Kainoliivi4.jpeg
Blogi

Värikkäät vaatteet toivottavat kevään tervetulleeksi

Postaus tehty yhteistyössä Kainon kanssa
(liivi & huivi saatu) 

Tämä viikko onkin mennyt aika nopealla vauhdilla ja suunnitelmat ovat muuttuneet siinä mennessä vaikka kuinka monet kerrat. Tästä en voi valittaa, koska se vaikutti loppuviikkoon niinkin mukavasti että saan olla ”vapaalla”. Mun suunnitelmiin kuului mm. Hennan kanssa lounastaminen useampanakin päivänä ja niillä kerroilla valitsin vähän parempaa ruokaa kuin yleensä. Yhtenä lounaspaikkana oli Pikku X, josta valitsin itselleni karkkipossutacot (3 tacoa) ja oli muuten todella hyvää. Klikkaa tästä jos haluat kurkata ravintolan sivulta miltä annos näyttää. Sitten kun seuraavan kerran tilaillaan lounasta tuolta X:stä, niin taidan ottaa saman tacon, mutta joko jättikatkiksilla tai ihan vaan vegen. Onko kukaan Porilainen käynyt tuolla syömässä, mitä tykkäsit?   

Nyt kun työt on saatu pois alta, niin alkaa kotona melkoinen multitaskin eli yritän tehdä montaa eri asiaa ja koska ne ei liity tyystin toisiinsa, niin se on hivenen hankalaa. Esimerkiksi postauksen ja asiakirjan kirjottaminen onnistuu hyvin, mutta sitten kun pitäisi vielä pestä pyykkiä, siivota kotia ja tehdä ruokaa, niin homma hankaloituu. Tähän vielä päälle isäni, joka on tulossa käymään, koska hänellä on jokin ongelma tietokoneen kanssa. Ja ettei jutut vielä tähän loppuisi, niin pitäisi leipoa uusi satsi sämpylöitä (kiitos seuraajan antaman ohjeen, tumma siirappi on päässyt käyttöön) ja uusin video pitäisi editoita. Paljon on siis juttuja mutta se on oikeastaan hyvä, sillä touhukkaat päivät ovat saaneet aikaan sen, että nukun yöllä kuin tukki. Jos joku muistaa, niin mullahan on ollut pientä uniongelmaa kun aivot alkaa sängyssä huutamaan vaikka ja mitä ideoita. No nyt ne aivot on liian väsyneitä siihten joten jessss!
Ajankäyttö on kyllä mielenkiintoinen juttu, kun itse seuraan ihmeissäni perheellisiä, että miten oikein ehtivätkin tekemään ja ratkeamaan joka paikkaan. Oon tässä tullut tulokseen, että jokaisen elämä adaptoituu siihen tilanteeseen. Jostain siis saa vaan aikaa ja jaksamista, eikä sitä toisen kiirettä tai ehtimistä (yms) voi ymmärtää jos ei ole itse ollut samassa tilanteessa. Kumpikaan ei ole väärin tai oikein, vaan elämäntilanteet on mitä ne on. Mä tykkään että on touhuamista, mutta hengähdän helpotuksesta kun saan vain istahtaa takan ääreen eikä tartte tehdä yhtään mitään. Joskus mulle tulee kovin tyhjä olokin jos ei ole mitään, siis yhtään mitään, tekemistä. Oon huomannut, että tykkään jollain pienellä osalla päivien aikataulutuksesta eli missä olen mihinkin kellonaikaan ja kun oikein mietin, niin kuulostan ihan veljeltäni. Hän on aikataulutuksen mestari.   

Innostuttiin viime viikonloppuna leipomaan sämpylöitä ja kun yritin muistella milloin viimeksi oltiin leivottu niitä, niin en muistanut.  edellisistä on aikaa. Käytettiin seuraajalta saatua ohjetta jolla saatiin hyödynnettyä tummaa siirappia jota löytyy kaapista kahden pullon verran. Toinen näistä pulloista pystytään säästämään ensi joulua ajatellen eli tulevia pipareita varten, mutta toiselle piti keksiä nopeampaa käyttöä ja sekin saatiin pienellä avulla ratkaistua. Ja mikäs sen parempaa kuin itse tehty sämpylä. Me muuten laitetaan noiden sämpylöiden joukkoon kauralesettä että kaurahiutaleita, koska tällä tavalla niistä saa vähän ruokaisampia.  
Viikonloppuna tuli myös chättäilyä yömyöhään joidenkin seuraajien kanssa. Kiitos vaan yöseurasta. Mulla on siis yleensä lauantai-sunnuntai väliset yöt pyhitellyt pienelle valvomiselle ja se on oikeasti tosi ihanaa. Täällä on talo ihan hiljainen ja hetkittäin voi kuulua mun näppäilyn äänet, mutta muuten ihanan hiljaista. Mies nukkuu. Kissat nukkuu. Kaikki muut nukkuu paitsi minä. Mä saan myös yömyöhään tosi paljon tehtyä kun tuntuu että olen silloin pirteimmilläni. 

Multa kysyttiin perjantaina että enkö mä koskaan ärsyynny ja muistelen että tätä olisi ennenkin kysytty. Niin kyllähän mä tietenkin ärsyynnyn, koska olen vain ihminen ja ärsyyntyminen on yksi tunneskaala, mutta en anna sen hallita mun elämää. Jos jokin ärsyttää, niin siirryn eteenpäin enkä anna itseni upota siihen tuntemukseen pitkiksi ajoiksi. On normaalia ärsyyntyä ja antaa sen mennä ohitse, mutta ainainen ärsyyntynyt olotila ei ole hyväksi mielelle. Joten tämän vastapainoksi kerron, että tänään mulla on ollut mukavan iloinen päivä, että asiat jotka normaalisti ärsyttäisivät, eivät teekkään niin. Olen happy happy joy joy ja miehenikin naureskelee, että mistäs nyt tuulee. No mulla on toki syyni tälle extrailolle, mutta yleisesti ottaen elämä on mukavaa vaikka kiireistä.  

Mun piti kerätä kaikessa rauhassa muutamia vaatteita yhteen säkkiin ja laittaa se iso kasa yhdellä heilatuksella nettikirppikselle myyntiin, mutta siinä kävi niin, että kaikki menivät jo. Tekivät maagisen katoamistempun. Ainoastaan muutama kenkäpari koossa 36-38 ja tämä hopeinen glitterclutch olisi vailla uutta kotia. Kiinnostaisko, jos vastasit kyllä, heitä mulle viestiä FB tai S-postiin pipsan83@luukku.com. On hyvä tehdä tuonne pieneen komeroon tilaa mahdollisille uusille, vaikka en sitä sano että sinne kovin paljon uutta olisi tulossa, mutta silleen kaiken varalta. Tykkään varautua, varsinkin kun joka keväinen mekkovillitys on vasta tulossa. Toivon tekeväni tänä vuonna järkeviä valintoja, mutta en odota itseltäni tässä suhteessa liikoja, koska minä ja mekot. Mä en vaan voi vastustaa niitä.   

Oon aika sekasin tästä nykyhetkestä, että onko se hyvä säästää vanhaa vaatetta kaapissa vai pistää se pois, kiertoon. Tästä kun oon lukenut niin montaa eri mielipidettä. Pitäisikö siis säästää joku vaate, vaikka tietää ettei sitä luultavasti enää käyttäisi? Jos ei siis ole tähänkään mennessä käyttänyt ja vaate vain roikkuu kaapissa monta vuotta, käyttämättömänä?
Mä oon ite pyrkinyt siihen, että jos jokin tietty vaate ei vaan valikoidu päälleni kerta toisensa jälkeen, niin pistän sen kylmästi eteenpäin, enkä ajattele että kyllä mä sitä ehkä vielä joskus käytän. Mun kaappi olisi varmaan tupaten täyttä, jos noin tekisin. Niin, pitäisi pyrkiä harkitsemaan tarkemmin noita vaateostoksia ja tähän olen kokoajan pyrkinytkin, mutta olen niin heikko kauniiden vaatteiden mekkojen edessä. Aina on silti hyvä pyrkiä parempiin valintoihin, kuin olla täysin välinpitämätön. Itelläni on paljon vielä tekemistä noiden vaateosteluiden kanssa, mutta on se silti maltillisempaa kuin esimerkiksi viitisen vuotta sitten. Kirppikseltäkin olisi mukava ostella vaatteita, mutta kaunistelematon totuus on, etten sieltä löydä itselleni mitään kivaa. En sen takia, etteikö nettikirppikseltä isoja kokoja löytyisi, vaan oman vaativan maun takia, kun itse haluan vaatteiden olevan värikkäitä ja tällaisia on aika harvoin myynnissä.  

Olin aivan innoissani kun sain nämä kuvissa näkyvät Kaino tuotteet eli mua varta vasten tehdyn neuleliivin sekä Kaino-huivin. Huivin värin värin valikoimisessa oli pieniä haasteita, kun oli paljon ihania vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin väriin Viini. Nythän Kainon huiveihin on tullut ihanan keväisiä värejä ja niistä mun silmät ihastui Ilo, Koralli ja Turkoosi väreihin. Ne on niin ihanan hempeän värisiä. Tämä liivi on tosiaan mulle tehty eli sitä ei löydy Kainon omista valikoimista. Kutsutaan tätä nyt Spiraaliliiviksi kun tämä on Spiraalitakin mallista tehty, mutta vain hihaton ja mulle on pikkusen lisätty leveyttäkin. Lisäksi sain mukaan tuollaisen kietaisuvyön, jolla saan laitettua liivin kiinnemmäs tai antaa olla auki – ihan miten itse tykkäänkin. Liivi on 100% merinovillaa ja huivi taas 50% luomu kampapuuvillaa ja 50% merinovillaa.

Tuossa kuvauksen aikoihin oli mukavan lämmin keli, muistaakseni +6 asteen lämpö mutta tuntui kuin nolla koska tuuli, niin tuo asukokonaisuus oli mukavan lämmin niinä hetkinä kun ei tuullut. Odotan siis innolla, että lämmöt nousee ja pääsen käyttämään liiviä useamminkin. Takin alle laitettavaksi se on ainakin nyt turhan lämmin. Oon niin iloinen, että löysin Kainon – suomalaisen, ekologisen ja eettisen vaatemerkin. Näitä ei kovin montaa ole, tai en itse ainakaan ole huomannut. Uskon myös, että nämä ovat vaatekaappini pysyviä asukkeja.  

Neuletunika Ruutu – Kaino
Neuleliivi Spiraali – Kaino (saatu)
Kaino-huivi – Kaino (saatu)
Kompressiolegginssit – BomBom (saatu)
Kengät – Rieker

16 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mainitsin sulle vuosia sitten Yksikätisten keittokirjasta. Oletko hommannut sen tai lainannut kirjastosta?
  Olisitko valmis tekemään sellaisen sarjan, jossa vaikkapa 2 kertaa kuussa kokeilisit jotain lukijan hyväksi toteamaa reseptiä?
  Sinä voisit antaa rajat sille, että voisit kertoa mitä ruoka-aineita teillä ei syödä ja tietysti toki määritellä sen, että ruoka ei saa olla jotain tryffelirisottoa eli ei mistään järkyttävän kalliista raaka-aineista.
  Parhaiksi toteamistasi lukijoiden resepteistä voisit sitten koota itsellesi oman pienen keittokirjan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi, pakko sanoa etten kyllä muista tätä mutta otin sen nyt ylös jos innostut tsekkaamaan. En ole siis hommanut tai lainannut. 🙂 Enkä nyt uskalla antaa lupauksia tällaisesta sarjasta, pahoittelut, mutta en nyt tyystin sitä lyttää alaskaan. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, se yllättää mut aina miten nopeasti kaikki menee. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tosi kiv huomata että näytät tosi pirteältä ja tuo pitkä punainen tukka sopii sinulle äärettömän hyvin. Näytäisi että olet selättänyt se masennuksen poikasen, joka sua vaivasi viime vuoden puolella.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että huomasit ja on kiva olla pirteä. 🙂 Ehkä se on tää kevät. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Satsaan laadukkaisiin vaatteisiin ja vaatehuoneesta löytyy kymmenen vuottakin vanhoja mekkoja ja tunikoita, jotka ovat kestäviä ja malliltaan sopivia. Mittani kun ovat edelleen samat kuin kymmenen vuotta sitten.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on hyvä että makusi on pysynyt vuosia samanlaisena. Mulla se vaihtelee tiettyjen suhteen aika paljon, ni ei kyl pystyisi samaan kuin sinä. Ihailtavaa kyllä. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *