Alkuperäisesti sinappi on kyllä tehty oliiviöljyyn mutta koska rypsiöljy on Suomessa ollut halvempaa niin se löytyy monista suomalaisista ohjeista. Suomalaistuneisiin ulkomaan alkuperää oleviin resepteihin on aikanaan monet ainekset muuttuneet suomalaisen kukkaroon sopivaksi sekä tietysti helpoiten Suomesta saataviin.
Ohjeessa sanottiin käyttää valkoviinietikkaa mutta en kaupasta löytänyt sitä, joten otin etikkaa. En osaa sanoa miten se makuun vaikuttaisi, kun löysin myös ohjeita missä oli käytetty pelkkää etikkaa. Tosin ystävä vinkkasi mulle, että käytä vain puolet etikan määrästä ja niin tein.
Voi meitä suomalaisia… Kun on sinappi aina tehty rypsiöljyyn ja valkoviinietikkaan, niin ei voi eikä saa tehdä muulla tavalla! Eikö itselle parhaat reseptit synny usein yrityksen ja erehdyksen kautta? Ja vaikka kokkaisi reseptin mukaan, voi silti tulla erimakuista kokista ja ruoanlaittokerrasta riippuen. Mä kehtaan ainakin myöntää, että välillä korvaan/jätän pois joitain reseptin aineita, joskus ei onnistu ja tulee pahaa!
Joo, erehdyksien kautta voi löytyä uusia upeita makuja ja ties mitä. 🙂 Eikä tuo oliiviöljy niin ihmeellinen ole, etteikö vois käyttää. 🙂 Mut pitää ens kerralla tehdä rypsiöljyyn ni katsoo muuttaako makua. 🙂
Minun mielestä ruokaöljyksi voi laskea kaikki öljyt, joita ruoanvalmistuksessa käytetään. Jos se pitäisi juuri rypsiöljyä olla, niin kai se olisi mainittu ohjeessa.
Kaikista parasts on tehdä oman maun mukaan. Tänä vuonna meinasin kokeilla piparitorttuja sekä sellaisia gluteenittomia pipareita, joiden päälle tulee sokerihuntu. 🙂
25 kommenttia
Anonyymi
Millä ohjeella teit tuon sinapin? Eniten ihmetytti oliiviöljy siinä.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Käytin tätä ohjetta: https://www.kinuskikissa.fi/joulusinappi/
Siinä sanottiin käyttää ruokaöljyä ja meillä kun on tuota oliiviöljyä, niin käytimme sitä.
Anonyymi
Oliiviöljy on niin voimakas maultaan, että tekee sinappiin kamalan maun.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Aiii, ei meidän sinapista kyllä mitään kamalanmakuista tullut. Pitää ensi kerralla kokeilla rypsiöljyllä ja katsoa onko vaikutusta makuun.
Anonyymi
Laadukas oliiviöljy ei ole voimakas maultaan.
Anonyymi
Näkyyhän siellä rypsiöljypullo taustalla heti videon alussa.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Niin näkyy, mitä sitten?
Anonyymi
No sitä että rypsiöljy on ruokaöljyä…
Suffeli
Alkuperäisesti sinappi on kyllä tehty oliiviöljyyn mutta koska rypsiöljy on Suomessa ollut halvempaa niin se löytyy monista suomalaisista ohjeista. Suomalaistuneisiin ulkomaan alkuperää oleviin resepteihin on aikanaan monet ainekset muuttuneet suomalaisen kukkaroon sopivaksi sekä tietysti helpoiten Suomesta saataviin.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Samalla lailla se oliiviöljykin on ruokaöljyä. 🙂
Anonyymi
💛❤️ Kiva luukku! -Leila
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Kiva että pidit. 🙂
Anonyymi
Mitä etikkaa käytettiin alkuperäisessä ohjeessa?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Ohjeessa sanottiin käyttää valkoviinietikkaa mutta en kaupasta löytänyt sitä, joten otin etikkaa. En osaa sanoa miten se makuun vaikuttaisi, kun löysin myös ohjeita missä oli käytetty pelkkää etikkaa. Tosin ystävä vinkkasi mulle, että käytä vain puolet etikan määrästä ja niin tein.
Anonyymi
Viinietikalla ja väkiviinaetikalla on aika iso makuero. Viinietikoita pitäisi kyllä saada kaikista kaupoista.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, seuraavaksi pitää oikeasti metsästää tuo oikea etikka.
Leena
Me saadaan jouluisin ystävän tekemää sinappia. On muuten hyvää.
>Leena
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Kiva ystävä kun tekee hyvää sinappia. 🙂
Anonyymi
Eiks tossa pöydällä oo jotain rypsiöljyä?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
On?
Anonyymi
Voi meitä suomalaisia… Kun on sinappi aina tehty rypsiöljyyn ja valkoviinietikkaan, niin ei voi eikä saa tehdä muulla tavalla! Eikö itselle parhaat reseptit synny usein yrityksen ja erehdyksen kautta? Ja vaikka kokkaisi reseptin mukaan, voi silti tulla erimakuista kokista ja ruoanlaittokerrasta riippuen. Mä kehtaan ainakin myöntää, että välillä korvaan/jätän pois joitain reseptin aineita, joskus ei onnistu ja tulee pahaa!
Anonyymi
Hmm.. itse olen huomannut, että on hyvä ensin tehdä reseptin mukaan, sitten sitä on helpompi alkaa varioimaan haluamaansa suuntaan.
Mutta kukin tyylillään.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, erehdyksien kautta voi löytyä uusia upeita makuja ja ties mitä. 🙂 Eikä tuo oliiviöljy niin ihmeellinen ole, etteikö vois käyttää. 🙂 Mut pitää ens kerralla tehdä rypsiöljyyn ni katsoo muuttaako makua. 🙂
Anonyymi
Minun mielestä ruokaöljyksi voi laskea kaikki öljyt, joita ruoanvalmistuksessa käytetään. Jos se pitäisi juuri rypsiöljyä olla, niin kai se olisi mainittu ohjeessa.
Kaikista parasts on tehdä oman maun mukaan. Tänä vuonna meinasin kokeilla piparitorttuja sekä sellaisia gluteenittomia pipareita, joiden päälle tulee sokerihuntu. 🙂
-M
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Juurikin näin. Ohjeessakin sanottiin että ruokaöljyä, joksi oliiviöljyn voi myös laskea. 🙂