Vappu2.jpeg
Blogi

Vappu 2015

Vappu on jo ohitse mutta palataan me vielä pienen hetken ajaksi niihin tunnelmiin. Meidän vappu oli aivan loistava! Meillä kävi paljon ystäviä ja sukulaisia kun päätimme pitää pienimuotoiset tuparit eli esitellä ihanan talomme. Tämä oli siis ensimmäinen vappumme täällä uudessa kodissa, uusissa maisemissa ja kaikenlaisessa uudessa.

Oma vappuni alkoi viime torstaina kun suuntasin nokkani kohti keskustaa ja sen vappuhumua – onneksi olin aikaisin aamulla liikenteessä, niin sain tutkiskella vappukävistä kaikessa rauhassa kun silloin ei vielä ollut isoa ihmismäärää. Jos ette tienneet, niin mä en viihdy isossa ihmismassassa vaan koen siinä pienimuotoista ahdistusta. Tuolta kadulta sitten nappasin meille kotiin Hilkan tekemiä munkkeja kun emme itse ehtineet leipomaan, lisäksi tein vieraille ruokaisan broilerpastasalaatin mutta aiempaa kevyemmän version. Nappasin ihanalle kummipojalleni vappupallon, vaikka toki kummitätikin sai siitä pienet hupinsa. Hetken aikaa harkitsin ostavani sellaisen shamppanjapullon näköisen vappupallon. Aikuinen minussa tuli viime tingassa järkiinsä vaikka olen kyllä sitä mieltä että kyllähän sitä nyt aikuisenakin saa olla hivenen lapsellinen, niin maailma ei ole niin raskas seurattava. Pieni lapsekkuus piristää.

Asukseni tosiaankin valikoitui se vaatedilemma postauksessakin nähty keskimmäinen asu, tosin housut jouduin vaihtamaan jegginsseiksi kun tuolla ulkonakin piti välillä hommissa käydä eli ei meidän vappu pelkkää kestitsemistä ollut. Onneksi jegginssit menee mekkojenkin kanssa vaikka kuvassa nuo kyllä näyttää enemmänkin tummanharmailta kuin mustilta.

Asu saikin paljon kehuja ja moni oli sitä mieltä että toimi loistavasti vappuasuna. Jopa hattukin sai kehuja ja kehoituksen käyttää myös kesällä, koska monen mielestä tuo toimisi värinsä takina myös kesähattuna. Ja kun se toisaalta sopii monen muunkin asun asusteena, niin mikä jottei.

Saatiin vihdoinkin korkattua tuo ”Domppa” ja nautittua siitä aikuisessa seurassa. Kilistettiin siis uudelle talolle, vapulle, laihdutukselleni ja monelle muulle. Ensisiemauksella tuo maistui ihan Elyseeltä mutta jälkimaku paljasti ettei se sitä ole. Tosin en ole mikään asiantuntija tai edes harrastelija joten en yleensäkään maista noiden viinien eri makuja mutta tässä sen eron kyllä huomasi. Se ei ollut samanlaista kitkeränmakuista ja potkaisevaa vaan jopa yllättävänkin miellyttävää, sellaisella kivan pehmeällä jälkimaulla. Siinä kun juteltiin ystäväpariskunnan kanssa, niin kannattaa panostaa yhdellä juomiskerralla laatuun kun sitä ei kuitenkaan kovin usein juo. Siis että mieluummin kerran vuodessa 160€ shamppanjapullo (tai mitä sitten valitseekin) kuin 10€. Panostaa siis siihen yhteen kertaa ja pihistää jos makunautintoja on useammin.

Siirikin halusi tulla kuvaan kun nappasin kuvan meidän illanistujaisista. Ihan loistava ilta oli kun höpötystä oli monen tunnin verran kun saatiin kertoa omia kokemuksia Norjan reissusta. Ollaan kans suunniteltu että menisimme seuraavalla kerralla lentäen Osloon ja vuokraisimme sieltä auton – tällä tavalla sitä säästää muutaman päivän verran ja pääsee näkemään sekä kokemaan enemmän. Kaveripariskunta suositteli meille että kun Norja on nähty, niin otetaan suunnaksi Islanti – siellä on kuulemma ihan mahtavia maisemia sekä valassafari. En ollutkaan ajatellut tuota, mutta kun sitten myöhemmin katselin tietoja niin kiinnostukseni heräsi.

Mä menin tutkimaan yhtenä iltana Tori.fi tarjontaa ja törmäsin siellä tähän ihanaan lyhtyyn joka mun oli ehdottomasti saatava. Se on tällä hetkellä tuossa olkkarissa – tuossa ylemmässä kuvassa missä Siirikin on, näkyy miten se on.  Vielä en ole kynttilää hommannut mutta olen selannut Pentikin tarjontaa ja kiinnostaisi hommata siihen tämä kynttilä.

Tarkoitus on käyttää sitä niin sisällä kuin ulkonakin. Talvella voisi hommata tuonne sisälle valkosarjan ja laittaa tuohon kuistille, tai viedä kynttilän kanssa tuohon kiven päälle. Mahdollisuuksia on niin monia ja se on parasta.

Kuten sanoin, niin meillä tämä vappu oli vähän kuin pienet tuparit mutta sillä erotuksella että täällä käytiin eri aikoihin, miten kellekin parhaiten sopi. Saatiin samalla ihania tuparilahjoja ja tuossa yllä onkin muutama niistä kuvattuna. Ihania lahjoja ja niin sopivia!

Saimme kääpiövalkokuusen jonka istutimme eilen maahan ja jolle haluan heti lisää kavereita. Pitääkin kysyä mistä kaverini sen on hommannut. Lisäksi saimme myös rönsyliljan mutta se piti viedä ulos kun kissoja kiinnosti liikaa kyseinen kasvi – pitää vain hommata amppeli ja laittaa tuohon terassille, niin saa sekä aurinkoa että varjoa. Onneksi vanhalta omistajalta oli jäänyt koukkuja yllinkyllin niin saan muitakin amppeleita tuonne kaunistamaan taloamme. Sitten rakas lapsuudenystäväni toi perheensä kanssa meille punaviiniä sekä ruisleipää suolan kanssa – tämä ele oli kyllä kiva sillä nyt meillä riittääkin ruokaa ja se vielä säilyykin – jos siis uskotaan tällaisiin taikauskoisiin tapoihin ja mikä ettei.

Kissatkin otti vapun ihan rennosti vaikka vieraiden ollessa meillä näyttikin siltä ettei meillä ole kissoja laisinkaan. Eivät oikein välitä lapsista vaikka tokihan Siiri tuli pienesti moikkaamaan, kunnes katseli parhaakseen mennä piiloon. Tottahan toki pomon täytyy näyttää rohkeutta – jos joku ei vielä tiennyt, niin Siiri on kissakolmikosta se pomo. 

Ollaan muutenkin huomattu kissoissa pieniä muutoksia, kun esimerkiksi Silla ja Siiri tulevat nykyisin todella hyvin toimeen – nukkuvat nimittäin vieretysten ja Silla on jopa pessyt Siiriä. Tätä ei siis juurikaan vanhassa asunnossa tapahtunut. Sitten ollaan huomattu että meidän 160cm sänky alkaa olemaan pieni kun meidän lisäksi sänkyyn ahtautuu Siiri ja sen täytyy päästä meidän väliin – Sevi onneksi pysyy jalkopäässä ja Silla mun vieressä lattialla.

Kesä tekee tuloaan! En voinut olla huomaamatta että pihakoivumme on nupuillaan ja olikai tämä ihme pakko kuvata. Toki tähän olen aina kiinnittänyt huomiota aina keväisin mutta nyt kun tätä luonnon herääminen tapahtuu omalla pihalla, niin on se aivan ihmeellistä.

Minähän nyt tunnetusti osaan iloita vaikka kuinka pienistä asioista, joten se että iloitsen koivun nupuista ei varmastikaan aiheuta hämmästystä, koska minusta se tekee elämisestä sen arvoista kun iloitsee pienistäkin. Niitä kun elämässä eniten tapahtuu. Suosittelen kokeilemaan.

35 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Rönsylilja ei muuten ole myrkyllinen eli kissojen takia ei tarvitse kukkaa laittaa amppeliin :). Kivalta kuulostaa vappu siellä. Aurinkoista kevättä!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tosin kissat saattavat sitten natustella koko kasvin, jos sen jättää niiden ulottuville! Meillä kanit ja kissat on vuosikausia syöneet talvisin rönsyliljoja, ja paljon mieluummin kuin vaikka kissanruohoa! Rönsylilja on tosi helppo lisätä, joten meillä on aina sitä lemmikeille parissa ruukussa! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, eihän se myrkyllinen ole mutta kun en haluaisi kissojen pistävän sitä suuhunsa. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olitte saaneet hienot tuparilahjat. Ystäväsi tuomat ruisleipä ja suola ovat hauskat enkä ole aiemmin törmännyt. Me viedään lahjaksi viiniä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Onpa outoa, ettet ole kuullut, tuohan on vanha perinne! Suolaa, jotta elämässä olisi makua ja leipää, jottei koskaan joutuisi kärsimään nälkää. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kivoja lahjoja tosiaan saatiin ja tuo ruisleipä&suola juttu oli itelle kans uus juttu mutta tiesin sellaisesta kyllä, mutta en tiennyt mikä se juttu siinä oli. 🙂

 • Unknown

  Unknown

  Ehdottomasti aikuinen voi ostaa vappupallon jos huvittaa 🙂 Samalla tukee pienyrittäjää jos pallon ostaa suoraan torilta eikä marketista. Mun sydän meinas murtua kun mies kertoi aikoinaan ettei ole lapsena IKINÄ saanut vappupalloa eikä kyse ollut edes rahanpuutteesta. Täytyi sanoa että kyllä aikuinen mieskin tuli iloiseksi moisesta kun joskus kotiin sellaisen kiikutin 😀
  Se vappuryysis on kyllä ihan hirveä, mutta miehen mieliksi ollaan menty kävis läpi melkein joka vuosi.

  Tuo kääpiövalkokuusi alkoi kiinnostaa itseäkin. Mies sai viime viikonloppuna puutarhurihepulin ja repi pakkasenpuremat tuijat pois ja istutti uudet tilalle. Seuraava uhri on pihan sivussa rönsyilevä havupensas (vai mikä lie), mutta kuulemma siihen tarvitsisi keksiä jotain tilalle. Tuo kääpiökuusi ainakin nimensä perusteella kuulostaa helppohoitoiselta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin voi ja melkein sanoisin että pitäisikin! 🙂 Ihana sinä kun veit miehellesi vappupallon. 🙂

   Kääpiövalkokuusesta on ainakin sanottu että ois helppohoitonen eikä kasva isoksi. Olikohan tuijat pakkasenpuremia? Kun mie oon ymmärtänyt ettei ne pakkasta pelkäisi. Tosin niitäkin on niin montaa lajia etten sit tiedä jos joku muu on pakkaselle herkempi. 🙂

  • Unknown

   Unknown

   Ei tuijat pakkasta yleensä pelkää, mutta vuosi vuodelta alkoi noihin muutamiin ilmestyä kuolleita kohtia, tiedä sitten johtuuko pakkasesta vai jostain muusta. Ollaan nyt seitsemän vuotta tässä asuttu eikä olla mitenkään erityisemmin hoivattu niitä joten kyllä ne tosi helppoja on loppuviimeksi olleet 🙂

   Mies innostui kääpiökuusesta, katsotaan mitä se saa kesällä aikaan kun oikein alkaa koheltamaan 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä usko että pakkasesta johtuisi vaikka enpä mä mitään isommin noista tiedä. 🙂 Mut pistäkää ihmeessä kääpiökuusi, ei kasva isoks. 🙂

  • Marjukka

   Marjukka

   Tuija, varsinkin nuori tuija tai sellainen, minkä paikkaa on siirretty, vaatisi keväällä kun aurinko alkaa paistaa aurinkosuojan. Tämä siksi, että tuijaparka tulee auringossa janoiseksi, mutta se ei pysty juurillaan ottamaan vettä niin kauan kuin maa on roudassa. Sitten latvat herkästi kuivuvat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, tuon siirron minäkin tiesin ja mekin ollaan tuollaisia vanhempia tuijia siirretty, niin ollaan kasteltu niitä nyt vaikka ei tuo maa taida enää kovin suuresti roudassa olla. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan vaan huomautuksena niin kymmenellä eurolla ei saa minkään valtakunnan shamppanjaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Varmaan tajuat, että sillä tarkoitetaan kuoharia? Miksi kaikki tarvii sinä vääntää rautalangasta? Huoh… -Maria-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä tuolla itseasiassa on 10€ hintaista shamppanjaakin, mutta tarkoitin tässä kuitenkin ihan kuohuviinejä että shamppanjoita yhdessä. Tosin eihän sitä nyt välttämättä tarvitse 160€ hintaista shamppanjaa ottaa, ottaa vaikka jotain vähän halvempaa mutta ei kuitenkaan sitä halvinta – siis jos tyyliin kerran vuodessa juo. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Missä on kympin shampanjaa? 🙂 cavaa kyllä löytyy, mutta ei shampanjaa tuohon hintaan. Anteeksi, mutta aivan pakko päästä ammattilaisena pilkuttamaan 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No siis tällaisen löysin: Gosset Excellence Brut mutta tajusin vasta äsken katsoa että sehän on ihan pieni pullo. 🙂 Eli sori, mun mokani. Näköjään halvin shamppanjaksi laskettava on 34€. 🙂 Mutta jos otetaan kuohuviinitkin mukaan, niin halvin on 8€ luokkaa. 🙂 Ainakin näin Alkon sivut sanoo. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kivan kuuloinen vappu teillä 🙂 mitä tarjosit vieraille? Ehdottomasti aikuinen voi myös ostaa itselleen vappu pallon! Mikäs sen hauskempaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vappu oli aivan ihana. 🙂 Ja tuollahan se tekstissä lukee mitä tarjosin mutta juotavina oli tietty kahvi ja shamppanja. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Menkää ehdottomasti Islantiin! Se on aivan uskomattoman upea maa luontonsa ym puolesta! Nyt vaan kannattaa alkaa suunnitella matkaa kesälle 2016, kun tälle kesälle taitaa jo paikat olla aika loppuunmyytyjä. Näin mm. Salamatkustajan blogissa olen lukenut! (Salamatkustaja on suomalaisen Satu Rämön blogi, joka asuu Islannissa, ja on mm. kirjoittanut matkaoppaan yms!)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Täytyy joskus mennä, enkä mä nyt sitä sanonut että menisimme ensi vuonna sinne mutta joskus. Ja jos me mennään, niin mennä ns. omatoimimatkalle. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hyvän löydön olet tehnyt torissa , tykkään tosi paljon-:)
  Kivoja tuparilahjoja myös olette saaneet.Onko pihassa paljon laittamista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, löytö se nimenomaan on kun en mä tuolla torissa silleen vietä aikaa. Mut kuis nyt tuona yhtenä iltana vietein. 🙂 Ja yön yli mietein ennenkuin laitoin viestiä. 🙂 No miten se nyt ottaa, pihassa on ja ei ole laittamista. 🙂 Se on vähän näkökantakysymys. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  "aikuisenakin saa olla hivenen lapsellinen, niin maailma ei ole niin raskas seurattava. Pieni lapsekkuus piristää. "

  Word.

  Ihana tuo lyhty!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vaikea sanoa, sillä en tiedä mikä oli kysymyksesi. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sain kysymyksesi mutta en julkaise sitä tähän. Samainen kysymys löytyy jo tuolta elämäntaparemontin jostain postauksesta, joten suosittelen kurkistamaan ne läpitse sillä siellä on vastaus kysymykseesi. 🙂 Jatkossa kannattaa tuon aiheen kysymykset laittaa postauksiin jotka käsittelevät elämäntaparemonttia sekä kannattaa kurkistaa aiemmat postaukset, josko kysymykseesi on jo olemassa vastaus. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *