25 kommenttia

  • Anonyymi

    Millä ohjeella teit tuon sinapin? Eniten ihmetytti oliiviöljy siinä.

    • Anonyymi

      Oliiviöljy on niin voimakas maultaan, että tekee sinappiin kamalan maun.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Aiii, ei meidän sinapista kyllä mitään kamalanmakuista tullut. Pitää ensi kerralla kokeilla rypsiöljyllä ja katsoa onko vaikutusta makuun.

    • Suffeli

      Alkuperäisesti sinappi on kyllä tehty oliiviöljyyn mutta koska rypsiöljy on Suomessa ollut halvempaa niin se löytyy monista suomalaisista ohjeista. Suomalaistuneisiin ulkomaan alkuperää oleviin resepteihin on aikanaan monet ainekset muuttuneet suomalaisen kukkaroon sopivaksi sekä tietysti helpoiten Suomesta saataviin.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Samalla lailla se oliiviöljykin on ruokaöljyä. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ohjeessa sanottiin käyttää valkoviinietikkaa mutta en kaupasta löytänyt sitä, joten otin etikkaa. En osaa sanoa miten se makuun vaikuttaisi, kun löysin myös ohjeita missä oli käytetty pelkkää etikkaa. Tosin ystävä vinkkasi mulle, että käytä vain puolet etikan määrästä ja niin tein.

    • Anonyymi

      Viinietikalla ja väkiviinaetikalla on aika iso makuero. Viinietikoita pitäisi kyllä saada kaikista kaupoista.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, seuraavaksi pitää oikeasti metsästää tuo oikea etikka.

  • Leena

    Me saadaan jouluisin ystävän tekemää sinappia. On muuten hyvää.
    >Leena

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiva ystävä kun tekee hyvää sinappia. 🙂

  • Anonyymi

    Voi meitä suomalaisia… Kun on sinappi aina tehty rypsiöljyyn ja valkoviinietikkaan, niin ei voi eikä saa tehdä muulla tavalla! Eikö itselle parhaat reseptit synny usein yrityksen ja erehdyksen kautta? Ja vaikka kokkaisi reseptin mukaan, voi silti tulla erimakuista kokista ja ruoanlaittokerrasta riippuen. Mä kehtaan ainakin myöntää, että välillä korvaan/jätän pois joitain reseptin aineita, joskus ei onnistu ja tulee pahaa!

    • Anonyymi

      Hmm.. itse olen huomannut, että on hyvä ensin tehdä reseptin mukaan, sitten sitä on helpompi alkaa varioimaan haluamaansa suuntaan.

      Mutta kukin tyylillään.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, erehdyksien kautta voi löytyä uusia upeita makuja ja ties mitä. 🙂 Eikä tuo oliiviöljy niin ihmeellinen ole, etteikö vois käyttää. 🙂 Mut pitää ens kerralla tehdä rypsiöljyyn ni katsoo muuttaako makua. 🙂

  • Anonyymi

    Minun mielestä ruokaöljyksi voi laskea kaikki öljyt, joita ruoanvalmistuksessa käytetään. Jos se pitäisi juuri rypsiöljyä olla, niin kai se olisi mainittu ohjeessa.

    Kaikista parasts on tehdä oman maun mukaan. Tänä vuonna meinasin kokeilla piparitorttuja sekä sellaisia gluteenittomia pipareita, joiden päälle tulee sokerihuntu. 🙂

    -M

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Juurikin näin. Ohjeessakin sanottiin että ruokaöljyä, joksi oliiviöljyn voi myös laskea. 🙂