Filmnoir.jpeg
Blogi

FILM NOIR TYYLILLÄ

Mitä tapahtuu kun kuvaajalla on pikkusen liikaa luppoaikaa, sopivat varusteet ja just sopiva inspiraatio? No, tällaisia kuvituksia tapahtuu!
Myönnetään että oli hieman vaikea toteuttaa tämä, kun piti samaan aikaan toimia kolmessa eri tehtävässä eli valaistuksessa, kameran takana ja vielä sen edessä mallina. Mun työkulku meni niin, että katsoin ensin kameran asetukset suurinpiirtein kohdilleen, jonka jälkeen aloin etsimään sopivaa asetusta valaistukselle. Sopivan kohdan löytämisessä meni hetki ja se oli koko kuvauksen haastavin. Olisi helpompaa jos olisin kuvannut mallia ja säätänyt vain kameran ja valon kanssa.

Valona toimi muuten ihan tavallinen taskulamppu ja teipin avulla sain laitettua paikoilleen. Ja sitä teippiä muuten menee aika hitokseen jos taskulamppu on iso ja painava. Omani oli onneksi pieni ja kapoinen, joten teippiä ei mennyt hitokseen mutta riittävästi.

Mustana taustana toimi musta lakana minkä lätkäisin teipillä kiinni ja hyvin toimi tässä tilanteessa. Huom! Älä lätkäise teippiä tapettiin.

Hauskaa oli toteuttaa tällainen ”etsivätyylinen” mustavalkokuva, koska tällaiset ei ole mulle ominta tyyliä. Niin hauska sillä tavoin heittäytyä kokeilemaan ihan muuta. Pidän kyllä mustavalkokuvista koska ne on jotenkin tyylikkäitä mutta myös herkkiä – riippuen kuvan aiheesta.

Ps. Tiesin myös että tuosta vappuhatusta on muuhunkin kuin vaan vappuhatuksi.

29 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei, tää on tosi kiva. Vaihtelu virkistää ja kyl tää on pitkästä aikaa tosi onnistunut kuva.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei lisää tällaisia erilaisia kuvailuja! Oot kehittynyt paljon kuvaajana 🙂 Ne peili rannalla -kuvat oli myös hienoja. Voisitko joskus kuvata sellaisen making of-postauksen jostain kuvaustilanteesta? Olisi mielenkiintoista nähdä kaikki valojen asettelut yms, kun itse en valokuvauksesta tiedä mitään. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mukava idea, pitää katsoa josko se joskus onnistuisi toteuttaa. 🙂

  • Hermit Hummingbird

   Hermit Hummingbird

   Jos et, kannattaa kokeilla! Ite oon kokoa xxl ja tosi kivoja ja kestäviäkin mekkoja ja muita vaatteita löytänyt cittarista 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä mielestäni oo koskaan cittarista ostanut vaatteita, kenkiä kyl joskus.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nyt on hieno! Tällaisia ei sulta usein näekään, tykkään tästä. 🙂 Kokeilisitpa uusia (tai vaan erilaisia) juttuja useamminkin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvä kuva! Olisi jatkossakin kiva nähdä kaikenlaisia kokeiluja tähän tyyliin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Vau, onpa hieno kuva! Varmasti haastavaa hoitaa valaistus, kuvaus ja mallina oleminen päällekkäin. Mutta hyvin erilainen tyyli kuin yleensä kuvissasi ja mukavaa vaihtelua. Aurinkoa päiviisi! -kirmi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oli se haastavaa, et enemmän aikaa just meni et sai kaiken kohdalleen.

 • Mimmi / Värifilmi

  Mimmi / Värifilmi

  Kaikkea sitä näköjään saa ilman kunnon studiota!
  Näitä on kiva lukea mitä muut ovat keksineet kokeilla. Taskulampussa näyttää ainankin täsaä olevan suht tasainen valo, joka yllätti ainankin mut ihan täysin.

  varifilmiblogi.com

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei kaikkeen aina studiota tartte vaikka kyl se aika kätevä ois. 😀 Tuossa mun taskulampussa on sellainen et sitä valoa voi muuttaa, et tässä se tais olla silleen et se valo tuli isommalle alueelle ja pehmeempänä. Vastakohta ois pienempi alue ja kovempi valo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *