RIP_SIiri2.jpeg
Blogi

❤ Siiri, nyt sun pieni sydän saa levätä ❤

” Siell’ kukkia täynnä on maa, sydän väsynyt levätä saa. Kevyt kulkea on, ei ahdista siellä, ei tuskaa tunneta taivaan tiellä. ”
Tänään klo 10.30 lakkasi yhden maailman ihanimman kissan sydän lyömästä. Siiri oli mennyt taivaaseen Sillan luokse. Kaksi kuukautta yritimme Siiriä hoitaa terveeksi, mutta viime viikolla hänen vointinsa oli mennyt huonommaksi, että meidän piti tehdä raskas päätös. Päätös tehtiin yhdessä eläinlääkärin kanssa. Mitään 100% varmaa diagnoosia meillä ei ole, muuta kuin IMHA. Se osoittautui kuitenkin sekundääriseksi eli Siirin sairastelun alkuperäinen syy oli jokin muu. Eri vaihtoehtoja oli muutamia, eikä mikään niistä ollut ennusteeltaan hyvä. Tasan 2kk yritimme, mutta sitten oli pakko rakastaa Siiriä niin paljon ja päästää hänet pois kivuistaan. 

Siiri painoi kuollessaan 7,2kg josta 2,5kg oli pelkkää nesteturvotusta ympäri koko pientä kehoa. Siirin oli vaikea liikkua ja hengittäminen oli käynyt raskaaksi. Totesimme siis yhdessä puolisoni kanssa, ettei tämä ole kissan elämää ja eläinlääkäri oli kanssamme samaa mieltä. Toivoa paranemisesta ei enää ollut. Olimme Siirin vierellä loppuun asti, kun eläinlääkäri laittoi aineita, jotka vaivuttivat Siirin ikiuneen. Nyt Siiri on haudattu Sillan viereen, molempien lempialueelle. 

Lohduttavaa on, että saimme viettää Siirin kanssa vielä yhden viikonlopun. Saimme sanoa hänelle hyvästit. Hemmottelimme häntä hänen lempiruualla ja -nameilla. Paijasimme häntä ja kerroimme, miten ihana kissa hän oli. Miten hänen ei tarvitsisi enää kauaa jaksaa. Ja miten se oli ihan okei, ettei hän olisikaan täällä meitä ilahduttamassa 20 vuotta. Saimme kuunnella vielä kerran kun kehruumoottori lähti käyntiin ja masu paljastettiin.

40 kommenttia

 • Anonyymi

  Osanotot <3 Raskas, mutta ainoa oikea päätös ystävälle, itse jouduin tekemään ennen viime joulua saman. Se on etuoikeus, kun on mahdollista päättää rakkaan kärsimys.

 • Anonyymi

  Otan osaa suruusi.Kahden koiran kuoleman kokeneena voin vähän kuvitella tunnelmia. Siiri oli kaunis.

 • Anonyymi

  Lämmin osanottoni <3 Ikävä on varmasti kova, mutta nyt Siirillä on hyvä olla. Voimia ja jaksamista teille ja muille ihanille kisuille! Toiset kisutkin varmasti huomaa että yksi on joukosta poissa 🙁 – Siru

 • Anonyymi

  Voi Pipsa, otamme osaa täältä meiltä kahden kissan voimin. Yhden kissan olen saattanut myös ja raskain mielin sitä muistelen. Tärkeintä on juurikin se että ajattelitte rakkaan perheenjäsenenne parasta. Voimia jatkoon ja ihania muistoja on Siiristä miljoonittain💙

 • Anonyymi

  Voi miten surullista, alkoi itkettää. Monta kissaa omistaneena olen jo tietoinen siitä, että yhteinen aika lemmikin kanssa on rajallinen, mutta aina se vaan kirpaisee yhtä kovaa. Onneksi on muistot. Jaksamista suruaikaan!

 • Anonyymi

  Lämmin osanottoni. Olette joutuneet tekemään raskaan päätöksen. Olen itse joutunut tekemään kaksi kertaa saman päätöksen. Voimia surun keskellä.

  -Elina-

 • Anonyymi

  Olen niin pahoillani, tiedän että teitte kaikkenne!

  Otan osaa suruunne <3

  -Leila

 • Anonyymi

  Suurinta rakkautta lemmikkiä kohtaan on osata päästää irti, niin raskaalta kuin se tuntuukin. Toivotan voimia surutyöhön.

 • Anonyymi

  Osanottoni ja voimia sulle Pipsa paljon. Kauniisti olit Siiristä kirjoittanut ❤️

 • Anonyymi

  Voi Pipsa! 😭
  Lämpimät osanottoni ja jaksamista suuren surun keskellä ❤️❤️❤️

 • Anonyymi

  Osanotto suureen suruusi. Nyt Siirillä on hyvä olla ja Silla oli varmasti ystävää vastassa <3

 • Anonyymi

  Paljon voimia suureen suruun<3! Te annoitte Siirille ihanan kissan elämän ja teitte sen viimeisen suuren palveluksen hänelle. Rakkauden hinta on suru mutta vielä tulee aika, kun muistot lämmittävät mieltä ja saavat aikaan haikeuden ja kiitollisuuden<3

 • Anonyymi

  Voimia ♥ Toivoin niin, että kissa kokisi ihmeparantumisen 🙁
  Muista pitää huolta itsestäsikin, sitä Siiri haluaisi. Käsittele tunteita puhumalla ja olemalla luova, siinä olet hyvä.

 • Anonyymi

  Itku tuli, kun luin kirjoituksesi. Voimia surun keskellä, tiedän miltä tuntuu luopua rakkaasta kissasta. Halaus täältä sulle.