Blogi

PipSan keittiössä – Vadelmapiirakka

            

Tällä kertaa päätinkin tehdä vadelmapiirakkaa sen ainaisen mustikkapiirakan sijasta kun ystävä tuli kaffeella käymään. Sovelsin myös alkuperäistä ohjetta jonka olen löytänyt Yhteishyvän sivuilta, koska halusin yrittää saada tästä vähän kevyemmän – en ole tsekannut onnistuinko siinä.

Mut nyt lähdetään leipomaan!

TARVITSET:
– 3 munaa
– 2dl sokeria
– n. 150g voita
– 5,25dl erikoisvehnäjauhoja
– 3tl leivinjauhetta
– 2tl vaniliini/vaniljasokeri
– 2dl maitoa
– Niin paljon vadelmaa kuin haluat piirakkaan laittaa

TYÖVAIHEET:
1. Sekoita keskenään munat ja sokeri.
– Anna tehosekoittimen tehdä työ puolestasi ja tee seuraavat työvaiheet –
2. Sulata voi.
3. Mittaa kuiva-aineet (vehnäjauho, vaniliinisokeri, leivinjauhe) samaan kulhoon ja sekoita.
– Nyt onkin mennyt n. 10min joten varmistetaan että näyttää hyvältä ja kaadetaan taikinaseos pellille johon olet aiemmin jo laittanut leivinpaperin.
4. Asettele vadelmat.
5. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
6. Kun uuni on lämmennyt, laita pelti uuniin alimmalle tasolle jossa se saa paistua kaikessa rauhassa 20-30min. HUOM! Seuraa kuitenkin kokoajan paistumista sillä jotkut uunit saattavat paistaa piirakan nopeammin kuin toiset. Oman piirakan paistumisessa meni 20min.

BON APPÉTIT !

90 kommenttia

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No en oo laskenut joten en tiedä. 🙂

  • Anonyymi

    Onko tuo antamasi ohje kevennetty versio vai alkuperäinen? Kuinka monta palaa tuosta tulee?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Siis tuossa on se mun "kevennetty" ohje ja linkistä löytyy se alkuperäinen joka löytyy Yhteishyvän sivuilta. 🙂 Ja me leikattiin tuo 16 osaan. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Miten niin? Siellähän lukee että vadelmaa saa laittaa oman maun mukaan. Toiset laittaa reilummin, toiset vähemmän. 🙂

    • Anonyymi

      Olit lisännyt jälkeenpäin työvaihe-listaan vadelmien lisäyksen piirakkaan 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo mä lisäsin kun tuon ekan kommentin takia aloin miettimään et miten niin ja sit tajusinkin et sieltä työohjeista se puuttui. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No tätä ei valitettavasti enää pääse. Loppu jo. 😀

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No ei nyt kuitenkaan – kyllä niitä popsijoita ilmaantu enemmänkin. 🙂

  • http://tuijankortteilua.blogspot.com

    Mä olen ottanut aikoinaan Pirkasta sellasen ohjeen, missä kaikki aineet sekoitetaan. Munia siis ei vatkata sokerin kanssa. Tosi hyvä pohja ja olen tehnyt myös omppupiirakkaa samalla ohjeella.
    Ohjepaperi on jo aika suttuinen, olen sitä käyttänyt voisko sanoa vuosikymmeniä. Samat aineet kuin sinun piirakassasi.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, aineet on aina samat ettei se piirakka siitä miksikään juurikaan muutu. 😀 Tekotapoja on monia. 🙂

  • Anonyymi

    Kolme huomiota: Kananmunat kannattaisi ensin rikkoa yksitellen johonkin muuhun astiaan. Essu eteen, kun leivot! Kuivat aineet, maito ja rasva vain kevyesti käännellen munasokerivaahtoon, niin piirakasta tulee kuohkeampi.

    • Anonyymi

      "Essu eteen, kun leivot"? Eikö siitäkään saa itse enää päättää? 😀 Mä en edes omista mitään essua.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Jaha, eli tätäkään en osannut tehdä oikein. 😀

  • Anonyymi

    En oikein tiedä, miten tuo oikein on kevyempi? Äkkiseltään näyttää että se on ainoastaan kooltaan pienempi, mutta kalorien määrä suhteessa alkuperäiseen pysyy samana (eli sokerin/rasvan suhde muihin ainesosiin suurin piirtein sama kuin alkuperäisessä)

    • Anonyymi

      Niin no, onhan 150g voita kuitenkin vähemmän, kun 200g. Luulisi silloin myös kalorien määrän olevan myös vähemmän.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Onhan se jonkin verran kevyempi. Tein Sulamoon noiden molempien ohjeiden perusteella ja katsoin et kuinka paljon yhdessä palassa on kaloreita. Omassa versiossa 239kcal/pala ja alkuperäisessä versiossa 293kcal/pvä. Ja varmasti fiksaamalla enemmän jne saa varmaan vieläkin alemmas. 🙂

    • Anonyymi

      Tai sitten rasvan tilalle voi laittaa osittain vaikka omenasosetta! Kahdestaanko veditte koko piirakan? Innolla oottelen kuukausiraporttia..😂😂😂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No ei vedetty kuten tekstistäkin voi päätellä, meillä kävi vieraita. Ystävän takia silti innostuin yrittämään saisiko vadelmapiirakasta kevyemmän. Että kyllä piirakka syötiin vieraiden ja meidän kesken. 🙂

  • Kissankello

    Täytyypä kokeilla! Kyllä on kevyempi kuin monet muut, rasvaa suht vähän verrattuna moneen muuhun ohjeeseen, josta tulee pellillinen.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No omastani saa vieläkin kevyemmän kun itelläni oli tosiaan 166g rasvaa, et ens kerralla pitää katsoa että sitä tulee varmasti sen 150g. 🙂 Et fiksaamalla sieltä täältä saa varmaan vieläkin alemmas. 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mä oon köksäntunneilta oppinut et aina pitää olla rasvaa, mut ehkäpä joskus kokeilen ilman rasvaa et mimmonen sen kanssa tulee. 🙂

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä pitäisi jättää rasva pois? Eikö ole järkevämpää leipoa jotakin kunnollista ja herkullista oikeista raaka-aineista harvoin, kuin jotain rasvatonta ja mautonta kerran viikossa? Eri asia tietty jos syöminen on joku ongelma, ettei pysty edes vaikka kerran kuukaudessa syömään yhtä kakkupalaa ilman morkkista. Mut jokainen tyylillään.

    • Anonyymi

      Oon kans samoilla linjoilla, että mieluummin oikeista raaka-aineista tehtyä harvakseltaan, kun joka päivä jotain kitupullaa ilman sokeria, voita ja jauhoja.

    • Anonyymi

      Niin mutta jos haluttiin tehdä kevennetty versio, niin ilman rasvaa se olisi sitä.

    • Anonyymi

      Oon tehnyt pari kertaa ilman rasvaa. 😀 ihan vahingossa. Piirakka ollut uunissa jo tovin ja sit hoksaan, että mikäs kulho täällä mikrossa on… 😀 hieman kuivahkoahan siitä tuli, mutta syötävää. Ei se rasva oo niin paha, ku ei kuitenkaan joka päivä tuu syötyä piirakkaa. 🙂

      -ella

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No joo, eihän se rasva tosiaan ole pahasta ellei sitä vedä montaa paketillista päivän aikana. 🙂 Mut kenties tuota ohjetta voisi kokeilla vaikka 100g rasvan kanssa. Tai mikä olisi sellainen jolla voisi korvata rasvan? Tai ois parempaa rasvaa.

    • Anonyymi

      Tällä ohjeella teen lähes aina piirakkaa:

      1 dl sokeria
      2,5 dl jauhoja
      0,5 dl leseitä
      1 tl leivinjauhetta
      1 kananmuna
      1 dl öljyä
      1 dl jugurttia, rahkaa, kermaa tms

      Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan rasvattuun vuokaan. Päälle marjoja maun mukaan, ilman rahkoja tai rahkan tai vastaavan kanssa. 200 astetta ja 30-35 min.

  • @follower 678463525789921

    Hei, oliko hyvää? Maistuiko vadelma?

    Olen tehnyt jValion ohjeella gluteenitonta vadelmapiirakkaa ja siinä on jotain 250kcal/100g. Se on hyvää, ei kuivaa ja vähän protskuakin on mukana. Kaupassa myytävässä Fazerin vadelmapiirakassa (yksi foliovuoka) on myös tuo 250kcal eli varmaan myös tämän yhdessä palassa samaa luokkaa. Paljon hh ja rasvaa, vähän protskua. Ei terveellistä, mutta jos hyvää, niin voihan sitä vähän maistella. 😊

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Oli hyvää ja todellakin maistui vadelma. 🙂 Joo, näitä pystyy fiksailemaan eri tavalla ja saa varmasti kevyemmänkin. Mun ohjeen mukaan kalorit on 239kcal/pala joka painaa n. 100g. Yritin just netistä etsiä helppoa ja terveellistä/kevyttä herkkua kun tulee vieraita. Ei oikein löytynyt, tai oli jotain 100kcal muffinsseja mut mies oli epäluulonen niitä kohtaan joten ei kokeiltu. 🙂

    • Anonyymi

      Mieskö teillä määrää mitä syödään?Eiks tää oo sun elämäntaparemontti?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No ei määrää, miksi tääkin täytyy kääntää tällaiseksi? Ei oltu aiemmin kokeiltu 100kcal muffinssiohjetta joten ei voitu tietää miltä ne maistuu ja haluttiin siis pelata suht turvallisesti ettei tarttisi toista herkkua alkaa leipomaan.

  • Anonyymi

    Voi hellettä teitä valittajia! Eiköhän jokainen leivo, niinku parhaaksi näkee!!!

    • Anonyymi

      Neuvojen antaminen ja kysyminen – välittamista? Voi helle teitä inisijöitä!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Oi voi, miksei täällä voida koskaan olla sulassa sovussa? Edes leipasuvideossa mutta eipä kai kun ei ees hauska kissavideokaan sitä estänyt. *huokaus*

    • Anonyymi

      Harmittaa Pipsa sun puolesta että monet kommentit on tuollaista vänkäämistä. Oikeastaan ihmettelen kuinka jaksat meille näitä postauksia edelleen tehdä, kun aiheessa kuin aiheessa aletaan tarttua pikkuasioihin. Huoh. Mutta iso kiitos kivasta blogista, on aina piristävää lukea tai kuunnella sun uusia postauksia 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mä ihmettelen sitä itsekin mut mä luulen että se on kuitenkin se mukavien lukijoiden osa jonka avulla jaksan jatkaa. 🙂 Teitä ihania nimittäin on isompi prosenttimäärä. <3

    • Anonyymi

      Mua taas harmittaa kun monet asialliset (enkä viittaa ainoastaan tähän postaukseen) kommentitkin väännetään muiden lukijoiden tai Pipsan itsensä toimesta valittamiseksi, vänkäämiseksi yms.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Harmillista että olet kokenut asiat noin.

  • Anonyymi

    Ainahan tämä on mennyt näin, että yhdessä mietitään ja sitten tehdään niin kuin mies haluaa.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Jaha, sä oot vissin sitten expertti kaikessa meihin liittyvässä. 🙂

    • Anonyymi

      En ymmärrä miksei myös miehen mielipidettä saisi ottaa huomioon? Onhan se toisen huomioimista. Pitääkö joka asiassa vahvojen naisten jyrätä?

    • Anonyymi

      No niinpä! Aika surullista olisi, jos ei toista ottaisi ollenkaan huomioon.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No sitten se varmaan menis se valittaminen siihen että olen hirmuinen akka kun en ota miehen mielipidettä huomioon. Eli miten tahansa sen tekeekin, niin aina löytyy valittamista.

    • Anonyymi

      Ja tässähän oli kysymys vain leipomisesta😂-Kärpäsestä härkänen😉

  • Anonyymi

    Oon yrittänyt kommentoida monta kertaa sun postauksiin, mutten ole ikinä saanut vastausta kysymyksiini niin jospa nyt.. Eli siis oletko käynyt vielä salilla kuinka usein? Olit alkuun niin superinnostunut ja postauksien positiivisuutta oli mahtava lukea! 🙂 samoin kuinka elämäntaparemppa edistyy? Onko postausta aiheesta piakkoin tulossa? 🙂 on ollut paljon nyt näitä muita juttuja niin täällä ainakin yksi lukija odottelee jo toisia kuulumisia rempan suunnalta! Tsemppiä jatkoon!!

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Mä oon tämänkaltaiseen kommenttiin just vastannut. Eli oon käynyt salilla ja remppakin menee hyvin. Remppapostauksen kysymyksiin en nykyisin enää vastaile koska sen näkee aiemmista postauksista että milloin sellainen tulee – sori, oon kyllästynyt vastailemaan tohon kun se on niin monesti kerrottu että milloin tulee. 🙂 Ei mitään henk.kohtaista mutta se tieto löytyy elämäntaparemppa kategorian postauksista. 🙂

  • Anonyymi

    Mua myös harmittaa Pipsa sun puolesta nää ainaiset joka asiaan puuttujat😕
    Ihmeen empaatonta porukkaa…voisi veikata ettei niillä elämässään kovin paljoa ongelmia tai surua ole.
    Mä olen lukenut blogiasi jo vuosia ja aina yhtä hyvälle tuulelle tulen😊 positiivisuutesi ja kepeä mieli tarttuu..kiitos siitä💖

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Ihan turhaan, mä saan monista noista kuitenkin ihan hymyn suupielille. 🙂 Harmittaa vain sen verran että kun selkeesti ärsytän olemassaolollani joitakin henkilöitä, niin miksi nämä henkilöt tietentahtoen tulevat blogiini ärsyyntymään? Tätä en ole itse vielä ymmärtänyt ja se harmittaa kun tehdään itselleen hallaa.

      Mut kiva että olet tykännyt ja olen saanut sut hyvälle tuulelle. 🙂

  • Anonyymi

    En nyt ihan ymmärrä mitä tarkoitat tuolla keventämisellä? Taikinahan on ihan sama, mutta vain hieman pienempi. Yleensä jos reseptiä "kevennetään" etsitään siihen ratkaisuja, jolla esim. sokeria, jauhoja tai rasvaa voidaan osittain tai jopa kokonaan korvata jollain toisella.
    Jos teet sämpylätaikinan ohjeesta vain puolet, niin eihän se sämpylä siitä mihinkään kevene?

    • Anonyymi

      No onhan se keveämpi, jos noilla vähennyksillä tehdään edelleen pellillinen piirakkaa. Silloinhan yhdessä palassa on pakosti vähemmän kaloreita mitä alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä. Mistä lie tuokin "yleensä jos reseptiä kevennetään" taas on määritelty. Miten niin yleensä? Pipsa kevensi reseptiä nyt näin ja joku toinen sitten keksii sille sokerille korvaajia, tms. Jokainen tyylillään 🙂

    • Anonyymi

      Palanen on pienempi. Ei se kalorimäärä/100g siitä mihinkään muutu.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No kyllähän se itseasiassa muuttui. Just johonkin kommenttiin laitoin ne kalorit miten se muuttui joten katsokaa sieltä. 🙂

    • Anonyymi

      Sulamo antaa reseptillesi 277kcal/100g ja yhteishyvän reseptille 274kcal/100g. Eli olet saanut vaihtamalla margariinin voihin jopa lisättyä piirakan kaloreita. Molemmissa laskuissa käytetty vadelmia 200g, joten se ei tee eroa lopputulokseen.

    • Anonyymi

      Ja laskelman tein ilmoittamallasi 150g voita, en 166g, jonka todellisuudessa käytit. Silloin kalorimäärä olisi 282kcal/100g.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Aika mielenkiintoista koska mulle Sulamo antoi ihan eri kalorit ja laitoin samat mitat mitä olen tässä ilmoittanut ja mitkä löytyy yhteishyvän sivuilta. Ja omassa käytin nimenomaan tuota 166g määrää voita koska niin olin laittanut ja sain ihan eri kalorit. No en ihmettele asiaa tämän enempää. 😀

    • Anonyymi

      No eipä siinä mitään ihmeteltävää ole, kun faktat on faktoja.

    • Anonyymi

      Ehkäpä laskit palasen kalorit? Palanen tulisi (16palalla) painamaan noin 81g ja olisi silloin n.230kcal.

      Kokonaiskalorimäärä reseptissäsi silti siis isompi kuin alkuperäisessä painoon suhteutettuna.

      Niin se vaan on tarkkaa hommaa tämä kalorien laskeminen.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Hahhaha, on siinä jos on kerran samoja ainesosia laittanut siihen reseptiin ja jakanut sen 16 palalla. 😀

      Ja tottakai siis palasen kalorit laskin, minkä muunkaan? 😀

    • Anonyymi

      Ethän sinä voi verrata näkkäriäkään ruisleipään, vaan niiden ravintosisältöjä/100g.

      Jos olisin heti tajunnut, että sun äly on tällä tasolla niin olisin unohtanut koko jutun. Sori kun vaivasin.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      No ompas asiallista keskustelua. 🙂

    • Anonyymi

      Huomaat kai, että on olemassa sekä vaniljajauhetta että vaniliinijauhetta ja ke ovat eri asia?

    • Anonyymi

      Vaniljajauhetta kyllä on, mutta ihmetytti tämä vaniliinijauhe, kun en ole ikinä sellaisesta kuullut. Mutta sepä nyt vaihtuikin ohjeessa vaniliinisokeriksi.

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Hahahha, siis vaniliinisokeria ollaan käytetty. Olin ajatuksissani laittanut sen vaniliinijauheeksi kun kirjottanut ylemmäs tuon leivinjauheen niin se sitten jäi vaniliinijauheeksi kunnes kaveri mulle facessa siitä sanoi, että Piia, se on vaniliinisokeria. 🙂

      Ja tosiaan on olemassa vaniljasokeria ja vaniliinisokeria. Vaniljasokeri on käsittääkseni sitä aitoa ja parempaa tavaraa, kun taas vaniliinisokeri on keinotekoista.

    • Anonyymi

      En tiennytkään olevani kaverisi. Ja hei, en kertonut sinulle asiaa facessa vaan täällä, unohdit vain julkaista kommenttini.

      Miksi valehtelet?

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Siis mitä ihmettä? Mitä mä nyt TAAS olen valehdellut? Siis jotenkin ilmeisesti tähän vaniliinisokeriin ja kaveriini liittyvä. Sori mutta kyllä tää kaveri mulle siitä sanoi. Pitää vissii alkaa kaikista ottaa kuvankaappaukset että varmasti uskotaan. 😀 No ei!

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen keskustelu:D

      Ja korjataan nyt vielä, että kyseessä on siis vaniLLiinisokeri, siis kahdella l-kirjaimella.

  • Anonyymi

    Onpa hyvännäköinen piirakka, nam…

    Minäkin muuntelen leivontaohjeita. Yleensä niin, että vähennän sokerin määrää tuntuvasti (korvaamatta sitä millään muulla) ja tosi moni ohje toimii myös vähemmällä sokerilla ihan hyvin.

    Odotan innolla vastauksia siihen kysymyspostaukseen, mutta varmaan kestää aikansa tehdä sitä postausta, kun kysymyksiä oli niin hurja määrä! 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Joo, ollaan kans huomattu et moni toimii vähemmälläkin sokerilla. Otetaan esimerkkinä vaikka pannukakku! Me ollaan tykätty korvata osa jauhoista ohrajauhoilla ja tuliko siihen joku ruokalusikallinen vaan sokeria vai ei yhtään. Maistuu siis muuten samalta mut ei niin makealta. Jos taas haluaa makeutta niin pistää vaikka sit hilloa mukaan, ni se on siinä. Ite tykkään pannarista tuolleen makeattomana. 🙂

      Joo, mä teen ne vastaukset kolmessa osassa kun kysymyksiä oli 95. Varmaan jonkin verran samojakin kysymyksiä mut aattelin et menen ihan järjestyksessä. Mut et kolmessa osassa. 🙂 Kyl siinä hetki menee.

    • Anonyymi

      Hei kiva tuo ohrajauhovinkki, kokeilen sitä ilman muuta, kiitos! 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kokeile ihmees ja muista myös jättää se sokeri vähemmälle ellei kokonaan pois – mun pitää varmistaa tää viel et kummin se oli. 😀

  • Anonyymi

    Hyvältä näyttää piirakka! Itse tykkään tehdä niin, että laitan marjojen päälle vielä jotain maustettua rahkaa. Se toimii tosi hyvin varsinkin silloin, kun käyttää jotain kirpeää marjaa, vaikka punaherukkaa.

    Ja joku tuolla kommentoi että kannattaa rikkoa munat ensin yksitellen vaikka lasiin. Minäkin suosittelen tätä tapaa! Joskus on käynyt niin, että yksi kananmunista onkin ollut pilaantunut ja sitten menee koko homma uusiksi. Samoin jos jää kuorenpalasia, niin minusta ne on helpompi onkia sieltä lasista pois. Mutta jokainen tekee juuri niin kuin itse haluaa 🙂

    • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

      Kiitos! Joo, rahkaakin voi laittaa mut ite tykkään tästä versiosta. 🙂 Joo, varmaan tolleen se on hyvä rikkoa munat yksitellen lasiin jos on vanhempia kanamunia kaapissa. Meillä nyt ei ollut joten uskalletiin tehdä noin. 🙂

  • Anonyymi

    Kokeile tehdä joskus juustokakku vadelmatäytteellä! On extrasuperhyvää eikä ollenkaan niin vaikeatekoista kuin voisi kuvitella.

  • Anonyymi

    Ei luoja näitä joitain kommentteja 😀 Siis niin rasittavaa luettavaa, mutta toisaalta jo naurattaa 😀
    Mahtavaa ettet anna moisten negatiivisten kommentoijien vaikuttaa iloiseen blogiisi! Olet kyllä hyvähermoinen, huumorintajuinen ja itsevarma.
    Kiva blogi! 🙂

  • Anonyymi

    Typerät anonyymit hävetkää nyt oikeesti käytöstänne ja menkää nyt itseenne!!! En ikinä kehtaisi kirjoittaa edes anonyymisti toiselle ilkeästi, mutta se jos mikä kertookin aika paljon ihmisestä….Kiitos ihanasta blogista ja muista sinäkin jättää ihan omaan arvoonsa nuo ilkeilijät!!! Kateellisia on maanpäällinen täynnä ;)Ja ihanaa,että on myös niitä anonyymeja,jotka osaavat kirjoittaa kauniisti ja ymmärtävät, että kehuminenkaan ei ole mitenkään itseltä pois, vaan siitä saa ihan itsellekkin hyvän mielen kun ilahduttaa toista. Kokeilkaapa ihan huvikseen tekin,jotka niitä ilkeyksiä aina kirjoitatte ;D

  • Marja

    Nam nam!! Ihanaa kun joku jaksaa leipoa, tulee niin parasta! Mä en kyl aina jaksais…