74 kommenttia

 • Anonyymi

  Kuume on kyllä pyllystä,ite sairastuin 2vkoo sitten flunnssaan joka vaihtui korvatulrhdukseen ja angiinaan 🙁 lähin töihin koska olo oli kuumeeton ja muuten ihan jees ja kun olin saanu työt puoleenväliin nii olo oli todella kuumeinen ja kun pääsin kotiin niin 39,4 (oli virhe lähtee töihin..) sain sitten sydänlihastulehduksen ja siittä kärsitään nyt omasta tyhmyydestä kun en jääny makaamaan kotiin ja parantelemaan.. eli kun olo on kipiä niin kannattaa jäähä kotii 😀

  tiedän tuon salikärpäsen purasun: olin itse hirveen vastaan salia 2vuotta sitten ja nyt sitten salikärpänen purassu uudelleen kun taukoo oli tuon sairastelun ansiosta..
  Itse käyn salilla 2-3krt vko ja se on hyvä määrä

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla kävi tolleen samalla tavalla yhden kerran, siitä tuli keuhkoputkentulehdus sitten. Ensin siis flunssa, joka meni ohi mutta palas keuhkoputkentulehduksena takasin. Siinä oli pitkä sairastelu sitten. Joo, kyllä kannattaa jäädä kotiin jos semmonen olo on. Mulla itellä vaan olo ei oo ollut huono, ei ees eilen kun oli sitä kuumetta. Mut salilla en taida uskaltaa ennen ensi viikkoa, katsotaan nyt jos silloinkaan.

   Se purasu oli sitten totta, hassua että se silleen puraisikin. 🙂

 • Anonyymi

  Muuttuuko sun työt jotenkin, kun totesit, että aamuisin olisi enemmän aikaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ne isommin muutu, alkavat vain tuntia myöhemmin. 🙂

 • Anonyymi

  Sterilisaatiossa on tietääkseni ikäraja ollut 30, mutta ovat kuulemani perusteella kiristäneet, että eivät välttämättä suostu nykyisin laittamaan piuhoja poikki, vaikka täyttäisit tuon vaatimuksen :/ ikävää, koska kaikki ei tosiaan lapsia halua ja se on täysin ymmärrettävää. Tiedän yhden jolla on jo neljä lasta, mutta eivät silti ole suostuneet sterilisoimaan, hullua….

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Okei, mulle eivät koskaan sanoneet mitään kriteereitä – sanoivat vaan etteivät leikkaa. Mieluusti kyllä siis antasin koko kohdun pois, ei lapsia eikä menkkoja. 🙂

  • Anonyymi

   Mä olen nyt 35 vuotiaana ja kahden lapsen jälkeen harkinnut tuota kohdunpoistoa, mutta ei se ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Kannattaa lueskella vähän faktoja, itse en kyllä enää halua koko leikkausta, ainoastaan äärimmäisessä tapauksessa, kuten syövässä tms.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä en ole mitään faktoja lueskellut, mulla on ihan tutulta omakohtaiset kokemukset kuultuna. Käsitin hänen puheista, että oli ihan yksinkertainen.

  • Anonyymi

   Siis toimenpiteenä varmastikin ihan yksinkertainen, mutta kaikki muu mikä voi tulla sen jälkeen, ei ihan niin kivaa. Parempi vaan et kaikki on paikoillaan siellä missä pitääkin. Tarkoitan vaan, ettei mitään tuollaista kannata harkita kovin pienin perustein.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pitää kysellä kaverilta tuosta vielä enemmän. Ja toki otan asioista selvää kun vihdoin olisin sinne pääsemässä.

  • Lissu

   Mulle sanottiin taannoin, että BMI pitää olla alle 32 ennen kuin leiktataan :/ Tosin en tiedä, mikä sun BMI on, mutta se voi olla yksi syy.

  • Anonyymi

   Niin, luultavasti kaikkiin leikkauksiin on jotkut bmi- suositukset. Hätätilanteessa niistä on tietysti pakko tinkiä, mutta nukutuksessa on aina omat riskinsä jos on paljon ylipainoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nukutuksissa on aina riskinsä mutta mä käsitin ettei tuossa toimenpiteessä enää nukuteta?

  • Anonyymi

   Nyt vähän faktaa kehiin, kohtua ei todellakaan poisteta ilman syytä kolmikymppiseltä, eikä muunkaan ikäisiltä, se on iso leikkaus ja altistaa mm. Suoliston/virtsarakon laskeumille. Kohdunpoisto ei ole mikään ehkäisykeino. Mikäli puhutaan vieläpä ns. Radikaalileikkauksesta, jossa poistetaan myös munasarjat, niin tiedossa on hormonikorvaushoito loppuiäksi, ei aina ongelmatonta sekään. Sterilisaatiossahan suljetaan vaan munajohtimet.

   Ei se ole niin yksinkertaista, että jos ei halua menkkoja ja lapsia, niin voisi vaan hankkiutua kohdusta eroon, kyllä sillä kohdun olemassaololla on ihan syynsä. Ja minusta ei 30v kannata vielä tehdä 100% päätöstä, vaikka olisikin varma lapsettomuudesta, niin silti vielä on takaportti, jos sattuisi muuttamaan mieltään.

  • Anonyymi

   Kiitos sinulle, joka kirjoitit tuon "faktaa kehiin". Itsellä mielessä samanlainen kirjoitus, sinä ehdit ensin.

   Todellakin juuri noin. Itseltäni pari vuotta sitten kohtu ja munasarjat poistettu, kun myooma kohdussa kasvanut valtavaksi ja endometrioosista kärsinyt kymmenen vuotta. Lopulta tultiin siihen lopputulemaan, että leikkaus tehdään kun aloin olla kuukausittain lähes liikuntakyvytön.

   Piia, ihan kaikella hyvällä, se sinun kaverisi kokemus on vain yksi, älä laske sen varaan, että sinulla olisi identtinen tilanne.

   Aamen 🙂

  • Anonyymi

   ^ Sillä juuri kirjoitinkin tuon aiemman viestin, itsekin sairastan endometrioosia, joskin paljon lievempänä. Mutta vertaistukiryhmässä on saanut lukea paljon juuri sinunkin kirjoittamasi kaltaisia tarinoita, ja siksipä mulla aivan heräsikin pieni kiukku, kun kohdultaan/munasarjoiltaan terveet naiset alkaa suunnittelemaan kohdunpoistoa ehkäisynä! 😀 Meistä endon kanssa eläjistä kun moni on suuren surun saattamana ja pitkällisen, vaikean sairauden runnellessa kovien kipujen kanssa, kohdustaan luopunut ja sekään ei aina auta. Mutta ehkä se onkin niin, että ne joille nää kohdun/sisäelinten sairaudet ei ole tuttuja, niin ei osaa sillä tavalla ajatella kohtua mitenkään isona juttuna tai tärkeänä, varsinkin jos on vapaaehtoisesti lapseton.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä mieluusti antasin kohtuni samantien pois, mulle siis ihan turha kapistus. 😀 Ei tarvitse suuttua siitä että itse olen valmis siitä luopumaan. En sitä tee ehkäisyn takia, älkää nyt sellaisia kuvitelko. Se on mukava lisä, ettei sitten tarttisi murehtia sellaisista. En mä tätä mitenkään hepposin mielin mieti, oon miettinyt jo monia vuosia. Mut nääkin mietteet toki menee ohitse, kun saan tuon hormonitasapainoni takaisin. Pillerit ovat olleet mulle loistava valinta, sillä ne vie mun kuukautiset kokonaan pois. 🙂 Mutta tässä kun olen nyt kohta KUUDETTA viikkoa vuotanut, niin alkaa huumori loppumaan.

   Mä olen kannastani nyt ilmaissut sen mitä ilmaisen, te voitte toki keskenänne asiasta keskustella. 🙂

  • Anonyymi

   Sulla ei siis ole ollut ollenkaan vuotoja pillereiden takia, kuten ei itsellänikään. Mulla on kolme kaveria ollut dieetillä viime aikoina. Kaikilla on sivuvaikutuksena alkaneet vuodot, jotka olleet poissa ylipainon, hormonikierukan tai pillereiden takia. Vaikkei se mukavaa olekaan, on se varmaan elimistön reaktio palauttaa normaalit toiminnot terveellisen elämän myötä. Aluksi vuoto voi kestää pitkäänkin, ennen kuin kierto normalisoituu.
   Itsekin olisin ollut valmis luopumaan kohdusta kun lapset oli tehty, mutta tiedän sen olevan suuri leikkaus, johon ei kevyin perustein pääse/joudu. Uskoisin että sinullakin odotetaan, tutkitaan ja kokeillaan ensin muut keinot.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis on niitä vuotoja ollut mutta suurimmalta osin ei. 🙂 Se kyllä kelpaisi mulle. 🙂 Enkä tosiaan ole tekemässä mitään radikaalia, kuten ehkä tiedättekin, inhoan leikkauksia. Enkä luultavasti siis kohdunpoistoa saa, ellei siellä nyt sitten tutkimuksissa löydy jotain. Täytyy toivoa että tämä tästä helpottaa, ja voin taas unohtaa kohdunpoistot. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon kuullut ettei kierukka välttämättä lopeta menkkoja. Monilla tullut runsaimmaksi. Ja mä oon myös käsittänyt ettei sitä laiteta kuin synnyttäneille.

  • Anonyymi

   Hormonikierukan saa myös synnyttämätön. Voi kun olisin tiennyt sen 15v sitten.. Nyt tyytyväinen käyttäjä seitsemättä vuotta. Vuodot minimaalisia, välillä vuodenkin poissa yhteen menoon. Ei enää viikon kipuilua kerran kuussa. Minulla hävisivät myös mielialan vaihtelut ja muutkin pms-oireet melkein kokonaan. Ei toimi kaikilla, mutta jos on mahdollista niin suosittelen kokeilemaan. Alkukuukaudet on vähän tympeitä, kun saattaa tiputella yms., mutta jos kierukka sopii niin sitten onkin mukavaa ja huoletonta monta vuotta kerrallaan. =)

   Ainiin, iho kyllä kukkii vähän enemmän kuin ennen, mutta se on pieni hinta näihin etuihin verrattuna.

   -AI

  • Anonyymi

   Hormonikierukkaa suosittelen myös, käy myös synnyttämättömälle ja tosi monilta vie menkat joko tosi niukiksi tai kokonaan pois. Minullakin toimi hyvin kierukka, vaikka laihduttamisen myötä minipillereillä tuli ihan päättymätön tiputtelu ja vuoto. Ja ei tarvitse mitään toimenpiteitäkään. 🙂

 • Anonyymi

  Ei enää videoita tuossa tilassa kuvattuna, pliis! Akustiikka on ihan hanurista, kaikuu liikaa. Ainakin minun on tosi haastavaa kuunnella puhettasi, kun kaiku tekee sen jotenkin kovaksi ja puurouttaa 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pahoitteluni, näitä tulee varmasti joskus kun tilanne sitä vaatii. Saanko kysyä miten yritit videota kuunnella? Katsoin nimittäin kännykällä, niin siinä äänentoisto on todella huono mutta omalta koneeltani ja kuulokkeilla kuunnellessa ei ollut ollenkaan paha. Kaikuu kyllä, mutta ei puuroudu.

  • Anonyymi

   Ei tarvitse pahoitella. Minua hävettää kun menin narisemaan asiasta, anteeksi! Katsoin videota ensin iPadilla ja puhe puuroutui kaiun vuoksi tosi pahasti, mutta tosiaan kuulokkeilla kuuli paremmin. Eli olit siis tuolla, koska miehesi oli kipeänä etkä halunnut häiritä häntä. Se on ihan ymmärrettävä syy ja kauniisti ajateltu 🙂
   P.s. Blogiasi on kiva lukea, säilytä ihmeessä tuo energisyytesi ja tuo itsevarmuutesi – se on minusta ihailtavaa! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pahoittelin kuitenkin. 🙂 Eikä sitä nyt anteeksi tarvitse pyydellä, hyvä se on tietää. Toki kaiusta tiesin kun siellä olin mutta kun tosiaan itse varmastin ennen julkaisua että ääni on OK, niin julkaisin sen. En itse vain ajatellut että moni kuuntelisi kännykällä/tabletilla. Mut hyvä tietää että kuulokkeilla ilmeisesti tabletinkin kautta kuului sitten hyvin? Juu, mieheni takia nyt kuvasin ne tuolla varastolla – normaalistihan kuvaan täällä sisällä, jossakin kohdassa. Seuraavaks ois kokeilla saunan 😉
   Ps. Kiva kuulla että tykkäät lukea ja kyllähän nuo ovat tässä jo aika hyvin säilyneet joten varmasti jatkossakin.
   Hyvää pääsiäistä!

 • Anonyymi

  Puheestasi ei saa mitään selvää tuon kokonaisvaltaisen kaiun takia.

 • Anonyymi

  Älä nyt oikeesti heti ens viikolla mee taas salille jos kuumettakin ollu eilen..minkä ihmeen takia sinne pitää mennä kun on hiljan ollu kipeenä?? järjenkin sen pitäisi sanoa että silloin ei treenata vaikka kuinka olisi salikärpänen purrut.. ihan oikeesti terveyden kanssa ei kannata leikkiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mä sinne menen jos kuumetta ei ole ollut 2-3pvä. 🙂 En mä terveyden kanssa leiki, että kuuntelen toki omaa olotilaa.

 • Anonyymi

  Sairastaminen on tosi kurjaa. Olithan vasta maaliskuun alussa kipeänä. Toivottavasti kevättä kohti flunssat jäisi vähemmälle. Muista laittaa tarpeeksi vaatetta ja varsinkin päähine on tärkeä. Pikaiset olon kohenemiset!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kurjaa, ja niinhän sitä olin kipeänä mutta ei sekään kestänyt kuin pari päivää kun meni ohitse. Samaa tuntuu tämäkin nyt olevan. Miksei se vaan voisi tulla kunnolla päälle ja sit pysyisi poissa?

 • Anonyymi

  Etkö mitenkään voi pitää enää porinoita olohuoneessa? Oli ennen niin mukavaa, kun oli tuoli, verhot, kukkia yms. mitä sai katsella ja kissat pomppi ympäriinsä hauskuuttamassa. Nykyporinoissa olet jossain komerossa. Tykkäisin yksityiskohdista taustalla enkä tylsästä seinästä. Oli kyllä ikävä kaiku.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voin toki, mutta olen vain sieltä mennyt työhuoneeseen kissoja karkuun kun aina sain kuulla valitusta kissojen pomppimisesta. Niin aattelin että mennään nyt sitten tuonne työhuoneeseen eikä kissoja näy. Ja nykyporinat pidetään työhuoneessa, ei komerossa. 😀 Ja nyt siis piti tuolla varastossa tehdä, kun en halunnut häiritä kipeää miestäni.

 • Anonyymi

  Eikö tuo salivouhkaaminen nyt jo riittäisi? Kenelle sun pitää todistella treenaavasi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä kenellekään todistele. On se nyt kumma kun ei saa intoilla tästäkään. Kaikesta kivasta pitäisi olla vaan hiljaa. Jos et tykkää, niin älä lue. Mä kirjoitan tänne mistä mä tykkään, sä voit lukijana päättää että haluatko lukea. 🙂

  • Anonyymi

   Käytkö sä saarnaamassa näin muille blogaajille, jotka "vouhkaavat" treeneistään? Epäilen…

 • Anonyymi

  Heippa! Uus tukka on kiva, mutta hiukan kellertävä. Siihen auttaa hopeashampoo, se kylmentää hiusten sävyä. Itsellä on ollut käytössä suomalainen Biozell hopeashampoo ja sillä pestessä kellertävyys lähti jo viikossa 🙂 Sen jälkeen vain sitten ylläpitona pari kertaa viikossa. Sen jälkeen kannattaa käyttää hoitoainetta, Biozellillä on myös hopeahoitoaine joka tehostaa shampoon vaikutusta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moikka! Voi olla että on hiukan kellertävä kun on "kultainen" värisävyltä. Kiitoksia vinkistä, mutta en ole ajatellut kylmentää tätä sävyä, kun just halusin tämmösen värin. 🙂 Mutta jos muutan mieleni niin hyvä tietää että tuolla tavalla se onnistuu. 🙂

 • Anonyymi

  Minä katselin porinat koneelta ja hyvin sai kyllä puheesta selvää eikä pieni kaikuminen haitannut ollenkaan 🙂
  Kivat uudet hiukset, pituus on just hyvä! Voisi toimia sivujakauksellakin. Itellä kun on ollut lyhyet hiukset, niin parhaiten on kauppaan tms. lähtiessä likaisella tukalla toiminut parhaiten pipo… nopeaa ja helppoa 😀
  -kiia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, pituus on ihan kiva mutta en oo vaan tottunut näin lyhyeen. 🙂 Vissii sit munkin pitää hommata se pipa – jossa lukee BAD HAIR DAY, mut mites sit kesällä? Sillo on kai vähän hassuu mennä pipan kans. Et ehdotuksia siihen?

 • Anonyymi

  Paranemista. Ja mukavaa pääsiäistä.
  Laki on kaikille sama eikä ole muuttunut, sterilisaaation saa kun on 30 v ikää, aiemminkin jos muut kriteerit täyttyvät.

  • Anonyymi

   Vaan kun ei välttämättä nykyisin saa edes silloin. Ensisynnyttäjien keski-iän noustessa ovat alkaneet tiukemmiksi ja pelkällä "emmä haluu lapsia" perusteluilla ei välttämättä sterilisaatiota saa edes ollessaan 30…

  • Anonyymi

   Laki ei ole muuttunut. Edelleenkin, sterin saamiseen riittä ikä, 30 v. Juuri kävin yksityisellä Essure-toimenpiteessä,

   Se steri on pakko saada jos ikää on 30 v, laki on hakijan puolella. Lukaisehan se lain kohta. Ja tosiaan, laki on kaikille sama.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, valitettavasti en ole vielä paranemaan päin. Vointi huononi yhtäkkiä. 🙁

   Joo, sterilisaation saa jos on 30v. Se lukee tuolla kun itse kävin katsomassa, mutta siitäkin huolimatta ainakaan oma lääkäri ei ollut asiaan innostunut. Eli pitää varmaan mennä yksityiselle jos sitä haluaa. Mutta pitää tuota asiaa vielä miettiä.

 • @follower 678463525789921

  Hei ja hyvää pääsiäistä! Pesemättömiin hiuksiin auttaa minun mielestä vaan pesu. 😊 Pesen hiuksia joka toinen päivä ja tarvittaessa useamminkin, jos on urheillessa hikoillut. MInusta se on perushygieniaa, josta en tinki! Päiviiin kun en pese, käytän Klippoteketin suihkutettavaa kuivashampoota. Se on miellyttävämpi (=miedompi) tuoksultaan kuin Batisten tai Tigin.

  Hiustenpesuun suosittelisin Sulle nyt Color Maskin shampoita ja hoitoaineita. Ne on hoitavia ja hopeashampoolla saat taitettua tuota tukan vahvan keltaista sävyä. Hiuksista tulee kampaajallakin värjättynä keltaiset, jos tukassa on punapigmenttiä ja sitä pelkästään vaalennetaan, eikä käytetä sen jälkeen mitään taittoväriä. Tämän olen huomannut myös vaaleissa raidoissa. Luonnollisimmin näköiset tulee vähän kylmemmällä sävyllä ja kotihoitona nuo Color Maskin tuotteet. Ei tarvitse käyttää koko ajan, mutta välillä värin säilyttämiseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heipä hei! No sehän se niihin auttaakin mutta en haluaisi niiden oppivan siihen että joka toinen päivä pestään. Aikasemmin oon voinut hyvin olla niin että pesen vain kaksi kertaa viikossa. Nykyään ei tunnu enää menevän tuolle vaikka miten oon yrittänyt. 🙁 Toki urheilupäivät on sitten eri, silloin pitää pestä enkä minäkään perushygieniasta tingi. 🙂

   Kiitos suosituksesta, en kuitenkaan ole nyt tekemässä näitä hiuksiani kylmemmälle sävylle kun just tämmösen kultasen sävyn halusinkin. 🙂

  • @follower 678463525789921

   Anteeksi, mitä kirjoitusvirheitä (kirjoitan iPhonella). 😅 Tingi, eikä tinki.

   Ja luin muut kommentit jälkikäteen eli olet tyytyväinen väriin, mutta satut muuttamaan mieltäsi (tämä taisi olla kolmas hiusväri kolmen viikon sisään 😉), niin pidä mielessä noi Color Maskit. Niillä on vaikka kuinka paljon sävyjä ja mistään ei tule liian värjätynnäköinen eli silleen luonnollisempaa sävytystä, mistä moni tykkää. Ei tietysti kaikki.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä tätä väriä muuta, kun tää mun oli tarkoituskin sitten kesäkuussa laittaa. 🙂 Ne muut oli vain sellaisia kokeiluja. 🙂 Tosin ei mulla ole ollut kuin kaksi hiusväriä ja nekin olleet kylläkin viiden viikon ajalta. 🙂

 • Anonyymi

  Piia ihanainen 🙂 Uskaltaisitko tehdä mahdollisen jälkikasvun suhteen niin radikaalin ratkaisun? Olet kuitenkin usein sanonut vaihtavasi "naiselliseen tyyliin" usein mielipidettä, hih.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jaa'a, sitä pitää vielä tarkemmin miettiä. 🙂

 • Anonyymi

  Itse kävin muutama vuosi sitten sterilisaatiossa,eikä saamisen suhteen ollut mitään ongelmaa eikä tarvinnut selitellä tai perustella sen kummemmin kuin että en halua lapsia ja haluan lopettaa pillerien syönnin ja itselleni varmuuden,että en tule vahingossakaan raskaaksi.
  Päiväkirurginen toimpide ja pari saikkupäivää ja takaisin töihin hoitoalan raskaisiin nosteluhommiin ilman mitään tuntemuksia.
  Enkä ole ystäväpiirissäkään kuullut kellään olleen vaikeaa saada lähetettä ja ihan julkisella puolella käyty,ei yksityisellä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla että oli noin yksinkertaista. Nukutettiinko sut? Kun lueskelin netistä ettei sitä enää tehdä nukutuksessa. Puudutuksessa kylläkin.

  • Anonyymi

   Hei mulle tehtiin sterilaatio monta vuotta sitten, nukutuksessa kylläkin. Kuukautisiinhan steri ei vaikuta, siis niitä lopeta, mutta jostain kumman syystä mulla vähän paheni pms-vaivat ja kuukautisista tuli kivuliaammat ja runsaammat. Jostain netistä luin, etten ole ihan ainoa jolle noin kävi, mutta ei kai voi olla mitään lääketieteellistä syytä moiselle? Kumma juttu kyllä.

 • Anonyymi

  Ja lukijoita pitää saada.aiheella kuin aiheella.Tosiasia on että lihavat kun eivät voi saada lasta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jos se kerran on tosiasia ettei lihavat voi saada lapsia, niin käyhän ihmeessä sanomassa se myös Tess Hollidaylle + muutamalle mun kaverille jotka ovat ylipainostaan huolimatta saaneet lapsen, etteivät he ole voineet saada lasta 🙂 Että ei, se ei ole tosiasia vaikka sä niin sanot ja kuvittelet. 🙂 Ja jos saanen ehdottaa, kun mä blogillani selvästi aiheutan sulle mielipahaa, ettet enää klikkaisi tänne. 🙂 Sulle tulisi paljon parempi olo kun mä olisin poissa aiheuttamasta mitään negatiivisia tunteita. Jos et tästä kehotuksesta ota vaarin, niin voit syyttää sitten vain itseäsi, kun kerta toisensa jälkeen vain tulet ja tulet, ja aiheutat itsellesi mielipahaa.

 • Anonyymi

  Ei pidä sotkea kohdunpoistoa ja sterilisaatiota. Kohdunpoistoon on hiukka eri kriteerit kuin sterilisaatioon.

 • Anonyymi

  Hyvää pääsiäisen aikaa! Niin ja sulle sopii tuo kullansävy hiuksiin! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvää pääsiäistä sinne kans. Kiitos, mä kans tykkään tästä. Varsinkin kun auringonvalo osuu. 🙂

 • Unknown

  Mä en porinoita kuunnellut, mutta ilmeisesti sterilisaatiosta/kohdunpoistosta on ollut puhe?
  Mut steriloitiin toissa syksynä 30vuotiaana, ei tatvinnut perustella mitenkään, vaikka ei ole lapsia, se riitti että sanoin etten niitä halua. Päiväkirurgisena tehtiin nukutuksessa, paraneminen oli aika kivuliasta, mutta kaiken sen arvoista. Mitään jälkioireita, hiusten tippumista, finnejä, tai muutakaan ei pillereiden lopettamisesta seurannut. Kuukautisetkin ovat ihan normaalit olleet.
  Kohdunpoistoa ei tehdä kuin suuresta syystä, mun äidiltä on poistettu, mutta sillä olikin syöpä siellä. Eli pitää olla muukin syy poistoon kuin se, että ei halua lapsia.

 • Anonyymi

  Joskus mua hävettää meidän anonyymien puolesta. Jotkut suoltavat mitä sylki suuhun tuo. Eikö oman mielipiteen vois sanoa vähä kauniimmin. Pipsa, olet rohkea nainen, kun kerrot meille elämästäsi.
  Hyvät pääsiäiset sinulle.

 • Anonyymi

  IceBug kenkiä suosittelen lämpimästi talveksi! Aivan parhaat, niissä siis on nastat pohjassa eikä varmasti luista minnekkään. Itsellä ollut pari talvea käytössä ja vaikka omani ei mitkään kauneimmat ole niin niillä on vaan niin hyvä kävellä etten muita pihalla käytä. Noita on kyllä monen näköisiäkin ja näin keväällä yleensä saa hyvällä alennuksellakin kun myyvät ennen kesää vanhan malliston pois.

 • Anonyymi

  Mikset sä julkaise ihan asiallisia, keskusteluun liittyviä kommentteja?

  Ei ihme että tulee nillitystä, vaikkei tietysti saiskaan. Tuntuu vaan niin kummalta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen kaksi kommenttia jättänyt julkaisematta koska en halunnut niitä julkaista, koska eivät liittyneet tähän keskusteluun MINUN kohdunpoisto/sterilisointiin. Omia kokemuksiaan, mielipiteitään yms. saa toki esittää. Itse en tämän enempää ota aiheeseen enää kantaa, kun sen olen tuolla ylempänä olevissa kommentoissa ja videolla puhunut. Asia ei kuitenkaan ole minulle mikään, että tosta vaan mennään, eli tietenkin asiaa harkitaan jos nyt noin radikaalin päätöksen teen. 🙂

  • Anonyymi

   Niin… itsehän nostit aiheen esiin. Eikä kyse oli siinä mielessä pelkästään SINUSTA, että tätä keskustelua voi lukea moni muukin asioita harkitseva.

   Mutta ei tästä sen enempää. Toipumisia!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta, itse nostin aiheen ylös. Ja siksi mä haluankin että keskustelu jatkuu, että lukijat kertoisivat omia kokemuksiaan tänne. Ei vain minun, vaan just että ruudun toisella puolella voi olla toinenkin joka harkitsee tätä. 🙂 Totesin vain että omalta osaltani keskustelu asiasta on tässä. 🙂 Ei siis se, että koko aiheesta ei saisi keskustella. 🙂

   Ja tuo MINUN korostaminen on nyt siitä, että ne kaksi kommenttia jotka blokkasin olivat muusta kuin minusta tai jonkun toisen kokemuksista. Sellaisesta jolla ei ole osaa eikä arpaa tähän keskusteluun. Eli pyytäisin että keskustelu pidettäisin joko muhun kohdistuvassa tai toisen mielipiteitä/kokemuksia. 🙂

  • Miina

   Minulta kohtu on poistettu 5 vuotta sitten – olin tosin silloin jo vanhempi kuin sinä nyt. Syy oli kivut ja vuotohäiriöt – lisäksi tutkimuksissa kohdussa oli epäilyttävää paksuuntumaa (ja poiston jälkeisissä tarkemmissa tutkimuksissa löyty pieni ei-aggressiivinen syöpäkasvain).
   Minulle tehtiin tähystyksellä tuo leikkaus (vaikka vatsaröllyä onkin). Pari viikkoa saikkua eikä sen kummempia jälkioireita ole ollut. Pääsin peruutuspaikalta leikkaukseen ja olen tosi kiitollinen, että kohtu nipsaistiin pois. Jos kohdunpoistoa suositellaan, niin mun mielipide on että pois vaan kaikki mikä tuota syöpää voi kerätä ja/ tai heikentää elämänlaatua.
   Toki tuo jokaisen oma ja tarkoin harkittava asia ja ainahan leikkauksiin voi liittyä riskejä.
   Kuukautisia en ole kaivannut ja hormonitoimintaakin vielä on, koska toinen munasarja jätettiin leikkaamatta (vaikka tuon syöpälöydöksen jälkeen olisi ehkä ollut parempi, että sekin olisi poistettu).

 • Anonyymi

  Sterilisaatio/kohdunpoisto kun on aiheena niin jos saanen kysyä, ymmärrän kyllä ellet halua vastata, mutta miksi sinä et halua lapsia?

 • Anonyymi

  Särähtipä pahasti korvaan nuo kohtu-puheet. Sterilisaatio on tosiaan eri asia kuin kohdunpoisto. Itse vuosin verta muutaman kuukauden melko runsaasti ja sitten laitettiin kierukka ja se lopulta vain pahensi tilannetta. Muutama kuukausi käskettiin odotella, tasaantuu kuulemma. No ei tasaantunut ja lopulta vuosin 25 pvää / kk, paljonkin kerralla ja hb oli alhaalla vaikka söin rautaa. Kun lääkärikin puolen vuoden kuluttua alkoi uskoa, että kierukka nyt ei toimi, niin sain lähetteen naistentauteihin ja löytyi iso myooma eikä ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin leikata kohtu pois. En ole vieläkään toipunut leikkauksesta psyykkisesti, vaikka siitä on pian 2 vuotta aikaa. Ei todellakaan ole mikään ihan pieni leikkaus, jossa vaan poistetaan "turha kapistus". Olen sinua vanhempi, ja lapsia on, mutta silti todella raskas kokemus.
  Ja muuten, leikkaus tehtiin nukutuksessa vaikka olikin kyse tähystyksellä tehtävästä leikkauksesta.