Keltaasu1.jpeg
Blogi

Yks, Kaks, Kol – Punaiset Suca ballerinat mut Ihmemaahan vie

Tässä onkin viikon verran ollut melkoista miettimistä omien aikataulujen kanssa, kun äiti saapui takaisin Poriin. Olen siis käynyt häntä katsomassa sairaalassa, eli ylimääräinen aikani on mennyt siinä kun oon pitänyt siellä äidille seuraa. Muutaman kerran oon mennyt jo ennen vierailuajan alkamista, mutta ihan luvan kanssa. Äiti voi kyllä oikein hyvin, että epäilen hänen pääsevän pian kotiin. Blogijutut eivät siis ole olleet päälimmäisenä mielessä, jonka takia ei ole tajunnut mitään asukuviakaan ottaa. Onneksi otettiin maanantaina Siljan kanssa irtiotto arjesta ja pidettiin hauskaa. Siitä tuli aivan loistava päivä – mun instastoryn puolella te lukijat saitte silloin äänestää mitä tehtiin tai juteltiin. Onneksi kohta on Juhannus, niin ajattelin silloin käyttää aikaa ihan itseeni. Kenties kuvaan asuja, kirjoitan kirjeitä, löhöän vesisateessa, pidän hauskaa kaverien kanssa, tai ehkä kaikkia näitä yhteensä. Lisäksi olisi pari blogijuttuakin mitkä pitäisi kuvata. 

En ois koskaan kuvitellut, että omalla peukalonkynnellä vois aihettaa haavan. Kunnes tämä päivä saapui. Mä nimittäin vetäisin vasemmalla peukalon kynnellä ihanan ihoriekaleen pois oikeasta etusormesta. No jos joltain onnistuu, niin multa.

En tiedä olenko täällä muuten kertonut, mutta meillä on pari tomaattiamppelia ja lisäksi pistin kukkasiakin kasvamaan. Olen niitä kovin seuraillut kun kasvavat ja on ollut innostavaa seurata sitä – oon aina hihkunut kun olen huomannut muutoksia. Olin ajatellut auringonkukkienkin laittoa, mutta ei ehditty. Eikä niille olisi ollut oikein sopivaa paikkaa, mutta kenties sitten ensi kesänä.

Loma se vaan lähenee ja nyt pyydänkin teiltä apua, eli suositelkaa mulle lukemista. Mulla on toki itelläkin jo pieni lista mitä haluan lukea, mut ois kiva kuulla teidänkin suosituksia. Torey Haydenit oon kaikki lukenut, joten niitä ei kannata ehdottaa. Voitte myös vinkata jotain blogiin sopivaa aihetta – kirjoitettuna, tai videoituna. 

Tästä amppari & lupiini kuvasta on tullut todella suosittu meidän porukassa, että pitää vissii mennä teettämään muutamat kuvat – omalle seinälle ja parille muulle. Olin siis yhtenä päivänä kamerani kanssa vaanimassa amppareita, kun huomasin niiden pörräilevän lupiinien joukossa. Siellä sai kyllä hetken jos toisenkin menemään. Muutenkin amppareiden kuvaus on kiinnostavaa, koska on haastavaa niiden kokoaikasen liikkeen takia. Saa siis harjotusta! Oon itekki just tästä kuvasta erityisen ylpeä, kun siinä on moni asia just kohdillaan. Mulla on muutenkin kova innostus valokuvaukseen, että odotan innolla lomaani, koska aion silloin lähteä tutkimaan luontoa. Myös muotokuvaus olisi kivaa, eli mahtaisko joku lukijoista rohjeta mulle malliksi?  

Oletteko muuten kuulleet Suca Shoes kengistä? Kyseessä on siis suomalaisen suunnittelijan suunnittelmat kengät, jotka valmistetaan laadukkaasta nahasta Italiassa. Valikoimissa on ballerinat ja avokkaat. Ballerinoita löytyy leveällä ja kapealla lestillä, koossa 35-41. Valmiita värejä on: Musta, punainen, t.sininen ja hiekka. Avokkaasta löytyy koot 32-41. Kenkiä on mahdollista tilata tilaustyönä esimerkiksi erilaisella värillä, tai avokkaaseen voidaan tehdä erilainen korko. Näistä tilaustöistä kannattaa tiedustella sähköpostitse. Myös tilaus tehdään sähköpostitse. Kannattaa pistää Suca Shoes FB-sivut seurantaan, sillä siellä vinkataan muun muassa kivoista tarjouksista. Itselläni löytyy kahdet ballerinat – mustat ja punaiset, joista toinen on kapealla lestillä ja toinen leveällä. Ja näistä oon tykännyt käyttää punaisia enemmän, kenties se on tuo herkullinen väri. 

Toppi – HM+
Housut – Ellos
Laukku – FineFactory (saatu)

Multa löytyy konelta muutamat vanhat asukuvat, koska niitä tuli aikoinaan otettu reilummalla kädellä ja sitten ne jäi kansioihin homehtumaan.  Niin, nytpä on hyvä ottaa sieltä näitä asukuvia kun en ole viime aikoina ehtinyt oikein uusiakaan ottamaan – muutamat pikaisen. Tosin mulla on aika hyvä kamera tuossa uudessa kännykässä, että silläkin voisi jossain ottaa pikaisesti asukuvat. Niin, siinäs Piia kuulit, et voi enää luistaa asukuvien otosta. *nauraa* Tämä asukuva on napauttu joskus toukokuussa kun tultiin kaverin tyköä, niin siinä pysähdyttiin nappaamaan muutamat kuvat. (ampparikuva on tuorein). Pitääkin kokeilla yhdistää seuraavaksi tämän asun kanssa tuo uusi punainen laukku, jonka hommasin H&M:ltä, vaikka ihana tuo FineFactorylta saatu kangaslaukkukin on. Tykkään tosta kimonosta, varsinkin tuulisissa paikoissa, koska se on kuin keltainen supersankarin viitta. Harmi vaan, että on sellaista tekokuitua, ettei kovin aurinkoisella ole kiva käyttää, mutta siltikään suostu antamaan pois. Tein muuten joku aika sitten kivan löydön FB-kirppiksellä – löysin nimittäin kohtuuhinnalla erittäin hyväkuntoisen Nanson neulostakin ja tummankeltaisessa värissä. Syksy, olen valmis tuloosi, mutta älä ihan vielä kuitenkaan tule.   

33 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hän oli polvileikkauksessa, vaihtoivat proteesiin jonkun osan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tiedän, mut nuo pörriäiset on kaikki amppareita mulle. 😀 Toki siis tiedän oikeat nimitykset, kuten varmaan moni muukin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  On nuo kengät tosi kauniit ja tykkäisin (jos pysyy jalassa) mutta alennuksessakin ne maksaa 100 e (norm. 154) niin ei ole varaa ikinä alennuskenkiinkään. Harmi.

  Paranemisia sun äidille!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kannattaa seurailla heidän fb-sivuja, siellä on joskus yllättäviäkin tarjouksia. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Saako kysyä oletko jo tilannut sivulta asos.com (plus size kohta) joskus jotain? Siellä on mielestäni todella kauniita mekkoja (ja muutakin kaunista vaatetta!) Suurin koko on 58/60.
  Sori jos tiesit jo tuon kaupan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla on muistikuva että olisin joskus tilannut jotain, mutta siitä on monia vuosia aikaa. Eli ainakaan ihan viime aikoina en ole sieltä tilannut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Lupiinit on aivan ihania kukkia! Kukat muutenkin ovat kesän piristys kirkkaine väreineen. Suosittelen luettavaksi Päivi Alasalmen kirjoja Vainola ja Valkoinen nainen. Itse en ole muita hänen teoksiaan lukenut, mutta nämä ainakin pitivät hyvin lukijaa jännityksessä. Kiva, että mainostat suomalaisen suunnittelijan tuotteita. Meidän kaikkien pitäisi ostaa enemmän kotimaista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lupiinit on kauniita. Niitä oon tykännyt aina kuvailla. 🙂 Kiitoksia kirjasuosituksista. 🙂 Ja tottakai mainostan suomalaisen suunnittelijan tuotteita, itse käyttäisin enemmänkin suomalaisia vaatteita esim. mutta siellä tuo kokopolitiikka tai värimaailma tulee vastaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kivan näköiset kengät. Kävin myyjän nettisivuilla ja heti alkoi tökkimään, kun ostomahdollisuudet oli kyllä hyvin esillä muttei kenkien hintaa �� Eli maksanee liikaa mun kukkarolle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai eikö sielä ole hintaa? No ballerinat on 154e ja avokkaat 159e. Lisäksi näistä on sillon tällön fb-sivuilla tarjouksia, eli kannattaa kurkkailla sieltä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jep kimalaiskuva oli hyvä minustakin mutta ampparit olis tuikkineet sut sieltä karkuun kameroines.
  Noi ei pistä ku hirveessä hädässä kun muistaakseni ne kuolevat sotiessaan. Äipälle kovasti paranemisia ja kesänjatkoja teidän remmille!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se voi olla että ne oikeat ampiaiset ois saaneet karkuun, mut eipä täällä oo niitä oikein näkynyt. Kimalaisia ja mehiläisiä kylläkin. He ovat antaneet rauhassa kuvailla jos ei itse lähde riehumaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse luin jokin aika sitten Saara Turusen Sivuhenkilö-kirjan ja pidin kyllä kovasti. Suosittelen!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Olisiko joku erityinen mitä voisit suositella?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjaa suosittelen! Koukutuin jo ensimmäisestä lukemastani kirjasta ja pakko ahmia kaikki. "Kirjasarjassa seurataan tunnettujen suomalaisten kulttuurikotien elämää Ida Erikssonin silmin vuodesta 1893 vuoteen 1918 saakka. Sinä aikana sisukas Ida kasvaa karun elämän koulimana aikuiseksi naiseksi, jolla on lopulta oma täysihoitola." – lainaus nousu.net

  Ja mitä tulee muotokuviin, ilmottautuisin mieluusti malliksi! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia suosituksesta. Ja jos muotokuvaus kiinnostaa, niin laitahan spostia mulle. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Suca-ballerinat ovat kyllä tosi hyvät, ostin itse kyseiset mustat ballerinat jo reilu vuosi sitten. On fiksua suosia Euroopassa tehtyjä tuotteita ja jättää "kiina-trikoot" kauppaan 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne on tosi hyvät. Olen näitä punaisia käyttänyt nyt enempi, et pitäs vissii antaa mustillekin vähän huomiota. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko noissa punaisissa avokkaissa kapea vai leveä lesti? Ilmeisesti kapea, koska jalka tulee aika reippaasti siitä ulos.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en oo ihan varma kumpi oli kumpi. Voi olla, että punainen on kapeammalla lestillä mutta ovat mustien kanssa samankokoiset. Siis kun toinen on muistaakseni 36 ja leveällä lestillä, toinen taas 37 ja kapeammalla lestillä. Myös tuo jalkapöydän turvotus saattaa vaikuttaa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Punaiset tosi sievät, mutta onko sun jalalle huonot? Näyttää että pullistuu jalka ulos tuolta kokonaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ne huonot ole, se pullistuminen johtuu siitä että jalkapöydässä on turvotusta. Esim. jos iltasella ottaisin kuvan noiden ballerinoiden kanssa, niin sitä pullotusta ei olisi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No täytyy joku kerta muistaa ottaa kun ovat iltasella jalassa 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko sinulla normisti kengät leveä- vai kapealestiset? Ihmetytti vaan, että miten voivat molemmat olla sopivia? Itselläni on leveä jalka, monesti H-lesti on paras ja ei mitää toivoa, että jotkut kapealestiset kengät mahtuisi jalkaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis ihan normaalit, en tiedä onko ne sitten kapeat vai mimmoset. Kyllä mulle leveälestisetkin kengät menee, mut niissä joudun yleensä ottamaan pienemmän koon. Ja nämä ovat siksi sopivat, että toinen on isommalla koolla kuin toinen. Muistaakseni niin, että leveälestinen on pienemmällä koolla ja kapealestinen isommalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *