Munvoimael%25c3%25a4imeni.jpeg
Blogi

Sulo on mun voimaeläimeni

Mulla on tällä hetkellä hyvin autuainen fiilis. Tiedättekös, sellainen kevyt olo. Ehkä se oli tuo hetken maassa ilahduttanut lumipeite tai ehkä vaan monen asian yhteensumma. Iloitsin ystävälleni että jouluun on vajaa 2kk aikaa ja tämä sai hänet nauramaan, koska tietää etten ole mikään joulutyyppi. Siitäkin huolimatta on kiva iloita tuota tulevaa joulua. Odotellaankos siellä jo joulua? Mä ainakin odotan sitä, että pääsen tekemään teille Joulukalenteria, olkoot se mun lahjani teille kaikille kun en voi jokaiselle yksilöllistä lahjaakaan antaa. Onko sinne päin jo satanut ensilumi? Kenties tämä kappale muuten sopii kertomaan miten onnellinen oloni on, siis kun musiikki yleensä kertoo millaisilla tuntemuksilla menen milloinkin. Jos kuuntelen iloista musiikkia, niin olen silloin itsekin iloinen. Jos taas olen kiukkuinen, niin musiikkiki on sellaista. Ja mä saan musiikista sillä tavoin paljon irti, se auttaa tietyissä tilanteissa. Suosittelen muillekin!   

Tein eilen päivän hyvän työn. Kaupassa käydessäni huomasin että joku oli unohtanut hanskansa ja niistä oli tarkoitus mainita kassalle, mutta kuinka ollakaan juuri sillä samalla tuli toinen myyjä niitä kyselemään. Hihkaisin siinä sitten että tuossa on ainakin tuollaiset hanskat, että voisikohan ne olla nämä kadonneet ja olihan ne! Nuorempana mä en olisi saanut sanottua sanaakaan, sillä oli niin kamalan ujo tai arka, en tiedä kumpi olisi oikea sana kuvaamaan sitä epävarmuutta. Nykyisin kuitenkin saan suuni paljon helpommin auki. Oon myös huomannut, että multa tullaan tosi paljo kyselemään neuvoa mistä löytyy joku paikka tai muuta vastaavaa. Se on tosi kivaa koska mä tykkään auttaa ja neuvoa. Tämä asia saa mut aina hymyilemään, sillä nuorempana sain usein kuulla että oon (mukamas) kiukkuisen näköinen ja ettei kukaan uskalla siksi lähestyä mua. Asiahan ei koskaan kuitenkaan ollut noin – mulla ei ole vihaista yleisilmettä, ei silloin eikä nytkään.

Mä pursuan taas kaikenlaista ideaa jotka pitäisi toteuttaa. Joskus vain tuntuu, että kun on paljon kaikkea ideaa ja touhuttavaa, niin lopulta en saa mitään tehtyä. Mun pitäisi vissiin alkaa aikatauluttaa päivänäni että saisin niitä tehtyä ennenkuin alan kuvaamaan joulukalenterin luukkuja. Noiden luukkujen kuvaamiseen kun saa laskea yhden kuukauden eikä siihen sitten muuta oikein mahdu. Aiemmin mulla oli pieniä ahdistuksia miten ehtisin tekemään kaikkea kun mua vedettiin moneen eri suuntaan, mutta tässä tulin huomanneeksi sen että kestän painetta. Ei se kivaa ole. Olla siis paineen alla kun monta asiaa vetää eri suuntiin, mutta lohduttavaa huomata ettei se litistä mua alleen. Ja ihan kuin hommia ei olisi jo riittävästi, niin ostin itselleni paremman mikrofonin jolla voin tehdä parempia asmr-videoita. Hetki tuossa toki menee ennenkuin alan sen kanssa mitään enempiä tekemään, koska on nyt muita jotka vie huomioni. Mutta kiva tietää, että tuolla se kaapissa odottaa että mulla on taas aikaa alkaa opettelemaan uutta. 

Käytiin viikonloppuna Sulon kanssa metsässä seikkailemassa ja voi hurja, miten jännittävää se olikaan. Aluksi Sulo oli kamalan peloissaan ja haki musta turvaa, mutta kun tarpeeksi rohkaisin häntä ettei sieltä metsästä mitään mörköä tule ja jos tulisi, niin mamma kyllä suojelee. Siitä sitten lähdettiin pikkuhiljaa tutkimaan paikkoja. Sulo on siitä kiva, että kulkee valjaissa todella nätisti ja sen takia hänen kanssa ulkona liikkuminen on todella mukavaa. Välillä toki pitää pysähtyä kuuntelemaan ja ihmettelemään, mutta muuten liikkuminen on reipasta. Sain tuossa samalla toteutettua oman pikkutoiveeni eli Sulon kuvaamisen metsässä. Oon pitkittänyt sinne menoa kun oon vähän pelännyt mahdollisuutta törmätä käärmeisiin, mutta nyt kun on sen verran jo kylmää niin kaikki käärmeet on untenmailla. Sain napattua Sulosta todella upeita kuvia ja yhdestä kuvasta jonka jo aiemmin nettiin julkaisin, niin tuli muutamat kyselytkin.

Mulla oli päällä Kainon Voimaeläin-mekko ja fleksissä ikioma voimaeläimeni. Mekossa on siis ilveksen hahmo joka sopii niin hyvin Suloon. Hänestähän tosi paljon sanotaan että on ihan mini-ilves, vaikka muuten kyllä käyttäytyy enemmänkin koiramaisesti. Ylemmässä kuvassa mekko näkyy ilman takkia ja tuon kuvion näkee paremmin. Tää on aivan ihana mekko ja lämmin, mut toisaalta tämä on tehty 50% merinovillasta ja 50% kampapuuvillasta niin en ihmettele. Tässä on lyhyet hihat, mutta aion silti käyttää mekkoa myös talvella – laitan vain alle Palmiinalla teettämäni pitkähihaisen puseron. Pinkki väri muuten soveltuu todella hienosti tämän sinisen sävyn kanssa. Pitäisi tässä ennen joulua käydä Kainon kaupalla, sillä haaveilen yhdestä puserosta mutta haluaisin ehdottomasti sovittaa sen ennen ostoa. Oon edelleen iloinen että Kainon vaatteisiin törmäsin ja kohta mulla onkin vaatekaappi täynnä heidän pehmoisen lämpösiä vaatteita.  

Meillä oli viikonloppuna siis kaikenlaista kivaa pikku puuhaa. Lauantaina oltiin esimerkiksi ihan tyystin pihahommien parissa ja se päivä menikin todella nopeasti. Tuntui muuten tosi kivalta painua pihalta suoraan lämpimään saunaan ja pestä pois kaikki se lika. Kaikesta touhuilusta huolimatta mulla oli hyvinkin rentoutunut olo ja sellainen tyytyväinen. Onnellinen. Ehkä syynsä oli myös sillä toisella saunakerralla kun kävimme poikkeuksellisesti molempian päivinä. Normaalisti käymme siis vain kerran viikossa, koska mun ihoni ei oikein tykkää liiallisesta saunomisesta mutta nähtävästi ajottaiset ylimääräiset kerrat ei haittaa. Olin kuitenkin päässyt sellaiseen zen-tilaan, totaaliseen rentoutumiseen, niin tuon viikonlopun jälkeen olikin mukava aloittaa taas uusi viikko. Oliko teillä yhtä rentouttava tai kaikenlaista pikku puuhaa täynnä oleva viikonloppu?

33 kommenttia

 • Leena

  Leena

  Kyllä tuota pihan siivousta on riittänyt.
  Tuli ohut lumikerros ja jäi osin lehdet alle.
  Tarvisin itselleni jonku lämpimän neuleen. En viittis kauppoja lähtee kiertämään, mutta kai se on pakko, kun palelee.
  Aivan ihania kuvia Sulosta ja hyviä sinusta myös. Metsä on tosi kaunis syksyllä, kaikessa väriloistossa.
  >Leena L

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pihan siivous on silti ihan mukavaa, yhteistä puuhaa. 🙂
   Jos et vielä ole lämmintä neuletta hommannut, niin suosittelen katsomaan sitä materiaalia. Ne tekokuituiset ei välttämttä oo kovin lämpimiä. Ettei sitten harmita kun on edelleen kylmä. Ite huomannu kans kantapään kautta ettei kaikki lämpimäksi ajattelemani jutut ookkaan lämpimiä. Kiitoksia Sulokehuista. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Eiks tätä kiusaamis aihetta oo jauhettu pitkin syksyä millon missäkin. Iloinen hyvänmielen joulukalenteri jossa aiheet liittyy jouluun.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, mutta kalenterin luukkuaiheet on jo valittu. Ehkä voin kertoa kiusaamisesta jollain omalla videolla.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oi oi mitä kuvia. Eka kuva Sulon kanssa… sinä sini/mustassa mekossa sopisi, vaikka muotilehden sivulle. Upeita kuvia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko koskaan tilannut Bubbleroomilta? Katsoin juuri mekkoja, aivan ihania ja kokoja löytyy 52/54. Voisit kyllä joskus kokeilla vaihteeksi tilata sieltä. Tilasin nyt parit pikkujoulumekot ja minusta ne oli aivan upeita.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tosi hienoja kuvia! Mutta pakko kysyä, onko kissa vapaana joissan kuvissa? Vai näyttääkö vain siltä?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ideoita/toiveita joulukalenteriin:

  – ASMR video jossa luetaan jokin jouluinen tarina ASMR-tyyliin. Tai jotain muuta ASMR-juttua, mutta jouluteemalla.
  – Erikoisempien jouluruokien valmistusta/testaamista, esim. kinkun sijaan seitankinkkua.
  – Joulukoristeiden tms askartelua
  – Ajatukset vuodesta 2019 tähän mennessä

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ideoista. Kalenteriluukut ovat jo valittu joten nämä eivät valitettavasti tämän vuoden kalenteriin ehdi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *