Pitk%25C3%25A4hihainenTunika.JPG.jpeg
Blogi

(huomisen) Päivän asu

Pitkähihainen Tunika – Ellos 
Housut koristeella – Shopninka 
Vyö – Shopninka

Mä oon tämmönen hyvissä ajoissa ennakkoon pohtiva, että mitä tykkäisin laittaa – varsinkin jos tota ylimäärästä aikaa on käsillä. Tosin voi aina aamusti viime minuuteilla muuttua hyvinkin turvalliseksi vaihtoehdoksi. Näin talvella kun mun top priority on se, että on vaan lämmin olla. Onneks huomiseks on luvattu plussakelejä.


Ja sitten kun huomiseksi on luvattu sellaista +2 astetta tännepäin, ni aattelin että tuo ei tarvitse edes mitään neuletakkia, mutta joten muuta se tarvitsisi – nimittäin tuon vyön! Mun mielestäni elävöittää paremmin tota tunikaa, kun että ois ilman sitä. Meinasin jo heittää tämän tunikan säkkiin johon kasaan vaatteita joista en enää välitä tai oo vaa innostunu. Mut luojan kiitos tolle vyölle ja sille, et se sopii viel hyvin tuon kanssa.

Vähän se kyl on tommonen AVONAINEN, että pitää viedä jossain vaiheessa äidille ja ommella se hieman kiinnemmäs. En mää nyt mistään semmosista tykkää, et rintaliivit vilkkuu 100km päähän. Vaikken mää mitenkään häpeile rintojani. Ompaha mitä näyttää. Mut siis kuitenkin, joku raja.

Hiphei! Kattokaa, mää muistin jopa hymyilläkki!! 🙂

Mitä sanoo raati, jeij eller neij? (pssst… perusteluitakin ois kiva kuulla)

16 kommenttia

 • Anonyymi

  Tuonne tunikan alle joku toppi, jos avonaisuus häiritsee – ei kannata mitään ompelujuttuja tehdä, kun ei ehkä istu sitten niin hyvin.
  Pidä ihmeessä tukkaa auki, kun kerran olet kampaajalla käynyt!

 • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  Anonyymi,
  Ei se avonaisuus varsinaisesti minua häiritse. Mut kyl mä mieluusti ompelen siihen. Ku sen saa silleen siistikin laitettua ettei tuu mitään semmosia ettei istuisi hyvin. On nimittäin tehty aiemminkin noin.

  Ja tukka nyt sattu jäämään kiinni, kun siivosin. Ei oo nimittäin kiva siivoskella ku hiukset on kokoajan naamalla. Niin että työssä ja kotitouhuillessa on aina tukka osittain kiinni.

 • Sari

  Kiva asu, vyö sopii oikein hyvin tuohon. En minäkään kyllä lähtisi ompeluttamaan tuota kaula-aukkoa, eihän tuolta edes rintaliivit näy? Vai onko tuo tunika sellainen kietaisumallinen, ettei pysy noin hyvin?

 • Anonyymi

  Ei se olekaan pointti, että itse häpeilee rintojaan, mutta se, että jotkut voivat vaivaantua…

 • Anna / Kuvan mukainen

  Jeij! Tää on todella hyvä Piianen! Ja hei mul tuli idea, et tonnehan vois ommella kangaskappaleen niin et ois muka toppi alla mutta ei ookaan. Kolmion mallinen kaistale ikään kuin. Ja hei mikä ois hienompi ku et se kangas ois viel pitsiä! Mustaa pitsiä. Ai että ois upee. Tää tunika lskeutuu sulla tosi kauniisti ja vyö tuo siihen tosi kivasti muotoa. Ei missään nimessä hylkyväätteisiin tätä!

 • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  Sari,
  Tuo on kietasumallinen. Se on muuten siis hyvä, mutta tuosta kaula-aukosta jää silleen löysäksi että rintaliivit paistaa läpitse. Ni siksi ompelisin hieman sitä aukkoa. En siis koskisi silleen mihinkään muuhun vaan sen verran, että se kaula-aukon kohta tulisi tiukemmaksi eikä olisi sellainen löysä. Ja kyllä, siinä pitää olla tarkkana ettei tuu mitään sopivuusongelmia.

  Anonyymi1,
  Kiitoksia.

  Anonyymi2,
  No jos joku toinen vaivaantuu että rintavako hieman näkyy, niin suosittelen kääntämään katseensa pois. Ei tuo kuitenkaan nyt niin säädytön tunika ole, mitä nyt rintaliiviä hieman näkyy jos tuo kaula-aukko pääsee löysähtämään.

  pikkelsi,
  Niinpä niin, se on vaivaantujien ongelma jos vaivaantuvat. Ku katseensa voi kääntää poiskin. Ja kuten sanoin, ei mun rinnat tuolta nyt ulos tursua – hieman näkyy siis rintaliivin kohtaa kun pääsee löysähtämään toi kaula-aukko.

  Anna,
  Se kangaspalanen ois muuten hyvä idea, mutta koska toi on tosta kaula-aukosta semmonen löysähkö eikä semmoinen normaalinlainen. Ni en usko, et kannattaa. Ehkä siis sitten kun ensin ompelee tuon kaula-aukon kohdan silleen kiinnemmäs, ni sitten vois laittaa sen kaistaleenkin. Mut kun tolla kaulan aukon kiinnemmäs ompeleminen jo vie sen ongelman pois, niin en usko että kaistaletta tarvitaan. Mut hyvä idea kuitenkin!

  Joo, ei tää hylkyvaatteisiin nyt mene! Mut ennen tota vyön keksimistä ois kyl menny.

 • M

  "^So? Eiköhän se sitten ole ihan niiden vaivautujien ongelma."

  Kuka sen sitten määrittelee että milloin se on vaivautujien ongelma ja koska vaivauttajan?

 • Anonyymi

  Meillä lyhyillä ihmisillä on se ominaisuus, että rinnat alkavat melkein kaulasta, joten saa etsimällä etsiä puseroita, joiden kaula-aukko ei tuo rintavakoa esille. Toisia se vaivaa, toisia ei.

 • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  Tuohon vaivaus -asiaan vielä kommentoin, että kun puhumme nyt tuosta rintaliivien vilkkumisesta. Niin se on aika pieni asia, josta vaivaantua. Kun näkee sitä vieläkin räväkämpää pukeutumista – oon ainakin kerran nähnyt.

  Et sillon se on vaivauttajan ongelma, kun -sanotaanko että- rinnat pomppii esiin. Ja edelleen pysyn siis tässä omassa asiassa, kun minua häiritsee toki se, jos rintaliivit vilkkuvat läpitse. Eihän se nyt paha sinäällään ole, kun ei ne rinnat sieltä näy mut jotenkin antaa hompsuisen kuvan kun liivit vilkkuu.

  Mut sitten taas, kun maailma on täynnä ahdasmielisyyttäkin. Joillekin esimerkiksi liian avonainen kaula-aukko on jo liikaa, ilman että se edes näyttää yhtään rintavakoa tai rintaliiviä, tai mitään!

  Et tää on aika ikuisuuskysymys. Mä en päätäni aio vaivata, jos joku nyt pahastuu mun melko avonaisesta kaula-aukosta, kun ne rinnat kuitenkin pysyy siellä, missä niiden pitääkin. Ja SE nimenomaan on vaivaantujan ongelma, jos vaivaantuu tuollaisesta että on melko avonainen kaula-aukko (vaikkakin kuitenkin ihan säädyllinen)

  Anonyymi,
  Niinhän se on, toisia vaivaa – toisia ei.
  Tosin ei mulla kaikki paidat ole sellaisia rintavakoa esiin tuovia tai muutenkaan. Et kyl tääki tunika ihan säädyllinen kuitenkin on, et uskallan käyttää julkisesti. Kunhan sais vaan sen rintaliivien vilkuilun loppumaan, senkin saa kun siis vaan asettelee tunikan paremmin.

 • pikkelsi

  No jos jaksaa oikeasti vaivautua noin pienestä asiasta kuin toisen ihmisen pukeutuminen niin kyllä on syytä vaivautujan miettiä omaa asennettaan. Varsinkin kun ei tuon enempää edes näy. Sopii käydä paheksumassa Moretolove-blogissa, siellä näkyy uusimmassa postauksessa RINTALIIVIÄ!!!!111!! Ja "pikkasen" enempi tissiä kun PipSan asukuvassa!!

  Kyllä on elämässä helppoa jos edes viitsii moisesta vaivautua. Get a life, I say.=vaivautujille

 • emmy

  Mulla toi sama tunika ja kyllä siihen tosiaan oli pakko pieni ommel laittaa että siittä sai vähän säädyllisemmän. Eihän se nyt mitään jos rintsikka vähän vilahtaa mutta on se kuitenkin säädyllisempi 🙂
  Se kangaskaitaleen ompelu vois tosiaan olla hyvä idea mutta ei taida tässä tunikassa toimia kun sehän on vähän sellainen löysä..

 • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  Emmy,
  Miehän ompelin tuota hieman kiinnemmäs, ni tuli hitusten säädyllisempi. Vaikkei mua siis haittaa se, jos nyt rintaliivi hieman vilahtelee. On niitä pahempiakin nähty 😉

  Leah,
  Kiitoksia. Asu on kyllä kiva. Varsinkin hiukset avoimena. 😉