Id Vanhaa Maisemaa.jpeg
Blogi

Vadelmaisen suussa sulavaa viikonalkua

 

Eilinen meni multa kyllä niin ohitse blogin puolella. No sanotaan nyt suoraan, että vitutti ja lujaa.
Miksi vitutti? Koska olen taas sairaslomalla enkä yhtään tiedä riittääkö viikon sairasloma. Mulla epäillään rasitusmurtumaa vasemmassa jalassa ja röntgenissä tuli käytyä sen takia – perjantaina menen kuulemaan tulokset.

Puolen vuoden ajalle riittää aika paljon sairasteluita; keuhkoputkentulehdusta, poskiontelotulehdusta, nuhakuumetta, vatsatautia ja nyt sitten tämä jalan rasitusmurtuma. MITÄ VIELÄ?

Onneks on jotain mukavaakin tietoa noista terveystiedoista. Mulla on nimittäin aivan mahtavat kolesteroliarvot. Wohooo! Että muuten kaikki on ihan kunnossa. Kävin siis viikko sitten verikokeissa kun mulla on tässä ollut tuo työn kautta oleva määräaikaistarkistus jonka aikana oli vähän pakko kertoa tuosta jalasta. Oon jo monta kuukautta vaan kestänyt tuota kipua vaikka ei se heti mikään paha edes ollut, että muutaman viikon sisällä pahentunut entisestään. Pölypuhallutustestikin oli erinomainen. Jee, ei siis pölykeuhkoa ainakaan vielä. Nii että terve mimmi tässä muuten ollaan.

Viikonloppuna en tehnyt mitään ihmeempää. Vietin kerrankin sellaisen viikonlopun että vain olin ja kirjottelin. Varsinkin kun lauantaina sain olla muutamia tunteja itsekseni, kissat seurana vain. No kävimme me taas kävelemässä kun pakkaset lauhtui mutta tilalle on tullut jäätävä viima. Onneks tällä kertaa ei lukittu itteämme kodista ulos.

Siinä lauantaiehtoolla tuli sellainen olo että tekee mieli vähän alkoholia joten tekaisin sitten inkiväärilimpparista ja Chambordista (pullo saatu blogin kautta) tuollaisen makean drinkin. Ja tekaisin sen tuollaiseen lasiin millä on pienet muistot. Noita laseja oli alunperin kolme mutta kaksi niistä pääsi ex-kundikaverille. Ei ihan ristillinen tasajako mutta mä halusin just tuon violetinpinkin lasin. Olin valmis luopumaan suuresta osasta kellertäviä laseja saadakseni tuon yhden. 

Isäni poikkesi sunnuntaiehtoolla meille tuomaan raakamaitoa kun oli käynyt hakemassa eräältä Lattomerellä sijaitsevasta maitotilalta n. 5-6 litraa sitä. Antoi meille sitten litran verran. Enemmänkin olisi antanut mutta emme just nyt kaivanneet enempiä. Hetken aikaa siinä mietittiin että mitäkö tehtäisiin ja mies siinä sitten ehdotti että josko nyt kokeiltaisiin sen yhden lukijan neuvoa eli raakamaidosta pannukakkua. Kiitoksia vaan sinulle joka siitä vinkkasit. Oli todella hyvää raakamaitoon tehtynä!

On tässä sairaslomassa se hyvä puoli, että oon voinut käydä kaappeja taas läpi. Paljon on päätynyt mustaan säkkiin. Oon tuon putsauksen tehnyt niin ettei jalka ole kuitenkaan saanut rasitetta eli istuen käynyt kaappeja läpi. Vielä olisi yks kaappi siivoamatta mutta jätän sen toiseen päivään. Muuten suositelkaapa mulle jotain lukemista, saan pistää netin kautta varaukseen ja sitten lyödä kirjastokortin miehen kouraan. Eli tonne kommenttiboxiin kirjasuosituksia! Kiitos!

Käykäähän heittelemässä kysymyksiä ja vaikka postaustoiveita tuohon alempaan KYSYKYSY postaukseen. Saatte vielä tämän ja huomisen päivän aikaa esitellä kysymyksiä. Tällä viikolla mie vastailen teidän kiperiin kysymyksiinne ja yritän olla syvällinen vastauksieni kanssa.

Ihanaakin ihanampi mieheni osti mulle Photoshop ohjelman ja oon sillä nyt tässä leikkinyt. Kuten kuvista voi huomata. Kaikenlaisia kivoja kuvausideoitakin tullut taas mieleen. Ongelmana on vain se että olen jalkalepoarestissa. Arestilta se ainakin tuntuu. No huomenna pääsen kyllä ulos, kun käyn viisurin vedättämässä pois mutta kävelyä en siinäkään ole kuin n. 10m verran. No onneksi ei tartte murehtia särystä tai mistään kun on hyvät tulehduskipulääkkeet jo päällä. 

36 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti, lepäilty tässä tosiaan on. Oon kyl koettanut jotain tehdä mutta siten ettei siitä oo tullu rasitetta jalalle.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hauskat kuvat!

  Harmi, ettet ole maininnut jalan kipeytymisestä lääkärille jo aiemmin!
  Vaikkei se niin yksinkertaista ole, tiedän, sitä vaan ajattelee että se on kipeä ja menee ohi… Mutta helpommalla pääsisi, kun hoitaisi ajoissa.

  Muistatkos kuinka joku lukija jokunen viikko sitten kyseli jalastasi, kun videollakin näytti, että sitä aristat ja lepuutat?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti. Kattoo ny mitä kivaa mä keksin tolla ohjelmalla. 🙂

   No tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Mä vaan kans aattelin et se menee ohitse ja välillä se helpottikin mutta palas aina pahempana takas.

   Juu, muistanhan minä eikä jalka silloin kipeä ollutkaan. Mulla on tapana liikutella jalkoja kun seisoskelen. Kiinnittänyt tähän vaan huomiota nyt tuon jälkeen.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Jos et ole tutustunut vielä Joanne Harris:n tuotantoon niin nyt on hyvää aikaa (harmi sinänsä tuo jalka, toivotaan että selviät kohtuullisella lepäilyllä) aloittaa. Kyseessä siis Pieni Suklaapuoti ja sen "jatko-osat" Karamellikengät ja Persikoiden aikaan + kirjailijan muu tuotanto. Kevyehköä, mutta ajatuksia herättävää luettavaa.

  En muista mitä kaikkea tykkäät lukea, mutta jos haluat enemmän vinkkejä niin kerro vähän minkä tyylistä kaipaat niin täältä pesee! =D

  -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti, pitää pistää hakuun tuo kirjailija. 🙂 Vaikea sanoa mistä tykkään varsinaisesti mutta dekkarit ja sellaiset ei innosta. Jännitystä saa kyllä olla. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Harmi, kun mainostat alkoholia. Olen alkoholisti, joten ne blogit, missä jatkuvasti mainostetaan tai muuten vain kuvataan viini- tai skumppalaseja ei ole mun blogeja ainakaan toistaiseksi. En voi sua pyyttää olemaan mainostamatta, mutta tateampahan vain. Aika harvaa blogia pystyn enää seuraamaan. Mut siis ongelma on mun oma, vaikka tuskin olen ainoa, jolla tämä sama ongelma on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyllä harmillista. Miten, pystytkö lukemaan lehtiä? Niissähän myöskin mainostetaan alkoholia jonkin verrankin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   😀 No olet anonyymi kyllä varmaan melkolailla ainoa, joka kärsii alkoholismin seurauksena blogien sisällöstä. Tosin tämä taisikin olla puhdas provo. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mutta joutuuhan alkoholistit sietämään ihan muiden ihmisten alkoholin käyttöäkin, jos ei sitten linnottaudu yksin kotiinsa… Eihän esim. kesäisin voi kulkea kadullakaan ilman, että näkee alkoholia ja sitä juovia ihmisiä. Miten alkoholin näkeminen blogissa voisi olla niin paha asia?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, täällä on jo monta kuukautta ollut kipeä mutta oon sen kivun kanssa mennyt. Nyt se alkoi jo vaikuttaa työntekoon joten olisin muutenkin mennyt lääkärille mutta tuli tuo tarkastus sopivasti.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Vastaan tähän, kun jostain syystä vastaaminen kysymyksesi alle ei onnistu. Mulle tulee Kotivinkki ja kotikaupunkini paikallissanomat ja Tiedelehti, enkä ole ikinä bongannut alkoholimainoksia. Joten en ole huomannut haittaa. Enemmänkin niissä blogeissa, missä joka päivä tyyliin on kuvia yms. ne on ikäviä, kun eräänlaista piilomainontaahan nekin on. Sun blogissahan näitä on aika harvoin. Sulle voin tästä puolesta mainita, kun oot fiksu, mutta voin kuvitella, et joku muu voisi jopa loukkaantua, kun tuon tällaisen puolen esiin. Tarkoitushan ei ole syyllistää vaan valistaa :-). Tää on muuten oikein kiva blogi, oon suositellut tätä monelle.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Valistaa mistä? Että ihminen ei saa kertoa normaalista elämästään, johon voi kuulua drinkki silloin tällöin siksi, että jollain voi olla omia ongelmia? Ei hyvä jee..

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Sori, mutta kuulostaa tosi karsealle, että et voi edes blogissa nähdä kuvaa drinkkilasista. Joudutko kävelemään näköesteet silmilläsi kaupungillakin, ettet vaan näe tyhjiä kaljapulloja, baareja, alkon kasseja jne.? Kuulostaa kovalle, mutta koitahan nyt olla ihan vähän vähemmän minäminäminä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Onko käynyt mielessä laihduttaa? Vaikka kolestrolit oli ok, niin yleiskunto sulla on surkea. Näkeehän sen tuosta sairastelulistastakin.
  Syö elääksesi, älä elä syödäksesi.
  -Niisku-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Yleiskunto on nyt ilmeisesti jostain ottanut nokkiinsa kun tätä sairastelua aiemmin olen ollut pitkään sairastelematta.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ota huomioon, mitä enemmän sulle tulee ikää, sitä pahemmin runsas ylipainosi alkaa aiheuttamaan ongelmia.

 • KataMaria

  KataMaria

  Jos tykkäät kevyestä hömppäkirjallisuudesta niin Anneli Kivelän Katajamäki-sarja. Sitten Paula Havasteen 3 kotirintama/rakkaus kirjaa, kaksi rakkautta, kymmenen käskyä ja yhden toivon tie, tais olla ne kirjat nimeltään, lähioksennus, kiva juuri lukemani kirja, joka toi teiniajat mieleen osittain! Siinä muutama kirja mitkä tuli näin heti mieleen. ja Orvokki Aution 3 kirjaa ja yks niistä oli kotipesä, kans kivaa perus rakkaus hömppää, jossa ei tarvi ajatella…
  Koeta parantua piakkoin! Mitäs kaapeista löyty, menikö roskikseen vai myyntiin vai mitä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti, tarttee tutustua noihin. 🙂 Siis ihan roskikseen heitin, ei mitään vaatetta. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei se kyllä tuo ollut. Täytyy vilkasta…. CS6 tuossa lukee.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  EN tiedä, pidätkö selviytymistarinoista, mutta suosittelen erittäin lämpimästi kirjoja "Tuhat loistavaa aurinkoa" , joka kertoo afganistanilaisesta naisesta sekä "Leiri 14 -pako Pohjois-Koreasta", joka on tositarina Pohjois-Korealaisesta miehestä, joka onnistui pakenemaan pahamaineiselta vankileiriltä ja löytämään uuden elämän Yhdysvalloissa.

  • Ence BOO

   Ence BOO

   Tuhat loistavaa aurinkoa on yksi suosikeistani, eli multa myös suosittelut! Myös samaisen kirjailijan Leijapoika on erinomainen.

 • Kristiina

  Kristiina

  Agatha Christien tuotanto on ihan parasta kevyttä luettavaa. Kuolema ilmoittaa lehdessä on mun suosikki christieistä. Vähän ne tarinat toistaa itseään kyllä.

  Pari suomiklassikkoa: Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi ja Riina Katajavuoren Hevikimmat.

  Voi kyl olla ettei kiinnosta sua yhtään mutta jos vaihtelua kaipaat 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minäkin suosittelen Tuhat loistavaa aurinkoa! Löytyy myös pokkarina jos tahtoo päästä halvemmalla (tai sit ihan kirjastosta :)) äänikirja on kans hyvä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tartt: Jumalat juhlivat öisin
  Oksanen: Puhdistus
  Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi
  Saisio: Pienin yhteinen jaettava
  Sartre: Inho

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olin polvileikkauksessa joulukuussa. Siinä koipea lepuutellessa ja joulunpyhinä luin pari kirjaa joista itse pidin: Outi Pakkasen Julma kuu ja Peter Franzenin Tumman veden päällä. Franzenin kirjaan on jatko-osakin Samoilla silmillä. Sitä en ole vielä lukenut. Myös Pakkasen kirjoja voisin harkita lukevani muitakin. Tuomas Kyrön kirjoista olen kans tykännyt esim. Kerjäläinen ja jänis.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  itse suosittelen tes gerritsenin tuotantoa 🙂 omasta mielestäni todella hyviä ja ajatuksia herättäviä kirjoja 🙂

  -Nuunuu

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heippa!

  Rasitusmurtuma, hui! Sanoiko lääkäri yhtään miltä pohjalta sellainen on tullut?? Täällä yksi elämäntaparemppaaja jatkaa elämänmuutostaan, koosta 52 olen lähtenyt ja nyt koko on 46. Vaikeaa on, ei käy kieltäminen. Kukaan ei ole sanonut sen olevan helppoakaan, joten eteenpäin sanoi mummo lumessa! Kaunista kevättä sulle!!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Rasitusmurtuma voi johtua useasta syystä. Liikunnan yhtäkkinen lisääminen, huonot kengät tai runsas ylipaino.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *