Pipsa2.jpeg
Blogi

Helteistä selvinnyt!

Helteistä selviydytty vaikka ei siinä mun mielestä mitään ihmeellistä ollut. Vettä vaan ja kevyet vaatteet, ni kaikesta selviää! Itse olin noiden 30 asteisten helteiden aikaan niin uimassa, tai oikeammin lähinnä pulahdin ja lisäksi olimme isäni luona auttamassa hänen pihan siivouksessa. Tuon kaiken lisäksi helteellä oli ihana vaan löhötä paikoillaan ja lueskella, vaikka toki siis varjoisassa koska muuten olisi ehkä palanut. Miten siellä kestettiin helteet?
Helteet nyt ylipäänsä ei ole kovin ikävä. Ainakaan mulle. Ittensä pitää tietty suojata ja keveyesti pukeutua, tai voi vaikka jäädä asumaan veden ääreen siksi aikaa jos mahdollista. Multa kysytään joka kesä tätä samaa kysymystä eli miten ”noin” lihava selviytyy helteistä? Se on erittäin yksinkertaista. Mä vain pukeudun riittävän kevyesti, katson vähän mitä materiaalia vaatteeni on ja muistan juoda riittävästi. Tottahan toki sitä hiki ja kuuma tulee, mutta se on siedettävää. Enkä oo kuulkaas kertaakaan valittanut että on liian kuuma ja olisipa pian talvi jne – ehei. Olen kyllä todennut muutamaan otteeseen että nyt on kuuma, mutta en laske tuota valittamiseksi vaan, kuten sanoinkin, toteamiseksi.  Paljasta säkin tähän, mikä on sun poppaskonsti helteiden varalle?

Mä lupasin kertoilla Siirin kuulumisia kun selviää vähän enemmän asioita. Me siis huomattiin.. oisko ollu juhannuksen tienoolla, että Siiri on kovin vaisu ja vietiin se sitten ell. Verikokeissa sitten löytyi jotain pieniä kohonneita arvoja ja niitä alettiin heti lääkitsemään. Siirin vointi kuitenkin huoni vaikka arvot parani lääkityksellä. Monen käynnin jälkeen sieltä löytyi ihan sattumalta harvinainen ja vakava sairaus nimeltä IMHA ( Immuunivälitteinen hemolyyttinen anemia ) mutta ell on toiveikas parantumisen suhteen vaikka Siirillä tää on hyvin voimakas. Siirin hemoglobiini oli viimeisemmässä verikokeessa 32 eli erittäin alhainen. Kissojen hemoglobiinin asteikko on sama kuin ihmisillä. 
Se oli kyllä kamalaa katsottavaa kun Siiri ei pysynyt kunnolla pystyssä, hoiperteli ja kaatui makuulleen. Ei syönyt ja vessassa käyntikin oli ongelmallista. Onneksi nuo on tällä hetkellä ohi ja Siirillä on reipas kortisonilääkitys. Odotellaan vain pääsyä kontrolliin, josta näemme onko lääkitys purru ja noin. Voi selkeästi paremmin eikä vetäydy omiin oloihinsa ja ruoka+vesikin tuntuu taas maittavan. Oli se melkosta touhua pakkosyöttää ja -juottaa toista. Onneksi Siiri on silleen kiltti tyttö että ei niskuroi. Myös lääkkeiden anto on helppoa. Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä tulevaisuus näyttää taas hyvin valoisalta. Siiri on taistelija!

Loma on mennyt valokuvauskeikkojen, kaverien kanssa touhujen, Siirin terveydestä stressaten ja blogiloman ajaksi videoiden tekemisten parissa. Ei siis mitään lepoilua todellakaan, välillä oon toki saanut revittyä itselle sen hetken rauhan. No, kohtahan blogi menee pienelle kesälomalle niin silloin saan nollata ajatukset kaikesta. Mut hei, en mä teitä oo loman ajaksikaan unohtanut vaan oon kuvaillut videoita, teidän toivomistanne aiheista. Parit pitäisi vielä kuvata ja sitten saa loma alkaa. Onko siellä vielä lomaa jäljellä?
Olen lainannut kivat kasat kirjojakin ja mietiskelin tuossa että pitäisiköhän ne esitellä teille videolla. Kiinnostaisiko sellainen? En tietenkään pysty mitään arviota niistä kaikista tekemään, koska olen vasta parit lukenut läpi. Nämä kun eivät ole mitään 100 sivuisia kirjoja jotka lukaisee tunnissa. ainakaan kaikista, koska en ole kuin vasta parit lukenut. Myös megaporinat on taas suunnitteilla ja kyselinkin instan puolella että jos haluatte vinkata aiheita mistä höpötellä, niin aihetta vaan tulille. Ja koska kaikki ei instassa ole, niin voitte myös tähän postaukseen heittää puheenaiheita mulle. Ei siis videoaiheita vaan mitä tuossa megaporinoissa sitten juttelen teille. Mielipidettä aiheesta X, tai mitä kissoille kuuluu, tai vaikka valokuvauksesta. Teillä on 31.7. asti aikaa heitellä noita aiheita. 

Kuvat: Henna Kallionkieli Photography

28 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Milloin jäät blogitauolle?
  Mua kiinnostaisi megaporinoissa esim kuulla oletko lapsena harrastanut jotain juttua säännöllisesti? Mitä haluaisit nykyään harrastaa tai mitä harrastat? Oletko joskus keräillyt jotain? Mitä mieltä olet lihavuusleikkauksista? Katsotko paljon tv:tä? Nämä oli lähinnä tällaisia lyhyitä kysymyksiä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Luulin, että olit jo blogilomalla, kun postauksia tuli tasaiseen tahtiin, mutta et ole vastannut kommentteihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En oo blogilomalla vielä. Kommentteihin en oo vaan ehtinyt keskittymään mut yritän tänään vastailla. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Helteiden kanssa pärjäsin hyvin, varsinkin kun olen parikymmentä kiloa vähemmän ylipainoinen mitä viime kesänä. Biksuissa pihalla ja pareo siihen lisäksi, kun liikuin kaupungilla.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Toiveena videoille: pihanne esittelyä, video kun teet ruokaa ja syötte sitä, video vaatekaappisi sisällöstä, video kun luet keskusteluja itsestäsi, käynti suosikkikaupassa ruokaostoksilla, semmosta perusjuttua. Sitten olisi kiva jos vaikka haastatteluista kulkijoita kadulla tai vaikka faneja:)
  Helteistä selvisin pysyttelemällä talossa sisällä 19 asteen viileydessä:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kivoja ideoita. Sopiiko pihan esittelystä niin, etten kuvaa kuin jotain lähikuvia jostain? Mä kun en siis pihaani kuvaa tunnistettavasti nettiin eli että koko piha ja ympäristö näkyy.

 • Life with Satu

  Life with Satu

  IHanat kuvat ja kaunista mekko!
  Helteistä selvisi olemalla ilmastoidussa Messukeskuksessa tapahtumassa koko viikonlopun 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. No sullahan kävi sitten kivasti, kun sait olla ilmastoidussa keskuksessa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hb 32 tietäisi ihmiselle hengenlähtöä. Ihmiselle siirretään verta anemiassa, tehtiinkö kissallesi niin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuosta voikin päätellä kuinka huonossa kunnossa Siiri on ollut. Tässä tapauksessa Siirille ei annettu lisäverta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo ei oo kukaan jättänyt Siiriä kuolemaan ja tekstin lukemalla selviää mitä tehtiin ja miten menee. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kissa sopeutuu elämään matalamman hemoglobiinin kanssa eri tavoin kuin ihminen! Näin meille ainakin eläinlääkäri sanonut! Eläimille ei määrätä rautaa, äärimmäisessä tapauksessa koirille ainakin tehdään verensiirto..

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei, koska olet kova lukemaan, niin voisin suositella sinulle Lucinda Rileyn, Seitsemän sisarta-sarjaa. Niissä on jännitystä, romantiikkaa, historiaa, yllättäviä käänteitä ja vaikka mitä 🙂 Kirjat ovat paksuja, mutta kun alkaa lukea, niin niitä ei malta sen jälkeen kädestään laskea. Suosittelen. Liza Marklundin, Helmifarmi, on myös hyvä 👍

 • Suffeli

  Suffeli

  Voi Siiri-parkaa. Jospa lääkitys auttaisi häntä eikä menisi enää huonompaan suuntaan. Mukavampaa kesän loppua toivon sekä sinulle että Siirille:)

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kyllä Siiristä huomaa, että on virkistynyt! Pitää käähyillä nyt "Pipsa-emon" lähellä koko ajan, jopa tietokonehommissa. Onnellista loman jatkoa teille molemmille

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tällä hetkellä vointi on mennyt huonompaan, että ei kovin onnellista lomaa ole ollut. Toki on ollut asioita joista on voinut iloita.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heippa Pipsa!
  Hyvä, että Siirin vointi on kohenemassa.
  Ilmeisesti teillä on helteillä ollut sisällä kuitenkin siedettävä lämpötila? Meillä oli 32 astetta sisällä yötä päivää, joten ei hirveästi helteet naurattaneet. Mutta menimme ulos varjoon, jotta hentoinen tuulenvire vähän viilensi ja kotona mahd. vähissä ja väljissä vaatteissa. Eniten ressukka oli kissa, jonka turkki varmasti lämmitti entisestään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tällä hetkellä Siirin vointi ei ole kovin hyvä, mut edelleen toivotaan että paranee vaikka on jouduttu jo varautuu pahempaankin.

   Joo, meillä ei oo sisällä kuin 23 astetta tuolloin helteillä kun pistettin ilmalämpöpumppu hommiin. Kissat sai siitä viilennystä ja koko koti pysyi mukavana. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  kiinnostaisi megaporinoissa esim kuulla mm:
  -Miksi aloitit tämän tubettamisen ts. motivaatiot sille.

 • IlonaK

  IlonaK

  Voi Siiriläistä! Onneksi on hyvä palvelusväki hoitamassa :).
  Minua ainakin kiinnostaisi kirjavideo tai vaikka kirjapostauskin: mitä luit ja mitä tykkäsit?

 • IlonaK

  IlonaK

  P.S. Helteestä piti sanok'mani, että onneksi työpaikalla on ilmastointi ja tuossa muutaman kymmenen metrin päässä joki, jonka vesi on varsin raikasta helteelläkin – siis uida ja pulahdella, ei juoda.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ooo, tuohan on kiva jos voi tauolla käydä pulahtamassa joessa. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *