Happamiapihlajanmarjoja1
Blogi

TERVETULOA SYKSY

Postaus sisältää kaupallisen yhteistyön Elloksen kanssa

Elokuun viimeisiä päiviä viedään. Kesälle voi pian sanoa hyvästit. Syksyistä tunnelmaa onkin ollut havaittavissa jo hetken aikaa. Villasukatkin on etsitty laatikosta esiin. Itse inhoan kylmän vuodenajan saapumista, mutta koetan muistuttaa itseäni niiden hyvistäkin puolista, kuten esimerkiksi revontulikauden saapumisen. Saan taas kuvata niitä ja yrittää toteuttaa yhtä videota revontulista.

Käytiin kaverin kanssa Amarillossa herkuttelemassa. Valitsin itselleni juomaksi mocktail version frozen mango margaritasta (hyvää!) ja ruuaksi melted cheece & back burger. Samalla siinä tuli käytyä viime aikaiset tapahtumat läpi, kun viime tapaamisestamme on muutama kuukausi aikaa ja kaikenlaista oli ehtinyt sattumaan. Kun asiaa oikein miettii, niin tuntuu että mulle tapahtuu kaikenlaista. Ehkei ihan kokoajan mutta kun sitä miettii vaikka vuoden ajalta.

Meikäläinen on löytänyt itsensä sienimetsältä ja se on ihme! Olen yleensä vain seurana, sillä mun ymmärrys sienistä ei ole mikään hyvä. Mutta nyt kun ollaan etsitty nimenomaan kanttarelleja, niin jopa minä olen voinut osallistua, koska ne mä tunnistan. Mun silmä on selkeesti harjaantunut huomaamaan keltaisen sävyt, koska viime reissulta mä bongasin näitä kokoajan ja siitä se innostuskin sitten nousee kun tekee tällaisia löytöjä. Kanttarelleista ollaan tehty ihan peruskastike ja kerrankin myös minä oon tykännyt siitä. Oon joskus ollut vähän nirso sieniruokiin, mutta tuo kastike on ollut hyvä. Suorastaan herkullinen. Ollaan tehty kastike tällä Myllynparhas ohjeella.

Muutenkin on ihanaa kun on taas voinut painua mettään, ihan vaan kävelemäänkin eikä tule kauheata itikkalaumaa perässä. Yhteen hirvikärpäseen törmäsin kun pomppasi puusta päälle. Mut jossain kohtaa olisi tarkoitus hakea iso ämpärillinen puolukkaa, tuo määrä kun riittää omiin tarpeisiin just sopivasti vuoden ajaksi. Niistä tehdään yleensä hilloa tai marjapuuroa.

Sienestetäänkö siellä, jos niin mitä sieniä?

Tänä kesänä on kuvailtu mukavat määrät ja tässä onkin viimeisimmältä reissulta muutamat kuvat. Tätä saikin hieman odottaa kun kokoajan oli huono keli, mutta onneksi kuitenkin lämpimään aikaan kun mallin piti olla jonkin verran vedessä. Aikalailla vuosi sitten kuvailimme saman mallin kanssa Kirjurinluodossa. Molempien osaamisesta saatiin aikaan nämä upeat kuvat.

Ylemmissä kuvissa kokeilin itselleni hieman uudenlaista, tummempaa kuvankäsittelytapaa. Kuvani kun yleensä pakkaavat olemaan valoisia ja värikkäitä. Sepä valokuvauksessa onkin niin mukavaa kun aina voi opetella uutta, tehdä jotain muuta. Näitä kuvia kun katsoo, niin vahvistuu vain se ajatus että olen oikealla alalla. Valokuvaus, ihmisten kohtaaminen, hetkien ikuistaminen – se vain tuntuu niin oikealta.

En ole tänne postannut mitään vaatepuolta enää kun instagram on hieman vienyt sitä paikkaa, mutta halusin kuitenkin vinkata parista merkistä joilta löytyy kivan värikkäitä mekkoja. Ne on jopa suomalaisia! Ja mä haluan vinkata hyvistä suomalaisista merkeistä teille.

Keltainen on Televisio Lifestyle Storen ihana Bestismekko. Tämä ostin kun kävin kesällä Turussa. Mekko on just ihana kun sitä voi käyttää sellaisenaan oversize tyylisesti, tai kietaista nauhan kanssa kasaan. Syksyllä menee kivasti legginssien ja neuletakin kanssa.

Värikäs kukkaketo taas on Design by Kieto merkin HYMY -mekko. Tämän mekon ostin Tampereelta, Miela Showroomista. Tai ostin näitä siis kaksi kappaletta, kun ensimmäisen mekon unohdin ostoskassissa raitsikkapysäkille. Jos ajatellaan positiivisesti, niin tulipahan tuettua tuplasti suomalaista.

Kumpi on sinusta ihanampi, vai peräti molemmat?

Mä en olisi tarvinnut yhtään uutta kirjelehtiötä, vaikka nyt muutaman isomman olenkin saanut viime aikoina tuhottua. Isommalla tarkoitan A4-kokoista kirjelehtiötä joka vastaa kahta A5-kokoista. Kuvan kaksi ensimmäistä lehtiötä tilasin Vihkokaupasta, koska nuo ovat vain niin kauniin syksyiset. Niitä ei vain voinut vastustaa ja vähän sama juttu sitten tässä neljän lehtiön kuvassa, jotka tilasin Kirjepaperit.fi kaupasta. Nämä tulevat Saksasta, mutta suomalaiselta myyjältä. Täältä melkein aina tilaan omat kirjepaperini.

Mä löysin Ellokselta mustat tikatut loafer-kengät*. Oon meinaan etsinyt tuollaisia kun kesäisin tykkään tällaisia käyttää. Ja tässä on vielä tuo paksupohja, mikä on hyvä kun toinen jalkani astuu hieman linttaan. Samalla tilasin myös vihreän tunikan* kun ajattelin et sellainen perustunika olisi kiva olla ja tuohon voi laittaa viileämpinä keleinä neuletakin päälle. Ja kun vihreällä mentiin, niin otin myös tuollaisen tummapohjaisen vihreän mekon*, mut se ei istu mun lantion kohdalta yhtään kun ei ole joustavaa kangasta, eikä isompi kokokaan olisi hyvä koska silloin se olisi liian iso yläosastaan. Pitänee laittaa pois. Viimeiseksi nappasin itelleni tuon pinkin juhlamekon*, kun olin sitä jo hetken ihastellut Elloksella, mut valitsin sen vasta kun oli yhdet juhlat tiedossa. Mekko on paksua scuba-kangasta ja pysyy hyvin muodossaan.

Ja hei, jos etsit puuvillaisia legginssejä, ni nämä Elloksen legginssit* on ihan parhaat. Sopii hyvin tällaiselle 160cm persusta omistavalle naiselle. Parhain on se, et nää oikeasti kestää eli ei mee parin käytön jälkeen rikki eikä nukkaannu. Mä oon näitä käyttänyt jo monen vuonna ja voin antaa ihan käyttöön perustuvan suosituksen.

Jos olet aikeissa tilata Ellokselta, niin nappaa tämä koodi PIPSA83AUG23 – saat sillä -33% kalleimmasta tuotteesta ja -5% jo alennetuista tuotteista. Koodin voi käyttää kerran ja on voimassa 31.8.2023 asti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *