Blogi

Ruoka-avun teemaviikko Porissa 10. – 15.2.2020

             

KUTSU PORIN RUOKA-AVUN TEEMAVIIKOLLE


• Miltä kouluruoka maistuu?

• Mikä merkitys hävikkiruoan jakamisella on yksilölle ja yhteiskunnalle?


• Miltä arki näyttää leipäjonossa?

Ruoka-apua järjestetään Porissa EU:n ruoka-apuna sekä koulujen, kauppojen ja ravintoloiden ylijäämäruokaa jakamalla. Ruoka-apua järjestävät Porin kaupungin ylläpitämät asukastuvat, seurakunnat ja yhdistykset (mm. Elämän Leipä ry, Elämän Eliksiiri ry, Porin seudun työttömät ry, SPR, A-kilta, Hyvän mielen talo, Porin Sininauha, Pelastusarmeija, Klubitalo Sarastus, Satakunnan yhteisökeskus).

Ruoka-avun piirissä Porissa on viikoittain noin 4000-5000 henkilöä. Vapaaehtoistyötä ruoka-avun piirissä tekee säännöllisesti noin 60 henkilöä, lisäksi toiminta tarjoaa mm. työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuuden säännöllisesti noin 20 henkilölle. Ruokaa jaetaan eri toimijoiden toimipisteissä lähinnä arkisin sekä lauantaisin. Porissa toimii lisäksi Yhteinen keittiö -verkosto, joka toteuttaa yhteisruokailuja ja muuta osallisuutta edistävää toimintaa.

Ruoka-avun parissa toimivat tahot järjestävät 10.–15.2.2020 ruoka-avun teemaviikon Porissa. Teemaviikon tavoitteena on lisätä porilaisten päättäjien ja kaikkien kuntalaisten tietoisuutta ruoka-avusta, tuoda esiin ruoka-apuun liittyviä kehittämistarpeita ja porilaista arkea ruoka-apua tarjoavien ja käyttävien silmin.

Kutsumme 10.–15.2.2020 kaikkia porilaisia kuntalaisia, päättäjiä, yrityksiä ja yhteisöjä tutustumaan ruoka-avun arkeen sekä osallistumaan vapaaehtoistyöhön ruoka-avun jakamisessa sekä Yhteinen keittiö -toiminnassa.

Lukujärjestyksestä voit katsoa kaikki mahdollisuudet osallistua tai tutustua. Kuka tahansa voi tulla mukaan, ilmoittautumista ei tarvita. Mukaan voit tulla tekemään, tutustumaan tai keskustelemaan.

Nähdään ruoka-avun teemaviikolla.

Lämpimästi tervetuloa! 

https://www.yhteisokeskus.fi/ruokaapupori/

Voit myös osallistua keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #ruokaapupori.Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *