Ruokapäiväkirjani minun – 9.2.2017
Aamupala klo 7.50:
Kaurahiutaleita, kananmuna, vi siblin, rypsiöljy, banaani ja loraus metsämarjakeittoa.
Lounas klo 11:30
Salaatti(kurkku,sipuli,paprika,salaattijuusto)-Täysviljapasta-Kana sekoitus.
Salaatti(kurkku,sipuli,paprika,salaattijuusto)-Täysviljapasta-Kana sekoitus.
Välipala klo 15.00:
2 mandariinia = hymynaama
Päivällinen klo 17.20:
Perunaa, kanaa + salaatti jossa kurkkua, paprikaa, sipulia ja salaattijuustoa.
Iltapala klo 20.50:
Mukillinen maitoa, 2 porkkanaa, 1 mandariini, kaksi RuisTaika leipää joiden päällä broilerin leikkelettä sekä 2 paistettua kananmunaa.
Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin:
Teetä 1l
Vettä 1,5l
Vettä 1,5l
24 kommenttia
Anonyymi
Hei, eiköhän nämä ruokapäiväkirjat jo riitä. Aina samat ruuat joka päivä…
Kirjoittaisit mieluummin muusta elämästäsi, niin kuin ennen, kissoista, vaatteista, opiskelusta ja semmosista.
t. Anni
Anonyymi
Tietenkin Pipsa saa jatkaa ruokapäiväkirjaansa sinne saakka kuin on suunnitellutkin sitä näyttävänsä, tämähän olikin alunperin hänelle avuksi tarkoitettua, eikä missään ole luvattu vaihtelevuutta yms. Pipsan blogi, joten hänen blogisisältönsä. Jos aihe ei kiinnosta, sitähän ei ole pakko lukea. Minusta ruokapäiväkirjat ovat olleet kiinnostavia.
t. Mari
Anonyymi
Tällaiset ruokapäiväkirjat kyllä riittäisivät jo. Mutta näkisin mielelläni sellaisia päivän ruokapostauksia, jossa olisi todella eritelty kaikki, mitä päivän aikana suuhun menee.
Anonyymi
Vihjaat kaiketi, että Pipsa syö muutakin kuin nämä kuvatut? Eihän näitä paljon tämän selkeämmin voi esitellä?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Nämä kestää 19.2. Yrittäkää kestää. Kun olen jotain päättänyt, niin vedetään se nyt läpi. Te jotka ette tykkää näistä, niin voitte tämän ajan jättää vaikka kyseiset postaukset avaamatta. 🙂
Anonyymi
Moi Pipsa, saako ehdottaa postausideaa? Nimittäin sitten kun nämä ruokapäikyt loppuvat, olisi kuitenkin kiva saada edelleen välillä ruokapostauksia. Mitä jos silloin tällöin omaan tahtiin vaikka kokeilisit jotain uutta terveellistä reseptiä ja kertoisit sitten siitä meille?
Anonyymi
Haha, mä kävin ehdottelemassa lähes samaa! En nähnyt tätä kommenttia silloin, se oli ilmeisesti vielä odottamassa hyväksyntää. Great minds think alike. T: anonyymi klo 11.14
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Kiitos postausidesta, minä otin tämän vihkoseen talteen. 🙂
Anonyymi
Hyvältä näyttää ruokapäiväkirjat, kyllä luulisi näillä lähtevän paino kohisten laskuun.
Jos kaipaat lisää vaihtelua ruokiin, niin mulle tuli mieleen idea uudesta postaussarjasta, että kokeilisit esim. kerran viikossa jotain uutta kevyttä reseptiä ja postaisit sen blogiin. Lopussa voisi olla aina sun kommentit, että mitä tykkäsit ruoasta, jatkoon vai ei. 🙂 Voisi olla myös hauska, jos lukijat voisivat ehdotella eri reseptejä ja sitten valkkaisit niistä jonkun.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Kiitos, ja kyllä tällä on paino lähtenyt laskuun joten ei hätää. 🙂 Kiva idea, pitää tuokin laittaa vihkoon ylös. 🙂 Ideana tosi hauska. 🙂
Anonyymi
Minkälaisia kanamunia käytätte? Onko kenties luomua tai free range-munia, "marketista" vai suoraan tuottajalta ostettuja? Itse olen hurahtanut Friidoihin 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Oisko nuo vapaan kanan munia. Ollaan mietitty että voitas ostaa suoraankin tuottajalta.
Marja-Leena
Veljeni oli linja-asentaja, siis fyysisen työn tekijä. Hän joi aina aamiaiseksi ennen töihin menoa lasillisen raakoja kananmunia. Hän kuoli sydänkohtaukseen 30 vuotiaana.Se tuli kaikille täysin yllätyksenä.Hän oli syntynyt 1955.
Anonyymi
… ja mitä sitten? Eihän tuossa ole mitenkään kyse syy-seuraus-yhteydestä. Ja joka tapauksessa yksittäistapaukset turhia esimerkkejä useimmiten. Vähän niin kuin nämä "mummini poltti 50v tupakkaa eikä saanut keuhkosyöpää".
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Otan osaa veljesi kuolemasta. Nuo menetykset ei ole koskaan kivoja. 🙁 Kenties hän oli niitä joille kananmunat eivät olleet hyvästä, ns. kolesteroliherkkä.
Anonyymi
Ihan oikeastiko mandariinit on purkista?? Kerroit niin porinoissa??
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Oon vissiin puhunut epäselvästi. Siis mandariinit oli sellaisessa kilon PUSSISSA. 🙂 Ei suinkaan siis purkissa. 🙂
Anonyymi
Minusta kana näyttää kovin valjulta! Etkö mausta sitä ollenkaan? Itse rakastan currya ja paistan kanaan aina kunnon pinnan pannulla.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Tätä ei oo taidettu maustaa, mut kyl me yleensä kana ees currylla maustetaan. Mies on tämän tehnyt joten on vissii jättänyt mausteet tällä erää pois. 🙂
Anonyymi
Ikävähän tätä on ääneen sanoa, mutta syöt kolme täyttä ateriaa päivässä, vaikka kutsutkin yhtä ilta"palaksi". Niiden lisäksi vielä välipalaa, huh huh. Noinko luulet oikeasti normaalipainoisen syövän. Kannattaisi varmaan myös unohtaa kaikki ihmeelliset tekoruoat, kuten smoothiet ja vanukkaat.
Anonyymi
Pipsa ei "luule" mitään, vaan syö pt:n ohjeiden mukaan. Usein ja vähän syöminen opettaa kunnollisen ruokarytmin, pitää nälkää (ja aineenvaihdunnan vauhdissa) ja siten vähentää ylimääräisiä mielitekoja. Nykysuositus taitaa olla 4-6 ruokailua päivässä. Juuri hyvä juttu painonpudotukseen ja -hallintaan.
Melko vieraantunut käsitys hyvästä/normaalista ruokavaliosta, jos pitää Pipsan syömiä 1800 kilokaloria liian suurena määränä (todella pienikokoiselle tai aineenvaihduntansa sotkeneelle varmaan olisikin) ja käytettyjä raaka-aineita "tekoruokina" tai muuten huonoina.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Niin, mulla on tosiaan Ringan tekemä ohjelma jota noudatan ja mielestäni tää on suht hyvä koska en näe nälkää, voin herkutellakin. Tää on semmonen jota pystyn hyvin noudattamaan vaikka loppuikäni ajan. 🙂
Anonyymi
Hei ;). Sanonpa minäkin ikioman mielipiteeni näihin, Mun mielestä nuo Pipsan ruuvat on kaikki yhtä herkkua =D! Ja itse en ainakaan uskaltaisi syödä noin paljon kananmunia, keltaisessa on juurikin se kolesteroli.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
No ei se kolesteroli välttämättä vaikuta mitenkään, sun pitää selvittää ootko sille herkkä vai et. 🙂 Itse lihava ja voin syödä vaikka 4 munaa päivässä eikä se nosta kolesteroliani ja kyllä, tiedän sen koska oon testannut tätä. 🙂 En ole kolesteroliherkkä.