Raitismekko1.jpeg
Blogi

Hei, olisiko aikaa pienelle höpöttelyhetkelle teekupposen kera?

-Postaus sisältää kaupallisia linkkejä Ellokselle-

Olipa muuten ihana tulla kylmästä ulkoilmasta sisälle ja kaataa kuppi lämmintä teetä. Pimeäkin tulee jo niin aikaisin. Jokohan sitä voisi laittaa jouluvalot pihalle? Tai siitähän sitä vain laittaa, eikä sen ihmeemmin mieti. Enkä muuten edes oikeasti miellä noita jouluvaloiksi, joten miksipä niitä voisi kutsua, pimeänajanvalontuoksi? Roikkuvat ulkovalot? Ulkovalot? Mulla on täällä loistava yksinpuhelu hetki kun mietin noita nimiä. Täällä oli joskus keskustelua siitä miksi noita jouluvaloja voisi kutsua, mutten yhtään muista mikä se nimitys oli. Muistatteko te? On se silti kaunista katsottavaa, kun ulkona on pimeä ja muutamat ulkolyhdyt tuikkii. 

Facebook kyselee aina, että mitä mietit, Piia. Niin eipä tässä oikein ole ehtinyt miettimään, kun on pitänyt joka suuntaan pomppia. Oon tehnyt kunnon multitaskausta kun pitänyt tehdä vuorotellen montaa eri asiaa, että jokainen niistä edistyisi edes pikkaisen. Mitä muuten ootte mieltä, onko joulukalenterin videoiden kansikuvana hyvä olla sama kuva, mut tietty omilla teksteillään (kuten viime vuoden joulukalenterissa oli) – vai olisiko se parempi, jos kansikuvana on siitä sen hetkisestä videosta napattu kuva? Mietin siis vaan, että pitääkö mun ottaa joku kuvaushetki vaiko ei. First world problems… älkääpä!
Mua muuten pyydettiin pidentämään lahjojen lähetysaikaa, joten niitä saa edelleen postitella. Eli joulukalenterin luukkua varten tulevia lahjoja saa postittaa siihen asti, että viimeisetkin noutaisin postista 1.12. eli postitus viimeistään 28-29.11. Ai mikä lahjojen lähetys? No siis, minä kysyin instassa aiheita joulukalenterin luukkuja varten ja eräs seuraaja ehdottikin, että olisi kiva lähettää  mulle tai kissoille lahjoja. Ja että mä avaisin ne sitten yhdessä luukussa. Lahja voi olla ihan mitä itse haluaa lähettää – se voi olla jouluntoivotus, aineeton lahja eli lahjoitat vaikka kodittomille kissoille ja lähetät mulle kirjeen missä kerrot tästä lahjoituksesta. Päätös on kuitenkin täysin ilahduttajan ja tämä on täysin vapaaehtoista. Osoite on: Piia Viena, Poste Restante, 28100 PORI. (Jos tarvitset puhelinnumeroa, niin pyydä) Muistakaa laittaa kuoreen mukaan ”JOULUKALENTERIIN”, etten vahingossa avaa pakettia. Kiitoksia jo etukäteen kaikille ihanille, ketkä lähtee toteuttamaan tätä luukkua mun kanssa.      

Tiedättekös mistä tietää, että ulkona on kylmä. No siitä, kun Piipu lakkaa menemästä ulkohäkkiin. Hän toki juoksee muiden kissojen mukana tuuletusikkunan luokse (josta siis pääsy ulkohäkkiin). Siinä missä toiset pomppaavat ulos, jääkin Piipu ikkunan eteen eikä ota askeltakaan ulkopuolelle, vaan hyppää miehen koneen päälle ja ottaa kunnon pötköasennon. Piipun voi löytää myös takan edestä kun siellä on valkea tai seuraavana päivänä takan lämmityksestä, niin aivan kiinni takassa. Coonithan ei moisia lämmityspuuhia kaipaile, mutta pitää muistaa että Piipuhan löytyi marraskuussa 2016, kun ensimmäiset isot (-20°) pakkaset saapuivat. Niin, ei sitä kovin paljoa ihmettele että toinen tykkää lämpimästä. Moni teistä oli myös ilmaissut huolestumisensa Piipun astmasta, mutta hän voi oikein hyvin nyt kun lääkitys on kunnossa.

Myös kaikki muut kissat eli jättikokoiset coonit voivat oikein hyvin. Siiri on jälleen kerran vallannut sänkymme, mikä ei siis päiväseltään haittaa, mutta iltasella on vähän hankalaa kun pitäisi itsekin ahtautua mukaan, eikä neiti matriarkka siirrä kuninkaallista ahteriaan sentinkään vertaa. Ja kuten oon joskus sanonut, että meidän Sevillä on vaativa turkki mitä pitää olla kokoajan hoitamassa (verrattuna muiden turkkeihin), niin nyt tuo turkinlaatu on muuttunut jotenkin pehmeämmäksi ja epäilenkin naksujen vaihtoa. Sevihän siis syö vauvanaksuja, vaikka ei todellakaan ole mikään vauva kun täyttää kohta 5v. Hän syö niitä, koska ei muuten saisi riittävästi kaikenlaisia hivennäiskivennäisjutskia kun Sevi on vähän nirso ruokansa suhteen ettei mikä tahansa kelpaa. Mut nyt on mennyt hänenkin kanssaan oikein mukavasti. Sulo… niin… meidän hömppä voi kans hyvin, mitä nyt oon muutamana yönä harkinnut korvalappujen hommaamista, sillä SULO KUORSAAA! Eikä se ääni ole mikään pieni. 

Mulla on nyt ollut melkoista menoa kunnallisen hammashoidon kanssa, ensimmäistä kertaa IKINÄ. Oon aina ollut toimintaan tyytyväinen, kun ei ole tarvinnut mitään kovin kiireellistä hoitoa. Jos olisin tiennyt mitä tulee tapahtumaan, niin en olisi ikinä mennyt kunnalliselle puolelle hoitamaan tätä hammasasiaa. Kerrotaan nyt alusta lähtien faktat, koska kaikki eivät varmaankaan mun videoita katsele ja jos katsoo, niin ei tätä sitten tarvitse eteenpäin lukea.
Mullahan alkoi jokunen aika sitten vasen leuka/poski särkemään ihan hulluna ja kuvittelin puhkemattoman viisurin olleen se ongelmanjuuri. No ei ollut. Ensin kestin särkyä buranan voimalla, mutta sitten annoin periksi ja menin hammaspäivystykseen jossa hetken etsimisen jälkeen löysivät takahampaasta ”iiiison ja syyyyvän reiän”, siis heidän mukaansa. Äimistelin tätä asiaa kun 1,5kk sitten olin ollut hammaslääkärissä eikä siellä ollut puhunut mitään senlaista. Kyseisellä käynnillä käytiin siis kaikki hampaat läpi ja tehtiin hoitosuunnitelma. No, he siellä päivystyksessä päättivät aloittaa juurihoidon ja sanoivat myös, että kun takahampaasta kyse, niin sen voisi halutessaan myös poistattaa. Pääsin sitten nopeasti palvelusetelin avulla yksityiselle jatkamaan hoitoa, mutta sielläpä oli lääkäri sitä mieltä ettei juurihoitoa olisi tarvinnut alunperinkään aloittaa. Tämän lääkärin mukaan hammas olisi ollut hoidettavissa perinteisellä paikkaamisella, koska se ”iiiiso ja syyyvä” reikä ollutkaan niin ”iiiiso ja syyyyvä” kuten päivystyksessä oltiin sanottu. No ei siinä muuta voinut kun siis hammas pois (juurihoito ei järkevä takahampaaseen). Nyt olen sitten käynyt kiireenvilkkaan hoidattamassa hammaskivet pois ja vielä olisi tiedossa parin lohkeaman tsekkaus sekä mahdollinen paikkaus, jonka jälkeen hampaat on laitettu kuntoon. 

Tiedän, tiedän että olette nyt kuulleet tästä hammaskeissistä ihan riittävästi ja tämä saakin loppua tähän. Halusin vain kertoa tämän tarinani ja sen, ettei kaikkea kannata aina uskoa, vaikka onhan se vaikeaa kun ei itse ole hammaslääkärin koulutusta käynyt, mutta silti suosittelen kyseenalaistamaan että onko se juurihoito aina pakollinen. Itse en ainakaan tästä lähin uskalla mennä mihinkään päivystykseen. 

Mekko – Pont Neuf, FineFactory / Takki – Ellos* / Legginssit – Ellos* /
Laukku – YSL / Kaulakoru – en muista, Jazzeilta kuitenkin / Kengät – Yours (saatu)

Koska oon ollut niin laiskalla tuulella asukuvien ottamisen suhteen, niin tässä aiemmin otetut asukuvat – mitä tosin en ole blogissa julkaissut ja kun samoissa vaatteissa tänään menin, niin vaikutti sopivalta. Myös tämä vuodenaika heittää ylleen pientä hankaluutta kuvaamisen kanssa, kun en millään haluaisi käyttää salama- tai lisävaloa, mutta tiedän että sen aika tulee väkisinkin. Olen tässä vain sinnitellyt aiemmin otettujen kuvien kanssa. Harmittelen tässä myös sitä kun FineFactory/Pori sulkee ovensa eli siellä on iso loppuunmyynti menossa. Itsekin sieltä oon tehnyt monia ihania löytöjä, kuten tämän kuvissakin olevan raitamekon. Täytyy huomenna käväistä heidän liikkeessään, kun vietän koko päivän taas keskustassa, josko vaikka löytäisin jotain. Onneksi heidän Elon liikkeensä pysyy, joten voin siellä joskus piipahtaa kun Tampereen suunnilla liikun.  
Olen huomenna koko päivän kaupungilla ja paljon taas paikkoja missä pitää käydä, äidin ja Hennan ilahduttamisen lisäksi. Käväisen myös jossain välissä yhden seuraajan kanssa teellä ja puhun hänen päänsä pyörryksiin. No toivottavasti en! Loppupäivästä mie teen siskonlikan kanssa yhteisvideota ja se vähän jännittää kun ei olla aiemmin tehty. Odotan kuitenkin innolla mitä siitäkin tulee, kun molemmat on kovia höpöttelemään. Eli kun huominen on tuollainen menevä päivä, niin pitää tänään katsoa kassit täyteen kaikkea mitä tulen tarvitsemaan eli kamerat, jalustat, paperia, teippiä, sakset jne. Ruokapuolenkin sain sovittua kuntoon eli äiti tekee pääruuan eli itselle pitää hommata välipalat eli propud ja banaania. Tuon kanssa on edelleen hommaa, mutta oon ottanut päivä kerrallaan enkä sen enempiä stressaile. Pakko silti myöntää, että vähän tuo tulevan joulun ruuat ja herkut mietityttää mutta toisaalta, se on vaan kerran vuodessa joten ei siihen liikaa pitäisi stressiä vetää. Mut jos joku bongaa huomenna mut viipottamassa kaupungilla, ni saa napata hihasta kiinni. 

 

31 kommenttia

 • Anonyymi

  Tiedätkös Piia, näitä sinun päivityksiä on niin kiva lukea ja porinoita kuunnella. Näistä kiitokset ja nämähän ovat ainakin minulle piristysruiske vai sanottaisiinko sittenkin kaamosvalot arjen keskelle. Jatka samaan malliin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihanaa kuulla että tykkäät. 🙂 Kaamosvalot muuten kuulostaa aika kauniilta. 🙂

 • Anonyymi

  Olen pahoillani että hammashoitoasiat meni sulla huonosti, toivottavasti asiat järjestyy.

  Ja olen pahoillani myös FineFactory/Porin sulkemisesta! Saas nähdä onnistunko vielä saamaan tuon saman raitamekon kun sulla, se on niin kiva!

  Mukavaa loppuviikkoa ja toivottavasti nähdään pian (jo ensi viikolla??) videota sun elämästä, päivästä, viikosta, tykkään niistä niin paljon! <3
  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No toivotaan et ne nyt menee kuntoon 🙂 Mulla on vaan pieni kutina ettei tää ois viel kunnossa. 😀

   Joo, mä oon kans pahoillani tuosta. Oli niin kiva myymälä ja kivat ihmiset siellä. Onneks siel Tampereella voi sit käydä, mut ei tietty niin usein. Toivottavasti saat sen raitamekon. Se on tosi ihana! Vaaleat korut ei vaan oikeen näy, et kaipaa jotain värillistä.

 • Anonyymi

  Meiltä tulee ruskea pieni pahvilaatikko ja unohdin kirjoittaa päälle ”joulukalenteriin”!! Sisällä kuitenkin paketoitua juttua eli saatat arvata ilman tekstiäkin mihin liittyy. Eli toivottavasti menee silti kalenteriin vaikka unohtui teksti🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia paketista. Se on tuolla nyt oikeassa joukossa, etten vahingossakaan mene avaamaan. 🙂

 • Anonyymi

  Moi Piia!

  Haluaisin vaan todeta, että hammaslääkäri on kuin muutkin lääkärit – eri lääkärit tekevät mahdollisesti erilaisia diagnooseja ja hoitosuunnitelmia. Maallikon on lähes mahdotonta antaa mielipidettä asiaan, kun ei tosiaan voi tietää, mitä suun uumenissa tapahtuu. Tosi kurjaa, että menetit hampaan tämän vuoksi, mutta älä suotta pelkää särkypäivystystä jatkossa. Toki suosittelen etsimään sen the luottohammaslääkärin, jonka pakeille aina hakeutua. Pitkä hoitosuhde saman lääkärin pakeilla on kuin luottokampaaja – kun se kolahtaa, ei toinna enää vaihtaa. 😉

  Toivottavasti särkyvapaata jatkoa legojen kanssa! Terveisin hammashoitaja

  • Anonyymi

   Tuo on totta. Itse menetin ihanan hammaslääkärin, kun vaihdoin asuinpaikkaa. Nyt on kertynyt uudella asuinpaikkakunnalla viidessä vuodessa erinäisiä kokemuksia hammaslääkäreistä. Ei niinkään miellyttäviä kokemuksia. Jatkan etsimistä edelleen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on ihan totta, että niin paljon on mielipiteitä kun on ihmisiäkin tai tässä tapauksessa hammaslääkäreitä. Mut ei ois tullu mieleenkään joutua kyseenalaistamaan näin maallikkona noita asioita. Olisikin kiva tietää miksi he päätyivät juurihoidon alotukseen jos kerran hammas ei oikeast ollut niin pahassa kunnossa kuin antoivat ymmärtää. Mulla oli luottohammaslääkäri mutta hän siirtyi tekemään vain koululaisille hammastarkastuksia, niin se meni siinä. Ja sitten kun nykysin se aika annetaan ensimmäiseltä vapaalta lääkäriltä joka voi olla vaikka Noormarkussa.

 • Anonyymi

  Saako sinulle lähettää paketteja joka kk, kun tykkäät niin saada paketteja ja avata niitä? En niin välitä hyväntekeväisyydestä, mutta sinulle voisin laittaa vaikka jpka palkkatilistä jotain😍.
  -Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei sentään. 🙂 Ihan tätä yhtä tarkoitusta varten vain. 🙂

 • Anonyymi

  Ulkovalot on mun mielipide, noista valoista. Tykkään kovasti niistä.
  Yks mitä inhoon on sellaset sähkönsiniset valot. Ne ovat kamalat.
  Meillä kissa odotteli yöpöydällä, että saan petivaatteet vaihdettua.. Kun kaikki oli valmista, hän asteli sänkyyn
  kieritti itsensä kerälle ja alkoi nukkumaan. Kissan omistajan arkea tämmönen.
  Mä olen käyny yksityisellä hammaslääkärillä. Enkä vaihda sitä.
  Palvelu on hyvää ja aina saa ajan.
  Seuraava käynti ilmoitetaan sovitusti.
  Kunnalliselle joutuu aikaa odottamaan tosi kauan.
  >Leena

 • Anonyymi

  Joko olet hankkinut kunnon bling-asun pikkujouluihin. Minulle tuli juuri postissa kultainen paljettipuku, jonka yhdistän punaisiin todella korkeakorkoisiin avokkaisiin. Punainen pikkulaukku ja AVOT! Miten sinulla?

  • Anonyymi

   Olisi tosiaan kiva saada asupostaus pikkujouihin tai konserttiin tai muuhun vastaavaan tilaisuuteen valmistautumisesta ja asusta. Jään odottamaan!

  • Anonyymi

   Kannatan tätä ideaa!
   Olisi kiva nähdä erilaisia jouluisia asuja! 🙂 ihan mahtavaa jos toteutat!
   Niin ja itse kutsun noita valoja ulkovaloiksi, mulla on sellaiset ympäri vuoden parvekkeella ajastettuna. Rakastan myös erilaisia tunnelmavaloja sisällä kotona <3

  • Anonyymi

   Onko sulla vinkkejä joulutunnelman luomiseksi?

   Olen aina ollut hullu jouluihminen, mutta nyt viime vuosina se tunne on ikäänkuin hävinnyt, masentaa vain..

   Ennen aloitin koristelun ja fiilistelyn hyvissä ajoin.
   Yksi isoin ilo minulle on ollut ostaa lahjoja muille mutta nyt sekään ei kiinnosta yhtään..
   En edes keksi minkäänlaisia joululahjaideoita.

   Todella masentavaa..:'(

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuulostaa hyvältä tuo sun pikkujouluasu. 🙂 Mie en oo mitään ihmeempiä nyt ehtinyt hankkimaan, vaan menen jollakin mitä kaapista löytyy. 🙂 Sekin pitäs pian päättää. 😀

 • Anonyymi

  Kyllä kannattaa napata hammas pois jos kerran alkanut oirehtia, se on edessä jossain vaiheessa, itseltäni otettiin ja hyvä.
  -Vanhat hampaat-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei välttämättä, kun hampaan juuret ja kaikki oli kunnossa. Niin ei siinä silleen näkynyt mitään syytä miksi oirehti tai siis ei se hammas mitään suoranaistesti oirehtinutkaan. Ei tiedetä mikä sen säryn teki. Ohi se kyllä meni, jo ennen hampaanpoistoa.

 • Anonyymi

  Mulla on parhaillaan menossa takahampaan juurihoito. Saitko selityksen, miksi sitä ei kannata tehdä? Vähän ihmettelen…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Muistaakseni puhui jotain juurihoidon epäonnistumisesta, että se olisi takahampaissa mahdollista. Ja oli siinä muutakin, mutta en muista enää täysin varmaksi.

 • Svanhild

  Kysehän on kahden eri hammaslääkärin käsityksestä eikä suinkaan mistään kunnallinen vs julkinen -vastakkainasettelusta. Miksi yksityinen hammaslääkäri olisi enemmän oikeassa?

  (Hammas)lääketiede ei ole mikään eksakti tiede, jossa olisi vain yhtä ja ainoita oikeita tapoja toimia. Käypä hoito -suosituksilla pyritään yhtenäistämään käytäntöjä, mutta paljon on vielä yksittäisten lääkärien päätösten varassa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, ei pelkästään yksityinen vaan myös toinen lääkäri (kunnallisella) oli sitä mieltä että hammas olisi vaan paikattu. Mut pistää silti miettimään, miksi heti juurihoitoa kun sen olisi kerran voinu paikata, siis oon aina luullut ettei mun tarttisi kyseenalaistaa noiden lääkärien juttuja 😀 Enkä siis nyt mitenkään halua kunnallistakaan arvostella, mutku… Ja mulla on tähän mennessä ollut ihan hyvää sanottavaa vaan kunnallisesta hammashoidosta.

 • Anonyymi

  Itellä taas kävi niin, että päivystyshammaslääkäri oli välittömästi poistamassa takahammasta, mutta sitten vaadin toisen mielipiteen asiaan, niin sen hampaan pystyikin säilyttämään. Ja nyt 7 v suussa elossa pysynyt. Ettäjoo onhan toi välillä vähän arpapeliä..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onneksi kysyit toisen mielipiteen. Pitää ilmeisesti itsekin niin tehdä jatkossa, jos ovat juurihoitoa ensimmäiseksi tarjoamassa. 🙂