Norja.jpeg
Blogi

Viikon viemää

Sairasloma loppuu ja huomenna palataan iloisin mielin töihin, vaikka jalka ei vieläkään tunnu täysin toimivalta, mutta en kestä tätä neljän seinän sisällä oleiluakaan. Pakko siis yrittää! Viikon aikana olenkin ehtinyt tekemään vaikka ja mitä, mutta mukavimmat niistä taitaa olla tiikerikakun ja vaatevideon tekeminen.

Joku kysyi multa, mikä tässä vuodessa on ollut mieleenpainuvinta, niin siihen on pakko sanoa että tuo kesällä tekemämme Norjan matka. Olenkin tällä viikolla katsellut kuvia ja videoa tuosta matkastamme. Yksikin videopätkä saa vieläkin nauramaan – ajamme siinä vuoren lähellä joka kauempaa katsoen näyttää siltä kuin siinä on tunneli ja mä videolla sanon, että kohta me päästään tunneliin. VÄÄRIN! Ei ollut tunneli vielä valmis ja sen kun tajusin, niin repesin nauramaan. Upea reissu, upeat maisemat.

Viime yönä tapahtui kummia kun Sirpa (se meidän kotikummitus) oli tainnut ottaa jostain nokkiinsa kun kaatoi siivouskaappimme sisällön (irtohylly, siffeli&harja sekä imuri) aamuyöllä semmoisen metelin saattelemana, että tämäkin emäntä sanoi IIK. Eikä sen jälkeen tullut kovin nopeasti uni takaisin.

Yritin maanantaina ostaa Suomalaisesta tätä uusinta Juoppohullun Päiväkirjaa, Dokumenttia mutta se oli myyty hetki sitten loppuun. Kun pääsin kotiin, pistin tilauksen menemään Diktaattorin sivujen kautta ja kirja kolahti postilaatikkoon torstaina. Siitä lähtien olen nyt lueskellut tuota kirjaa, pikkuhiljaa, nautiskellen.

Eilen myös huomasin, että mieskin lueskeli tuota samaista kirjaa. Nyt kun olen puolessa välissä, voin todeta tämän olevan hitusen erilaisempi Juoppis. Lukisin tämän yhdeltä istumalta loppuun, jos vain haluaisin, mutta ei, mä haluan säästellä ja lukea ihan rauhassa.

Tilaamani postimerkitkin saapuivat, halusin itselleni tuollaisia jouluisia merkkejä – ne ovat kauniita sekä mukavia pistää kuoriin jotka matkaavat ulkomaille.  Nuo pari merkkiä ovat maksaneet enemmän mitä normaalisti, mutta pitäähän omasta ja tuollaisesta nätin jouluisesta merkistä maksaa hieman enemmän.

Sitten ostin Suomalaisesta ihania jouluaiheisia tarroja, kun olen innostunut koristelemaan kuoria ja kirjeitä. Se harmittaa, ettei Tiimaria enää ole, sieltä olisi löytynyt isompi määrä upeita tarroja.

Teimme kissoille uuden pellettivessan, tällä kertaa paksummista laatikoista. Ja sopiihan tuo värityskin kivasti tuonne vessaan. Haluttiin vaihtaa tuo ensimmäinen vessa, koska sen laatikot olivat niin hepposta muovia ettei se ollut hyvä. Esimerkiksi kun niitä päälimmäisen laatikon reikiä teki, murtui se muutamasta kohdasta, kun taas tässä uudessa ja paksummassa mikään ei ole murtunut. Tässä uudessa on pohjallakin isompi tila.

Saimme tehtyä tähän 8mm reikiä tuonne pohjaan, vanhassa oli 6mm ja ne olivat liian pieniä. Ei meinannut puru ilman avustusta tippua sinne pohjalle, mutta nyt tippuu. Pellettivessa on ollut meille täydellinen, enää ei hiekkaa kulkeudu kissojen mukana joka paikkaan. Ja hintaa tälle tuli 26€. Pellettipussi 20kg maksaa n. 7€ rautakaupasta haettuna ja kestää n. kuukauden päivät. Suosittelen!

Ostettiin kissoille oma karvatyynykin, ja niinhän siinä kävi että Siiri sen omi (katso tästä video) vaikka tänään se on Sevi, joka tyynyn päällä on makoillut. Silla ei tyynystä ole kiinnostunut, sillä hän tykkää nukkua pitkin pituuttaan.

Tyyny on vähän niinkuin aikainen joululahja noille kissoille.

Pestiin eilen sauna ja suihkuhuone, oikein kunnolla. Pari tuntia siinä meni kun saatiin putsattua. Otimme siis saunan lauteet, juuriharjan ja mäntysuovan kanssa, sekä lattia jynssättiin läpi. Suihkuhuoneessa pestiin lattia, seinät, lasipinnat sekä suihku. Ollaan pesty nuo aina kaks kertaa vuodessa. Samalla tuossa testasin, että miten jalka reagoi eikä mitenkään pahasti – ei kyllä hyvästikään, mutta kyllä tuolla pystyy työt tekemään. Siivottiin myös keittiön kaapit ja jääkaappi, peräti kaksi muovikassillista lähti turhaa ja vanhentunutta tavaraa pois.

Tein tällä viikolla monen vuoden jälkeen tiikerikakun, ja sen tekeminen jännitti. Ensi viikolla pitäisi tehdä yksi, ja jouluviikolla toinen tiikerikakku – toinen äidille, toinen ystävälle. Ystäväni tykästyi niin tuohon kakkuun, että pyysi minua tekemään sellaisen hänelle ja minähän teen.

Sairaslomalla olen ehtinyt raapustamaan kirjeen, jos toisenkin. Kuvassa näkyy muistaakseni 13 kirjettä, mutta siihen voi laskea pari vielä lisää. Kun muutamana yönä tuli särkyjen takia valvottua, niin kirjeitä tuli raapusteltua ihan kivat määrät.

12 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pellettivessa oli kyllä täälläkin pelastus 🙂 Ei ole tosiaan enää hiekkaa joka paikassa ja tuota "hiekkaakin" kuluu huomattavasti vähemmän. Ja laatikon siivouskin on helppoa. Tosin myö ostettiin ihan kaupasta vessa nuille, ei askartelu innostanut 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuo askartelu oli kyl tosi helppo, muuta kuin 8mm poranterällä reikiä päälimmäiseen laatikkoon ja se oli siinä. 🙂 26€ tuli maksamaan, et on halvempikin kuin ne kaupan vessat. Niitäkin katsottiin mutta todettiin ne liian pieniksi meidän kateilla ja sit se pohja on kauhean matala, eli tarttis tosi usein siistiä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miten toi vessa käytännössä toimii? Ja oisko sulla joku kiva ohje sen tekemiseen? 🙂 -Maiju

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ootas, mä koetan tähän selventää. 🙂

   Sun pitää siis ostaa kaks säilytyslaatikkoa, silleen että sinne jää reipas tila, oiskohan meillä nyt joku 10-15cm tila siellä pohjassa. Sit siihe päälimmäiseen laatikkoon porataan pohjaan reikiä, 8mm kokoisia. Ja sit täytyy kattoo et se laatikko on semmosta muovia, joka ei anna periks eli paksua. Ei mitään semmosia missä käsillä pystyy vääntämään sitä laatikkoa. Sitten vaan pohjalle pikkaisen kuiviketta (pelletti käy hyvin) sitten päälilaatikko päälle ja siihen laitetaan semmonen muutaman sentin paksunen kerros pellettiä. Sitten kissat käy asioilla ja se puru tippuu sinne pohjalaatikkoon. Se sitten otetaan 2-3pvä välein. Päälilaatikko 2-3x päivässä. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Onko teillä aukkoja tuon alimmaisen lootan yläreunoissa että ilma pääsee kiertämään? Kolmella kissalla märkä pissainen puru alkaa käydä aika karmeena jos 2-3pv välein tyhjentää, etenkin kun noista suuremmista rei'istä voi onnistua suoraan kusemaan alalaatikkoon. Tietty jos lattialämmitys on kylppärissä kunnolla päällä, niin se kuivattaa ja vähentää hajuongelmaa 🙂 Itse en oo jaksanut käyttää kaksiosaista laatikkoa kun alalaatikon kusipuru alkaa heti haista ihan kammottavalle kun ilma ei kierrä kunnolla. Kissatkin tykkää peittää mieluummin purua kuin pellettiä, niin vaihtelen muutamien päivien välein koko lootallisen kun suurin osa pelletistä on muuttunut puruksi – eikä haise kun ilmavasti pääsee tuulettumaan koko ajan.

   Noista tarroista, miten musta tuntuu että oot postannut jo monta vuotta nuo samat porotarrat, vai ostatko aina vaan samoja uusia? 😀 Kivojahan ne on kyllä, siksi jotenkin jääneet mieleeni että oon ne aiemminkin bongannut. Useempaankin kertaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole aukkoja, mutta ilma pääsee sieltä kyllä kiertämään, eikä mitään kamalia hajuja tule. 🙂 Meille tuo 2-3pvä välein on ollut ihan hyvä, ei ala haisemaan – toki tuo lattialämmitys on voinut olla siinä se et kuivattaa ja vähentää hajuongelmaa. 🙂 Meillä ei pelletistä ole tullut mitään ongelmaa, samalla tavalla peittävät kuin purunkin kanssa. Puru menettelee muuten mutta ei ole kiva kun kulkeutuu sitten pitkin asuntoon, siksi pellettiä suosimmekin.

   Noita poroja on vissiin ollu aiemmin, mut kyl nää silti on ihan tässä just ostettu. 🙂 Sopivat vaan tähän hetkeen. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Seuraako sun kirjekaverit blogiakin? Tai varmaan ainakin osa seuraa? Saavat susta silleene elävämmän kuvan videioiden ja valokuvien ansiosta. 🙂

  Ootko tykännyt kirjasta?

  t. piip

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Seuraahan ne, osa ainakin. Harvemmin kommentoivat tänne, että laittavat sitten kirjeisiin, FB:ssa, WhatAppissa jne viestiä. 🙂 Sitä kyllä saavat blogin välityksellä. 🙂 Ja kyllä, kirja on ollut hyvä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä olen monesti miettinyt, että tilaisin omakuvapostimerkkejä, mutta en ole raaskinut. Sen verran kun ovat kalliimpia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ovat kyllä kalliimpia, mutta nyt halusin tilata. Viel ku sais kissoista. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko teillä vain yksi pellettivessa tai monta vessaa pelkällä pelletillä? Mietin vain kun meilläkin on kolme kissaa, enkä ole uskaltanut siirtyä pelkkiin pellettivessoihin, jos alkavatkin karttamaan pellettejä. Siksi meillä on 3x pellettivessa ja 1x hiekkavessa ainakin toistaiseksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Yksi pellettivessa ja toimii meidän kolmikolla aivan hyvin. 🙂 Me kuitenkin siistitään sitä 2-3x päivän aikana. Ja meillä on tytöt pellettiin tottuneet, ovat pienestä asti käyttäneet sitä kissojen pellettiä, joka toki on pienempää kuin tämä ja paakkuuntuu, mutta ei tästäkään siis ongelmaa – tästä puupelletistä. Joskus oon tarjonnut hiekkaakin mutta eivät tykänneet, valitsivat tuon pelletin. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *