Valmistujaiset.jpeg
Blogi

Täysin rinnoin lomafiilistä

Blogitauko on vietetty ja pakko myöntää mutta kyllä tuossa loppua kohden alkoi sormet jo sen verran syyhyämään – sitkeästi kuitenkin pidin pintani että nyt keskitytään muuhun ja se kyllä onnistuikin hyvin kun kokoajan on saanut olla menossa.

Kävimme Kuortaneella, tarkemmin ottaen Kuortaneen urheiluopistolla, kun rakas siskonpoika valmistui liikuntaneuvojaksi. Kuvittelin kovin että tuo valmistujaisjuhla olisi ollut maksimissaan tunnin mittainen mutta se venyikin kolme tuntiseksi. Melkein siis yhtä pitkäksi kuin ajomatkamme yhteen suuntaan. Onneksi toimin kuvaajana niin en ollut toimeeton. Puolapuista on pakko sanoa että ne herätti kyllä sellaiset muistot – niillä kun tuli aikoinaan itsekin roikuttua, oi niitä muistoja! Matkalla tuli nähtyä vaikka kuinka monta järveä ja ihkuttua niistä, miten kaunista on. Sen verran myöhäiseksi meni aikataulu että katsoimme viisaammaksi käydä Keskisillä kesällä, kaksin miehen kanssa.

Töistä kun tulin
yhtenä päivänä niin bongasin marjamyyntikojujen paluun ja heti menin
tutkimaan hintoja. 8€ mustikkalitralta (joka ei edes suomalaista) on iso
hinta mutta koska mustikkahammasta alko kolottaa, niin oli se määrä
kolikoita etsittävä lompakosta. Ostin myös vadelmia ja mansikoitakin.
Ihanaa kun mustikkaa,mansikkaa&vadelmaa saa taas mutta nyt varmaankin odottelen vähän hintojen laskuja.

Kuten jotkut
tiedättekin, niin paljon on ollut kaikenlaista menoa ja meininkiä tällä
viikolla. Mm. tukkaväri on vaihtunut uudempaan, vietin ison
likkarämäporukan kanssa muistoikkaan vuorokauden ja olen liitonut niin
työasioissa kuin henkilökohtaisemmissakin. Mutta silti on välistä
ehtinyt hengähtää terasilla – nauttien hyvästä jäätelöstä sekä kissojen
hyvästä seurasta. 

Auringostakin on tullut sen verran nautittua että pienen päivetyksen voi iholta huomata (ei kuitenkaan jaloista) ja mikään ei voita sitä tunnetta kun ruoho ja paljaat varpaat kohtaa. Kuumuudestakin olen nauttinut täysin rinnoin ja sen huomaa tosiaan tuona päivetyksenä, että ulkona ollaan oltu ja ennenkaikkea nautittu.

Kaiken kaikkiaan teki kyllä ihan hyvää tällainen pikkuruinen blogitauko – tämä nyt oli tietenkin pakonsanelemaa mutta silti ihan hyvä. Olisin varmaan jossain vaiheessa sellaisen muutenkin pitänyt mutta tää nyt meni näin. Kirjeetkin on olleet huonolla huomiolla koko viikon joten viikonloppuna paneuduin niihin kunnolla. Valvoin ihan aamuneljään saakka eli käytännössä niin pitkälle kuin vain pystyi. Sitten kun vihdoinkin pääsin sänkyyn (la-su välinen yö) niin ihmettelin kun välähteli mutta sitten kun alkoi jytisemään, niin tämäkin unenpöpperöinen tajusi mistä oli kyse. UKKONEN! Sitä sitten silmät sirrillään yritin katsella niin kauan kunnes yksinkertaisesti vaan nukahdin. 

Muistaako muuten joku sieltä lukijoista, miten kiroilin joskus aikoja sitten kunnei mun jalassani ballerinat tahdo pysyä – nehän kun on ihan täydelliset kesäkengät. No eipä tartte munkaan enää kiroille sillä löysin sellaiset ballerinat jotka pysyy munkin jalassa – nimittäin kuminauhalliset ballerinat. Ne nauhat tulee siis tuohon jalkapöydälle X-muotoon ja enää ei ole kantapäät lähtenyt lentoon. Sehän mulla siis ongelmana ballerinoissa oli. Kengistä myöhemmin esittelyä.

Myös ihania merimaisemia ollaan käyty ihailemassa, Laitakarissa sekä Reposaaren Linnakepuiston luona. Alemmassa kuvassa lähinnä Laitakarin maisemia ja bongatut joutsenet. Mutta nyt jännittämään miten Suomen käykään MM-lätkän finaalissa. Mo!

61 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyl ihana. Tykkään kans. 🙂 Kenkäesittelyt tulee toivon mukaan torstaina.

 • Möllikkä

  Möllikkä

  Ihana tukka! Minulla muuten on myös ballerinojen kanssa ongelmaa kun eivät tykkää pysyä jalassa. Kantapääni ovat niin pienet, että sieltä aina nousee kenkä kuin kenkä, ellei ole jotain remmiä tms. pitämässä paikallaan. Aina välillä pakko lonksutella menemään hölskyvien kenkien kanssa jos löytää jotkut super ihanat 😀 Yhdet korkkarit olen löytänyt, jotka soveltuu täydellisesti jalkaan, niistä olenkin tosi onnellinen 🙂 Mutta lisää tahtoisin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tukkaväri on kyl ihana. Tällee sisällä se on kyl melko tumma mut aurinkossa sit näyttää punaselta. 🙂 Ai sullaki on just toi sama ongelma. Mulla tosin ainoastaan avokkaat, ballerinat tuottaa tota ongelmaa. Et niis pitäs olla sit remmi ja semmosia ei taas kovin montaa oo myynnis 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ehkä tutumpi sana olisi "Olen liitänyt". Mä vaan oon käyttänyt tuota liitomista aika useinkin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole näissä kuvissa vielä uutta tukanväriä. Mutta löytyy instagramista ja blogin fb-sivuilta jos tykkää kurkistaa jo etukäteen. Huomenna tulee siitä kyllä postauskin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kysymyksiä… 🙂

  – Mitä on "liitonut"?
  – Miksi blogitauko oli pakollinen?
  – Äänestitkö vaaleissa?

 • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

  * Sama kuin liitänyt, mä vain useinmiten liidon. 🙂
  * No lyhyesti sanottuna koska oli niin kiirus viikko niin en halunnut väkisinkään kirjottaa blogiin jotain pikapikakuulumisia. Joten pidin tauon.
  * En äänestänyt.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Höpsis! 251 ehdokasta, eikä ollu ketään, jolle olis antanu äänensä. Kyl pitäis paremmin perustella äänestämättömyytensä, sinunkin asioista siellä päätetään.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ihmeellisen välinpitämättömästi suhtaudut vaikuttamiseen, jos vetoat siihen, ettei löytynyt ketään sopivaa ehdokasta. Etkö seuraa yhtään politiikkaa? Etkö olet kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ja taas tämä vänkääminen alkaa. Mikset sä voi vaan hyväksyä vastaustani, etten löytänyt sopivaa ehdokasta. Katsoin kyllä oman kuntani ehdokkaat mutta kun en löytänyt ketään josta olisin tykännyt, niin en sitten äänestänyt. Ei siitä mielestäni nyt tarvitse hernettä nenään ottaa. 🙂 Tulevaisuuden varalta, ehkei kannata kysyä sellaisia kysymyksiä joiden vastauksista ei tykkää – olettaen että osaa aavistaa mitä toinen vastaa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minulle äänestäminen on aina ollut kansalaisvelvollisuus! Kunnia-asia suorastaan. Eikä demokratia ole todellakaan mikään itsestäänselvyys kaikkialla – täälläkään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tiedän että oli mutta katsoin täältä oman alueeni ehdokkaista. 🙂

  • Elli

   Elli

   "Minulle äänestäminen on aina ollut kansalaisvelvollisuus! Kunnia-asia suorastaan."

   hohhoijaa, kunnon mahtipontista hurskastelua! Anonyymi on itse varmasti kaikin puolin mallikansalainen, kaikilla mahdollisilla elämän osa-alueilla… Äänestää kuka haluaa. Mitä järkeä äänestää jos ei sopivaa ehdokasta löydy? Aina äänestämisestä ei ole mitään hyötyä, koska oma ehdokas ei useinkaan pääse läpi. Sen lisäksi puolueelle annettu ääni kilahtaa pahimmassa tapauksessa jonkun vastakkaisia arvoja kannattavan ehdokkaan laariin. Kaikki ei jaksa alkaa asiakseen pohtimaan äänestämisen strategioita.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eu vaaleissa ääni menee tasan sille, jota äänestää. Kiva kun ihmiset selittää asioista, joista selkeesti ei tiedä hölkäsenpöläystä.

   Pipsa, ketkä oli niitä sun alueen/kunnan ehdokkaita? Mahdatko edes tietää ;-)?

   Ja kyllä se äänestäminen on vaan kansalaisvelvollisuus. Ikinä en ole jättänyt äänestämättä. Haloo? Monet maailman naiset voivat vain haaveilla äänioikeudesta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän minä tiedän, kuten sanoin, otin asioista selvää ja totesin ettei ole ketään kenelle haluaisin ääneni antaa. Ja väkisinkään en äänestä vaikka se kuinka kansalaisvelvollisuus olisi. Se on hyvä että sinä olet aina löytänyt sen kenelle äänesi annat. Hyvät sulle. 🙂 Tästä voit käydä tsekkaamassa Satakunnan ehdokkaat: http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194903477573/artikkeli/laura+huhtasaarella+komea+aanipotti+katso+satakuntalaisten+aanet.html Piti ihan sua varten etsiä tuollainen linkki missä lukee kaikki Satakunnan ehdokkaat. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Voi herraisä nyt ihan oikeasti, kai menet itkemään kaikille muillekin ihmisille jotka eivät elä tasan samalla tavalla kuin minä? Itsekin tein ties mitä vaalikonetestejä sun muita enkä löytänyt yhtäkään omaa ajatusmaailmaani vastaavaa ehdokasta joten en äänestänyt ketään. Eivät ne vaalit ole yhden ihmisen äänestä kiinni, ja jos ei ymmärrä politiikasta mitään, voi olla jopa parempi olla ottamatta kantaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kuule. Kyllä se nyt vaan on todella typerää jättää äänestämättä, vaikka miten asiaa selittelet itsellesi niin se on yksiselitteisesti tyhmää. That's it!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Aivan kuin yhden ihmisen äänellä olisi oikeasti mitään merkitystä! 😀 Tai edes monenkaan, joku Suomen edustaja EU:ssa on muutenkin pelkkä vitsi. Mitä jos sinäkin tekisit jotakin, josta on OIKEASTI hyötyä edes jollekin, etkä kävisi kirjoittamassa numeroa lappuun ja kuvittelisi olevasi joku hyvä ihminen sen perusteella… Ihan naurettavaa! Mutta on se tietysti kiva, jos sinun velvollisuudet yhteiskunnalle on numeron kirjoittaminen lappuun silloin tällöin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minulla ei ainakaan ole yhtään uskoa siihen, että äänelläni olisi mitään merkitystä. Siksi en koskaan äänestä, paitsi joskus pressanvaaleissa, eikä siitäkään ainakaan viimeksi ollut mitään iloa, kun pressa tuli silti siitä toisesta tyypistä.

   Ja koko äänioikeuden idea menee ihan hukkaan, jos äänestää vain äänestämisen vuoksi. Jos tosiaan ei löydy sopivaa ehdokasta, ei todellakaan ole järkeä äänestää.

   Ja edelleen, kummin päin tahansa, ei sillä lopulta ole mitään väliä. Ihan sama, kuka siellä EU:ssa Suomen asioita ajaa, koska isommat jyrää pikkuisen Suomen joka tapauksessa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minulle oli heti selvää, mitä puoluetta äänestän ja sitten vaan aprikoin kahden ehdokkaan välillä. Varasijan sai ja tosi paljon ääniä ensikertalaisena!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olen anonyymi, joka kirjoitti, että äänestän aina ja pidän sitä tärkeänä johtuen siitä, että demokratia ei toisaankaan ole selviö, eikä edes naisten äänioikeus. En tiedä, miten näillä ajatuksillani, muka olen jotenin paska ihminen, kuten täällä on annettu ymmärtää. En ole se, joka alunperin kyseli Pipsan äänestämisistä. Toin vaan esiin sen, että pidän äänestystä tosi tärkeänä ja sitten olen saanut vaikka mitä vittuilua osakseni, jopa Pipsa kirjoitti fb-sivulle, että riehaannuin. Onko se niin vaikea kestää jos kerron, että äänestäminen on mielestäni tosi tärkeä juttu? Eikö tätä saa tuoda esiin. Puhumattakaan siitä, että oikaisee väärää vaali-infoa. Mulle on ihan sama äänestääkö joku muu, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö äänestäminen olisi tärkeää. Jo ihan sen takia, että (ääri)oikeistolle ei soisi EU:ssa liikaa valtaa, onhan se nähty mitä äärioikeiston kannatuksen nousu tekee… Ja mm. siinä ihan kaikkien ääniä tarvitaan – sinunkin (armas vittuilija, ei Pipsa!)!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jos parahin Anonyymi klo 12.30 totta puhutaan niin kyllähän minä tuon sinun kommentointisi eilen otin riehumisena, ei suinkaan pahimmasta päästä mutta oli kuitenkin. Olisit voinut vain sanoa sanottavasi ja jättää siihen eikä aloittaa vänkäämistä. Tekstejäsi lukiessa tuli oikeasti sellainen tunne että olen nyt hyvin paha paha ihminen kunnen mennyt ja äänestänyt. Olet oikeassa, onhan se äänestäminen tärkeätä juttu mutta päsmäröintisi meni vain vähän hitusen laidan ylitse. Ja kyllä se siltä vain eilen tuntui että se oli sulle tärkeää että kaikki äänestäisi. Mä nyt kerron sen mitä minä koin kun tekstejäsi luin mutta ainahan voi toki ymmärtää väärin kunnei näe kuin vain tekstit. Musta sun tekstistä sai hyvin tuohtuneen kuvan.

   Mutta eiköhän tämä ole jo tullut selväksi että äänestäminen on hyvä juttu mutta mä silti sanoisin ettei väkisin silti kannata äänestää jos ei ole ketään sopivaa. Ei silti ole eka kerta kun politiikasta ja näistä vaaleista jutustelu on tulistunut. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   No sä kyllä niputat monta viestiä yhden ihmisen kirjoittamiseksi. Kirjoitin näin: Minulle äänestäminen on aina ollut kansalaisvelvollisuus! Kunnia-asia suorastaan. Eikä demokratia ole todellakaan mikään itsestäänselvyys kaikkialla – täälläkään. Eli tasan kerroin oman näkemykseni äänestämisestä. En ole anonyymi joka kirjoitti aiemmin, eikä kyllä hänenkään kommenteissaan mitään kummaa ollut. Eikö nämä olen ihan perusjuttuja, joita opetetaan peruskoulussa? Mut fine. Ihan sama mulle, mutta kummallista, että täällä ei koskaan saa KUKAAN tuoda mitään eriäviä mielipiteitä esille. Ihmettelen ihan yhtä paljon tuon Ellin riehaantumista. Mikä ilmeisesti sitten on ok, kun hän on samaa mieltä SINUN kanssasi siitä, että äänestämättömyys on kunniallista. Minusta se ei sitä ole. Piste.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Voi härregyyd miten joku jaksaa meuhkata jostain ÄÄNESTÄMISESÄ. Äänestä jos haluat, mut jätä muut rauhaan tuolta jeesustelultasi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Huh, mitä vastauksia. Olen ihmeissäni ihmisten (myös Pipsan) tuohtumisesta ja erityisesti välinpitämättömyydestä ääneoikeutta kohtaan.

   Mitä ihmettä tämäkin oli: "Tulevaisuuden varalta, ehkei kannata kysyä sellaisia kysymyksiä joiden vastauksista ei tykkää." Hitostako minä voin tietää mitä mieltä olet asiasta.

   T. Anonyymi, joka mm. tämän kysymyksen aluperin esitti

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Näköjään on ok kysyä mielipidettä Pipsan uudesta tukasta, mihin on kyllä mielipide itsekellakin, mutta äänestää ei voi, kuin näissä Pipsa uus tukka/tunika/mekko/kenkä kyselyissä. Nehän niitä tärkeitä asioita onkin! Herätys ihmiset! Muutakin elämää on, kun oma napa.

  • L

   L

   "Eu vaaleissa ääni menee tasan sille, jota äänestää. Kiva kun ihmiset selittää asioista, joista selkeesti ei tiedä hölkäsenpöläystä."

   Ääni menee myös puolueelle. Puolueen äänimäärästä riippuu se kuinka monta MEP-paikkaa se saa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Varmaankin kaikki tiedämme D´Hondtin menetelmän – ainakin ne, joilla on yleissivistystä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mukavaa kun tulit takaisin , just olin löytänyt sun blogin ja sit tuli heti tauko , piti kuitenkin joka päivä kurkkaamassa jos vaikka olisit kirjoitellut-:)
  Mutta äkkiä tuo kuitenkin meni olit kyllä taukosi ansainnut.
  Tukka on kyllä minustakin hieno !

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kun löysit blogini ja jäit odottelemaan lisäpostauksia. 🙂 Loma… tai paremminkn tauko oli kyllä hyvään aikaan ja ansaittu. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Pipsa! Oli jo ikävä sua 🙂 Kiva kun tulit takaisin. Toivottavasti oli rentouttava ja mukava loma niin blogista kuin muutenkin 🙂 Oletko hoikkunut? Tuossa kuvassa missä sinulla on tuo eläinkuosinen mekko näytät vyötärön kohdalta kapeammalta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mukavaa oli tulla takas vaikka lomakin hyvää teki. Juu, en oo hoikistunut. 🙂

 • Unknown

  Unknown

  Tosta äänestämisestä vaan kuka helevetti enää uskoo tommosta pashanjauhantaa mitää ne tyypit suustaan päästää.

  Ps. Toi mekko on ihana

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin tuolla politiikassa kun tuntuu olevan näitä takinkääntäjiä. Luvataan vaikka mitä mutta ei sitten aina pidetäkään sanoja.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Takinkääntäjiä on joka paikassa… Netissäkin! Ihan kaikkialla missä on ihmisiä… Ei pelkästään politiikassa :-)!

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minä olen sitä mieltä, että ei ole varaa arvostella ede niitä sun mielestä takinkääntäjiä, jos et ole edes äänestämällä yrittänyt vaikuttaa .

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä arvostelen jos olen äänestänyt, enkä tarkoittanut takinkääntäjillä ainakaan omalta osaltani tätä vaalia. Ja mulle on kans isä tuota sanonut ettei sillon parane valittaa jos ei oo äänestänyt – joten en ole silloin valittanut mitään.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mahtavaa, Pipsa is back:) Yhdyn anonyymi 17:27, minäkin kävin välillä kurkistelemassa, että josko se Pipsa ois kuitenkin jotain postannut. Kai sitä on jäänyt blogiin koukkuun;) Odottelen innolla kenkäesittelyä. Minulle onneksi ballerinat istuu hyvin. Niitä olenkin hamstrannut jo muutaman parin tällekin kesää. Silti ne kerkeää kävellä puhki. No, saapahan ensi kesänä taas uusia;)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   I'm back! 🙂 *sellasella terminaattoriäänellä sanottuna* 😉

   Esittelen kengät heti kun saan toiset samanlaiset haettua postista, kun tilasin niistä punaisetkin versiot. 🙂 Pitää hamstrata ku kerrankin löyty sopivat. 🙂 Baltsujen ikä ei vissii oo kauheen korkea?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mukava, että löysit myös toiset sopivat:) Varmasti laadukkaiden baltsujen käyttöikä on ihan "normaali", niinkuin muidenkin kenkien. Minä vain ostan kesästä toiseen niitä halpoja, jotka sitten leviävät melko pian. Ehkä olisi järkevää investoida vähän laadukkaampiin, mutta sitten ei voisi ostella useita eri värejä… Naisen elämä ei ole helppoa;)

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Juuri heitin roskiin yhdet ballerinat, jotka oli tosi hyvät jalassa, ja siinä laskeskelin milloin olen ne ostanut. Ja sain tulokseksi, että viisi vuotta sitten!
   Eli hyvin ovat kestäneet, ottaen huomioon vielä sen, että olen käyttänyt niitä varhaisesta keväästä aika pitkälle syksyyn, ja koko kesän paljaassa jalassa. Ja vielä talvisaikaan ulkomaanmatkat lämpimiin maihin päälle!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *