosiaan tila käymään vähiin. Tossa on mulle just ja just pikkuriikkinen tila kirjoittelulle. Okei okei, eihän nyt kukaan voi olla pahalla tuulella kun kissat änkee kans kirjottamaan. Siiri tosin on sellainen että missä paperi, siinä hänkin. Toinen ahdas paikka on sänky, nyt viileinä aikoinan Siiri kun on ängennyt meidän väliin. Koska lämmintä.  Zillakin toki olisi halunnut mutta Siiripä ei päästä.

Herkuteltiin yhtenä iltana Pirkan kiviuunipizzalla. Omani tietenkin tonnikalasta. Ei vaan jaksettu siinä alkaa väsäämään mitään kunnon ruokia. Pitsat vaan pusseistansa pois ja uuniin ja sitten ääntä kohden! Siitä onkin aikaa kun ollaan syöty noita kiviuunipizzoja. Yhteen vaiheeseen syötiin aina herkkupäivänä. Sitten tultiin järkiimme ja alettiin tekemään itse sitä pizzaa jos mieli teki. Toki nyt näitä spesiaalitapauksia on kerran vuodessa.

Meillä oli aika kylmät oltavat tuossa yhtenä päivänä kun pakkaset paukkui -22 asteessa eikä sisälläkään kovin lämmintä ollut. Noista kuvassa näkyvistä asteista painuttiin vielä alemmas. Kaiken kaikkiaan meillä oli sisällä lämmintä 16,2 astetta kun ulkona oli n. 21 astetta. Eikä täällä tälläkään hetkellä ole kuin n. 19,7 astetta. No onneks on Onesie. Ei oo kylmä, ei oo! Siihen kyytipojaks kuumaa ihanaa teetä.

Onneks on oma sauna, niin sinne voi joskus kömpiä lämmittelemään ja mikäs sen ihnanampaa ku heittää löylyä ja nostaa kädet ylös sekä tuntea kun lämpö menee pitkin luita ja ytimiä. Se ON ihanaa!

Onesie on ollut kyllä paras ostos hetkeen aikaan. Mulle tulee usein sähköpostia jossa kysytään että mistä olen tämän potkupukuni ostanut, niin Yoursiltahan tämä on ostettu. Tässä linkki kaupan valikoimaan. Oma pukuni on kokoa 26-28 ja on just eikä melkeen sopiva tällaiselle pallonmuotoiselle 160 senttiselle hobitille.

27 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miten teillä noin kylmä on sisällä? Itse tykkäisin että sisällä on 22-23 astetta. Alan heti valittaa jos lämpötila laskee alle21.5 asteen. Omakotitalossa asutaan ja jossain vaiheessa mittari näytti 19.5 astetta. Silloin oli mielestäni tosi kylmä! Olen kyllä tottunut olemaan kotona kevyesti puettuna. Ahdistaa jos joudun laittamaan villatakkia tms. mutta villasukat on aina jalassa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se laski yön ja päivän aikana, kun oli nuo -22 asteen pakkaset. Nyt täällä on n. 20.3 astetta. Ei oikein lämpeemmäksi nouse yhdellä takkakerralla. Mä oon kans tottunu, tai siis totuin vanhassa paikassa olemaan tosi kevyesti kun siel oli tosi lämmin ilma. Varmaa talvellakin jotain 27 astetta. Mut nyt on tottunu tähän ja sit toi punainen Onesie helpottaa oloa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Niin, takkakerralla… Kyllähän sillä lattialämmityksellä saa asunnon vaikka 30-asteiseksi jos uskaltaa ja raaskii lämmittää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä me lämmitetään. Ei vaan nouse 20 astetta korkeammalle. Mut tuo kylmyys siis johtui noista -22 asteen pakkasista eikä täällä vielä silloin oltu nostettu noita termostaattien lämmitystä korkeammalle.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Meillä ollaan yritetty laskea lämpöä, kun olisi ekologisempaa pitää vähän pienempää lämpöä, ja kai se on muutenkin terveellisempää, sisäilma ei ole ihan niin kuivaa ja nukkuu paremmin. Meillä siis säädetty niin, että aiemman noin 22 asteen sijaan on 20 astetta. Mutta en vaan meinaa millään tottua siihen, tuntuu kauhean vilpoisalta, mikä on ihan hassua, kun kesällä tuollaisessa 20 asteen lämmössä tarkenee hyvin. Olen vielä sellainen, etten yhtään tykkää toppautua vaatteilla…

  Noi sun kuvat on kyllä hienoja! Ihmettelen vaan, että miksi joku alkaisi väittämään kuvaa varastetuksi, kun sä nyt oot ottanut enemmänkin tuon tyyppisiä kuvia, ei siis edes mitenkään erotu joukosta tuo (hieno) kuva. Missä tää varkaussyytös tapahtui?

  Kissat on kyllä sellasia viereen ja päälle tunkijoita, yhtään yötä en oo saanut yksin nukkua sen jälkeen, kun kissa tuli talouteen. Mut on ne vaan ihania karvakeriä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, me ollaan kans koetettu tommosta lämpötilan laskua. Ihan kukkaroa mutta myös kans ekologisuutta ajatellen. KOska nyt meillä on 20 astetta ja hyvin täällä tarkenee kunhan on vaatetta päällä. Et missää kevyissä ei tulis mitään. Mä oon liian vilukissa siihen. Mut oon jo hyvin tottunu tähän viileempään ja se on totta, uni tulee paremmin kun on viileää. 🙂 Hei sä oot sit sama ku mä, en kans tykkää toppautua. Lähinnä siks et sit ku pitää nopsaan saada ne pois päältä ja takas päälle ni aikaa menee ainakin se pari minsaa. Pöh!

   No samaa määki ihmettelen kun tykkään kuvailla tuota samaista kohtaa ku se vaan on niin kaunis. Ihan sähköpostitse tapahtui ja kävinkin tämän kyseisen henkilön kanssa tiukkaa keskustelua asiasta. Pyysin saada näyttöä väitteelle. Siihen loppui keskustelu.

   Kissat on tosiaan tuollaisia. Nytkin Siiri hyörii tässä mun pöydän ympärillä. Ruoka-aika lähestyy. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Meillä on puulämmitys ja aamuisin saattaa olla makkarissa 16 astetta lämmintä ja keittiössä joku 17 astetta, joten ensimmäisenä hommana on laittaa tulet uuniin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huuuui, tuo 16 astetta on kyllä tosi viileä. Nyt kun on tottunut niin ei tuo 19 astetta tunnu enää pahalta. Kun siis oppi vaan pitämään vaatteita päällä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Meillä ainakin nukutaan paljon paremmin, kun makkari on viileä. Peittoina sängyssä on lämpöpeitteet, joten yöpuvut saa olla tosi ohuet – tai ei yöpukua ollenkaan…

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Moi Pipsa! Jos olet lähiaikoina tilaamassa Yoursilta jotain, niin voisitko tilata minullekkin tuollaisen tähti-potkupuvun? T. Sellulitti Lissu

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Toooki, mutta laitahan sitä sähköpostia niin käydään keskustelua siellä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jarrupalasukat… 🙂 En ole kuullutkaan, että niitä kutsuttaisiin tuollaisiksi. En ole edes tiennyt, että niitä on muuta kuin lapsille. Toivottavasti auttavat siinä, että tasapaino säilyy paremmin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Hoitajana olen myös vanhainkodeissa laittanut monille mummuille ja papoille jarrusukkia 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aika alas teillä kyllä laskee lämpö. Itse asun puutalossa jossa eristys ei ole uudenveroista (teillähän on ihan uusi se rivitalo) ja meillä on patterit päällä kyllä, mutta aamuisin ja päivällä lämpötila on +18.6 ja kun laitetaan tulet uuniin (ei ole varaava) iltapäivällä niin lömpö on kotona +21 about. Korkeimmillaan ollut ehkä +22. Itse pidän kun huonelämpö pysyy maksimissaan +21.
   Olen vuosia asunut myös omakotitalossa ja kerroistalossa ja niissä on ollut liiankin kuuma…

   Noi Pirkan pitsat on todella hyviä ja itsekin niillä herkuttelen toisinaan. Itse kun tekee pitsaa niin laittaa AINA ne samat täytteet joten on kiva joskus syödä vähän erilaistakin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä muista miksi niitä kutsuttiin mutta jarrupalasukat kuulosti sopivalta. 🙂 En mäkään siis tiennyt että niitä on tehty aikuisillekin. Tommosia oon kaivannu jo hetken aikaa. Laminaatti kun on liukas, varsinkin villasukkien kanssa. Outch!

   No meillä laskee lämpö tuonne 18-19 tietämille. Tuo 16-17 asteen lämpö oli ihan poikkeustapaus. Me vaan ei olla pistetty lattialämmitystä täysille vaan se on jossain 3 tietämillä ja loput tulee takkaa lämmittämällä. Nyt on lämpö 20.6 eli se vaihtelee ihan päivittäin. Ei oo aina sama. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jarrusukat on tosi hyvät, jos on vähänkään liukkaat lattiat, esim. laminaatti. Varsinkin sellaiselle käyttäjälle, joka "koheltaa" ympäriinsä 🙂
  Itse käytin niitä melkein vuoden selkäleikkauksen jälkeen, kun piti olla tarkkana ettei vaan kaadu/horjahda, kävely oli niin huteraa ilman mitään "koheltamistakin" ja lisäksi laminaattilattia.
  Tykkään lattiasta muuten, mutta on tosi liukas esim. villasukat jalssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, nuo sukat on todettu tosi hyviksi. No tällä kertaa mä en koheltanut mut kuinkas villasukat jalassa vähän liukastuin kun jaloissa pyörii kaks kissaa. Villasukat ois kaikista lämpimimmät mutta myöskin liukkaimmat. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Senkun vertaatte kuvista noita piippujen savuja, ne eivät voi olla samanlaisia ja askeleet lumessa, tismalleen sama kohtakaan ei tule millään kysymykseen. Sitten vaan kuvapäivämäärästä katsotte vielä kumpi on kuvannut ensin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ainakin nyt tässä tapauksessa molemmat kuvat ovat mun ottamat. En ole nähnyt tätä kuvaa jonka mukamas olisin varastanut. Pystyn kyllä tarvittaessa todistamaan kuvien olevan minun ottamani.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En nyt keksi muuta sanottavaa kuin herran mun jee 😀 Ei ole tarpeeksi lämmin, on liian kuuma, liian vähän vaatteita päällä ja kuvakin on varastettu! 😀
  Pakko kysyä Pipsa miten sä jaksat näitä ihmisiä? Kun mikään ei tunnu kelpaavan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *