Venetsialaiset.jpeg
Blogi

Jäähyväiset kesäkaudelle, mutta tervetuloa lämpimälle syksylle

Mulla oli tänään kova kiire hommista kotiin, koska Game of Thronesin seiskakauden finaalijakso! Siinä katsomisessa menikin pari tuntia koska pätki niin penteleesti, mutta ihmekkös tuo kun luultavasti moni muukin yritti sitä katsoa. Jakso oli ihan katsottava, mutta siitä puuttui se OOOOH hetki. Edes loppukohtaus ei tehnyt sitä (huomaatteko miten varon spoilaamasta?) Nyt pitää odottaa hiton kauan sitä viimeistä kautta. Rehellisesti sanottuna, luulin että tämä kausi olisi ollut viimeinen. Nyt oon alkanut harkitsemaan että lainaisin tuon kirjasarjan ja lukisin sen tässä välissä ennenkuin kasikausi alkaa.  
Mä tykkään seurata tv-sarjoja, varsinkin kun samalla voi kirjoitella kirjeitä. Tosin GoT taitaa olla ainuita sarjoja joita seuraan sen verran tiiviisti ettei siinä samalla pysty kirjottelemaan. Tästä voisi ajatella etten juurikaan seuraa niitä mitä ”katson” kun kirjoitan, mutta yllättävän hyvin niissä juonissa pysyy kyllä perässä, vaikka kirjottelisin.  

Tällä viikolla onkin hieman touhotettavaa. Menen kuvaamaan Hennan estevalmennusta ja tässä katselen jo tavaroita valmiiksi, mitä sinne otan mukaani. Pitää myös testata miten videointi onnistuu tuolla kameralla, koska se helpottaisi suuresti jos saisin otettua videot ja kuvat samalla. Ootan ihan innolla, että pääsen harjottelemaan nopeasti liikkuvan kuvan kuvaamista. Onneksi mulla on Henna the ammattilainen kertomassa vinkkejä, joten uskon selviytyväni tästä hommasta. Te muuten pääsette vähän myöhemmin mukaan tuohon päivään, koska suunnittelin tekeväni siitä my day videon, niin näette millaista sitten oli.  
Oon tässä siis touhunnut tämän päivän hommien + GoT:n jälkeen blogia, että teillä riittää niille päiville katsottavaa kun mä olen muualla menossa. Jokaiselle päivälle löytyy tekemisensä. Huomenna pitäisi kuvata se peel-off naamion testaus ja editoida valmiiksi. Myös se vegaanisten herkkujen maistelun ajankohta pitäisi miettiä valmiiksi, mutta ainakaan tällä viikolla se ei onnistu. Sitten pitäisi käydä Muksumassissa ostamassa kummipojalle synttärilahja – joku pikkuauto vaan, koska annan oikean lahjan rahana, että ystäväni saa sitten ostaa pojalle tämän tarvitsevia syys/talvivaatteita. Ja salille pitää ehtiä joku ilta käymään – mulle tuli muuten ne ostamani uudet salihousut, ettei enää tule viime kertaista ongelmaa.    

Palataanpa hetkeksi viime viikonloppuun, kun käytiin kaveripariskunnan kanssa katsomassa Napapiirin Sankarit 3 ja oli niin hauska leffa, etten muista milloin oon viimeksi nauranut leffassa noin paljon. Ja naurusta päätellen muutkin taisivat tykätä. Voin suositella! Me ollaan nähty aiemmatkin osat tästä leffasta. Napapiirin Sankarit 2 löytyy meiltä dvd:nä ja lupasinkin lainata sen kavereille, kun eivät olleet niitä aiempia osia nähneet. Niiden näkemättömyys ei kuitenkaan haittaa tämän uusimman katsomista, kun jokainen leffa on ollut niinku oma tarinansa. Mä yritin illemmalla kotona katsoa kakkosleffan uudelleen, mutta koneeni dvd-asema ei suostunut yhteistyöhön ja pitkän etsiskelyn jälkeen huomasin, ettei koko asemaa löydy edes laitehallinnasta. Joo, että eipä se kai toimikaan kun on aseman johdot irti.

Leffan jälkeen mentiin vähän ajelemaan, koska sateessa seisoskelukaan ei ollut mieleen ja kun Venetsialaisten ilotulitukseen oli vielä aikaa. Venetsialaiset ovat kesän ja mökkikauden lopetusjuhla ja me ollaan näissä juhlissa käyty jo monena kesänä. En silti tohdi uskoa, että kylmä syksy tekee tuloaan. Ei, mä nimittäin uskon lämpimään syksyyn. Pikkusen tuolla tuli noiduttua kun sade alkoi, koska olin ajatellut testailla telezoomobjektiiviani, että millaisia ilotulituskuvia tulisi. Onneksi kaverilla oli sateenvarjo, joka antoi siinä pientä suojaa. Meni silti aika nippanappa, kun piti asetella jalusta ja laitettua kameraan oikeat asetukset – ihan ekat paukut menikin vähän ohitse, mutta sain kuin sainkin muutamia ihan hyviä ilotulituskuvia. Oon näihin kuviin äärimmäisen tyytyväinen, vaikka noin läheltä kuvattuna olisi laajakulmalinssi ollut parempi. Kuvat on otettu asetuksilla ISO200, f/8 ja valoitin BULB-asetuksella eli päätin itse kauanko valoitin kuvia, näissä se vaihtelee 2-5 sekunnin välillä. Objektiivina oli Olympuksen 40-150mm f/4-5-6 telezoomilinssi, johon olen tyytyväinen.

Sunnuntaisin pitäisi olla lepopäivä, mutta tämä asia ei meillä ihan aina toteudu. Varsinkaan nyt viime sunnuntaina, koska me olimme ahkeria. Mies touhusi omia hommiaan ulkosalla ja itse touhusin omiani sisällä, eli siivosin, siivosin ja siivosin. Kun sain omat touhut tehtyä, päätin lähteä ulos testaamaan ostamaani uutta macrolinssiä. Sen käyttö ei olekaan ihan niin yksinkertaista, ainakaan minulle, joten harjottelua pitää tehdä. Opin kuitenkin aika nopeasti, että jalusta pitää olla mukana – harmi vain, että mun jalustani ei mene kovin alas. Pitää varmaankin hommata tuollainen gorillapod-jalusta, kun sillä tuntuu pääsevän vähän lähemmäs maata.

Kisut sai oman ruokapöydän, jonka mieheni heille teki. Sitä pitää vielä pikkuisen lyhentää jaloista. Miehestäni on tullut melkoinen timpuri ja jos olisin tästä taidosta tiennyt aikaisemmin, olisin toivonut hänen tekevän ne makuuhuoneen yöpöydät. Nyt se on myöhäistä, mutta pidän tiedon korvan takana jos eteen tulee vaikka ruokapöydän hankinta.  

16 kommenttia

 • Anonyymi

  Suosittelen lukemaan GoT:n myös kirjoina. Mielestäni paremmat juonikuviot kuin tv-sarjassa, vaikka hyvä sekin. Lähtevät siis aika aikaisessa vaiheessa eri urille. Kirjasarjasta on vielä ilmestymättä ainakin kaksi osaa, kun Martin on kiinni muissa projekteissa. Vähän huolestuttaa ehtiikö herra saada ne valmiiksi..

  • Anonyymi

   Mäkin suosittelen tuota kirjasarjaa! Ei vaan ole mitään kovin kevyttä luettavaa, joutuu oikeesti keskittymään, että pysyy mukana juonikuvioissa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää odottamasti siis laittaa lukulistalle. 🙂 Ehkä ne avaisivat vähän enemmän koko sarjasta, kuin mitä televisioversio tekee. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kaikki blogissa olevat kuvat ovat minun ottamia, ellei asiasta toisin ilmoiteta.

 • Anonyymi

  Ihmeellistä, että miehesi on pystynyt salaamaan timpurintaitonsa sinulta näin pitkään. Ettekös ole olleet aika kauan yhdessä? Eikö kisuliinien ole hankala syödä ruokaa noin korkealta alustalta?

  • Anonyymi

   No höh, mitä ihmeellistä siinä on? Olen ollut mieheni kanssa yhdessä yli 20v ja vasta kun 5 vuotta sitten muutimme omakotitaloon, sukeutui miehestäni varsinainen käsityöläinen. Hän itse sanookin, että kerrostalossa asuessaan ei itsekään tiennyt kuinka kätevä on puuhommissa ja muissa omakotitalon huoltoa vaativissa asioissa. Eihän meillä edes ollut vasaran ja ruuvimeisselin lisäksi muita työkaluja. Nyt on pelit ja vehkeet ja ihan oma työverstas, missä syntyy hienoja juttuja iltapuhteena.
   Stina
   PS. Upeat kuvat!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, onhan se ihmeellistä. 😀 Ei vaiskaan, kyllähän mä hänen taitojaan olen nähnyt mutta nyt hän teki ekan kerran pöydän, jonka takia harmittelin että olisi ollut kiva tietää etukäteen, niin hän olisi voinut tehdä ne yöpöydät. 🙂 Mut ens kerralla sitten. 🙂

 • Anonyymi

  Kiva postaus, koska ei ollut tylsiä asukuvia eikä ostosten esittelyjä. Enemmän tällaista ja kuvat olivat tosi hyvät.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, siinä on kisujen herkkuja. 🙂

 • Elina

  Minä olen onnistunut odottelemaan näin kauan, että GoT:n kausi sitten loppuukin.xD Täytyy taas jossain vaiheessa maksaa HBO Nordicille, että saadaan viettää viikonloppu kausimaratonin parissa.:) Sellainen rupeama tehtiin vuosi sitten, ja samaan syssyyn tuli katsottua Black Sailsia. Meidän katseluilla ei kannattaisi tilata mitään pidemmäksi aikaa, nuo kuukauden mittaiset tilaukset yhdistettynä maratonviikonloppuun toimii hyvin. Saa myös pään nollattua kunnolla.:) Meinaan harva asia rentouttaa yhtä paljon kuin pari hyvää sarjaa kahden päivän ja yhden yön aikana, vielä yhdistettynä roskaruokaan.x) Tosiaan tätä tapahtuu kerran tai pari *vuodessa*, kun ei hyviä sarjojakaan riitä loputtomasti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai sä teit noin. 🙂 Mä en pystynyt! Tuuhan sit kertomaan mitä pidit kaudesta, kun oot kattonut. 🙂