Kallossamyrsky%25c3%25a4%25c3%25a4.jpeg
Blogi

Hei, mitä kuuluu?

Apua siitä on niin pitkä aika kun olen viimeksi kirjoittanut blogia. On vaan tuntunut helpommalta napata kamera käteen tai iskeä naaman eteen kuin alkaa kirjottamaan. Eipä mun elämääni kuulu tällä hetkellä mitään kovin ihmeellistä. Sitä tavallista työntekoa, kaverien näkemistä, vanhemmista huolehtimista ja elämää yleensäkin. Viikonloppuna kävin ihastelemassa Dennis-myrskyä ja oli siellä paremmatkin aallot kuin tuo ylläoleva ja yötä myöden ilmeisesti meni rajummaksi. Tuo ylläoleva kuva on napattu ihan käsivaralta ja muistaakseni 3sekunnin valoituksella, mikä on tosi hyvin kun miettii että sillä hetkellä tuuli aika reippaasti. Oliko sielläpäin kamala myrsky?
Käytiin isää auttamassa joku aika sitten ja koska hänen tilansa on huonontunut syksyn jälkeen, niin nyt pitäisi alkaa tekemään suuria muutoksia. Löysin samalla kauheat määrät valokuva-albumeita. Tiesin kyllä että isä on mua kuvannut paljon lapsena, mutta silti se määrä yllätti. Kuvia katsoessa huomasin että ollaan liikuttu isän kanssa tosi paljon. On ollut tosi mukava katsella omia lapsuuskuvia ja muistaa niitä hetkiä milloin kuva on otettu. Kuten tämä hiihtokerta. Ilmeeni kertoo että hauskaa olisi ollut mutta mä taas hämärästi muistan että hiihto takkusi, mutta saattoihan siinä silti hauskaakin olla. Sanonpa vaan, että hiihto ei todellakaan kuulunut mun lempiliikuntalajeihin lapsena, vaan tykkäsin enemmänkin luistella, tehdä lumienkeleitä, ihmetellä metsässä, uida, pyöräillä. Siis käytännössä ihan mitä vaan mutta ei hiihtoa, vaikka monia kuvia katsoneena voin todeta sitä melkolailla kuitenkin tehneeni. 
Viime viikonloppuna meillä kävi kylässä Silja perheensä kanssa. Oltiin haettu Länsi-Porin Prisman sushibar Itsudemosta sushit ja tultiin niitä meille syömään. Oon muutaman kerran aiemminkin syönyt sushia mutta se on ollut vähän sellainen ”ihan ookoo” kokemus, mutta nämä olivat ihan erilaisia ja tykkäsin todella paljon. Älkää kysykö mitä söin ja mikä oli paras, koska en tiedä noiden nimiä. Mulla ne on kaikki yleisesti vaan susheja. Jos joku tietää sivuston missä lukee kaikkien sushien nimet, niin voi kertoo mulle kans. Mut oli hauska seurassa syödä ja arvostella eri sushien makuja. Itse tykkään selvästi syödä omani ilman soijakastiketta tai wasabia, mutta testasin toki muutaman. Siljan mies tekaisi meille nopeasti misokeittoa alkupalaksi ja se oli tosi hyvää, varsinkin kun siihen lisäsi ruokalusikallisen verran soijakastiketta. Suloa kiinnosti tää pikkusempi tyyppi niin että käytiin välillä nuuskimassa ja sitten taas mentiin turvallisen välimatkan päähän. Itsekin leikittelin ja hassuttelin Seelian kanssa sekä sain naurua palkkioksi. On aina tosi kiva kun Silja tulee perheensä kanssa meille. Mut hauskaa oli ja aika kului nopeasti. Pitää katsoa milloin taas ehdittäisi Siljan kans tehdä jotain, vaikka uuden sushiherkuttelun hetki.     
Keski-Porin kirkko ja heijastus vedessä. Kuva otettu Olympus E-M5 Mark2 ja Olympus 12-100mm F4 objektiivilla. Käsitelty kuvankäsittelyohjelmalla. 
Menin ja tein itselleni kakkosprofiilin Faceen ja sanon tämän siksi ettei kukaan nyt ihmettele että onko joku tehnyt musta feikkiprofiilin. Niin ei siis ole. Tein tuon ihan vaan kun niin moni aina laittaa kaveripyyntöä mun omaan profiiliin enkä sinne halua ketä tahansa ottaa, niin tänne toiseen voin huoletta ottaa kaikki ketkä pyyntöä laittaa (paitsi ulkomaalaiset profiilit ja selkeät feikkiprofiilit). Tämä kakkosprofiili löytyy nimellä Piia Värikäs. Tuonne ei ole tarkoitus paljastella mitään ylimääräisiä, vaan se toimii tuollaisena profiilina että jos joku haluaa olla ”kaverini”. Ei kaveripyyntöä ei kannata laittaa sillä taka-ajatuksella että saisi kuulla jotan meheviä juoruja yms. 
Piipu on ollut meillä jo kolme vuotta! Uskomattoman nopeasti on aika mennyt ja vaikka iloitsenkin Piipun kotiutumista meille, niin samalla haikeana muistelen miten kolme vuotta sitten menetimme Sillan. Piipu on kyllä hassu tyyyppi. Hän tykkää ottaa nukkua lelulaatikossa. Hän ottaa lepoa suoraan takkatulen edessä, eikä tunnu haittaavan tosi kuumat oltavat. Viime aikoina Piipu on alkanut myös leipoa ja lisäksi hän tykkää kun ”hartioita” hierotaan ja silloin aloittaakin kovan kehräämisen. 

Olen nähnyt ystäviäni ja se on ollut ihanaa. Aika vaan kuluu siivillä kun uppoutuu hyvään keskusteluun. Olen myös suunnitellut tulevaa kesää, ystävien kanssa että muutenkin. Mulla on paljon ideoita videointia varten ja odotankin innolla että pääsen niitä työstämään. Toinen mitä odotan innolla on kesän kuvauskeikat ja lisäksi mulla on muutamat ideat mitkä haluaisin kuvata mallin kanssa.  

Panostin yhdessä kohtaa ruokiinkin tämän verran eli paljon salaattia (kyllä vain, sitä perinteistä salaattia) ja pikkusen kanaa tai kalaa. Okei, ihan pikkuriikkisen verran myös salsajauhelihaa. Myönnettävä on, että maha tykkäsi tästä salaattihetkestä. Kenties pitäisi alkaa miettimään enemmänkin kasvispainotteista ruokavaliota. Muutamat kiinnostavat (ja helpot) reseptit olen ottanut ylös ja seuraavalla kauppareissulla pitäisikin ostaa aineksia. 

Kyllästyin uudelleenkäyttämään muovisia juomapulloja joten menin ja ostin teräksisen. Olin jo pienen hetken miettinyt tuollaisen teräksisen ostamista ja vihdoin sain asian vietyä loppuun saakka. Ja nyt kun olen alkanut juomaan karpalomehua (lasipullossa) niin olen kerännyt ne tyhjät pullot erilliseen kassiin, että täyttyessä sen voi kipata lähimpään lasinkeräykseen. Meillä siis kierrätetään lasit, metallit, muovi (osittain), kartongit ja lehdet. Muut menee aikalailla sekajätteeseen, mutta olemme tähän miettineet vaihtoehtoja.  

Ystävänpäivälahja Hennalle. Näin tämän kaupassa jo reippaasti ennen ystävänpäivää mutta en vielä ekalla kerralla iskenyt rahoja pöytään, vaan annoin asian kypsyä mielessä hetken aikaa. Mut oli se ostettava, koska ykssarvinen. Pink Fluffy Unicorns. 

Sataisko lunta vai paistasko aurinko. Täällä päin ei ole ollut talvea, ei ainakaan siinä mielessä missä talven aina ajattelen. Talvi tulee tietenkin vuodenaikana, pyrytti tai ei. Lumiset maisemahetket voi laskea yhden käden sormilla. Ennustankin että kesästä tulee lämmin ellei jopa kuuma. Itselläni ei toki ole kuumaa vastaan mitään, mutta pitää sitä ajatella pidemmälle että miten luonto, viljelykset yms. Miten sä luulet että kesän käy – tuleeko kylmä vai kuuma? 

Yhden aamun sarastus Porissa. Onneksi olin aikasin liikenteessä, niin saatoin kaikessa rauhassa ihastella aamun värejä ja muutenkin. Tällaisia aamuja ei kovinkaan montaa ole ollut. Näitä aamukuvia olisi kiva napsia useamminkin. Kamerana oli Olympuksen E-M5 Mk2 ja linssinä 45mm F/1.8 ja näitä kuvia on muokattu kuvankäsittelyohjelmalla.

Toriparlamanetti on saanut multa nimet. Sieltä löytyy Hassuttelija, Ihmettelijä ja Mököttäjä. Nää tyypit löytyy Porin torilta jos kiinnostaa käydä moikkaamassa. 

Me ei olla nyt hetkeen päästy Sulon kanssa metsälenkille, tai ylipäätään lenkille tuonne muualle kun on ollut niin kurjaa keliä. Lisäksi meillä on viikonloppuisin ollut kaikenlaista muutakin mikä on hieman stoppaillut noita ulkoilmailuja. Nyt siis liikkumiset on ollut vain kodin ympäristössä tai ulkohäkissä. Tälläkin hetkellä Sulo mouruaa häkkiin jonne olen hänet päästänyt ja josta olen minuutin kuluttua päästänyt takaisin sisälle ja taas ulos, sisälle, ulos ja sisälle. Yleensäkin kun valon määrä lisääntyy, niin alkaa kissojenkin aktiivisuustasot nousta. Pitää luultavasti käydä ulkona vähän happihyppyä ottamassa ja juoksuttamassa Suloa, niin loppuilta meneekin rauhallisemmin. Sulo on kissoista kaikista energisin ja hänen voisi harrastaa vaikka mitä. Tää kuva on muuten napattu mun uudella linssillä – Olympus 12-100mm F/4. Oon kyl tosi tyytyväinen tuohon. 

26 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jollakin tapaa noi sun kuvat on tunkkasia.Mun kännykkäkamerallakin tulee selkeämpiä kuvia.Paljon on sulla vielä oppimista kuvaamisessa, että saisit edes arvosanoiltaan edes tyydyttäviä kuvia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, onhan tässä vielä paljon kaikenlaista mitä en osaa. Saisiko noita sun kuvia nähdä jossain ja jos sulla ois jotain vinkkiä antaa?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olipa töksähtävästi kirjoitettu viesti. Jos on varaa arvostella toisen taitoja, niin silloin voi myös kertoa missä olisi parantamisen varaa. Näin taitavat yleensä tekevätkin, neuvovat "huonompia". Otat Piia joka tapauksessa parempia kuvia kuin mä. 😉

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa mieltä. Instassa mm paljon hyviä kännyllä otettuja kuvia. Noi kaupunkikuvat kauheen synkkiä ja pimeitä. Ei erota mitään oikein..

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No oletpa olevinasi mestarikuvaaja, kirjoittaa et ainakaan osaa😊 Pipsan kuvat ovat tosi hienoja, näissäkin kuvissa on tosi hyvä tunnelma.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aina ei voi olla hyvä ja onnistua. Kauneus on lie katsojien silmissäkin. Pipsalla on loistaviakin kuvia.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Terve,
   kuvista kommentoisin tekniseltä puolelta, ottamatta kantaa itse kuvauskohteisiin.

   Merikuva on hyvä harjoitteluotos pitemmästä valoitusajasta. Värimäärittelyyn en ehkä ota kantaa, koska johtuu henkilökohtaisista ja taiteellisista vapauksista. Ehkä itse olisin yrittänyt ottaa vielä pienemmällä aukolla, jolloin myös taivaan olisi saanut pysymään skarpimpana, nyt menee hieman pehmeäksi ja muhjuksi. Kuvankäsittelyssä horisontin olisi myös voinut kääntää suoraksi.

   Kirkkokuva on oiva otos heijustuksineen, mutta asettelultaan ehkä hieman liian simppeli. Liekö kuvankäsittelystä johtuvaa, vai kameran sensorista, kuva tuntuu kuin sitä olisi jälkikäteen yritetty skarpata ja kontrastoida vähän liikaa. Tässäkin taivas pysyy hieman epämiellyttävän pehmeänä ja säröytyy, ja tummat linjat sillassa ja puissa puolestaan liian skarppeina. Tässäkin värimäärittelylle kaipaisi luonnollisempaa otantaa.

   Triptyykki-kuvassa kuvan kontrastit ja tarkkuus ovat täysin epäsuhdassa. Kuvan tummat alueet mössöytyvät epäluonnollisesti ja tuntuu kuin kuvasta vain yksinkertaisesti loppuisivat pikselit tai että kuvaa olisi jälkikäteen yritetty ylikontrastoida. Erityisesti tämän kuvan kohdalla olisin ehkä halunnut nähdä alkuperäiset otokset ja miten ne on lopulta käsitelty. Hieman vaikeaa arvioidaa kuvaa jos ei tiedä miltä alkuperäinen otos näyttää. Sivukysymyksenä: käytätkö kameran omia jpeg:ejä vai raw:eja?

   Kissakuva on eittämättä parhaiten toteututein kuva näistä. Hieman tylsä asettelu, mutta potretteihin kuitenkin aivan passeli. Tausta ei tosin pehmeydy potrettikuvanomaisesti kovin nätisti, johtuen ehkä siitä että linssi tosiaankin taipuu vain F/4. Toisaalta tapetti taustalla kyllä säröytyy omaan silmääni hyvin epäluonnollisesti, mikähän mahtaa olla kuvassa käytetty ISO-arvo? Mikäli itse käyttäisin kameraasi, pakottaisin sen ottamaan pykälän tai kahden pienemmällä ISO:lla.

   Ja tosiaankin mukava seurata kuvausharrastuksesi kehittymistä ja huomata että panostat harrastukseesi. Ehkä tulevaisuudessa kuvien yhteyteen voisi merkitä käytetyn aukon, valotusajan ja ISO-arvon, olisi helpompi arvioida kuvia ja nähdä mihin tuo käyttämäsi runko pystyy. Lisäksi alkuperäisten kuvien tarjoaminen voisi näin kameraharrastajan kannalta olla mieluisaa ja olisi helpompi arvioida myös taiteellisen silmäsi tuotoksia kuvankäsittelyssä.

   Toivon jatkossakin nähtäville kuviasi ja muista pitää kamera aina matkassa, koskaan ei tiedä mitä eteen sattuu!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos alkuperäiset kuvat kiinnostavat, voin niitä tarjota facebookin kautta arvosteluun. Tosin huomauttaisin, että blogiin laitetut kuvat eivät ole täällä ns. arvostelun takia, mutta kiitän arvioinnista. Tosin arviointi toimisi parhaiten kun sen tekee alkuperäisistä, muokkaamattomista kuvista eli mikäli haluat arvoida näitä kuvia, niiin laita yksityisviestiä mulle faceen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  ❤️💛💙💚💜🧡🖤Oikein kivoja kuvia ja värikästä elämää!❤️💛💙💚💜🧡🖤
  (sun ja Seelian yhteiskuva oli söpööö!)

  -Leila

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Millaisia kasvisruokareseptejä olet bongaillut? Onko sinulle suositeltu johonkin vaivaan karpalomehua, kun juot sitä nykyään niin paljon?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis tommosen jonkun linssireseptin. En muista enää mikä se oli, ei kuitenkaan sose. Näin joskus, olikohan Hermannin (tubettaja) videolla jonkun linssijutun, niin kiinnostuin. Oiskohan joku linssimuhennos? Ja ei oo suositeltu mihinkään vaivaan karpalomehua. Oon mä sitä juonut jo monia vuosia aina silleen kausiluontoisesti. Nyt on taas se kausi. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aijaa, en muista, että olisit ennen maininnut karpalomehusta.
   Linsseistä saa ihanaa keittoa! Suosittelen kokeilemaan kasvisruokareseptejä avoimin mielin. Tofut, tempet, seitanit, soijajutut on mahtavia protskulähteitä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon mä mielestäni siitä maininnut, kun kuitenkin mustaherukkaa ja karpalomehua monia vuosia aina ajoittain nautiskellut. Useinmiten näin talvisaikaan.

   Joo, on hyväksi kuulemma siihen sekä muutamiin muihin, mitä netistä nopeasti tsekkasin. Jossain kuullut että auttaisi verenpaineeseenkin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mun mielestä nämä kuvat eivät näytä ollenkaan tunkkaisilta, itse katsoin heti että onpas kivoja. Etenkin toi kuva Sulosta on hieno!

  Mä olen kaivannut näitä sinun tekstipostauksia valokuvilla höystettynä. Mun mielestä nämä on paljon parempia ja mielenkiintoisempia kuin videot.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mielipideasioista ei voi kiistellä. En minäkään sanoisi Pipsan kuvia tunkkaisiksi… outoa sanoa kuvaa tunkkaiseksi 😃. Kyllä Pipsa osaa kuvia ottaa. Minä vain tykkään kuunnella Pipsan jutustelua kuulokkeista, kun menen nukkumaan 😃.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuvista on aina mielipiteitä. Toiset tykkää toiset ei. Toinen tykkää tummemmasta kuvasta, toinen vaaleasta. 🙂 Kuvaajilla myös on omia mieltymyksiä joista tykkää. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hienoja kuvia! Erityisesti tuo Sulosta otettu, hyvät värit ja todella tarkka kuva, laitoin linssivinkinkin talteen. Luen muuten kännykällä blogia niin ennen kuin kuvat klikkasi isoksi, ne näkyy mulle ruudulla vähän sumeina, ehkä jollain asetuksella saisi muokattua että pääsisivät oikeuksiinsa jo kirjoitusta lukiessa 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Raumalta saa Tokio Sushi nimisestä paikasta todella hyvää sushia! Saa myös mukaan ja siellä on lounas myös lauantaisin. Suosittelen joskus kokeilemaan mikäli sushiin pahemmin ihastut 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *