Uikkarit3.jpeg
Blogi

Plussakokoisten uima-asuja


Postaus on tehty yhteistyössä Elloksen, Cellbesin sekä Halensin kanssa ja se sisältää mainoslinkkejä

Innostuin tässä sadepäivän takia katselemaan uima-asuja ja siitäkin syystä että on kesä, tai ainakin pitäisi olla mutta eipä se kovin kesäiseltä juurikaan tunnu, mutta on se siltiki kesä. Multa on aika usein kysytty että mistä olen löytänyt uimapukuni, niin olkoon tämä myös vinkkinä mistä me plussakkoisetkin voimme löytää nättejä uimapukuja. 

Listaan
teille tähän muutamat uima-asut joista itse tykkäsin ja mistä niitä saa.
Mä oon aina käyttänyt uimapukuja, mutta viime aikoina olen alkanut harkitsemaan tankinia, mutta hamemaisen alaosan kanssa.

Parhaiten löysin uima-asuja Ellokselta, siellä oli paljon kokovaihtoehtoja – ihan kokoon 60 saakka. Itse tykästyin tällaiseen violetin väriseen uima-asuun joka nähtävästi on Elloksen omaa valikoimaa, olen aina tykännyt värikkäistä uima-asuista mutta sellaisia ei ole juurikaan aikoinaan ollut näin isossa koossa joten on ollut mukava huomata, että näitäkin on alettu tekemään plussakoolle. Seuraavat uima-asut joista pidin, olivat tuollaisia mekko-tyylisiä ja niihinkin oli pistetty hieman väriä – toiseen enemmän kuin toiseen. Näistä kahdesta tykkäsin enemmän tästä jossa oli enemmän väriä, kuin tästä jossa sitä väriä oli vähemmän. Hinnatkin ovat näillä melkoisen sopuisat 49-69€. Vanhan uimamekkoni olen ostanut aikoinaan Ellokselta ja maksoin siitä jotakuinkin samanverran tuossa hintahaitarissa.

Seuraavaksi löysin mielenkiintoisia uima-asuja Cellbesin sivuilta mutta siellä koot loppuvat 56. Sieltä löysin niin ihastuttavan tankinin ja siihen sopivat bikinihousut, tuo värikkyyshän niissä siis innosti vaikka itse varmaankin valitsisin mustan tankinin ja nuo värikkäät bikinihousut. Lisäksi tykästyin näihin melko tavanomaisiin uikkareihin mutta jotenkin tuo mustavalkoinen seepraosuus piristi joten tämän valitsin yhdeksi josta tykkäsin.

Sitten viimeiseksi löysin Halensin sivulta muutaman kivan uima-asun ja täällä kans koot loppuu 56. Sieltä tosiaan löytyi tuollainen hieno ”polkadots” uimamekko, mutta eniten tykkäsin tuollaisesta pitkästä uimamekosta sillä ainakin kuvassa se näyttää pitkältä, pitemmältä kun mun vanha ja tuollaisen pituisesta oon vähän haaveillutkin. Lopuksi vielä löysin tuollaisen hauskan pinkinvärisen uimamekon mutta se kyllä näyttää kuvissa turhan lyhyeltä, väri ois just täydellinen. 

Mä en tällä kertaa vielä osta mitään uutta uima-asua vaan jään odottelemaan laihtumisen jatkumista, pitää siis tulla toimeen tällä vanhalla vaikka se alkaakin olemaan melkoisen iso. Se on aina ollut vähän iso tuosta rintojen kohdilta mutta nyt se on entisestään.

Tuolla oli tosiaankin pari semmoista uima-asua jotka kelpuuttaisin itselleni, osaatteko arvata mitkä ne oli? Entä mikä teidän mielestänne ois näistä se sopivin uima-asu – nyt on kuulkaas sana vapaa!

32 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itse kannatan ainakin tuota Cellbesin tankinia ja housuosaa 🙂 tuo kukallinen alaosa on tosi kivan näköinen

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen Anonyymin 17.44 kanssa samaa mieltä. Osta kokoa 52 (tai 50), niin pärjäät sillä tämän kesän. Ensi kesänä sun on kuitenkin ostettava uusi, koska vuodessa laihdut niin paljon.

  Otapa kuva, kun sulla on joku jo liian iso vaate (tai uikkarit) päällä 🙂 Siitä lukijoillekin konkretisoituu sun painonpudotus. Ei kiloista tai senteistä sitä tavallinen mölliäinen tajua 🙂

  Aurinkoista kesää!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ens kesänä mun on ostettava uus ja siks meinasinkin etten nyt kyllä haluaisi ostaa uutta, pärjään kyllä vanhalla just ja just, että kyllä se nyt tämän kesän ja syksynkin menee. Ellen sitten alesta löytäisi jotain sopivaa.

   Uikkareissa en varmaan viitsi kuvaa ottaa, mutta näkeehän sen laihtumisen noiden parin uuden mekon kanssa kun menevät niin myötäilevästi. 🙂 Kommentistasi aloinkin miettimään että pitäisikö mun säästää joku mekko josta voisi sitten joskus näyttää et miten on laihtunut.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Noissa kuvissa "plus"koot on korkeintaan kokoa m tai 40! 😀 ehkä ne näyttää koossa 50 tai yli h i e m a n erilaisilta…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tottakai ne näyttää erilaiselta. 🙂 Harmi ettei noilla ole resursseja tehdä niistä isommista koista tuollaisia esittelykuvia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Nuo mekkouikkarit on vaan tosi hankalia jos oikeasti ui. Onhan ne semmoiseen rantahengailuun varmasti ihan kivoja, mutta altaassa kroolatessa kaikki ylimääräiset lärpäkkeet on vain tiellä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jaa, mulla on tommonen mekko enkä oo kokenut sitä hankalaks. Kyllähän se sieltä lärpättää mutta itseäni ei ole haitannut. Kai se on makukysymys?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Uiminenhan on hyvää liikuntaa ja taisit siitä pitääkin, joten suosittelen kyllä ostamaan uikkarin myös täksi kesäksi. Uimamekko olisi ehkä paras valinta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, tykkään uimisesta ja harrastankin sitä. Pitää katsoa jos alesta saisin jonkun uima-asun, koska hieman tuo riipaisee laittaa iso summa kun se käy pian taas isoksi.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ostin itselleni viime kesänä hyvän kokouikkarin ja hinta oli suomalaisesta tuotteesta joku kuutisenkymppiä. Uin paljon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvään hintaan olet saanut suomalaisen uikkarin. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ja kun tarkistin päiväkirjastani, hinta olikin viisikymppiä eli vielä halvempi! Delffi tekee jopa 5XXL – uikkareita. Itselleni otin silloin 3XXL ja ilmeisesti kokoa pienempikin olisi sopinut.

 • Viktoria

  Viktoria

  Pitäisi kohta ostaa uusi uimapuku, kun edellinen on taas jäämässä liian isoksi. Ehkä pärjäisin syksyyn saakka tällä nykyisellä… Minähän olen uimapukujen suurkuluttaja, kun käyn uimahallissa 4-6 kertaa viikossa. Uimahallivesi jotenkin haperoittaa pukuja nopeammin kuin järvivesi, harmillista.

  INHOAN, INHOAN, INHOAN uimapukujen ostamista! Olen 170 cm pitkä, ja lisäksi suomalaista, pitkäselkäistä tyyppiä, niin tarpeeksi pitkien uimapukujen löytäminen on todella vaikeaa. Leveyttä puvuista löytyy vaikka toisille jakaa, mutta ärsyttää, kun puvun kupit jäävät jonnekin vähän navan yläpuolelle. Kävin läpi esim. Lorellan uimapuvut… pituus ei riittänyt yhdessäkään. Ja toinenkin ongelma – miksi ihmeessä lähes kaikissa isokokoisissa uimapuvuissa kaula-aukko ulottuu melkein napaan? En halua esitellä rintojani, haluan harrastaa vesiliikuntaa! Ärsyttävää pomppia vesijumpassa, kun rinnat meinaavat pullahtaa kaiken kansan nähtäville.

  Tällä hetkellä minulla on käytössä samanlainen uimapuku kuin tuo Pipsan ensimmäisessä kuvassa oliva yksivärinen liila, tosin omani on musta. Sekin on minulle vähän liian lyhyt, ja huolimatta siitä, että se näyttää kuvassa varsin peittävältä, paljastaa se liikaa rintavakoa minun makuuni.

  Eli jos joku lukija tietää mistä saisi hyviä, pitkäselkäisiä uimapukuja, joissa on kunnon tuki rinnoille, eikä kaula-aukkoa nappaan saakka, niin kertokaa ihmeessä. Koko 56, tai mahdollisesti myös 54. Vinkkejä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voisikohan ulkomailla olla enemmän noita pitkäselkäisille soveltuvia uima-asuja? Itselläni ei tuota ongelmaa ole, joten mulle menee melko hyvin mekko kun mekko, jos on vaan kokoa. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Mulla sama ongelma uimapukujen kanssa. Vaikka koko olis oikee ni silti ne jää ihan liian lyhyiksi. Ei sen takia oikeen uskalla tilata netistä pukua ku oon niin laiska palauttamaan. Tällä hetkellä käytän mun äitin vanhaa uikkaria joka on kokoa 46 tai 48. Oikeesti oon kyllä isompi mutta tuo sattuu olemaan sen mallinen että menee hyvin päälle. Voi että miten ootankaan että pääseen nyt raskauden jälkeen uudestan altaaseen…

   Prismasta löysin kerran oliskohan ollu Delfi vai Finnwearin uikkari missä oli hyvän kokonen selkä eikä myöskään tätä kaula-aukko ongelmaa. Harmi vaan että tää horopää jätti ne uikkarit vahingossa halliin ja sillehän tielle ne jäi. Toivottavasti tuli jollain tarpeeseen.

   Emma

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Musta on vähän outoa, että markkinoidaan pluskoon uima-asuja, mutta niitä esittelevät kuitenkin normaalipainoiset/hoikat. Harvoin näkee oikeasti pluskokoisia malleja niitä esittelemässä.
  Mutta eivätpä ne varmaan niin hyvin myisi, jos niitä markkinoisi kokoa 50 oleva…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jaa, voisivat myydä ehkä paremminkin kun jo kuvissa näkee millainen on. Helpottaisi se ainakin näin pluskokoisena sitä valintaa. 🙂

 • Saaga

  Saaga

  Tuo kukallinen on kiva!

  Tunnen kanssa tuskaa uikkariostoksista, sillä meikäläisen 182cm pituudella ne todellakin on lähestulkoon aina liian lyhyitä tai muuten ongelmallisia, kuten Viktoria jo hyvin kuvasikin.

  Mulla on erillinen alaosa ja siinä mekkomainen toppiyläosa, mutta ne todellakin on epämukavia uinnissa ja vesijumpassa, kun ne nousee ja heiluu veden mukana miten sattuu…

  Yks parhaista uikkareista mitä mulla on ollu (nyt jo hapertunut käyttökelvottomaksi) on ollu KappAhlin äitiysuikkari! Ostin sen vielä hyvällä alella… En ollu sillon vielä edes suunnitellut raskautta, mutta mahaa ilmeisesti oli tarpeeksi sivuista hieman rypytetylle mallille, joten se istui loistavasti 😀 Ei ollu liian lyhyt…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vesijumpassa tommonen mekkomainen voi kyllä olla vähän ikävä kun se tulee siihen pinnalle.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Itselläni on samantyylinen kuin keskimmäinen ensimmäisessä kuvassa ja olen tykännyt. Sopiva kylpylään ja lomailuun. Kuntouintiin tykkään enempi normi uimapuvusta ja sellaisen omista samoissa väreissä eli pinkki-mustana, rypytetyillä sivuilla(hoikistaa kivasti). Ylipäätänsä uimapuvuissa ärsyttää, kuten joku toinenkin jo mainitsi, niin se että ovat rinnuksilta ihan turhan avoimia. Voisi plussakoon puvuissakin olla enempi kuntouikkarimallia.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Uusi ostamasi uimapuku tai vanha, mutta edelleen hyvä (ainoastaan iso) saadaan nopeasti muokattua sopivaksi ompelijan avulla. Tilasin juuri uimapuvun (sivuhuomautus:helmahärpäkkeillä) ja ompelija muokkasi vyötaron minulle sopivaksi ja pienensi sisäänrakennettuja kuppeja.

  Kokeilkaa, tämä on käyttökelpoinen vinkki, jos haluaa istuvan uimapuvun, joka korostaa vartalon parhaita puolia 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei tuo oli todella hyvä idea, voisinkin viedä ompelijalle tuon vanhan uikkarin. 🙂 Kiitoksia!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hei, tuli mieleen sellainen sivusto kuin swimsuitsforall.com! Jos täällä on muitakin plussakokoisia jotka haluaisi löytää oikeasti kauniin ja istuvan uimapuvun niin tuolta löytyy todella hyvä valikoima ja kaiken kokoisille! 🙂

  t. Susa

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *