Jnhgjhgjd.jpeg
Blogi

SÄ OOT HYVÄ JUST NOIN!

Facebook muistutti mua hetki sitten tekstistä minkä julkaisin kolmisen vuotta sitten ja mun mielestä on hyvä hetki muistuttaa kaikkia tästä asiasta just nyt. Että olet hyvä just noin, jos se on susta hyvä. 

Tekstissäni siis kirjoitin, että ”miten muut yrittää ”korjata” sua olemaan parempi, niin sua ei kiusattaisi ja sopisit paremmin yhteiskuntaan, mutta mä vain hymyilen takaisin ja totean olevani hyvä just näin”. Moni varmaan jo ymmärtää tässä kohtaa mitä olen tuolla ajanut takaa. 

Niin kauan kun olen ollut lihava, ylipainoinen, niin olen saanut kuulla siitä. Milloin se on ollut muka huolestunutta kommentointia ja milloin suoraa haukkumista. Voin tässäkin kertoa, että lihavat tiedostaa kyllä kokonsa ja lihavat ovat muutakin kuin se X määrä ylimääräisiä kiloja. Se lihava voi olla ihan helvetin upea meikkaamaan, tai tanssimaan, tai valokuvaamaan, tai mitä vain. Se lihavuus ei kerro kenestäkään meistä keitä me ollaan. Se näyttää vain ulkomuotomme. Lihavuus ei myöskään automaattisesti kerro että tuo tyyppi on sairas, laiska, kömpelö. Se lihava voi olla aivan mahtava, naurava ystävä ja sillon, sillä hetkellä ei ole mitään merkitystä mitä hän painaa. 

Ja kun olen myös erittäin jästipäisesti pitänyt kiinni siitä etten tykkää meikata, niin sain lisääntyvässä määrässä kuulla miten mun pitäisi meikata, koska silloin olisin nätimpi, siistimpi ja jotenkin hyväksyttävämpi tähän yhteiskuntaan. Ja välillä onkin tullut olo, kuin näitä ”näin oot parempi” ehdotuksia on kuunnellut, että olisin kuin joku sätkynukke, mollamaija jota saa oman mielensä mukaan muokkailla. Unohtaen vain sen tosiasian, että minä en ole toisen sätkynukke, muokattavissa oleva mollamaija vaan ihan oikea henkilö. 

Mutta niin, haluan vain edelleen todeta jokaiselle siellä ruudun toisella puolella…
 Olet hyvä just noin!

6 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen kirjoittanut blogia pitkään. Lukijat tietävät, että olen lihava, mutta että yritän laihtua ja olen siinä jo hieman onnistunutkin. Saan kannustavia kommentteja, en huonoa palautetta. Harmi, kun sinulla on niin huonoja kokemuksia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hienoa kuulla, että olet saanut kannustavia kommentteja. Ne innostavat enemmän. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  On hyvä, että lähimmäisellä on puhtaat vaatteet päällä, että ne ovat tilanteeseen sopivat, tai että hän käy säännöllisesti suihkussa jne. mutta että haluaisin olla hänen ystävänsä on minusta tärkeämpää että hän on esim. ymmärtäväinen ja ystävällinen, rehellinen ja luotettava jne. siitähän hyötyy kaikki ympärillä olevat, ovat ne sitten perheenjäseniä, ystäviä, työkavereita tai lemmikkejä!

  En ikinä neuvoisi ystäviäni ulkonäköasioissa, ellei hän sitä nimenomaan pyytäisi. Pitää olla itse aika täydellinen, omasta mielestään, että kehtaa mennä neuvomaan tai arvostelemaan muita ulkonäköasioissa. Mutta onhan näitä. On aina ollut ja tulee aina olemaan.

  Erilaisten ihmisten ystävyys on rikkaus, olen ylpeä kaikista omistani! 🌷💗

  -Leila

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *