83 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt katselin Porinat ekan kerran. Ja nyt istun sohvalla hymysuin! Kiitos päivän piristyksestä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on mukavaa kuulla, että eka Porinoiden katselukerta sai hymyn suupieliin. 🙂

 • Tuula

  Tuula

  Jopas oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita porinoissa tänään!!
  Toivottavasti flunssa ei palaa, koeta säikytellä sitä edelleen kuumalla juomalla
  ja levolla.
  terveisin Tuula, mää ole se entine porilaine

 • Universalis

  Universalis

  Kiva ja iloinen Porinat! Kyllä nyt odottikin tätä, kun kerta jäi välistä ja oli vanhat jo kuunnellut. Nätti huivi tuokin. Tuskin maltan odottaa, et tilaat ja saat sen Yoursin paketin. 🙂

  Voi ihanat tyttöset vastassa, ihanaa kun näytit tämän! Meilläkin vaihtelevalla kokoonpanolla ollaan aina vastassa ovella. Ja meillä kans sama juttu eli ei tuulikaappia. Hankalaa todellakin joskus! Tänäänkin kaupassa kävästiin eli varmaan puolisen tuntia oltiin pois niin taas jo niin innolla oltiin ovella vastassa, et kiva kun tulitte kotiin! Tuntee ittensä todellakin tervetulleeksi. <3

  Tuli muuten vielä mieleeni tuosta kameran jalustan tutkimisesta. Varsinkin jos teet Porinat nopeesti kotiin tultuas, niin Zilla varmaan koittaa saada sut huomioimaan itteensä enempi tökkimällä jalustaa. Ja sit toinen on toi kun katot kameraan etkä häntä! Sama ilmiö on meillä erityisesti, kun on tietokoneella. Tullaan näytön eteen seisomaan, et hei mäkin oon täällä. 😀 Ja joskus telkkarin eteen myös mennään keekoilemaan. Kissahan pitää ystävällisenä eleenä sitä, kun häntä ei tuijoteta suoraan vaan katotaan pois päin.

  Ps. En huomannut et olisit kertaakaan nyt sanonut sanny! Mua se ei haittaa, mut huomasin vaan. Hyvin sujui siis jutustelu. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No et oo ainut joka ei malttas odottaa. 🙂 Yoursin pakettia. Mut ei vielä saa pistettyä tilaukseen kun ei oo rahojakaan tullu, ens viikonloppuna vasta.

   Siiri on meillä aina vastassa ja se on kyl oppinu sen et ulko-ovesta ei mennä mut ruukaan sanoa aina varmuuden vuoks ettei sinne mennä. Uskoo kyllä. Ihana tervetuloa toivotus tuo kyllä on. 🙂

   Siis kyllä mää kissojen kanssa ensin hetken aikaa leikein ennenku aloin tekee Porinoita. Ja sit ne alko leikkii keskenään mut aina sama juttu, et vaikka niiden huomio ois muualla ni Zilla tulee aina ihmettelee sitä jalustaa. Se ei oo kiinnostunu siitä muulloin kuin sillon ku ite höpisen Porinoita. Siiri ei koskaan oo ollu ihan noin rasittava.

   Ohoh, oonks mää edistyny kuvauksissa ku ei tullu sanottuu sannyyyy…. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hahahha, niinku se pysyis niin kauan mun sylissä. Kumpikin on semmosia kiemurtelijoita jos syliin ottaa. Ja varsinkaan tuollaisessa tilanteessa ni eivät pysyisi.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  moi pipsa! ajattelin tilata sieltä liivikaupasta parit liivit, onko sulla kokemusta niistä olkaimettomista? mulla on aika isot rinnat ja mietinkin että pysyykö päällä ja onko tarpeeksi tukea. Osaatko sanoa että kauanko kestää tulla ja miten palautus ym toimii..vinkkejä kaivataan kun olet sieltä paljon liiveja tilannut/saanut 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On mulla olkaimettomista pieni kokemus. Ainakin elomin olkaimettoman pysyi hyvin päällä ja oli tukea, mutta mulle liian pienet kupit. 🙁 Kun maksu on rekisteröitynyt kauppaan, niin parissa päivässä tulee liivit. Palautuskin on helppoa. Rintsikat vaan takas muovipakettiin jossa tulivat sekä samaan pahvilaatikkoon. Laatikon mukana tulee hyvät ohjeet. Siellä on osoitetarra joka liimataan siihen pahvilaatikon päälle, missä sun osoitetiedot lukee. Sit sen vaan viet postiin. En sitä tiedä kauanko rahojen palautus kestää.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oletko koskaan ajatellut, että jollakin saattaa olla kuukausipalkka sen verran, mitä aioit tai aiot laittaa johonkin vaatetilaukseen? Rahoilla elvistely on muutenkin aika lapsellista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi kyllä olen, olenhan itsekin ollut sellaisessa tilanteessa joskus. Ja jopa huonommassakin. Tottakai mä ilostelen ylimääräisestä rahasta mutta elvistelystä tuo on -minun mielestäni- vielä kaukana. Mutta me ehkä koemme asiat eri tavalla.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minun bruttopalkkani on noin tuhat euroa kuukaudessa. Ei meinaa millään riittää edes välttämättömään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt halua kuulostaa tylyltä ja siksi sanonkin tämän, ettei tule väärinkäsityksiä mutta tuokin varmaan riippuu missäpäin asuu. Ainakin Porissa tuolla summalla eläisi hyvin. Mun tulot on joskus työttömyysaikoina ollu n. 600EUR josta laskettiin vuokra pois. Silläkin elin ja sain ostettua vaatteita. Ja ne vaatteet oli vielä kalliita. Muistan kun maksoin 40eur paidasta, kun nyt samantyylisen saisi Yoursilta 20e. Ja mä pystyin säästämään joka kuun rahasta aina jotain. Ja vaatteita nyt ei tarvitse ostaa joka kuukausi. Mä oon nytkin pistänyt rahaa säästöön ja kun tuli tuo ylimääränen ja yllättävä palkka, niin totesin että määhän ostelen niitä vaatteita koska tällä hetkellä ei ole muuta mihin mää nyt niin kaipaisin laittaa sitä rahaa. Mut uskokaa pois vain, mä ymmärrän kyllä pienellä rahalla kituuttamisen. Mutta kun laskee ja budjetoi niin hyvin pärjää.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Siis jos 600e:sta otetaan ensin vuokra (vaikkapa puolet) pois ja sitten on muut elämisen kulut (vesi, sähkö, ruoka, puhelinlasku, nettimaksu), niin on kyllä uskomaton suoritus, jos jää vielä vaatteisiin rahaa. Silloin täytyy joko olla aikaisempia säästöjä tai saa joltakin lähipiiristä avustusta tai sossusta tai jotain. Tai sitten ei syö paljon mitään, mikä ei kyllä sekään helpoin/mahdollisin ratkaisu. Itse en pystyisi moiseen säästeliäisyyteen tai siis erittäin harva meistä, jos oikeasti vähentää ensin tuosta kuudesta sadasta vuokran ja ihan vain pakolliset elämisen kulut.

   Sinällään itselleni on ihan yksi lysti, miten kukin rahansa käyttää. Ja niinpä PipSakin saa käyttää ja tuhlata, ei se ole keneltäkään pois eikä pitäisi ketään ärsyttää edes. 🙂

   Anonyymi 1234

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Minulle jäi joskus opiskeluaikoina noin 200 euroa kuussa käteen vuokran jälkeen. Ei sillä mitenkään leveää elämää eletty, mutta sillä pärjäsi ja joskus sai jonkun vaatteenkin ostettua. Ja jopa sain säästöön joka kuussa hiukan, vaikka sitten vain pari kymppiä. Ihan itsestähän se on kiinni, mihin rahansa laittaa. Pipsa ei esimerkiksi käy ulkomaan matkoilla tai ostele mitään tonnin merkkilaukkuja, joten ei minusta mitenkään ihmeellistä ole tämä rahankäyttö.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Anonyymi 1234, Mulla jäi ruokaan ja ylimääräiseen 255EUR tuosta 600EUR:sta siis. Mulla siis sisältyi vesi, sähkö ja netti vuokraan ja se oli 325EUR. 🙂 Mutta kuten ylempänä totesinkin niin ei Porissa elävää voi pistää vieretysten jossain isommassa kaupungissa elävän kanssa. Ja tiukempinakin aikoina sai kyllä säästetyksi rahaa eikä niitä vaatteita tarvinnut joka kuukausi edes ostella. Mutta jos nyt huomioidaan vielä sekin, että tuohon aikoihin harvemmin ostelin vaatteita. Ja nekin vasta kun oli ihan pakko.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tonnista verot pois, sitten kuusisataa vuokraan, joten ei paljon vaatteita osteta eikä säästöön laiteta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipä kyllä mutta elämä on täynnä valintoja. En suinkaan tiedä missä päin Suomea asuu, mutta jos Helsingissä niin siellä on kyllä semmoset menot että huh huh. Jos 800euroa jää verojen jälkeen niin ainakin Porissa sillä pärjää. Kokeiltu on. 🙂 Pienemmälläkin summalla. Mut kyllä siinä saa vähän katsoa mihin on varaa mennä asumaan. Ei täälläkään voinut pienellä tulolla mihinkään lukaaliin muuttaa. Piti katsoa omia tuloja ja olla realistinen. Toki mun mielestä jos yksin asuu niin tuohon tonniin pitäisi saada vielä lisäksi asumistukea.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon tässä nyt oikein pähkäillyt tätä asiaa, niin eihän näitä voi edes verrata keskenään. Siis jos mää asun Porissa ja saan työttömänäkin säästeltyä rahaa, niin asiahan on ihan toisenlainen isommissa ja kalliimmissa kaupungeissa. Siellä se ei onnistu kun eläminen vie suurimman siivun. Porissa halvin yksiö maksaa 290eur ja Helsingin seudulla taisin halvimman bongata n. 550EUR hinnalla ellen nyt väärin katsonut. Mutta tulin tulokseen ettei voi siis verrata. Mutta myönnän, että Pääkaupunkiseudulla tuo säästely on varmasti aika mahdotonta.

   Muttei nyt pidä kenenkään suuttua siitä miten kukin rahojansa pystyy käyttämään.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Noihin 550e asuntoihin ei edes pääse kuin superonnekkaat. Suurin osa Helsingin yksiöistä pyörii siellä 700e:ssa ja yläpuolen, etenkin jos tarvitsee hyvien kulkuyhteyksien varsille päästä, eli ei omista autoa. Jostain Suurmetsästä saa asunnon toki halvemmallakin, mutta se on niin skutsissa, että yksi bussi kulkee kerran tunnissa Malmin asemalle. Siellä ei paljoo ystävät kylässä käy. Lähempänä keskustaa, vaikkei nyt kantakaupungista puhuttaisikaan, mutta esim. pääradan varresta tai metron varresta – Käpylä, Oulunkylä, Herttoniemi jne, ei kyllä yksiöitä saa 550e:lla kuin joltain opiskelija-asuntosäätiöiltä.

   Toki oma valintahan se on jos asuu helsingissä ja on siellä töissä/opiskelemassa tai on kaikki sosiaaliset kontaktit siellä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, kuulemma superonnekkaat pääsee vain 550EUR asuntoihin. Mutta eihän Porissa asuvaa ja Hesassa asuvaa voi verrata keskenään. Ei vaan voi. 🙂

  • Kristiina

   Kristiina

   Pakottaako siellä Helsingissä sitten joku asumaan? Voihan sitä muuttaa vaikka Espooseen tai vaikka KERAVALLE, kuten moni onkin tehnyt 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mitä mä ymmärsin niin ei se Espoo ja Kerava ilmeisesti oo kovin paljoa halvempia. Lohjalta katselin että saisi ihan kohtuulliseen hintaan asuntoja ja ilmeisesti ole kovin pahan matkan takana.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  minä saan työttömänä 1100e yksin asuva kuukaudessa.
  430e menee vuokraan. nettiin vaan 20e kk.
  Ja sossu maksaa loput esim sähkölaskut, lääkärin ja kotivakuutuksen.
  Olen noilla tuloillla tilannut 200eurolla yoursilla vaatteita. Että näin 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Helppo Pipsa sinun sanoa, kun miehesi tulot on moninkertaiset.

  Ja joo, et tietty tätä julkaise, mutta tottahan se on.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Millähän tavalla mieheni tulot nyt tähän liittyy? Kaikki esimerkit mitä ylempänä olen kertonut ovat olleet ennen kuin mieheni kanssa olemme yhteen muuttaneet. Totta, yhdessä asuessa menot puolittuvat mutta olen elänyt myös pienelläkin tulolla. Yoursin vaatteita en silloin ole tilannut vaan ostanut ihan kivijalkamyymälästä ja kalliimmalla. Sillon ei toki voinut ottaa kuin maksimissaan 100EUR vaatteita mutta usei mä säästelin monelta kuukaudelta rahaa ja ostin sitten kun tarvitsin niin niitä vaatteita.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuli vähän paha mieli tälleen opiskelijana joka koulun lisäksi tekee kahta työtä pärjätäkseen… 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen pahoillani tästä. Mun ei ollut tarkoitus loukata yhtään ketään. Tiedostan että raha on sellainen aihe että pitäisi välttää. Mä vain olen iloinen että sain ylimääräistä ja voin pitkästä aikaa ostella vähän enemmän. Tiedän miten hankalaa se on opiskellessa. Se helpottaa kyllä, mä tiedän.

  • Unknown

   Unknown

   Mä en ymmärrä millä lailla Pipsan onni voi olla sinulta pois? Elänkö itse kummallisesti, mutta Pipsan extra ei vaikuttanut mun elämään mitenkään. Vaikka Pipsa sait rahasi, saimme silti asuntomme myytyä, ja uuden, todella halutun unelma -asunnon hankittua 🙂 Vaikka sait extrasi, suunnittelen silti onnellisena uutta kotia, käyn töissä ja teen normaaleja asioita, ostelen niitä vaatteitakin.. Olen iloinen puolestasi ja kenen tahansa muunkin, joka elää onnellisena elämäänsä. Suosittelen kokeilemaan tätä, kateus, katkeruus, naljailu ja pikkumaisuus ei ole oman kokemukseni mukaan avain yhtään mihinkään hyvään 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onnea unelma kodistanne! Sitä on kiva nyt sitten laittaa. 🙂

  • Saara

   Saara

   Pipsa myös on ollut opiskelija, samoin minä. Oletusarvoisesti opiskelijan elämä onkin vähän tiukempaa ja opiskelujen jälkeen töihin päästyä helpottaa. Jokainen on kituuttanut opiskelijana, nyt kun itse en enää opiskele käytän kyllä rahani tismalleen siihen mihin haluan enkä aijo tuntea siitä huonoa omaatuntoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu eihän sitä nyt opiskelijana ollut varaa juuri mihinkään, kun kirjat maksoi. Osan kyllä pystyi kirjastosta lainaamaan mut ei kaikkea.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ei kai ne Pipsan tulot nytkään kovin isot ole, muutama tunti siivousta päivässä? Kyse on priorisoinnista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, on se nyt vähän enemmän kuin pari tuntia + muutakin siihen lisäksi. Mutta priorisoinnista ja toki nyt sekin helpottaa etten asu yksin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miehen tulot vaikuttaa nykyiseen tilanteeseen, ja siksi mahdollistaa näin isojen tilausten tekemisen. Jos nyt elättäisit itsesi siivousduunin palkalla, et voisi ostella noin reilusti.
  Se kai ihmisiä tässä harhauttaakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sori mutta mieheni ostaa ainoastaan tuon Onesien koko Yoursin tilauksesta. Ja itse yleensäkin makselen kaikki vaatteeni ja menoni yleensäkin. Että kyllä, ihan siivousduuni + pari muuta juttua elättävät mut oikein loistavasti. Se on sitä priorisointia ja säästämisen ihmeyttä millä pystyy tällaisiin ihmeellisyyksiin. Että ei tässä ketään harhautella. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tapaisin mutta menee vähän hankalaksi kun olen miehen kanssa liikenteessä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Oisko aivan kauhean hirveän hankalaa jos mies ois pari tuntia ihan YKSIN Tampereella omilla asioilla kierrellen? 😛

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyl se pari tuntia varmaan on vähän pitkä aika. Mulla ei ole siis aikaa montaa tuntia palloilla siellä Tampereella. Mut vois sitä tosiaan miettiä jos joku lukija haluaa mut nähdä niin laittaa sähköpostia niin pitää sitten katsoa. Mitään yleistä kellonaikaa ja paikkaa en ilmoita. Kai. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eli maksat tuloillasi puolet asuntolainasta, yhtiövastikkeesta, sähköstä, vedestä, netti ja puhelinlaskuista, autoverosta, auton ja asunnon vakuutuksista, ruoasta ja muista kulutustavaroista, takan rakennuskuluista, huonekaluista, kissojen hinnoista ja kustannuksista jne. Ja kaiken tämän jälkeen sinulla on varaa osa-aikaisen siivoojan palkasta ostella usealla sadalla vaatteita? Olet kyllä taitavin priorisoija ikinä.

  Oisit Pipsa rehellinen, tuo kiemurtelu vie pohjan koko blogin hienoudesta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, minä olen ihan rehellinen. Ei ole mun ongelmani ettette te voi uskoa enkä mä edes välitä koska itse tiedän parhaiten raha-asiani. 🙂 Te ette todellakaan tiedä kaikkea blogin perusteella. 🙂 Ilmeisesti jätit kokonaan huomiotta sen että saan ylimääräistä rahaa + hyvän palautuksen jolla vaatteet ostan. Ei liity mun kuukausipalkkaani millään tavoin jolla makselen nuo kaikki ylläolevat paitsi nyt autoon liittyvät koska mulla ei ole ajokorttia.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Joo emme tiedä kaikkea blogin perusteella eikä meidän tarvitsekaan, mutta tavallaan ymmärrän nämä ihmisten ihmettelyt, vaikkakaan toisaalta en. 🙂 Mutta siis olet kyllä ihan itse kertonut, että siivoustyösi ei ole kokopäivätyötä, joten täytyyhän sen näkyä palkassa. No, tuossa yllä mainitsitkin että siivousduuni ja pari muuta juttua elättävät, eli niistä parista jutusta me emme blogisi lukijoina tiedä eikä tarvitsekaan, mutta se selvittänee asiaa.

   VÄittäisin silti, että ostat melkoisen paljon vaatteita. Ja aina välillä kyllä mainitset, että miehesi ostaa jonkin tai on luvannut ostaa. Hankkii sinulle postimerkkejä jne. Ja saa ostella, sehän on vain hienoa ja kuuluu parisuhteeseen: pitää toisesta hyvä huoli ja joskus aina lahjoakin. 🙂 Näin minä oletan.

   Mutta se on kait kuitenkin totta tai kuulostaisi ainakin uskottavalta, että ei pelkällä ei-kokopäivän siivoustyöllä voi tilailla tuohon malliin ja samalla osallistua kaikkeen tuohon, mitä yllä mainittiin. Pitää olla perintö, jota minäkin olen alkanut odottelemaan (en vain tiedä keneltä 😉 ) tai sitten olla ne mainitsemasi pari muuta juttua,joista tulee rahaa tai sukanvarressa pahan päivän varalle setelitukku (minulla ei ole).

   Olettaisin, voin olla väärässä, että teillä ei mene paljon ruokaan rahaa.

   Että tämmöistä. Nyt tuutimaan. Öitä!

   Anonyymi 1234

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mäkin ymmärrän sen että joitakin ihmetyttää mutta kun olen asian selventänyt etten minä tee VAIN muutaman tunnin siivousta. Ja senkin olen sanonut etten mä tänne kerro kaikkea vaikka aika avoimesti kirjottelenkin elämästäni mutta ei silti kaikkea. 🙂 Se ilmeisesti sitten sekottaa niin paljon pakkaa. 🙂 Mutta joo, enhän mää siivoustyötä tee kokopäiväisesti mutta kun se ei ole ainut työ mitä teen. 🙂 Ja niistä muista töistä teidän ei tarvitse tietää. Siivousduuni on kaikista iisein työ mainittavaksi. 🙂

   Mä en edelleenkään allekirjoita tuota väitettä että ostaisin PALJON vaatteita. Viimeisin isoin vaatetilaukseni Yoursilta oli toukokuun alussa ja sen jälkeen olen ostanut lintumekot (ihan pakko koska olivat alessa ja koot alkoi loppumaan) ja sitten se juhlamekko. Mutta jos toisaalta katsoo 10v. taaksepäinkin, niin kyllä – siinä tapauksessa ostan paljon vaatteita. 🙂 Eikä mun mieheni noista vaatteista kaikkia yleensäkään osta. Nytkin on luvannut ostaa tuon Onesien. Ei siis koko tilausta. 🙂 Ja postimerkit mitä mieheni tuo, ovat hänen tuomia ylläreitä eli en ole pyytänyt ostamaan. 🙂 Minusta on tosiaan kivaa kun mies ostelee jotain, jotain pientä ja käytännöllistä. 🙂

   Ei meillä tosiaan mene ruokakauppaan paljoa rahaa. En nyt tiedä tarkkoja summia mutta siinä 200EUR tietämillä liikutaan.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Jos kahden hengen ruokiin menee kuukaudessa vain 200 €, olette kyllä hyvin säästeliäitä. Laitetaanko teillä joka päivä ruokaa? Miten työpaikkasyömiset?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Piti laskea uudelleen niin vaihtelevasti siis 200-250EUR välillä menee ruokakauppaan. Me kyllä käydään Lidlissä joten sekin jo säästättää. Ei me siis joka päivä laiteta ruokaa, ku yleensä tehdään silleen että samaa ruokaa syödään 2-3pvä. Sitten taas laitetaan. 🙂 Kyllähän siihen on molempien työpaikkasyömiset laskettu. 🙂 Mies vie sinne yleensä ittetehtyä ruokaa ja mä syön töissä samaa.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Käyttekö koskaan missään muussa ruokakaupassa kuin Lidlissä? Eikö siellä ole aika suppeat valikoimat?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Tosi vähän teillä menee ruokaan rahaa!!! Ehkä pitää itsekin tarkastella, voisiko vielä jostain ruoassa säästää, vaikka nytkin jo ostetaan paljon esim. lihoissa niitä -30% -tuotteita. Mutta niinhän olet useamman kerran sanonutkin, ettei mies raaski usein ostaa lohta. Toisaalta lohen kilohinta ei ole sen kalliimpi kuin lihojenkaan vaan usein jopa halvempi. 🙂

   Elämä on valintoja. Ruokakin on sellaista. Mutta jos aikoo syödä terveellisesti ja monipuolisesti, niin ruokalaskussa se näkyy, valitettavasti. Tuoreet vihannekset ja kasvikset ovat kalliita, erityisesti talvisin. En aio niistä luopua, joten tyytynen maksamaan edelleen kuukausittain reilusti ruoasta. 🙂

   Anonyymi 1234

   Ps. En jaksa enää jankuttaa, mutta tuota en kyllä tajua, miksi nyt sanot, ettet tee "vain" muutaman tunnin siivousta, koska olet sen selvästi aikanaan ilmaissut, ettet tee kokopäivätyötä, vaikkakin teet kahta siivousta. Kokopäivätyö olisi 8h viikossa. Mutta antaa olla. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   En säästä ruokakaupassa – ostan erittäin paljon kalaa, vihanneksia ja kasviksia, luomutuotteita ja reilun kaupan tuotteita. Meillä on kahden hengen ruokalasku varmaan jotakin kuudensadan euron paikkeilla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Käymme me joskus jossain muuallakin mutta suurimmaksi osaksi Lidlissä. Enkä mä nyt tiedä kovin suppeat. Siellä on just sitä mitä tarvitaankin.

   Anonyymi 1234,
   Mekin ostellaan aletuotteita, Lidlissä saa tosi kivasti niitäkin. Leivissä taitaa olla jopa -50%. Kyllähän meillä lohta on muttei nyt mitään monia kertoja viikossa. 🙂 Mut hei, ei meidän ole tarvinnu millään tavoin vihanneksista, kasviksista ja hedelmistä luopua vaikkei kauppaan nyt kauheasti rahaa menekään. Et kyl meillä syödään noita ihan säännöllisesti. Nuon on Lidlissä aika paljon halvempia kuin muualla. Tosin Paprika on talvisin semmonen et mää en osta jos tarttee maksaa 6e/kg. Kesäisin tuleekin tuota tankattua enemmän. 🙂 Että ei me ruokakaupassa mitenkään säästellä, muuten kuin ehkä ruokakaupan suhteen. 🙂 Ja on siinä eroa, sillä aiemmin meillä menikin ruokakauppaan puolet enemmän, kun käytiin K-kaupassa. Ja siihen aikaan me ei kyl mitään kasviksia jne ees pahemmin syöny.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä ostan kaikki vaatteeni kirppareilta, sillä haluan pukeutua persoonallisesti ja en voi käyttää siihen isoja summia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mäkin varmaan ostaisin jos olisi isoja kokoja. 🙂 Kirppistely on kivaa., Tosin ei sieltäkään enää tänä päivänä kovinkaan usein tee halvalla löytöjä.

  • Kristiina

   Kristiina

   Mä löydän suorastaan usein kirppispöytiä, joissa on vaatteita koosta 52 ylöspäin (PK-seudulla tosin). Enemmän tietysti on pienemmissä koissa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hö! Löytäsimpä minäkin. No netistä kyllä tekee joskus löytöjä. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Oot tosi ilonen persoona ja sua on kiva kattella noissa porinoissa, mutta silti kehottaisin vähän tiivistämään niissä kun tuppaavat olemaan pidempiä kun salkkarit;D meinaan nyt sitä että lukiossa opiskelevalla, ja linja-autolla sinne 70km:n päähän kulkevalla ei paljoa jää päivässä aikaa ylimääräiseen niin en vaan kerkeä näin pitkiä videoita katsomaan kun haluaisin muitakin katsoa:( monen muun blogin videot ovat 5-10min luokkaa, enkä sano että sinulla pitäisi olla samalla lailla mutta näin verratakseni:) toivottavasti en aiheuta tällä kommentilla pahaa mieltä koska ei, se ei ollut tarkoitukseni! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia kiitoksia. Mä oon koettanut tiivistää ja tulihan tuossa viimeksi vissiin aika lyhyt Porina. Kerrankin! Mutta tosiasia on että en osaa tiivistää. Varsinkin jos tuota asiaa on. Ja tää Porina oli aika spesiaali muuteski. 🙂 Että mää en koskaan pääse tuohon 5-10min kohdille ellei kysymys ole jostain tietystä aihevideosta.

 • Villa Kallio

  Villa Kallio

  Pipsa!! Blogissani olisi arvonta meneillään, jos innostut tästä arvont lahjasta niin voisit mennä ja osallistua arvontaan! vink..vink.. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miten ihmiset viitsivät kadehtia/loukkaantua jonkun tavan ihmisen raha-asioista? Keltä se on pois, jos joku saa hiukan extraa ja hemmottelee itseään? Eikös enemmän nurinan aihetta liity ihan toisen asteen tienaajiin, joita lehdissäkin viime viikkoina retosteltu?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No raha on aina ollut ihmisille sellainen punainen vaate, valitettavasti.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Hiukan tökeröä kyllä toisten raha-asioihin puuttuminen. Keneltä se on pois, jos on joskus vähän enemmän rahaa ostella itselleen jotain kivaa? Ylimääräinen raha olisi ainakin itselle suuri ilon aihe, ja siitä saa kyllä surutta kertoa mielestäni muille!:) Kaikilla kuitenkin tulee ajan mittaan niitä parempia aikoja, joko rahallisesti tai muulla tavalla.
  Täällä kirjoittelee osa-aikaista siivoustyötä vuosia tehnyt, ja kyllä sitä tosiaan saa itselleen kaikkea kivaa hankittua kokemusten ja tavaroiden muodossa, jos osaa vain priorisoida. Neljän vuoden sisällä on tullut käytyä kymmenessä eri maassa, lukuisissa konserteissa ja ravintoloissa. Nyttemmin tullut muutettua oman asuinkaupunkini arvokkaimmalle asuinalueelle. Toki minultakin löytyy töissä käyvä puoliso, mutta henkilökohtaiset menot menee joka kerta omilta tileiltä ja asumiskustannukset tasan puoliksi. Yhteiset pakolliset ostokset sitten sen mukaan, miten on kummallakin rahaa käytössä.

  • -jenni

   -jenni

   Kyllä se aika tökeröä tosiaan on.

   Itse olen joskus työttömänä ollut siinä tilanteessa, että miehen kanssa yhteenlasketut tulot ovat olleet n. 1000e yhteensä, niistä toki pakolliset menot vieneet suurimman osan ja suht itsekäs (nykyään jo ex-) mies tuhlannut loput. Vieläkään en mikään huipputuloinen, tänä vuonna keskimäärin tulot keskimäärin n.1700e/kk käteen, eli aikaisempaan verrattuna huikea ero ja ilman sen kummempaa kiertelyä uskallan kyllä "retostella" että välillä tuhlaan suht surutta rahaa. En toki järjettömästi (ei näillä tuloilla kuitenkaan onnistu ja vähän pitää jäädä pahan päivän varalle säästöön laitettavaa:D), mutta aika paljon pystyn ostelemaan itselleni jotain haluamaani kivaa ja ruokakaupassa ei välttämättä lähde se halvin vaihtoehto mukaan, jos vieressä oleva kalliimpi yksinkertaisesti vain maistuu paremmalta tai tekee mieli vaikka sitä juustoa jonka kilohinta huitelee sen verran korkealla, että tulitikkuaskin kokoinen palanenkin maksaa saman verran kuin kilon köntti arkijuustoa.

   Turha sitä on kenenkään tavallisen pulliaisen raha-asioita kadehtia, minua ainakin närästää enemmän vähän toisenlaisten ihmisten raha-asiat…esimerkiksi juuri tämä viime päivinä lehdissä aika paljon palstatilaa saanut Ailus.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä tiedän miltä susta on jenni tuntunut. Mun ex ois kuluttanut rahani iha ilomielin, onneks en koskaan mennyt sen kanssa asioita pidemmälle. Ja nykyisin en varmaan alkaisi seurustelemaan miehen kanssa joka haluaa yhteiset rahat. Molemmille omat rahat niin voi kumpikin tehdä mitä lystää niillä rahoilla. Ja semmosia mieheä en kauaa kattos jotka jättäis oman osansa esim. vuokrasta maksamatta. Ohoh, kuulostaapa tylyltä mutta ei ollu tarkoitus. Mää vaan puhisen täällä vaan noille miehille jotka tuhlaa omat rahat ja sitten tuhlataan avovaimonkin rahat.

   Ailuksen aiheeseen liittyen niin mua kyllä ihmetyttää että miten on saattanutkin päästellä suustansa tuollaisia sammakoita. Ja tuollainen puhuminen saa kyllä minutkin tuohtumaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heippa. Mä en ihan suoraan sanottuna voi käsittää, miksi monia blogin lukijoita ahdistaa niin pirusti bloggaajan raha-asiat. Luen myös yhtä muuta ja sieläkin aina naristaan samasta. Ei kai se nyt ole sentäs teiltä pois, vaikka Pipsa laittais joka ikisen senttinsä vaatteisiin… Ja jos jollekki siitä tulee paha mieli, ni lue jotain muuta blogia. Sellaista jossa ei osteta mitään. Mä olen ite pitkällä sairauslomalla ja voitte siis uskoa, että rahaa ei ihan hirveesti ole. Mutta silti jää siihen, että ostan itselle jotain. Jos ei muuten, ni parin kuukauden säästämisellä. Jos ihminen kertoo blogissaan elämästään, ni siihen valitettavasti liittyy myös rahat aika suurena osana… Ja jos Pipsa laittaa vaatteisiin jonkun toisen palkan verran, niin mitä sitte… Pistää oikein ärsyttämään tollanen!!!

  Ugh, olen puhunut!!
  -Siukku-

 • Anonyymi

  Anonyymi

  On sanottava vielä tähän lopuksi, että katsokaa sisustusblogeja ja ihmetelkää sitten, miten jollakin on sellaisiin huippuhienoihin koteihin, joissa sisustus vaihtuu vähän väliä, varaa normityöllä! Tätä minä joskus ihmettelen, en kateellisena, vaan oikeasti silmiäni hieraisten, että millä ihmeellä ne tyypit ostelee kaikkea mahdollista.

  Oma kotimme ei ole sisustettu design- tuotteilla, mutta silti elämä on kivan tasapainoista ja onnellista. Raha riittää tärkeimpiin, mutta ei mihinkään suuriin extra-hankintoihin. Olen siis ilmeisen huono säästäjä vai mikä tässä mättää, kun vaatteetkin joutuu lähes puhki kuluttamaan ja ruokia ostellessakin etsin -30% -tuotteita. En ole huippuduunissa, mutta en matalapalkkaisimmassakaan. Joskus tuntuu, että elämän välttämättömyyksiin (asunto ja pakolliset laskut sekä ruoka) menee ihan liian paljon rahaa, niin paljon, ettei säästöön jää. En valita, kunhan totean.

  Kait osa sisustusbloggaajista ostaa lainalla tai sitten ne on vain yksinkertaisesti minun näkökulmastani katsottuna rikkaita!? 🙂 Tai sitten ne ei syö mitään ja minä taas syön, enkä siitä ole valmis tinkimään. Tai sitten on joku sellainen juttu, mitä minä en ole vielä älynnyt, rahantulon lähde siis. 😀

  Anonyymi1234

  • Kristiina

   Kristiina

   Mietin ihan samaa! Tai ihan vaikka tavallisia muotiblogeja, joissa muutama satanen kuluu harva se viikko vaatteisiin ja kosmetiikkaan. Ei kyllä niihin verrattuna Pipsan vaateostokset vaikuta mitenkään ns. pröystäilyltä.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Eiköhän jätetä Pipsan raha-asiat rauhaan:) Ei kai kukaan aikuinen ihminen kuvittele, että Pipsa kertoo meille kaikki henkilökohtaisimmatkin asiat blogissa. Vaikka Pipsa kertoo paljon elämästään (johon monella ei rohkeus riittäisi), ei se tarkoita eikä ole tarkoituksenmukaistakaan, että hän kertoisi kaiken.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia enkä tosiaankaan kerro kaikkea. Ja oon tuon vielä monesti sanonutkin, mutta ymmärrän että se varmaan sekottaa kun kuitenkin kirjottelen suht avoimesti ja noin mutta mää jätän aikalailla juttuja kertomattakin.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Miksi Pipsa ei voisi tilata vaikka tonnilla joka kuu vaatteita? Ei hänen tarvi ajatella, jos jollekin tulee paha olo, ei olla nyt lastentarhassa!:)

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Saa toki tilata vaikka kuinka monella tonnilla! Siitä vaan tulee paha mieli, jos rahalla elvistellään ja itse sitä ei ole…

  • Ihmettelevä

   Ihmettelevä

   Sitä voi sitten miettiä miksi sitä ei ole ja voisiko sitä kenties saada jollakin tavalla lisää? Mutta olen samaa mieltä, että miksi pitää pahoittaa mielensä toisen raha-asioista. Pidetään me jokainen omat kukkarot käsissämme ja elellään sillä tasolla kuin pystytään 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin mää en voi ymmärrä miksi toisten raha-asiat pahoittaa toisten mielet? Enkä mää kyllä edelleenkään elvistellyt vaan ilostelin. Luokittelisin elvistelyn enemmän Auliksen tyyliseksi enkä tietääkseni nyt ihan noin tehnyt. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Heippa! Tuli vaan mieleen Pipsa, että kannattaisi varmaan nämä "köyhät opiskelijat", jotka on kateellisia sun ylimääräisistä rahoista moderoida pois ihan kokonaan blogiasi pilaamasta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nooo, saavat nyt antaa äänensä kuulua kun siitä aina valitetaan etten päästä kommentteja läpi. Ja siis onhan se tosi että opiskelijana sitä rahaa ei ole ylimääräistä. Mutta työssäkäyvän ja opiskelijan rahatilanteita ei voi verrata. Kuten ei voi myöskään Porissa ja Helsingissä asuvan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Siis ymmärsinkö nyt oikein että jotkut lukijat ovat pahoittaneet mielensä kun kerroit että olet saanut ylimääräistä rahaa? Voi hyvää päivää! Minkä ikäiset ihmiset täällä kommentoi??
  Katsoin nyt vasta blogiasi tarkemmin ja pari videotakin ja olet kyllä yksi iloisimmista persoonista joita olen hetkeen nähnyt! Monella muullakin saisi olla samanlainen elämänasenne. Ihanaa, että joku jaksaa iloita vaikka niin moni haluaa sun mielen pahoittaa! Hyvää joulun odotusta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, olet ymmärtänyt oikein. No raha on yleensäkin sellainen asia mistä moni voi pahoittaa mielensä. Kiitoksia sanoistasi, mukavaa kuulla että joku sanoo iloiseksi persoonaksi. 🙂 Mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *